Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Procenite koliko vredi ...
BenQ E2200HD - vrednost
STRANA 1 OD 1
Archangel BenQ E2200HD - vrednost 26.12.2011. 00:32 T42237

status: user
broj poruka: 4
Ahoj :) Reših da prodam ovo moje trogodišnje čeljade i da uzmem Dell U2412m. Interesuje me koliko bi koštao E2200HD? Po nekim oglasima videh da je cena oko 70 €.
Pored toga, pitao bih još nešto oko `ponašnja` monitora. Naime ja skoro nikad nisam držao rezoluciju 1920x1080, nego 1440x900 jer me ubi treperenje. Pročitah na forumu moguće razloge treperenja, tipa kablovska, utičnica. Da li će mi se slično dešavati i sa Dellom :D?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Ni 60 € nije loša cena 26.12.2011. 01:29 #386934

broj poruka: 4228
Razmišljam da ga kupim od tebe.

Mislim da tom monitoru pre priliči 1680 x 1050 rezolucija. Što se tiče 2412HM - kupi, pa probaj. Pošto pratiš forum, dobro došao, a vidiš da ima rešenja i za takve situacije.

Pozdrav!

Vlada

Archangel Eto ako oš za 60€ može xD 26.12.2011. 03:06 #386944

Fala vi na dobrodošlici. Inače isti monitor imamo u firmi i tamo na pomenutoj rezoluciji radi sasvim normalno tako da sam siguran da nije do monitora. Proverih baš na fbu po statusu (eto blagodeti timeline-a) da sam ga uzeo 16.decembra 2008.
Probao sam 1680x1050, isto treperi :)
Dell ću sigurno uzeti a ako i tad bude treperilo onda ću morati time da se pozabavim da ne bi izvisio za tu rezoluciju kao što sam sa BenQom ove tri godine.

vladarko Zavisi. 26.12.2011. 03:18 #386946

broj poruka: 4228
Zavisi kojim i kakvim kablom ćeš ga priključivati. Ja sam priključivao na Acer laptop 22` LG monitor i nije pravio probleme (možda zato što se zašrafljivao?). Kada sam ga priključio na Toshiba laptop (tu nije bilo mogućnosti za šrafljenje) počeli su problemi - smetnje. Jedno od rešenja je bilo da se nekako izoluje uzemljenje monitora, što sam ostavio kao rezervno rešenje. Drugi način je bio postavljanje kvalitetnijeg VGA kabla što je i upalilo.

Nisam siguran, ali mislim da se sa Dell monitorom dobija i DVI kabl, tako da je pitanje da li ćeš i ti imati smetnje.

Takođe, može biti da je do same utičnice, tj, te faze ili dela instalacije ili produžnog kabla. Takođ i kablovske TV, ako imaš TV karticu. Probunari malo po forumu, bilo je par tema, jedna čak i u poslednjih mesec dana.

Šalim se za kupovinu. Prepoznao sam oglas, pa sam zato napisao.

Pozdrav!

Vlada

Archangel pročitah jednu temu 26.12.2011. 03:25 #386947

Tema u kojoj je svakoga malo drmnula struja ko je pokušao da reši taj problem :D
Archangel Kupovina preko ZD Elektronika 29.12.2011. 04:04 #387680

Ipak je došlo do promene, tj. imam manje finansija na raspolaganju tako da ću najverovatnije uzeti U2312HM. Nadam se da me to neće dotući psihološki zbog 1 inča i 120px veće vertikale :D
Što se tiče BenQ poslao sam mail jednoj firmi koja vrši otkup starih a može i da se da i doplati za novo. Ako je ispravan moj monitor za U2312HM bi trebalo da doplatim oko 12800 dinara. U prevodu da sam prodao monitor i kupio u emmiju, monitor bih prodao za 40€ a da sam kupio u winwinu bilo bi kao da sam ga prodao za 60€ :D
U pitanju je firma ZD Elektronik, ne znam da li je neko imao prethodnog iskustva sa njima,a pa rekoh ovde da pitam
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs