Praviš server? Ako ne, šta će ti ovo? Sve je to prilično neujednačeno za ozbiljan server, npr. samo 2GB RAMa na triple channel serversku ploču, sumnjivo CM napajanje, itd.
Evo neke procene:
Intel S3420GPLX - 120e Xeon X3430 - 130e RAM -27e HDD - ne znam PSU - dostavi punu oznaku
Naravno, vrhunsko kućište i ostali detalji bi mogli znatno da utiče na cenu, dostavi preciznije podatke.
Da u pitanju je server masina... u pitanju je nova masina
Ploca je preko 250eura, xeon sam video na it svetu 250eura, memorija je 2x2GB moja greska, hdd ide od 60-100eura, psu nemam pojam, takav je opis...
realno 700-800e... mislim da je 1000e precenjeno...
:: Praviš server? Ako ne, šta će ti ovo? Sve je to prilično neujednačeno za ozbiljan server, npr. samo 2GB RAMa na triple channel serversku ploču, sumnjivo CM napajanje, itd :: :: Evo neke procene :: :: Intel S3420GPLX - 120 :: Xeon X3430 - 130 :: RAM -27 :: HDD - ne zna :: PSU - dostavi punu oznak :: :: Naravno, vrhunsko kućište i ostali detalji bi mogli znatno da utiče na cenu, dostavi preciznije podatke :: :: ::
Ako je nova macina, to menja stvari. Opet, cene su debelo precenjene kod nas, uglavnom sam se oslanjao na inostrane cene, gde ploča može da se nabavi za 230$ a CPU za 170$. Probaj da saznaš bar neki detalj o napajanju. NIje logično da uzimaš PSU iz donje srednje klase. Onda ne moraš toliko da keširaš na ploču i CPU, možeš da improvizuješ sa consumer komponentama.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.