Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Procenite koliko vredi ...
Ako kupujem polovni komp za Acad...
STRANA 1 OD 1
strela75 Ako kupujem polovni komp za Acad... 26.11.2010. 10:20 T31258

status: user
broj poruka: 1589
Trazi mi coek da mu nadjem komp za AutoCad, vrednosti 200-250 evra. Problem: trazi 21`-22` CRT monitor da se uklopi u cenu. CRT video i zalepio se za njega. Mada mogu da probam da ga ubedim.

Moja razmisljanja: Ako uzme za 130 EURa novi 22` TFT wide (uz ubedjivanje), treba da procenim da li takav monitor moze da pogura stara grafika u kompu od 120 evra?

Tj., pitanje je koju grafiku /konfiguraciju minimum traziti, da moze da gura toliki monitor (rezoluciju) i sam program (ovde je dovoljno, cenim 2GB RAMa i bilo koji procesor od Athlon XP2000+ pa nadalje).

Ajd pomagajte.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Ma moze to samo pazi na verziju AutoCAD-a... 26.11.2010. 10:30 #266201

broj poruka: 7769
Novije verzije kao sto su 2010 i 2011 su gladne procesorske snage.
Na jednom Athlon 1800XP sam ja sasvim solidno gurao 2005 i 2006.
Vec 2009 je prilicno zahtevan.

Ali kad si vec upucao jedno 120E za ostatak racunara treba razmisliti i o nekom polovnom c2d mislim da se i oni sada mogu naci za male pare a odradice posao odlicno cak ce gurati i v2010 bez vecih problema, bar je kod mene na starom racunaru radilo bez problema a na novom ko od sale...

Grafika je za Acad nepotrebno bacanje para i najjeftinija ce odraditi posao mozda cak i neka integrusa ako naletis na tako nesto posto predpostavljam da ce se covek baviti samo 2d crtanjem za ono drugo bi dobro dosla neka druga ali nije neophodno.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Dragg re 26.11.2010. 10:45 #266203

broj poruka: 2270
Acad je veoma raznovrstan alat, zavisi šta radi. Za tehničke crteže dovoljna je bilo koja savremena integruša, a iz doba athlon XP-a neki radeon 9600 i sve preko toga. Ako bi pristao na polovan TFT za nekih 80e, mogao bi za ostatak para da skrpi savremen komp (c2D ili X2, polovan , ponešto i novo).
Ako radi ozbiljnije 3D modelovanje, to značajno menja stvari.

strela75 ma da 2D... 26.11.2010. 10:47 #266204

broj poruka: 1589
Neka gradjevina je u pitanju - osnove, tlocrti, i tako te zezalice.

Kopka me posto bih mu predlozio novi monitor, a sada vidim da TFT 22` skoro da ne postoje u rezoluciji 1680x1050, onda me sekira stara graficka koja mozda nema mogucnost da pogura tu rezoluciju. Ili ce joj to biti toliko opterecenje da ce da ispusti dusu. Zamisli ubedim ga da uzme novi monitor, a onda konfiguracija ne moze da izgura to u preporucenu rezoluciju (1920x1080) - pa tacno da me obesi.

Pored CADa, bice tu i kucanja projekta u office programima (zato je bitno da izgura full preporucenu rezoluciju, kako bi tu slika bila ostra).

Pozdrav.
Dragg re 26.11.2010. 11:41 #266223

broj poruka: 2270
Potpuno si u pravu, te stare AGP grafike imaju problema sa wide rezolucijama, pogotovo preko analognog izlaza (za te pare pretpostavljam da nema monitora sa DVI). To je još jedan razlog da ideš na neku savremeniju polovnu conf. sa integrušom.
Inače, pomenuti radeon 9600 bi trebalo da radi u 1920x1200 bez problema.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs