Od komsije sam dobio 286, tj kako vec pise na njemu IBM Laser 286/2 :o) Ona neverovatna stvar je da komp nikada nije otvoren od kada je kupljen i potpuno je ispravan... E sada pitanje, da li bi ovo mozda imalo neku kolekcionarsku vrednost?
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
jos i ispravan HDD od stotinak megabajta, to bi moglo i dan-danas da posluzi nekom radio-amateru koji koristi spregu radio-stanice i kompjutera (uglavnom se radi o DOS programima). Packet-radio (modemska radio-mreza), proracun kretanja satelita, izracunavanje rasprostiranja radio-talasa po godisnjim dobima, vodjenje dnevnika ostvarenih veza ... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Sto se tice kolekcionara, sumnjam da vec ima zainteresovanih jer se na otpadima i deponijama moze naci brdo rasturenih (pa i poluispravnih) Spektruma, Komodora i drugih kompova, jos starijih od 286...
A sta ti imas protiv Spectruma (makar bili i poluraspadnuti)?:-) Salim se. Meni je moj Speki jos ziv, funkcionise kao i prvog dana. Bas pre neki dan sam u fioci nasao kasetu sa JetPac-om i nekom verzijom saha! A dobio sam ga u prolece 1984, secam se kao juce!
:: :: :: :: jos i ispravan HDD od stotinak megabajta, to bi moglo i dan-danas da posluzi nekom radio-amateru koji koristi spregu radio-stanice i kompjutera (uglavnom se radi o DOS programima) :: Packet-radio (modemska radio-mreza), proracun kretanja satelita, izracunavanje rasprostiranja radio-talasa po godisnjim dobima, vodjenje dnevnika ostvarenih veza .. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Sto se tice kolekcionara, sumnjam da vec ima zainteresovanih jer se na otpadima i deponijama moze naci brdo rasturenih (pa i poluispravnih) Spektruma, Komodora i drugih kompova, jos starijih od 286...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.