Raspitujem se za drugara,konfiguracija bez monitora,tastature i miša,evo dosadašnje varijante
Gigabyte GA-P35-DS3L ....5900 S-775 INTEL Core 2 Duo E7200 Box .....8150 Kingmax PC6400 DDR2 800 2GB (jedan modul) Western Digital 250GB S-ATA 2 ......3300 ASUS EN8600GT 256MB DDR3 (Aktivno hladjenje,ne silent) ....5600 DVD+-R/W drive Liteon LH-20A1L-12C SATA ....1.850 Cooler Master Elite 332 420W ....4186 sound blaster audigy se... 2500
Pitanje glasi,da li imate neki predlog za grafičku i memoriju ? predlagali su mi neke kingston module sa Elpida ili Micron čipovima.Nemam pojma kakva je to vrsta kingstona.
Da li je tačno da je ova loša grafička ? Koja druga onda ali da je nvidia umesto nje ?
Bolje uzmi 2 modula od po 1gb nego jedan od 2gb da bi ti radio dual ddr režim memorije a što se tiče grafike, ako ćeš da se igraš bolja varijanta ti je neka 9600 ili 9800 (ali to košta više) . Ako nećeš da pikaš igrice onda ti je i ta 8600 puna kapa
Sto se graficke tice, ako nemas para za 9600 onda uzmia Radeon 3850, odlicna kartica.
Kiseo sam pa sta...
:: :: Raspitujem se za drugara,konfiguracija bez monitora,tastature i miša,evo dosadašnje varijant :: :: Gigabyte GA-P35-DS3L ....590 :: S-775 INTEL Core 2 Duo E7200 Box .....815 :: Kingmax PC6400 DDR2 800 2GB (jedan modul :: Western Digital 250GB S-ATA 2 ......330 :: ASUS EN8600GT 256MB DDR3 (Aktivno hladjenje,ne silent) ....560 :: DVD+-R/W drive Liteon LH-20A1L-12C SATA ....1.85 :: Cooler Master Elite 332 420W ....418 :: sound blaster audigy se... 250 :: :: Pitanje glasi,da li imate neki predlog za grafičku i memoriju ? predlagali su mi neke kingston module sa Elpida ili Micron čipovima.Nemam pojma kakva je to vrsta kingstona :: :: Da li je tačno da je ova loša grafička ? Koja druga onda ali da je nvidia umesto nje :: :: Budžet je 400 e. Hvala!
Oprosti,kolega limunce,potreban mi je savet za nvidia karticu.
@vladarko:
Sad ne znam da li razmišljam tačno,ali evo moje kalkulacije. Nekada kada su memorije bile skupe i kada se nisu kupovale često,bio je važniji dual channel nego danas.Opet danas ljudi kupuju dual kitove.Zašto ? da bi memorije radile bolje nego da su dve različite.No dobro,kažu da često lepo rade i kada su različite marke. Poenta je sledeća,ploča ne mora da ima dual channel,tj može biti i neka bez njega,jer ako se stalno upisuje i čita iz potpuno istog memorijskog modula,nema nikakve potrebe za kombinovanjem,i uparivanjem memorija,proveravanjem latencije,možda i nekompatibilnosti memorija (što se dešava)... A kada su dve iste od po 1gb u pitanju,mislim da je bolje naći taj modul(e sad je to trik,teško je naći modul od 2 gb).Uostalom već danas je za PC igre koje su zahtevnije standard 2 gb,bez 1 gb se ne pokreću,vista radi savršeno dobro tek uz 2gb...A bolje kada se čitanje vrši iz 100% identičnog modula,tj jednog jedinog.
A pošto su dual core kompjuteri trenutno standard,verujem da bi neko recimo za godinu-dve dokupio još 2 gb u jednom modulu i tako bi mogao uključiti (ako ima) dual channel.Da su tu dva od po 1 gb,onda bi nadograđivao recimo jedan model od 2 gb i bila bi mu tri slota popunjena a ne dva.I ne znam kakve su performanse kompjutera koji ima memorije u 3 slota umesto u dva.Što znači danas je standard 2gb,lako bi uskoro moglo biti i više (sa padom cena memorija i razvitkom PC igara).
Izvini na ovom dužem pisanju,nadam se da smo se razumeli.
Eh dragi kolega devojacki najbolji prijatelju (ko razume znace a ko ne razume sta da mu radim), izgleda da ti nisi najbolje razumeo materiju o kojoj si pisao. Pre dual channel je postaojao interlave (preplicuci) mod rada memorije i jos od tada (XX vek) je bilo bolje imati dve manje nego jednu vecu memorijsku karticu. Jenostavno veci kapacitet ima vise latencije (citati sporiji je u radu) od onih sa manjim kapacitetom koji gotovo uvek imaju nize latencije (citati brzi u radu). E sad sto se tice para cini mi se da je jos uvek jeftinije kupiti 2x1GB nego jedan od 2GB, pardon upravo sam pogledao i jeftinije je kupiti jedan od 2GB.
Ako su novci imperativ onda 2GB, ako je nesto brzi rad imperativ onda 2X1GB.
A sto se ice nadogradnje racunara sta da ti kazem za dve godine ces ceo da menjas a ne da mu dodajes memoriju.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: :: Oprosti,kolega limunce,potreban mi je savet za nvidia karticu :: :: :: @vladarko :: :: Sad ne znam da li razmišljam tačno,ali evo moje kalkulacije :: Nekada kada su memorije bile skupe i kada se nisu kupovale često,bio je važniji dual channel nego danas.Opet danas ljudi kupuju dual kitove.Zašto ? da bi memorije radile bolje nego da su dve različite.No dobro,kažu da često lepo rade i kada su različite marke :: Poenta je sledeća,ploča ne mora da ima dual channel,tj može biti i neka bez njega,jer ako se stalno upisuje i čita iz potpuno istog memorijskog modula,nema nikakve potrebe za kombinovanjem,i uparivanjem memorija,proveravanjem latencije,možda i nekompatibilnosti memorija (što se dešava).. :: A kada su dve iste od po 1gb u pitanju,mislim da je bolje naći taj modul(e sad je to trik,teško je naći modul od 2 gb).Uostalom već danas je za PC igre koje su zahtevnije standard 2 gb,bez 1 gb se ne pokreću,vista radi savršeno dobro tek uz 2gb...A bolje kada se čitanje vrši iz 100% identičnog modula,tj jednog jedinog :: :: A pošto su dual core kompjuteri trenutno standard,verujem da bi neko recimo za godinu-dve dokupio još 2 gb u jednom modulu i tako bi mogao uključiti (ako ima) dual channel.Da su tu dva od po 1 gb,onda bi nadograđivao recimo jedan model od 2 gb i bila bi mu tri slota popunjena a ne dva.I ne znam kakve su performanse kompjutera koji ima memorije u 3 slota umesto u dva.Što znači danas je standard 2gb,lako bi uskoro moglo biti i više (sa padom cena memorija i razvitkom PC igara) :: :: Izvini na ovom dužem pisanju,nadam se da smo se razumeli.
Prijatelju,mislio sam da ko sad kupi PC,da ne bi baš za godinu dana da menja celu konfiguraciju,predpostavljam da bi se menjala grafička i memorija.Nesporazum,očigledno,ništa lično,naravno.
Nevezano sa latencijom,nisam ni govorio o interlave modu,zaista se u to baš toliko ne razumem.
Sad što se latencije tiče,to zaista ne bih da raspredam,nisam neki overkloker. Dobra memorija dobra memorija,i latencija ima malo veze tu.Makar su to moja krajnje skromna iskustva sa 32 bitnom mašinom koju imam,i nekim malim iskustvima u overkloku.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.