na više mesta sam pročitao istu vest... ali proverite sami po neku stavku na Aliju... npr: ova je free isporuka za srbiju... https://bit.ly/2CQcU0V **************** DELL INSPIRON 17R N7110
Vecina manjih paketa se slalo komercijlanim letovima, kao kutije u prtljagu, i zato su bili jefitni paketi.
Sad nema vise komercijalnih letova ka kini, jer niko ne putuje tamo. Zato moraju da salju standardnim avionima shipping companija sto povlaci znatno vece cene paketa.
... svega pomalo, ko instalira Flightradar24 ili sličan softver, može da vidi čisto nebo, mada bez iskustva kakva je gužva bila pre korone, malo manje može da zaključi kakav je genocid aviosabraćaj doživao. To je, svakako, razlog zašto paketi KASNE. A, zašto ne dolaze... pa, prvi je pilićarski razlog, a bogami i drugi: braća Srbi su uočili da paketi prekoračuju vreme da žalbu, i lepo, većinom traže pare natrag iako paket kasnije stigne, što zbog korone što zbog naše pošte i štrajka, koji je na počektu silovao dostavu, drugi pilićarski razlog je krađa paketa od strane pošte i komšiluka, koja se tek sada oseti drastično jer je broj paketa desetkovan, pod krađom pošte, znamo na šta mislimo, kvarni zaposleni, a komšiluk... pa, meni svi paketi koji mogu da se `utaknu` u otvor sandučeta, iz njega i vire, spoljla, pa ko prvi devojci... a oni koji ne mogu, ostavi mi ih ladno na pragu, pa, ista priča. Ne mogu da tvrdim za par stvarčica koje (još?) nisu stigle, da li su nestale u pošti, ili zbog inteligentne i odgovorne dostave.... štagod, na crnoj smo listi kinezima, skoro svaka stvar im je gubitak, tako da rebnu za poštarinu i cenu same stvari pride, da se osiguraju, ili, dhl i ostali jeftini dostavljači....
Budale računaju na sreću.
:: :: Vecina manjih paketa se slalo komercijlanim letovima, kao kutije u prtljagu, i zato su bili jefitni paketi :: :: Sad nema vise komercijalnih letova ka kini, jer niko ne putuje tamo. Zato moraju da salju standardnim avionima shipping companija sto povlaci znatno vece cene paketa :: :: ::
Meni par posiljaka nije stiglo. Uredno posle 20tak dana usle u zemlju i kraj. Ja zbog guzve nisam obracao paznju na istek perioda za arbitrazu, tako da odose i pare. Siguran sam da su ovi na posti-carini u pitanju. Jedno je bila maskica za xiaomi, koja je kasnije stigla od prve narucene, pa je nisam ni jurio jer udenuh telefon u prvu. Babe i dede iz ulaza to ne interesuje, tako da zna se ko je sledeci u lancu kontakata sa posiljkom. (u to vreme su i po radnjama gde sam se raspitivao tek ocekivali maskice za taj model, pa pretpostavljam da je bilo interesenata...) Par stvarcica za auto je takodje isparilo... Mada se tu desavalo da neke stvari nemaju tracking, pa ih nisam ni pratio, vec znam da ce se pojaviti. Ali mosa. Uglavnom nestaje ono sto je primenjivo, pretpostavljam mnogima.
Najstrasnije je bilo kad smo iz engleske narucili sa sportsdirecta dva para nekih patika. Putuju regularno, sve ok i onda na carini zadrska 15tak dana. Stizu patike. Kutije naravno otvorene pa prelepljena traka carine. Jedan par sve ok, a druge - blatnjave. Da li se tom nekom nisu svidele, pa ih je posle prve probe vratio - ne znam, ali da nije tuzno, bilo bi smesno. Marka je Karrimor, da se balvan prepozna ako nekad bude citao. Eto, to je iz prve ruke iskustvo sa nasom cednom i bezgresnom carinom.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Paket sa Aliexpressa porucen 22.05, u Srbiju usao 14.06, do mene stigao konacno 28.07. Free shipping, vidim da je islo preko Kirgistanske poste, vrednost nesto malo ispod 10$
i gaće - balvan odlučio da proba i jedno i drugo, kad, iznenada mu se prisralo... Preko lokvi i kokošijih govana potrčao je prema poljskom klozetu, stigao do vrata...al` kasno...
:: Svasta, e stvarno je balvan :: Dobro da nisi narucio gace, sigurno bi ih dobio zute ko dukat :D : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.