Ukratko, obzirom da su informacije ograničene, Rober Hallock iz AMD-a, najavljuje mogućnost da grafičke karte u CF ili SLI varijanti mogu raspolagati ukupnim VRAM-om svih karti, a ne kako je do sada bio slučaj.
Hallock teased that with the upcoming APIs in Mantle and DirectX 12, two GPUs in SLI or Crossfire could possibly act as `one big` GPU. Hallock said: `Mantle is the first graphics API to transcend this behavior and allow that much-needed explicit control. For example, you could do split-frame rendering with each GPU ad its respective framebuffer handling 1/2 of the screen. In this way, the GPUs have extremely minimal information, allowing both GPUs to effectively behave as a single large/faster GPU with a correspondingly large pool of memory`.
Konacno i toga da se sete a ne ono, kupis dve graficke a pola igrica ti ne radi zbog nepostojanja sli ili crosfire profila, a ni memoriju od druge graficke ne mozes da koristis ako vec ne mozes da uposlis graficki cip. zato i dan danas ne razumem ljude koji ulazu pare u te duplirane varijante.
onda će CF i SLI dobiti pravi smisao i sigurno je da će se veći broj ljudi odlučivati za uparivanje dve i više karti.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
da je buducnost Mantle izglednija, to jest, da postoji aspekt vise zbog kojeg ce developeri da se okrenu tom API? Ako je to istina, onda ce i nVidia da zuri da ga prihvati?
nvidija moze i sad da prihvati jer je free. Realno ja sam samo zbog toga i menjao kartu gtx 670 sa 2 gb postade malo. A da je moglo da se turi u SLI i da imam 4gb to bi uradio odmah i prosao extra jeftino.
DirectX bi trebalo da donese iste mogucnosti kao Mantle, samim time nvidia ne mora da prihvata mantle. Lower lvl hardware access (da me ubijete ne bih ovo prevodio) samim time vecu fleksibilnost, vecu iskoriscenost hw-a i manju zahtevnost.
Sjajno je sto je AMD izbacio mantle (iako je trenutno u stadijumu blage beskorisnosti), time je poterao microsoft da napokon uradi nesto i zapravo apgrejduje directx.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Jedina korist od tog Mantila je sto se MS probudio i sto ce DX12 ugledati svetlost dana kao kompletan api. DX12 kad se omasovi Mantil niko vise nece ni pominjati koji je i sad i dalje u dronjavoj aplha fazi, ajde mozda beta :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.