Evo ga ovaj japanac baroncina i maskota berze opet se javlja, ahahaaah
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Pa svaki kuler mora da bude u ravni sa plocom, kako ce drugacije da ostvari kontakt sa procesorom? Sigurno nece da ostvari kontakt ako stoji pod pravim uglom.
Cinjenica je da je ova vrsta hladnjaka matora nekoliko godina, kao prototip u razvoju - a bilo je i na berzi price o tome.
Na ono `polozeno u ravni sa plocom` je verovatno mislio da sve stoji u horizontali, kao na svim dosadasnjim snimcima.
Mene zanima sta bi se desilo kada bi se ploca okrenula makar za 20-30 stepeni, ne mora za punih 90?! A posebno me interesuje sta bi se desilo u slucaju da se to dogodi za vreme rada hladnjaka... Npr. manji ili veci potresi, kao kada se kuciste sutne nogom (slucajno).
Ovaj tip je isproban davno još prije 2000 godine i nikako nisu uspjeli da naprave za komercijalne potrebe prototip, a ne da se uđe u serijsku proizvodnju. Ono sto je luja88 zapazio je da ni pod kojim uglom ne može da funkcioniše, a da prototip bude prost. Čisto sumnjam da ima normalnih ljudi da bi dali na hladnjak 200 $. Znam da ima budala i ne sumnjam da će se neko naći ko bi i platio. A da se troši veći napon za hladnjak, nego za procesor, lično, smatram suludim. Doduše, budala nikada na odmet. - Cpu: AMD Phenom II X4 955 Cooler: Omicron HG-232 Mbo: Gigabyte GA-770T-D3L GPU: AMD Sapphire Radeon HD 6770 1 GB GDDR5 Flex Ram:4 GB 1333 Kingshit Case:Olimpia Midi tower PSU:Corsair 520 w Mouse: Logitech EX100 Screen: 20 inch
Pokusavano je vise puta da se na ovom polju iznesu neke novine.
Postoje i hladnjaci koji rade na principu Peltierovog efekta gde se Kroz 2 ploce jedna provodnik / Al / jedna poluprovodnik / Bi2Te3 / propusti jednosmerna struja.poluprovodnik pocinje da se ponasa kao rashladno telo a disipirana toplota se prenosi na provodnik koji se hladi ventilatorom.
CoolerMaster je imao nekoliko primeraka i tvrdili su da su uspesni na tom polju.
U svakom slucaju meni se licno resenje iz ovog posta ne svidja zato sto mislim da u centralnom delu hladnjaka ostaju dzepovi koji nisu adekvatno hladjeni.Kao kod nekog Ciklona na primer u samom centru ciklona / oku / nema nikakvog strujanja vazduha a oko centralnog dela dize se strujanje i sve prsti.
Hm..da ovo baš liči na ereboss...moraću da probam da raskalčim vent...mada ni ovako nije bučan... support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: Meni se jako dopao thremalright hr 22, i jos tako neka fanless resenja. To je bas za ljude koji vole tisinu :: :: Mada za oc svakako mora da se stavi vent.
Nije mi jasno zasto nisu realizovali ovo od tada. Mislim da su neki proizvodjaci bili veoma zainteresovani. Da li stvarno nije uspelo, da li je skupa izrada, trosi mnogo struje, bucno, ne hladi bolje od obicnih hladnjaka, ne zna se.
CoolChip and Coolermaster will launch a kinetic cooler product aimed at mid-level gaming systems. It is promised that there will be no big premium over a standard heatsink plus fan setup. `Cost was a key consideration`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.