Kao sto vidite poboljsanja su velika cak u toj meri da je sada u igrama u kojoj je Mantle doneo prednost AMD kartama situacija u korist nVidia kartica i to ne sa malom razlikom - to mozete naci u ostalim testovima na netu.
Ispada sad da je bolje da se uzme neka polovna 690 posto je, kako je ovaj lik u videu napisao, karta dobila nove gene. A tek skok, recimo, u Batman Arkham-u, sa (on napisao) 108fps na 153 fps! Eto Sky, vidis da se moze kad se hoce .)
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Sem u Batman Arkham i to samo objavljuju za full hd 1920 x 1080 nema znacajnijeg povecanja
09.04.2014. 21:08
status: user broj poruka: 7720
u ostalim naslovima kao sto rekoh ,nema znacajnijeg povecanja.BF4 ne pominju ,a tu AMD bezi 50 % u odnosu na 780 TI SLI i to bez mantle na UHD rezolucijama.Neces doziveti da Nvidia bude jeftinija od AMD -a za slicne perfomanse to bez 3000 $ nece biti.
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Re: Sem u Batman Arkham i to samo objavljuju za full hd 1920 x 1080 nema znacajnijeg povecanja
09.04.2014. 21:49
status: user broj poruka: 3730
BF4 je promasaj godine ... Nemam predstavu zasto ga se drzite.... Aj Titan Fall pa da kapiram ali BF4 koji je napravljen STRIKTNO za AMD ... Batman koristi fiziku koju AMD nema... isto SC2 i mnogi drugi naslovi.... AMD je bio dobar do serije HD7000 posle toga prodaja magle... Jesu im karte dobre i pokazuju zavidni performans ali Mantle je kao Dinkicevih 1000 eura...
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: u ostalim naslovima kao sto rekoh ,nema znacajnijeg povecanja.BF4 ne pominju ,a tu AMD bezi 50 % u odnosu na 780 TI SLI i to bez mantle na UHD rezolucijama.Neces doziveti da Nvidia bude jeftinija od AMD -a za slicne perfomanse to bez 3000 $ nece biti ::
Bez cinizma, ali ovakvi skokovi perfomansi su dobrodosli... E sada, sto je nekada bilo normalno da svaki novi drajver ubrza kartice i popravi nesto, bez da nosi naziv `performance driver` to necu da komentarisem, kazuje se samo :)
Ovde neko ima probleme, i to poprilicne, te se i na prdez dodaje `explosion` kao pridev...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Re: Re: Sem u Batman Arkham i to samo objavljuju za full hd 1920 x 1080 nema znacajnijeg povecanja
09.04.2014. 22:26
status: user broj poruka: 665
Ti i `predstava` o bilo čemu... LOL
:: BF4 je promasaj godine ... Nemam predstavu zasto ga se drzite... :: Aj Titan Fall pa da kapiram ali BF4 koji je napravljen STRIKTNO za AMD .. :: Batman koristi fiziku koju AMD nema... isto SC2 i mnogi drugi naslovi... :: AMD je bio dobar do serije HD7000 posle toga prodaja magle... Jesu im karte dobre i pokazuju zavidni performans ali Mantle je kao Dinkicevih 1000 eura.. :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: u ostalim naslovima kao sto rekoh ,nema znacajnijeg povecanja.BF4 ne pominju ,a tu AMD bezi 50 % u odnosu na 780 TI SLI i to bez mantle na UHD rezolucijama.Neces doziveti da Nvidia bude jeftinija od AMD -a za slicne perfomanse to bez 3000 $ nece biti :: ::
Koliko neki imaju kratkorocno pamcenje ili jednostavno zele da ga imaju.
Koliki hype je bio i dizanje i nebesa, sreca, sreca rados` kad je AMD izbacio onaj performance driver. Tad to nije bio marketing? Cak i ako performanse nisu bile te kako je predstavljeno o tome se pricaloooo.. Uslo u anale i za unucice da se jednog dana taj cuveni dogadjaj prepricava :))))
Inace za one koji ne prate na casu. Paznja je posvecena igrama koje su optimizovane za AMD i tu je najznacajniji performance boost stim sto se u skoro svakoj igri dobilo na performansama i to fino.
A po cemu je uopste cudno da nVidia napravi dobar driver? :) Mislim sta reci..
Neko pomenu R9295X , pa sta je tu cudno sto je sad karta najbrza kad nVidia nije ni izbacila dual GPU jos uvek? E svasta, ovde neki porede babe i zabe, u nedostatku snage AMD-ov Dual GPU se uvek poredi sa nVidia single GPU. Interesantno. Bice jos interesantnije koliko ce da traje ta `histerija` i beskrajno slinjenje pojedinih fanbojeva.
10-15 dana? 20 dana? :) A onda mrak na oci, podviju rep i u kucicu :)))
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Vazno je da si ti uvek tu da pratis ako ako mozda i naucis nesto mada cisto sumnjam nemas ti taj mozdani kapacitet...
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: :: Ti i `predstava` o bilo čemu... :: LO :: :: :: BF4 je promasaj godine ... Nemam predstavu zasto ga se drzite... :: :: Aj Titan Fall pa da kapiram ali BF4 koji je napravljen STRIKTNO za AMD .. :: :: Batman koristi fiziku koju AMD nema... isto SC2 i mnogi drugi naslovi... :: :: AMD je bio dobar do serije HD7000 posle toga prodaja magle... Jesu im karte dobre i pokazuju zavidni performans ali Mantle je kao Dinkicevih 1000 eura.. :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: :: u ostalim naslovima kao sto rekoh ,nema znacajnijeg povecanja.BF4 ne pominju ,a tu AMD bezi 50 % u odnosu na 780 TI SLI i to bez mantle na UHD rezolucijama.Neces doziveti da Nvidia bude jeftinija od AMD -a za slicne perfomanse to bez 3000 $ nece biti :: :: ::
I posle nek kaže neko kako AMD prodaje maglu. Nakon instaliranja novih 337.5 drajvera, skor u ung.heav.4 je blago opao u odnosu na starije. Još juče me je zainteresovala ta vest pa sam danas malo istraživao i drajveri utiču samo na SLI sisteme, dvoglave kartice i haj end karte... Tako da ako imate GTX760 dobitak je praktično neprimetan, a ako imate slabiju 660ti kao ja gubitak je tu ali takođe zanemarljiv.
Malo o 337.5 drajverima na Guru3D: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_295x2_review,29.html So if you game with a GeForce GTX 760 at 1920x1080, then chances are slim you will see real performance increases. With two GTX 760 cards in SLI that could be different as multi-GPU setups often are very CPU bound.
Nisam proveravao jel nisam 3-4 dana restartovao komp ali opao mi je skor za 18 poena u Unigine Heaven. Zna se da tu skor varira 2-3 poena a nekada je i u poen tacan. Za te igrice ne mogu da odredim nove jel nisam igrao. Verovatno cim ljudi toliko pricaju da je doneo neku ponovo stabilnost koju je NVIDIA imala pre godinu dana. E sada su to oni proglasili za ne znam koji dobitak. Ljudi pricaju 20fps dobili u igricama gluposti. Ni sto se AMDa ni sto se NVIDIA tice promene su do 5% u trenutno aktuelne 2-3 igre na koje se koncentrisu. Inace treba naci driver stabilan i ne menjati ga. Tacno sto kaze ja sam video pad u Unigine Heaven i sada mi je skor 1730 poena.
Takodje pad i u Valley za 30 poena. Ljudi proglasili cudo driver, ludilo, nevidjeno. Moderator sa EVGA Foruma kaze driver mu ujebao sistem morao je Windows da reinstalira. :)
Sada idem malo da ih ispljujem na NVIDIA Forum da sto se tice testova benchmark da driver daje slabije rezultate.
:: :: I posle nek kaže neko kako AMD prodaje maglu. Nakon instaliranja novih 337.5 drajvera, skor u ung.heav.4 je blago opao u odnosu na starije. :: Još juče me je zainteresovala ta vest pa sam danas malo istraživao i drajveri utiču samo na SLI sisteme, dvoglave kartice i haj end karte... Tako da ako imate GTX760 dobitak je praktično neprimetan, a ako imate slabiju 660ti kao ja gubitak je tu ali takođe zanemarljiv. :: :: Još jedan revolucionarni drajver. :: :: Ungine 4 :: novi 337.50 drajver :: http://www.dodaj.rs/f/23/HK/4c3ZRbic/capture.jp :: min.11,9 max. 72,2 avg. 30,8 - Score: 77 :: :: i stari drajver :: http://www.dodaj.rs/f/3/Cw/2zibYmNj/capture2.jp :: min.12,9 max. 74,3 avg. 30,9 - Score: 77 :: :: Malo o 337.5 drajverima na Guru3D :: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_295x2_review,29.htm :: So if you game with a GeForce GTX 760 at 1920x1080, then chances are slim you will see real performance increases. With two GTX 760 cards in SLI that could be different as multi-GPU setups often are very CPU bound. :: :: Toliko o tome :: :: :: DaSickSystem :: ::
Sta kome ne valja i ne radi nemam pojma.. Evo moj doprinos, ovo sam u naletu uhvatio pre dizanja novog sistema. Po prvi put cu ubaciti 8-icu, pozelite mi srecu :)
Nije neki skok poseban ali recimo u min ima razlike i to osetne, na benchmarku ljudi imaju isto iskustvo, pogotovu su pozitivne reakcije onih koji imaju SLI.
Ja sam skinuo odiriganlni ISO. Da ne ostavljam ovde link. Da mi nije puko Win 7, ne bi mozda ni instalirao vec osim Thief ne mogu ni jednu drugu igru da pokrenem. Izbacuje mi gresku 0xc000007b koju nisam mogao da resim bilo kojom poznatom metodom.
Javicu kakvi su utisci mada mi se okruzenje ne svidja ali ajde, ja sam vise za klasiku.
Nije do drivera. Imam vec duze vreme taj problem. Nesto je do DLL file-ova pa sam pokusao manuelno da ih izmenjam pa sam verovatno napravio jos gore sr@nje. Ma i onako je bio zreo za brisanje. Bas sam ga dugo koristio.
@ZooLoo
Ti si covek corav :) Imas mail.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Taj bsod sto si imao sugerise na ovo :: ` A hardwar :: device, its driver, or relate :: software might have cause :: this error. :: pretpostavljam drive :: :: answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_update/error-0xc000007b/b2a08c84-2fce-4839-a1ed-88435f0a30ca
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.