Pre nego sto me negativci osude za postavljanje novog threada zvanicni ne postoji a i ovo je u sklopu pravila pc berze + sto stoji na mestu gde i treba tj odseku koji karakterise jednu ovakvu temu..
Ono sto je zanimljivo jeste da je polako pocela najezda non referentnih izdanja ovog modela (GTX 780 Ti ) .Svaki ce se po necemu razlikovati i kao takav ce privlaciti ove ili one kupce..
Ono sto bih ja konkretno prokomentarisao jeste da mi se cini da je MSI poceo malo da stedi na kvalitetu i ubacuje jeftine komponente.. Konkretno cooler odnosto shroud je od plastike sto za kartu koja je 500-600 eur + zaista ne sme da se dogodi..
Ne znam sto u zadnje vreme ima sve manje modela sa backplateom...a sad jos i plasticni shroud na high end karti, znam da to sve nije toliko bitno al opet kad bi davao toliki novac za graficku voleo bi da ima bar malo tezine i cvrstine u njoj, da se i oseti kvalitet u ruci xD
Upravo je o tome rec.. I posle neko nesto kaze Asus ovo, Asus ono.. Sve ima svoje.. Mislim gotivim taj MSI i imao sam te karte , sto je najcrnje i GTX 660 Ti PE i MSI GTX 680 Lightning su uradjene od metala i stvarno kvalitetno dok su serije GTX 760/770 i sad GTX780 Ti (i to po kojoj ceni) uradjene od plastike ! Tuga !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Stvar je u tome da karta te klase ne sme da ima jeftine materijale. A Lightning je svakako sasvim posebna klasa karte takoreci vanserijski proizvod i tu nije u pitanju samo cooler vec celokupan dizajn karte dok Gaming predstavlja standard za non referente karte..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Te gejming varijante ja licno gotivim, ali se u potpunosti slazem da nikako gejming izvedba na 660-ici i na 780-ici, pa jos ``ti`` treba da bude ista! Razlikuje se samo crni pcb kod 780-ice. Mozda su oni pajpovi malo masivniji, ne znam sad, lupam. Ali poenta je prosta.
Sto se tice vrha ledenog brega kod msi, on je i stvoren za entuzijaste i overklokere. Tu se u potpunosti i naponska sekcija razlikuje i dosta toga. Dometi klokovanja su veci i sto kaze sky, totalno druga prica.
A to je hladnjak. Kod Gaming serije to je TF 4 kao i kod Hawk/Munja modela ali poprilicno osakacen. Meni licno ne bi smetala plastika ako nigde ne zvoni, skripuca itd tj. ako je utegnuto kako treba, ali bi mi svakako smetao osakacen hladnjak na jednoj karti kao sto je GTX 780 Ti. Ovaj potez moze biti samo opravdan ako cena bude niza od konkurencije. U suprotnom je fail.
Karta izuva sa performansama, odlicna je sa te strane. Sad, sto se tice materijala sta znam, lepo je da tu vidimo backplate kao recimo kod asusa DCU II, kao i aluminijum-metal itd..., ali u principu generalno karta mi OK izgleda skroz, a posebno mi se svidja sto resetke hladnjaka nisu zatvorene u velikoj meri, vec je onako po prilicno otvoreno sa svih strana sto sigurno utice pozitivno na temperature. Uopste se ne bih bunio da je posedujem, samo cena je problem, ne mogu da kazem da nije opravdana, ali mnogo je to para.
Shone ne znas kakva je plastika veruj mi mada si mozda od onih ljudi kome su bitne samo sirove performanse.. Plastika je tako jeftina i tanka da nemam reci .. Cist kinez .Sa te strane su me opasno razocarali.. Zamisli da tako nesto stavljaju u visoku klasu.Nema smisla , skrticare a zacenjuju kartu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.