Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Meni nikad nece biti jasno.Ovi AMD-ovi inzinjeri kao da rade protiv AMD-a ili su definitivno glupi kao pimpek. Razumem da se stedi na materijalima ali da ne mogu da dizajniraju krstenu kartu to nikako ne shvatam !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Jel mozete mozda da ocenite kakav je ovo fan, jel klasican zujavac. Da li neko ima slike razlike NVIDIA i AMD fan serija 5xx ili 6xx i serija 5xxx, 6xxx, 7xxx Hocu da znam zasto je NVIDIA vise nego duplo tisa kada oni izgledaju isto. Oni su opet zatvorili kartu. Pazite karta nije ruzna uopste. Lepsa je meni nego HD7970 ali da li su ostavili rupe nazad???? I cena je 600$. Znaci da imaju proizvod 10-15$ slabiji nego GTX780.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Nemojte da im se smejete. Pazite nije u redu stvarno radovati se bankrotu necijem. Sada mi je zao kada sam pogledao drugi link. Nisam ga prvo ni video. Sada kada sam video ovu kartu ih sazaljevam jel ce postati predmet sprdnje sa ova 3 kraka. A nije lepo radovati se nesreci drugih i bankrotu necijem. Pazite ja ih necu kupiti sigurno ali im ne zelim propast. Oni su mene vise od 10 god lepo sluzili, sada nije njihovo vreme i to je to. Ali i dalje do sredjnje klase ne vidim razlog zasto bi neko uzeo NVIDIA do 150-200e. Ali da je najaca i najbolja u visoj i najvisoj klasi jeste i da je bolji filing na NVIDIA zadnjih godina jeste. Ali mi je zao ovih. Ovo je tako uradjeno da je jeftinoca plastike full dosla do izarazaja. Jbt gde ode AMD. Nadam se da ce im bar ova jaca karta ici ovaj put bolje. Ali mogu da oni to obore i na 500$ sigurno imaju nesto pristojno cim drze 600$. Mozda ne bas kao GTX780 ali blizu. Zao mi ih je a nervira me taj njihov stil gde preuvelicavaju svoje uspehe to me izludi.
Re: Prve slike novih Radeon kartica ! R9 290 i R7 260
22.09.2013. 02:53
status: user broj poruka: 3730
Nisam znao da se vi Zelembaci lozite na izgled karti.... Sto se mene tice svako ima svoj fetis.... Karta izgleda sasvim ok za REFERENTNU KARTU ... Sta ste ocekivali Gold edition ??? Kako god jedva cekam Safir i His da ih nasviraju pa onda ovi sto saradjuju sa svima Asus,Msi Gigabajt....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Plastikaneri i dalje nazalost a ni dizajn se nije promenio kao ni dizajn samo :: cooler -a .I dalje je blower tako da je buka neminovna :: :: http://videocardz.com/45723/amd-radeon-r9-290x-hawaii-galler :: :: :: Ova druga je tek urnebesno cudna i ruzna :: Podseca na neki mikser :: :: http://videocardz.com/45731/amd-radeon-r7-260-pictured-features-curacao-pro-gp :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Who Dares Wins! AMD Phenom II X4 955@4.0GHz + CM 412 Slim / Asus M4A785TD-V EVO / MSI GTX 660Ti PE OC / WD Black WD6401AALS + WD My Passport 1TB / Kingston 2x2GB 1333MHz / CM Storm Stryker / Dell U2412M
Ne znam samo koja lici na EVGA. Da lici na EVGA to bi ja prvi provalio jel je njihov stil prepoznatljiv. Osecam da se smeju ali bas cu videti sta komentarisu... Ova mala ne da ne lici na EVGA nego nema veze. EVGA nikada nema tako agresivne napadne i kich detalje kao ti kraci koji su bezveze tu. EVGA je klasicno, prosto ali nabudzeno i jasno se vidi da je sa zapada. Ovo se ne vidi. Ovo kao da je sa Kineske pijace. Ne bi se sada vratio na AMD nikada, znaci nikako, jos osecam onaj trip ruzni usao mi je u kosti i dalje primecujem uzitak zato sto toga nema na NVIDIA. Jos me nije prosao posle mesec dana.
Mnogo im je ružan ovaj dizajn mada čisto sumnjam da će iko kupiti ovo pored DCii i sličnih rešenja. Po performansama čisto sumnjam da može da dostigne Titana ali sve je moguće
Zasto moliti boga da ne bude istina. Od moje GTX780 nece biti brza. To znam. Pogotovu kada se klokuju obe. A ja i ne zelim bankrot AMDa. Oni su me sluzili vise od 10-12 god dobro. Sa malim NVIDIA pauzama. Sada je druga stvar sto se zadnjih godina vise uziva sa NVIDIA, bolje klokuju i imaju bolje izgradjene karte sa 3x vise faza i Super Brandom EVGA. To ce samo biti interesantnije kada uzmem EVBot da se ne igram samo sa Titanom i protiv dva AMDa. Ovo je dokaz da i Intel moze da napravi jaci CPU nego nece, jebo ih Haswell u dupe. Napravili ono crveno usijanje u jezgru bez odvoda toplote kao nezdravi. Kao retardirani. Najvise bi voleo da je AMD izbacio odmah posle Haswella 8core CPU koji ima performanse kao 4770K tj 10% jace, da Intel pojede svoja govna koja je israo i dozirao ubrzanje kako on hoce pa napravio cudo. Tj preterao. Mada ja se bojim da ovo nije bas ovako. Videcemo kada se pojave iskustva ljudi i fps u igrama i skorovi na HWBot.
Tvrdio si da ce biti sporija 30% od te tvoje GTX780 nemoj se izvlaciti mjesec dana maltretiras svojim postovima... vidices kad safir izbaci Toxic ta evga nece moci prismrditi.
Sad si jos i dvolicna osoba pricas kako volis AMD ccc DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
Ako i zvanicni testovi pokazu ovakvo stanje, onda to moze biti samo plus za sve one koji jos nisu kupili karte poslednje generacije. Cene bi morale pasti.
Mozda nisi procitao ali kada sam video cenu a to je bilo juce sam znao da imaju nesto dobro. To sam napisao i u ovoj temi i rekao da bi mogli da obore cenu. Mislio sam na otprilike 10% oko GTX780 i napisao cim su stavili cenu 600$ da imaju neku pristojnu kartu. 30% je 10% jace od GTX770. Da sam video denu 500-550$ uz igrice tada bi znao da nije sjajno sve. Ali su oni postavili cenu direktno do GTX780, 50$ manje. A zna se da je AMD uvek oko 70-100$ jeftiniji.
Pa cena nisam ja Nostradamus... Da su krenuli sa tabelom o cenama znao bi da su na 20-25% daleko od GTX780 ovako cene isto kartu koja nece biti jaca u svim igrama i koja nece se pokazati mnogo bolja na DX11 igrama i 1920x1080 sa svim filterima ukljucenim a tu je sa cenom isto kao NVIDIA. 649$ je EVGA GTX780 SC ACX pristojno klokovana da prestize Titana out of box. Ali po ovome Titan mora da ide 200$ dole iz cuga jel je to jedan vreli, metiljavi, referentni GTX780 sa duplo memorije i vise CUDA koji se klokuje lose a na stock kuleru nikako. I da sam ga uzeo platio bi referentni GTX780 1000$ koji ne bi mogao da klokujem, drzao bi fan profil upaljen stalno a vise memorije ne bi iskoristio nikada u zivotu jel bi kartu promenio pre nego sto bi to postalo potrebno...Da sam ga uzeo tacno to bi i zasluzio za pristanak na Nemamo EVGA imamo Gainward. PIN je uvek bio korektan prema meni i ja cu kupiti kod njih drugi procesor ali ne mogu da racunaju na mene dok nemaju EVGA ponovo.
Tako je.Svakako bi imali koristi svi. Samo sto je generalno podignut hype i oni rezultati su 99% fake.
Druga stvar a veoma bitna sto ljudi zaboravljaju da je AMD fakticki skocio na trecu generaciju ne bi li sustigao nV koja je dve serije podelila na dva chipa iste arhitekture dok su oni sa Tahiti u velikom zaostatku..Sad su prosirivali chip ne bi li sustigli GTX780 a jos bitnije je sto su po roadmap-u Havajska ostrva predodredjena kad i izlazak Maxwell-a.
Maxwell kad izadje razlika ce biti abnormalna GM110.Ja tipujem od 60-80% brzi od njihovog najbrzeg chipa ako 20 nm bude dovoljno kvalitetan.
AMD vec od izlaska GK110 je izgubio svaku mogucu priliku da se vise ikad priblizi nV , zapravo bice sve dalji i dalji , pravice karte za srednji segment.
:: Ako i zvanicni testovi pokazu ovakvo stanje, onda to moze biti samo plus za sve one koji jos nisu kupili karte poslednje generacije. Cene bi morale pasti.
Najbolje stvari desit ce se naredne godine sa pojavom `PIRATA` u 20nm sa 4096sp, definitivno ostace sami na trzistu nece imati konkurencije. Sa hawai chipom imace dominaciju na trzistu sto je najbitnije Performance/price pomeli su konkurenciju, imaju najbrzi chip i najbrzi dual gpu, poklopili su konzole, sve najbolji naslovi idu u program AMD GAMING EVOLVED.... cista dominacija na trzistu.
Ovi poceli kao intel, da direktno vredjaju mozdane vijuge potrosaca. Zanimljivo, poceli su da koriste neki vremeplov, karte izgledaju kao iz 2009/2010 recimo, a ne kao da smo u 2013-oj!
Nemam komentara, 6970 je poslednja njihova referentna karta koja je ipak licila na nesto, ovo nije ni za komentarisanje...
AMD je jos jednom namagarcio svoje fanove a pogotovu fandevojcice!
▶Obecali su novu arhitekturu - odradili su refresh , prosirili Tahiti chip uz odredjene optimizacije a zadrzali kodna imena ◀ ▶Obecali su nov sistem i dizajn coolera - uradili jos gore nego sto bi trebalo.◀ ▶Pustili su najverovatnije lazne rezultate da se sto vise ljudi upeca na preorder pre nego sto u oktobru krene masovna produkcija i izadju zvsnicni testovi tj paper launch krajem ovog meseca ◀
Sve u svemu klasika ..Ista pesma svake godine samo je refren drugaciji.
Kao i uvek uzecu najbolje - smmoth gaming by nVidia of course :)
Narucio sam GTX780 DCUII ali je neki zastoj sa uvozom.
E sad kad bi ovaj Radeon bio bar kao GTX780 ili ti brzi bilo bi cool jer bi cene isle malo nize za GTX-e !
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.