`AKCIJA U GIGATRONU: SSD hard-disk po specijalnoj ceni`
STRANA 1 OD 1
Shomiman
`AKCIJA U GIGATRONU: SSD hard-disk po specijalnoj ceni`
12.09.2013. 23:16
T54593
status: user broj poruka: 1187
`Danas u maloprodajnim lancima Gigatrona možete kupiti SSD hard-disk od 120 gb po ceni od 8.990 dinara. SSD je jedina kompjuterska komponenta sa kojom računar postaje brži.
Samo danas 12. septembra u Gigatronu možete kupiti SSD hard-disk od 120 gb po odličnoj ceni od 8.990 dinara! Ovo je budžet serija ssd-ova, ali to se nikako ne odražava na performanse koje su u rangu HyperX top-serije koje Kingston proizvodi.
Sa maksimalnim brzinama 450/450MB/s čitanja i pisanja će vašem starom računaru udahnuti nov život.
Ubrzanje će odmah biti vidljivo: drastično brže će biti učitavanje operativnog sistema, igrica i programa.
SSD je jedina kompjuterska komponenta sa kojom računari vidljivo postaju brži.`
Pa vidis da je Telegraf placen. E koliko god da su ocajni, svi kupuju kod njih, prosto neverovatno.
:: :: :: Cim sam video naslov , tj. tacnije, odmah nakon reci SSD, znao sam da se radi o Kingston-u :: :: A da oni svima nama plate da ih uzmemo? Pa ako valjaju, mozda cemo i da im platimo.. :: :: Srbija i Kingston. Srbija, Kingston Beyond Platinum Partner :: ::
Ovaj Kingston mi se cini da mu je polovina proizvodnje izvoz za Srbiju. Ovde kada bi CORSAIR poceo da prodaje oni bi osetili to po losijoj zaradi. A CORSAIR sta donesu sve prodaju ovde, sve znaci.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
:: Ovaj Kingston mi se cini da mu je polovina proizvodnje izvoz za Srbiju :: Ovde kada bi CORSAIR poceo da prodaje oni bi osetili to po losijoj zaradi :: A CORSAIR sta donesu sve prodaju ovde, sve znaci. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 :: ::
Kazem sta dodje odmah prodaju. Pa sada da odaberem ja CORSAIR robe za 300.000e prodao bi ovde za 3 meseca. 900D 5kom, 650D 10kom, 350D 30kom, C70- 10kom, tastature K70 30kom, k95 10kom, itd, itd, itd. I nestalo bi znaci kao za 3 meseca dok bi ljudi prokljuvili a posle toga kada bi nestalo jos mesecima bi me zvali drugi da pitaju jel ce biti sta. COOLERMASTER, Kingston i Fractal bi samo gledali sta se desava i odakle ti ljudi sto ne uzese Cosmos 2 i ostale tastature i napajanja i memorije i Seidone... I to bi nestalo sve a mozda bi par ljudi koji posecuje forume uzeli nesto, inace sve bi mogu da se kladim otislo ljudima koji nabavljaju samo i ne pitaju nikoga niti dolaze na forume, prate strane po nekada, itd. Samo bi kontejner jedan zakupio i tu rekao da dodju ljudi, ala bi dolazili sa kolima po 900D kucista, kitove memorija, AX napajanja, H100i kulere,... ma idi...miseve 2 vrste najbolje bi uzeo, USB Flashevi bi leteli....Mislim da bi tih 2-3 meseca slabo ljudi za desktop racunaare ulazili u radnje, vise za notebookove. Oni sto bi dosli da objasne da je CM bolji bi prvo kupili za sebe sta im treba da se ne proda pa onda tek rekli nesto...Ja bi reko, pa dobro idite eno EMMi, Atom pa kupite,...Brzo bi se predomislili...I to sve znaci bez ikakve carine i icega, samo sto bi znali da mogu da posalju u CORSAIR i opet bi uzimali...
To mogu da lazu vas da CORSAIR koci i on zahteva ovo i ono. I da je tako kakav smo to narod sto ne moze da ispuni sto i drugi. Onda smo niza rasa koja je umislila da je visa. Inace ima tu i ogromnih firmi koje saradjuju sa CORSAIR direktno, moze se od njih uzimati. Znaci ne direktno od proizvodjaca nego od partnera i onda bi cene bile 10% vece ali su i onako vece nego sto treba tako da to je to. Ljudi su navikli... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Prica covek koji nijednom nije radio sa Corsairom kakvi su oni kao firma a nekoliko firmi iz Srbistana pokusale prethodnih godina i posle nekog vremena digle ruke od corava posla. cinjenica je da ako imas manje od 100k eur mesecno porudzbine gledaju te kao 13-to prase.. cinjenica je da su teski kao crna zemlja za rad, spore isporuke, previskoe cene (osim ako su velike kolicine u pitanju, onda su samo skuplji od drugih), spore isporuke, komercijalisti puni sebe sto rade za svetsku firmu pa ih zabole da se potrude oko svog kupca iz zabacenog balkana, reklamacije resavaju po 6 meseci pa pola ne urade itd.. a sto se tice corsaira i artikala koji se odmah prodaju kad stignu, puke price nista vise.. ovo kaze neko koje je vise puta porucivao direktno od corsaira a casnije od velikih evropskih distrija i polako digao ruke, sad samo povremeno nabavim po koji meni zanimljiv artikal i kuliram ostalo. videcete kako ce se provesti buduci ``distributer`` Zalmana ovde.. nek im je sa srecom kad su nasi kupci i trziste u pitanju (licno sam vise puta analizirao detaljno takve brendove i kretanja na nasem trzistu i kad god sam pokusao nesto posle mesec dana ima ozbiljnih problema u prodaji kad prodje prvobitni hajp sa prodatih 30-tak artikala koje su kupili entusijasti.. a sa 30 komada mesecno u evropi ili direktno niko nece da te ni pogleda.. spusti se na zemlju druze..
900D 5kom ovo bi prodavao 2 meseca sa 5-10% marze u mp (u odnosu na ulaznu cenu uvoza), 650D 10kom ovo bar 3-4 meseca (ako ti se posreci sa 5% zarade), 350D 30kom ovo da ne pricam koliko dugo.. Slazem se da imaju super proizvode i mi bi smo bili najsrecniji da i njega uvrstimo u ponudu na redovnoj osnovi, ali ne ide Srbija je ovo.. :(
bila je vec firma HGspot iz Hrvatske koji su bili distributer Zalmana, izdrzali su cini mi se 2god. kod nas... imali su sve i svasta od Zalmana, Thermaltake-a itd., tamo sam jednom kupio 120mm ventilator, pre mozda 5godina, evo jos uvek radi boli glava.
:: Prica covek koji nijednom nije radio sa Corsairom kakvi su oni kao firma a nekoliko firmi iz Srbistana pokusale prethodnih godina i posle nekog vremena digle ruke od corava posla. cinjenica je da ako imas manje od 100k eur mesecno porudzbine gledaju te kao 13-to prase.. cinjenica je da su teski kao crna zemlja za rad, spore isporuke, previskoe cene (osim ako su velike kolicine u pitanju, onda su samo skuplji od drugih), spore isporuke, komercijalisti puni sebe sto rade za svetsku firmu pa ih zabole da se potrude oko svog kupca iz zabacenog balkana, reklamacije resavaju po 6 meseci pa pola ne urade itd.. a sto se tice corsaira i artikala koji se odmah prodaju kad stignu, puke price nista vise.. ovo kaze neko koje je vise puta porucivao direktno od corsaira a casnije od velikih evropskih distrija i polako digao ruke, sad samo povremeno nabavim po koji meni zanimljiv artikal i kuliram ostalo. videcete kako ce se provesti buduci ``distributer`` Zalmana ovde.. nek im je sa srecom kad su nasi kupci i trziste u pitanju (licno sam vise puta analizirao detaljno takve brendove i kretanja na nasem trzistu i kad god sam pokusao nesto posle mesec dana ima ozbiljnih problema u prodaji kad prodje prvobitni hajp sa prodatih 30-tak artikala koje su kupili entusijasti.. a sa 30 komada mesecno u evropi ili direktno niko nece da te ni pogleda.. spusti se na zemlju druze.. :: :: 900D 5kom ovo bi prodavao 2 meseca sa 5-10% marze u mp (u odnosu na ulaznu cenu uvoza), 650D 10kom ovo bar 3-4 meseca (ako ti se posreci sa 5% zarade), 350D 30kom ovo da ne pricam koliko dugo.. Slazem se da imaju super proizvode i mi bi smo bili najsrecniji da i njega uvrstimo u ponudu na redovnoj osnovi, ali ne ide Srbija je ovo.. : :: :: :: cudan smo mi narod. :: ::
Ma nemojte, spori, nekulturni, bezobrazni skupi... Vidite zbog toga nas mrzi svet. Svima su dobri samo nama nisu dobri su i Bosancima i Slovencima i Makedoncima i Hrvatima ali nama nisu. Mogu da se kladim i Vojvodina da se odcepi da bi i njima bili dobri ubrzo. Ne lupajte, ljudi saradjuju sa svima u svetu bez mane i svi se normalno ponasaju i nemaju zamerke i hvale CORSAIR i ljude odande. Mi imamo defektne gene i mi smo problem. Pa veruj mi CM ima 3 puta toliko zarade i nece CORSAIR da pobegne ako ne zaradi nista. Reci ti bolje sta je drugo problem. Prodavnice nece da zavrse reklamaciju kako treba dok CORSAIR ne posalje stvar boje se da ce ostati bez svoje zaradice, zgrabi odmah sve sto mozes makar i bilo 10 puta manje. Vidis kod mene teorija da su svi naopaki a Srbi ispravni ne moze da prodje, suvise je luda i da zivim 10.000 kom odavde a ne da vidim sta ovaj narod radi na putu u izumiranje.
Maksimalno postujem ovo sto si rekao, ali bih te zamolio da se konkretno indentifikujes kao neko ko se deklarise da je ucestvovao u uvozu komponenti, i ponudis bar neki makar i posredni argument. I uz najvece moguce uvazavanje, moram ti iskreno reci da frapantno deluje da bilo koja firma ne zeli ekspanziju na nova trzista, makar bilo i balkansko. Osim ako su distributeri krivi, tj. odgovorni za takvu situaciju. Pa zasto bi onda pojedincima slali delove, reklamirali uredjaje, neke sitnice poput bracket-a i kablova slali cak i besplatno ?
Sve ovo, molim te , nemoj shvatiti kao prozivku, vec apel da se dodje do konkretnijih informacija zarad objektivne istine.
Naravno, apsolutno se slazem sa tobom da je na tome teze zaraditi preko noci, to nije roba koja se sleperima u milionima primeraka uvozi u nasu zemlju, poput Kingston-a, ne moze se masovno uvaliti vladinim i nevladinim organizacijama, drzavnim i privatnim preduzecima, neobavestenim i neinformisanim korisnicima, i to kupuju samo ljudi koji znaju sta zele, ako to mogu da priuste, naravno...
Da nije ipak problem kod uvoznika koji hoce da da dinar, malo mu stabilnih dinar ipo, vec bi odmah 3 dinara?
:: Prica covek koji nijednom nije radio sa Corsairom kakvi su oni kao firma a nekoliko firmi iz Srbistana pokusale prethodnih godina i posle nekog vremena digle ruke od corava posla. cinjenica je da ako imas manje od 100k eur mesecno porudzbine gledaju te kao 13-to prase.. cinjenica je da su teski kao crna zemlja za rad, spore isporuke, previskoe cene (osim ako su velike kolicine u pitanju, onda su samo skuplji od drugih), spore isporuke, komercijalisti puni sebe sto rade za svetsku firmu pa ih zabole da se potrude oko svog kupca iz zabacenog balkana, reklamacije resavaju po 6 meseci pa pola ne urade itd.. a sto se tice corsaira i artikala koji se odmah prodaju kad stignu, puke price nista vise.. ovo kaze neko koje je vise puta porucivao direktno od corsaira a casnije od velikih evropskih distrija i polako digao ruke, sad samo povremeno nabavim po koji meni zanimljiv artikal i kuliram ostalo. videcete kako ce se provesti buduci ``distributer`` Zalmana ovde.. nek im je sa srecom kad su nasi kupci i trziste u pitanju (licno sam vise puta analizirao detaljno takve brendove i kretanja na nasem trzistu i kad god sam pokusao nesto posle mesec dana ima ozbiljnih problema u prodaji kad prodje prvobitni hajp sa prodatih 30-tak artikala koje su kupili entusijasti.. a sa 30 komada mesecno u evropi ili direktno niko nece da te ni pogleda.. spusti se na zemlju druze.. :: :: 900D 5kom ovo bi prodavao 2 meseca sa 5-10% marze u mp (u odnosu na ulaznu cenu uvoza), 650D 10kom ovo bar 3-4 meseca (ako ti se posreci sa 5% zarade), 350D 30kom ovo da ne pricam koliko dugo.. Slazem se da imaju super proizvode i mi bi smo bili najsrecniji da i njega uvrstimo u ponudu na redovnoj osnovi, ali ne ide Srbija je ovo.. : :: :: :: cudan smo mi narod. :: ::
Jel su sami pricali ljudi da je bilo problema oko garancija da je CORSAIR Intervenisao. Drugo onaj covek je i sam rekao sto radi za njih da iz Srbije u ovoj situaciji pre pay pala su imali 1500 narudzbina mesecno sa teriotije Srbije ne od firmi. Tu se verovatno ubraja i memorija i sitnice ali bilo bi duplo da su ovde. Oni nece propustiti pare, niko nije gadljiv ni na cije pare. Problem je sto se ljudi boje da ce im neko unistiti reputaciju. Znaci oni drze do imena, ja vam kazem vi imate gore situacije ovde nego 400 miliona ljudi vise problema. Tamo se pojavi problem kada neko napise temu i to je prekosutra vec licno intervenisano i sredjeno. Ljudi nece da neko izadje i napise na stranom forumu kako vise nece da kupi nista od CORSAIR jel mu je riknulo to i to i da su mu odbili garanciju a da CORSAIR ni ne zna o cemu se radi. To nije ASUS. Oni drze do imena, azijati ne. Jel bez obzira na taj jedan slucaj cuce neko drugi iz neke druge zemlje i predomislice se. Zato hoce cistu situaciju. POSTEN NAROD, NE CRNOG GRUJU. JEL VI VIDETE STA RADIMO DA SE NIKOLIC I DJILAS KAO GAMBINO I GENOVEZE I ONA DRUGA FAMILIJA KADA JE RAT IZBIO. E TAKO NIKOLIC I DJILAS, JEDAN SA BLICEM A DRUGI SA KURIROM I OSTALIM. LICIMO NA CIGANSTURE ONE NAJGORE. Oni hoce zemlju sa zakonom a ne mafiju. Nasa drzava je ordinarni kriminalac, jajara.
900D bi odmah prodao petorici, poznajem bas na ovom forumu bar dvojicu koji bi ga odmah uzeli iliu periodu manjem od mesec dana, ja sam npr. treci...A na primer,Enermax Fulmo GT, to kuciste bih ti porucio u pretprodaji, makar morao pozajmiti novaca ako ga nemam odmah pri ruci, dakle, to je otislo odmah. Bojazan ko ce kupiti posle nas? Ima u Srbiji puno ljudi koji nikad nisu progovorili na forumu, vec uzivaju u svom entuzijazmu ne eksponirajuci se pred IT zajednicom. Ti ljudi , naravno imaju 10, 20, 40 pa i 100 puta vecu plateznu moc od nas koji ovde komuniciramo...
Naravno, ako je cena 35% veca nego u `matici`, necemo ga ni mi kupiti. E, tu je cini mi se glavni problem kod nas. Zato sve stane posle 30 primeraka....Jedna firma je htela da mi Donese EVGA Classified,GTX 780 trazili su 800 evra... za 750 mogu to da ostvarim u sopstvenoj reziji...ali hocu ako je u matici 590, da ne platim vise od 700. E to ne odgovara nasim trgovcima koji ga dobiju za 400, a hoce 800...
Jeftinije stvari bi se brze prodale, kao i sve kod nas..
Zamislite situaciju da su oni tu i da nekome rikne AX1200i i da su ostala 2-3 na stanju i da covek dodje da mu zamene, a prodavac kaze pa sada je praznik moracete da kontaktirate CORSAIR da vam oni posalju a oni ne rade narednig 10 dana. A musterija pita pa zasto kada to moze brze da vama ostavim vi mi date drugo odmah i posle se raskusurate. A pa ne mozemo to su narucili drugi da kupe, jel bi nasi to radili. Umesto da zamene coveku da neceka, da posalju posle sa turom za reklamciju, ne. Oni bi ovo drzali ako neko dodje da plati sutra. E takve situacije nece jel svuda gde ljudi kupe njihovo postoji mogucnost da brzo zamene kod retailera i da ne cekaju a CORSAIR zahteva da to bude ekspresno brzo nedelju dana maks ili imaju opciju da posalju CORSAIR i da tako ostvare garanciju.
Zavisno od situacije se predlaze razlicita stvar, recimo ako je retailer uzeo neku seriju problematicnu, onda se predlaze da se to zameni za novu kod CORSAIR da ne bi se problem ponovio. Ako ne onda je zgodnije da se istog dana ili za 2-3 dobije nov proizvod od officijalnog partnera. Koliko treba da testira kuler da ne radi ili napajanje, 30min.Ujutru i popodne ili sutra da izda novi uredjaj. Lepo kazite da hoce da kada se ljudi pojave na forum da kazu da su poslali kod njihovog oficijalnog parnera uredjaj koji cekaju nedelju dana i nije se javio oni hoce da odmah mogu da ga nadju i da provere o cemu se radi. Kojih 30-40 dana. Kakav rok. Neko tu ne moze da bude covek a sve mislim da znam ko je to. A CORSAIR ne mora nikada ni da radi sa nisima da zna kakva je situacija preko drugih i svojih izvora. Dovoljno da procita novine svako jutro mislice da nam je LSD upao u vodovod.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.