Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Asus Maximus VI Extreme Review !
STRANA 1 OD 2  
SkyFire Asus Maximus VI Extreme Review ! 05.09.2013. 23:54 T54502

status: user
broj poruka: 18472
Mrak ploca..
Nije eVGA ali je zato jos bolja .)

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME/

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 02:16 #512496

broj poruka: 3730

Zajebi i ove nove serije imaju felere .... lik uzeo VI Hero vratio posle 2 dana... EVGA je EVGA ostalo su igracke...

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Mrak ploca.
:: Nije eVGA ali je zato jos bolja .
::
:: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ENVIDIA ... 06.09.2013. 03:10 #512500

broj poruka: 562
Tu je najfelericniji onaj zbog koga je pravljena ta ploca.
Intel vise ne mora da zakljucava procesor. On stavi zvaku i on je sigurniji nego zakljucan.
Kako napasti visoki overklok od 4.3GHz ali bez Prima95. Sa sve plocom od 400e.

Samo mi je jedno pitanje u glavi kada vidim te skupe ploce od 350-400e, GIGABYTE, MSI od po 450e. Da li ljudi koji kupe to znaju za izlazak IB-E 4930K, da li znaju cene, o cemu misle itd. To me zivo zanima.

Jbt koliko truda. Da je neko sudio po proizvodjacima ploca ja bi rekao dolazi CPU koji se kolje sa 4.9-5.0GHz na sigurnih 85-90C sa brojnim primercima koji idu i vise.
Kada ono revolucija, pljunuli ljudi na sve sto su govorili godinama u roku od 3 dana.
U buduce treba cuvati postove pa im servirati kada se promeni hardware.
Ja mislim da onaj ko je ukljuci AIDA64 Stability Test za vreme SBa da je bio zestoko ismejan. Ali zestoko. Ako je i bilo takvih to su bili oni krajnje ne obavesteni na koje se odmah skakalo Xaxaxa vidi ga ovaj, taj test nije validan, skini ovde LinX i vrti 100 krugova.

Bolje da procitaju nesto o tome ovde

http://en.wikipedia.org/wiki/Mersenne_prime#Perfect_numbers

Pa da razmisle da li ce da plate 650-700e sa plocom za nesto sto ce reci to nije realno, bas me briga sto optereti moj procesor. Pa kakva je to arhitektura onda. Sta to radi Intel. Pravi CPU za igrice, filmove, raspakivanje videa, ili je sposoban za najkomlikovanija racunanja a da ne trotluje. Mogu da kazu pa on moze na Turbo da to obavi, slazem se i neka ga prodaju takvim ljudima koji ce da ga drze celog zivota na Turbo a ne vidim razlog za budzenje ovih maticnih ploca za 300-400MHz sa opcijama kao za svemirski brod kada CPU ne moze da odgovori na neke zadatke koje mu covek postavi.
A te ploce su napravljenje da izvuku iz CPUa maximum, e pa ovde je Maximus fabricki podesen izgelda i kao takav veoma blizu stock kloku prethodnih generacija kojima je to setanje a mogu i da trce.
imarkovic Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 07:52 #512505

broj poruka: 18996
hoces da kazes da eVGA nema feHler? Budi realan..

:: Zajebi i ove nove serije imaju felere .... lik uzeo VI Hero vratio posle 2 dana... EVGA je EVGA ostalo su igracke..
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: Mrak ploca.
:: :: Nije eVGA ali je zato jos bolja .
:: ::
:: :: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dejzan Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 10:34 #512533

Veruj mi daleko manje.... Ortak je uzeo Graficku 670 prosle godine nista... ni R od reklamacije... to je iz mog okruzenja... ali po forumima EVGA,Gigabyte,Palit,His , imaju za 80% posto manje reklamacija...
Asus je apsolutni lider sa MSI i Gainward....STIM sto van Banana Republic ljudi se ne opterecuju garantnim glupostima tako da i zazmure na jedno oko... Da ne pricam da kupljene Asus komponete na zapadu nemaju veze sa nasim ovde....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: hoces da kazes da eVGA nema feHler? Budi realan.
:: :: Zajebi i ove nove serije imaju felere .... lik uzeo VI Hero vratio posle 2 dana... EVGA je EVGA ostalo su igracke..
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: Mrak ploca.
:: :: :: Nije eVGA ali je zato jos bolja .
:: :: ::
:: :: :: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
imarkovic Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 10:45 #512535

Dobro, to sto je ortak uzeo to se i ne ocekuje da ce da rikne.. Mislim da sa komponentama kao sto su ploce i graficke, hard diskovi dobijamo isti kvalitet kao sirom sveta, jer to dolazi iz iste fabrike, a posebne stvari sa oznakama `R` stizu mozda samo na ovim prostorima.. a tastature npr., monitori i ostale periferije, za to sam siguran da su odvojena trzista IT industrije.. mislim to ne moze niko da definise tacno jer se ne zna niti sme da se zna.

:: Veruj mi daleko manje.... Ortak je uzeo Graficku 670 prosle godine nista... ni R od reklamacije... to je iz mog okruzenja... ali po forumima EVGA,Gigabyte,Palit,His , imaju za 80% posto manje reklamacija..
:: Asus je apsolutni lider sa MSI i Gainward....STIM sto van Banana Republic ljudi se ne opterecuju garantnim glupostima tako da i zazmure na jedno oko... Da ne pricam da kupljene Asus komponete na zapadu nemaju veze sa nasim ovde...
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: hoces da kazes da eVGA nema feHler? Budi realan.
:: :: :: Zajebi i ove nove serije imaju felere .... lik uzeo VI Hero vratio posle 2 dana... EVGA je EVGA ostalo su igracke..
:: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: :: Mrak ploca.
:: :: :: :: Nije eVGA ali je zato jos bolja .
:: :: :: ::
:: :: :: :: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME
:: :: :: :: Superior Technology
:: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dejzan Re: Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 10:51 #512537

Covek ja ti tvrdim da postoji razlika.... I evo banalnog primera masa u srbiji su imali problema sa Samsung Galaxy S3 sa punjenjem i niz bagova.... Ja sam uzeo telefon u februaru iz holandije i gle cuda... NISTA..... oces da kazes da su kod nas maleri ? ne bi reko....
Sto se tice hard diskova to nemoj da mi pricas jer su mi boljka velika... pogotovu WD i Segate.....
Kazem ti ja nemam nista od Asusa,MSI,Safira,WD i ostale bande .. ali ako bas moram da uzmem gledam da se ne maltretiram...mislim platim masno a jos da me guze epa nece moci....
Moj komp sam uzeo pre 3 godine (karta safir je dosla malo ranije ) nikakve probleme nisam imao.... Zasto ? jbg slusao savete gledao sta se felerise i eto...
Tako da samo opusteno moj savet imas pare jos ako ides preko do jaja.....
Ovde je greota davati pare ....

:: Dobro, to sto je ortak uzeo to se i ne ocekuje da ce da rikne.. Mislim da sa komponentama kao sto su ploce i graficke, hard diskovi dobijamo isti kvalitet kao sirom sveta, jer to dolazi iz iste fabrike, a posebne stvari sa oznakama `R` stizu mozda samo na ovim prostorima.. a tastature npr., monitori i ostale periferije, za to sam siguran da su odvojena trzista IT industrije.. mislim to ne moze niko da definise tacno jer se ne zna niti sme da se zna
:: :: Veruj mi daleko manje.... Ortak je uzeo Graficku 670 prosle godine nista... ni R od reklamacije... to je iz mog okruzenja... ali po forumima EVGA,Gigabyte,Palit,His , imaju za 80% posto manje reklamacija..
:: :: Asus je apsolutni lider sa MSI i Gainward....STIM sto van Banana Republic ljudi se ne opterecuju garantnim glupostima tako da i zazmure na jedno oko... Da ne pricam da kupljene Asus komponete na zapadu nemaju veze sa nasim ovde...
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: hoces da kazes da eVGA nema feHler? Budi realan.
:: :: :: :: Zajebi i ove nove serije imaju felere .... lik uzeo VI Hero vratio posle 2 dana... EVGA je EVGA ostalo su igracke..
:: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: :: :: Mrak ploca.
:: :: :: :: :: Nije eVGA ali je zato jos bolja .
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME
:: :: :: :: :: Superior Technology
:: :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dexter013 @imarkovic i dejzan 06.09.2013. 11:00 #512539

broj poruka: 17093
Podrazumeva se da pisete jedan drugome
ne morate reply na reply na reply.

Skroluje se mesec dana do dole,
ruzno izgleda,
nepotrebno se pune teme sa 1 2 3 4 stranice nicega.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 11:16 #512546

gledaj sad ovako, prijateljski, mnogo si bre brate subjektivan, i previse, kako mozes da kazes da na osnovu tih bagova bukvalno, ali bukvalno svaki Samsung S3 ima taj niz bagova, kako? Posto si to upravo rekao, ne indirektno, vec direktno. Kako to moze da bude, objasni mi? Pa naravno da ne moze, pa nema svaki taj samsung bagove, zapao ti je takav primerak, i takvih primeraka je naravno vise nego onih sa bagovima, mozda si uzeo neku novu reviziju ili ne znam ni ja, nesto tako, sto jos nije stiglo kod nas, ne znaci da automatski svaki telefon baguje.. mislim i ja sam usao u raspravu, a ti si uzeo primer telefona koji zauzimaju ogromno trziste i proizvodi ih ko stigne.. tako da verovatno si mozda i u pravu, ali definitivno ostaje ono sto sam napisao sa one komponente, ukljucujuci i hard diskove koje sam imao prilike da porucujem direktno iz Hitachi-a dok sam radio u jednoj firmi.. Bas si nasao sta ces da odaberes, WD ako je Blue, moje saucesce, Black je druga prica sa svojih 5god. garancije, ali Seagate je sasvim korektna firma, to sto si imao problema je primerak.. Hitachi aka Toshiba su moj danasnji fetish.

@Dexter, ovako mi se vise svidja

:: Covek ja ti tvrdim da postoji razlika.... I evo banalnog primera masa u srbiji su imali problema sa Samsung Galaxy S3 sa punjenjem i niz bagova.... Ja sam uzeo telefon u februaru iz holandije i gle cuda... NISTA..... oces da kazes da su kod nas maleri ? ne bi reko...
:: Sto se tice hard diskova to nemoj da mi pricas jer su mi boljka velika... pogotovu WD i Segate....
:: Kazem ti ja nemam nista od Asusa,MSI,Safira,WD i ostale bande .. ali ako bas moram da uzmem gledam da se ne maltretiram...mislim platim masno a jos da me guze epa nece moci...
:: Moj komp sam uzeo pre 3 godine (karta safir je dosla malo ranije ) nikakve probleme nisam imao.... Zasto ? jbg slusao savete gledao sta se felerise i eto..
:: Tako da samo opusteno moj savet imas pare jos ako ides preko do jaja.....
:: Ovde je greota davati pare ...
:: :: Dobro, to sto je ortak uzeo to se i ne ocekuje da ce da rikne.. Mislim da sa komponentama kao sto su ploce i graficke, hard diskovi dobijamo isti kvalitet kao sirom sveta, jer to dolazi iz iste fabrike, a posebne stvari sa oznakama `R` stizu mozda samo na ovim prostorima.. a tastature npr., monitori i ostale periferije, za to sam siguran da su odvojena trzista IT industrije.. mislim to ne moze niko da definise tacno jer se ne zna niti sme da se zna
:: :: :: Veruj mi daleko manje.... Ortak je uzeo Graficku 670 prosle godine nista... ni R od reklamacije... to je iz mog okruzenja... ali po forumima EVGA,Gigabyte,Palit,His , imaju za 80% posto manje reklamacija..
:: :: :: Asus je apsolutni lider sa MSI i Gainward....STIM sto van Banana Republic ljudi se ne opterecuju garantnim glupostima tako da i zazmure na jedno oko... Da ne pricam da kupljene Asus komponete na zapadu nemaju veze sa nasim ovde...
:: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: :: hoces da kazes da eVGA nema feHler? Budi realan.
:: :: :: :: :: Zajebi i ove nove serije imaju felere .... lik uzeo VI Hero vratio posle 2 dana... EVGA je EVGA ostalo su igracke..
:: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: :: :: :: Mrak ploca.
:: :: :: :: :: :: Nije eVGA ali je zato jos bolja .
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME
:: :: :: :: :: :: Superior Technology
:: :: :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ENVIDIA ... 06.09.2013. 11:22 #512548

Dobro ASUS pravi dobre ploce, to sam ja znao i kada sam kupovao GIGABYTE, ASUS, MSI ali ne mogu da se mere u grafikama sa EVGA. Znaci to je glupo reci. Dobro se zna da ASUS odrzava prodaju u Evropi koja ce opadati i opadati kako EVGA bude preuzimala.
Pa evo svi dobijaju distributere cak i Rusija, to je ASUSovo dvoriste bilo.
Jednostavno ljudi traze EVGA grafike.
Kada je rekao feler verovatno je mislio na C1, posto i na ono sranje sa chipsetom koje Intel je napravio. EVGA odmah C2 chipset stavlja. Ali to ne menja cinjenicu da je CPU sranje. I ASUS u formuli i maloj Impact ce imati C2 chipset. Ova Maximus 6 Extreme ima stari C1 chipset i tako ce i ostati. Jbg to treba da budu ljudi svesni kao slag na tortu pored svega sto dolazi sa Haswellom da postoji bug toliki da je morao biti prijavljen. Medjutim C2 chipset u EVGA Z87 Classified i ona kao verovatno njihova najlepsa ploca me ne vuku nimalo da kupim Intelovo govno sa zvakom mesec dana pre fluxless zavarenog overklokabilnog 6 core procesora 150e skupljeg.

Dejzan Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 11:34 #512553

Kad sam reko boljka to znaci da sam imao problema ... :)
Ono sto na okruzuje i sa cime radimo je neko merilo zar ne ? Mozda sam previse subjektivan ili ne ali tako stoje stvari....
Sto se moba tice ja to radim jos od nokie 6500 slide koju sam dobio iz holadije... i sva ta mobilna cuda samo sa zapada.... da ne pricam koje sam probleme imao sa Telenorom.....
Kako god razumeli smo se....

@ Dex volemo mi malo da se cackamo ali sve u korektnom fazonu i sa malom dozom zajebavanja :)

32 i ostala cuda
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 12:00 #512564

ja sam dobio Logitech G700s iz Holandije

Pa sve je to pod znakom pitanja, na zalost ne moze to da bude merilo, merilo je kada se to desi na 10 telefona recimo ljudi koje znas, eto to je merilo. A to se desava u jako retkim slucajevima, ako ti se jednom desi nesto, ne znaci da treba sad da gradis predrasudu na osnovu toga ako je neka korektna firma u pitanju kao sto je recimo Samsung.. e sad, ako je u pitanju stvarno to, da ovde stizu telefoni sumnjivog porekla, onda je to totalno druga prica, u tom slucaju se apsolutno slazem, ali fora je sto je to tako uradjeno da se NE ZNA na zalost.. Ranije je recimo bilo merilo Nokia Made in Finland i onda si siguran, sada je to sve zamaskirano, usudjujem se cak da kazem da je pod znakom pitanja roba kupljena u Evropi, cak ni tada nisi siguran.. e sad, zemlje kao sto su Holandija su izuzetak, tu ne sme nesto da ne valja, definitivno nema greske. Sad mi je palo na pamet, taj S3 iz Holandije, jel ima naznaku `Made in China` ili Korea? Nisam doduse ni otvarao ni jedan Samsung, mozda i nemaju fabriku u kini:)

:: Kad sam reko boljka to znaci da sam imao problema ... :
:: Ono sto na okruzuje i sa cime radimo je neko merilo zar ne ? Mozda sam previse subjektivan ili ne ali tako stoje stvari...
:: Sto se moba tice ja to radim jos od nokie 6500 slide koju sam dobio iz holadije... i sva ta mobilna cuda samo sa zapada.... da ne pricam koje sam probleme imao sa Telenorom.....
:: Kako god razumeli smo se...
:: @ Dex volemo mi malo da se cackamo ali sve u korektnom fazonu i sa malom dozom zajebavanja :)
:: 32 i ostala cuda
Sub-Z Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 15:06 #512586

broj poruka: 1620
Ja sam S3 uzeo u Nemačkoj i ponekad zeza punjac, nece na struju da puni, a preko usb-a uvek normalno. Pa jbš ga sad...
GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L...
Fiat iustitia, et pereat mundus

:: Covek ja ti tvrdim da postoji razlika.... I evo banalnog primera masa u srbiji su imali problema sa Samsung Galaxy S3 sa punjenjem i niz bagova.... Ja sam uzeo telefon u februaru iz holandije i gle cuda... NISTA..... oces da kazes da su kod nas maleri ? ne bi reko...
:: Sto se tice hard diskova to nemoj da mi pricas jer su mi boljka velika... pogotovu WD i Segate....
:: Kazem ti ja nemam nista od Asusa,MSI,Safira,WD i ostale bande .. ali ako bas moram da uzmem gledam da se ne maltretiram...mislim platim masno a jos da me guze epa nece moci...
:: Moj komp sam uzeo pre 3 godine (karta safir je dosla malo ranije ) nikakve probleme nisam imao.... Zasto ? jbg slusao savete gledao sta se felerise i eto..
:: Tako da samo opusteno moj savet imas pare jos ako ides preko do jaja.....
:: Ovde je greota davati pare ...
:: :: Dobro, to sto je ortak uzeo to se i ne ocekuje da ce da rikne.. Mislim da sa komponentama kao sto su ploce i graficke, hard diskovi dobijamo isti kvalitet kao sirom sveta, jer to dolazi iz iste fabrike, a posebne stvari sa oznakama `R` stizu mozda samo na ovim prostorima.. a tastature npr., monitori i ostale periferije, za to sam siguran da su odvojena trzista IT industrije.. mislim to ne moze niko da definise tacno jer se ne zna niti sme da se zna
:: :: :: Veruj mi daleko manje.... Ortak je uzeo Graficku 670 prosle godine nista... ni R od reklamacije... to je iz mog okruzenja... ali po forumima EVGA,Gigabyte,Palit,His , imaju za 80% posto manje reklamacija..
:: :: :: Asus je apsolutni lider sa MSI i Gainward....STIM sto van Banana Republic ljudi se ne opterecuju garantnim glupostima tako da i zazmure na jedno oko... Da ne pricam da kupljene Asus komponete na zapadu nemaju veze sa nasim ovde...
:: :: :: :: hoces da kazes da eVGA nema feHler? Budi realan.
:: :: :: :: :: Zajebi i ove nove serije imaju felere .... lik uzeo VI Hero vratio posle 2 dana... EVGA je EVGA ostalo su igracke..
:: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: :: :: :: Mrak ploca.
:: :: :: :: :: :: Nije eVGA ali je zato jos bolja .
:: :: :: :: :: :: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME
:: :: :: :: :: :: Superior Technology
:: :: :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dexter013 Ok 06.09.2013. 15:23 #512587

Evo nesto slicno na temu samo mini
i iz domacih izvora http://goo.gl/RMeKHG

imarkovic Re: Ok 06.09.2013. 15:29 #512589

uh, ovo je ko bombona za ono kuciste bitfenix prodigy

:: Evo nesto slicno na temu samo mini
:: i iz domacih izvora http://goo.gl/RMeKH
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
Dexter013 @imarkovic 06.09.2013. 15:30 #512590

Ko gotivi mirco i mini varijante milina.

imarkovic Re: @imarkovic 06.09.2013. 15:43 #512591

sto, pa to je bas cool, ja bih to iskoristio za storage, medjutim kostalo bi me ko sv. Petra kajgana..

:: Ko gotivi mirco i mini varijante milina
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
ENVIDIA ... 06.09.2013. 15:53 #512595

imarkovic pravi crni komp skroz a ova ploca bi mu najvise legla tu.

http://i.imgur.com/zwjz0j2.jpg
imarkovic Re: ... 06.09.2013. 16:11 #512599

ee, kome ne bi legla ova ploca, stvarno ne znam.. gle koliki su hladnjak ostavili za NB, pola ploce pokriva

:: imarkovic pravi crni komp skroz a ova ploca bi mu najvise legla tu
:: http://i.imgur.com/zwjz0j2.jp
Blueberry ehm 06.09.2013. 17:53 #512610

broj poruka: 1272
Meni se vise svidja Formula, poseduje sve bitne stavke koje i stariji brat, a pri tom je i estetski i funkcionalno fenomenalno odradjena.

Sto se tice uporne price o Haswell-u kao fail-u, nesto se stranci ne zale toliko koliko mi, a pri tom kod nas uopste nema puno vlasnika ovih ploca...Barem tako deluje.

ENVIDIA ... 06.09.2013. 18:12 #512612

Nije lepsa je Extreme iskreno,
formula ima odvratan poklopac preko blokova.

Dejzan Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 18:31 #512613

Vidim crko ti posle dva dana :D
To hocu da ti kazem :)
Brate ja ti kazem da u telenoru se masa zalila na telefone i medjuostalom na S3 ....
naravno da nije merilo 20 ljudi ali generalno po meni je to itekako merilo ako uzimas i pucas 400 eura.....
Za nasu lovu otvaramo oci e sad to sto je Asus brend MSI i ostali ne daje nam za pravo da im slepo verujemo jos iz nase branse dodjemo do podatka kako se sta prodaje i reklamira....
Gigabyte je po mnogima br 1 do cene od 150 eura kod nas ... pogotovu za AMD platforme... Intel se zna uzmes I5 4670K ploca minimum Grifonce od 150 a pozeljno je 180 i 200..... Tako da jeste skupo ali brate moze da bude jos i bolno...

:: ja sam dobio Logitech G700s iz Holandije
:: Pa sve je to pod znakom pitanja, na zalost ne moze to da bude merilo, merilo je kada se to desi na 10 telefona recimo ljudi koje znas, eto to je merilo. A to se desava u jako retkim slucajevima, ako ti se jednom desi nesto, ne znaci da treba sad da gradis predrasudu na osnovu toga ako je neka korektna firma u pitanju kao sto je recimo Samsung.. e sad, ako je u pitanju stvarno to, da ovde stizu telefoni sumnjivog porekla, onda je to totalno druga prica, u tom slucaju se apsolutno slazem, ali fora je sto je to tako uradjeno da se NE ZNA na zalost.. Ranije je recimo bilo merilo Nokia Made in Finland i onda si siguran, sada je to sve zamaskirano, usudjujem se cak da kazem da je pod znakom pitanja roba kupljena u Evropi, cak ni tada nisi siguran.. e sad, zemlje kao sto su Holandija su izuzetak, tu ne sme nesto da ne valja, definitivno nema greske. Sad mi je palo na pamet, taj S3 iz Holandije, jel ima naznaku `Made in China` ili Korea? Nisam doduse ni otvarao ni jedan Samsung, mozda i nemaju fabriku u kini:
:: :: Kad sam reko boljka to znaci da sam imao problema ... :
:: :: Ono sto na okruzuje i sa cime radimo je neko merilo zar ne ? Mozda sam previse subjektivan ili ne ali tako stoje stvari...
:: :: Sto se moba tice ja to radim jos od nokie 6500 slide koju sam dobio iz holadije... i sva ta mobilna cuda samo sa zapada.... da ne pricam koje sam probleme imao sa Telenorom.....
:: :: Kako god razumeli smo se...
:: :: @ Dex volemo mi malo da se cackamo ali sve u korektnom fazonu i sa malom dozom zajebavanja :)
:: :: 32 i ostala cuda
Dejzan Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 19:45 #512622

Vidim crko ti posle dva dana :D
To hocu da ti kazem :)
Brate ja ti kazem da u telenoru se masa zalila na telefone i medjuostalom na S3 ....
naravno da nije merilo 20 ljudi ali generalno po meni je to itekako merilo ako uzimas i pucas 400 eura.....
Za nasu lovu otvaramo oci e sad to sto je Asus brend MSI i ostali ne daje nam za pravo da im slepo verujemo jos iz nase branse dodjemo do podatka kako se sta prodaje i reklamira....
Gigabyte je po mnogima br 1 do cene od 150 eura kod nas ... pogotovu za AMD platforme... Intel se zna uzmes I5 4670K ploca minimum Grifonce od 150 a pozeljno je 180 i 200..... Tako da jeste skupo ali brate moze da bude jos i bolno...

:: ja sam dobio Logitech G700s iz Holandije
:: Pa sve je to pod znakom pitanja, na zalost ne moze to da bude merilo, merilo je kada se to desi na 10 telefona recimo ljudi koje znas, eto to je merilo. A to se desava u jako retkim slucajevima, ako ti se jednom desi nesto, ne znaci da treba sad da gradis predrasudu na osnovu toga ako je neka korektna firma u pitanju kao sto je recimo Samsung.. e sad, ako je u pitanju stvarno to, da ovde stizu telefoni sumnjivog porekla, onda je to totalno druga prica, u tom slucaju se apsolutno slazem, ali fora je sto je to tako uradjeno da se NE ZNA na zalost.. Ranije je recimo bilo merilo Nokia Made in Finland i onda si siguran, sada je to sve zamaskirano, usudjujem se cak da kazem da je pod znakom pitanja roba kupljena u Evropi, cak ni tada nisi siguran.. e sad, zemlje kao sto su Holandija su izuzetak, tu ne sme nesto da ne valja, definitivno nema greske. Sad mi je palo na pamet, taj S3 iz Holandije, jel ima naznaku `Made in China` ili Korea? Nisam doduse ni otvarao ni jedan Samsung, mozda i nemaju fabriku u kini:
:: :: Kad sam reko boljka to znaci da sam imao problema ... :
:: :: Ono sto na okruzuje i sa cime radimo je neko merilo zar ne ? Mozda sam previse subjektivan ili ne ali tako stoje stvari...
:: :: Sto se moba tice ja to radim jos od nokie 6500 slide koju sam dobio iz holadije... i sva ta mobilna cuda samo sa zapada.... da ne pricam koje sam probleme imao sa Telenorom.....
:: :: Kako god razumeli smo se...
:: :: @ Dex volemo mi malo da se cackamo ali sve u korektnom fazonu i sa malom dozom zajebavanja :)
:: :: 32 i ostala cuda
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 06.09.2013. 23:02 #512641

pa nije mi ni stari crkao posle 2 dana, vec posle godinu i po dana otprilike.. ja svakako ne mogu da budem siguran za ovog, zar ne?

:: Vidim crko ti posle dva dana :D
:: To hocu da ti kazem :)
:: Brate ja ti kazem da u telenoru se masa zalila na telefone i medjuostalom na S3 ...
:: naravno da nije merilo 20 ljudi ali generalno po meni je to itekako merilo ako uzimas i pucas 400 eura....
:: Za nasu lovu otvaramo oci e sad to sto je Asus brend MSI i ostali ne daje nam za pravo da im slepo verujemo jos iz nase branse dodjemo do podatka kako se sta prodaje i reklamira...
:: Gigabyte je po mnogima br 1 do cene od 150 eura kod nas ... pogotovu za AMD platforme... Intel se zna uzmes I5 4670K ploca minimum Grifonce od 150 a pozeljno je 180 i 200..... Tako da jeste skupo ali brate moze da bude jos i bolno..
:: :: ja sam dobio Logitech G700s iz Holandije
:: :: Pa sve je to pod znakom pitanja, na zalost ne moze to da bude merilo, merilo je kada se to desi na 10 telefona recimo ljudi koje znas, eto to je merilo. A to se desava u jako retkim slucajevima, ako ti se jednom desi nesto, ne znaci da treba sad da gradis predrasudu na osnovu toga ako je neka korektna firma u pitanju kao sto je recimo Samsung.. e sad, ako je u pitanju stvarno to, da ovde stizu telefoni sumnjivog porekla, onda je to totalno druga prica, u tom slucaju se apsolutno slazem, ali fora je sto je to tako uradjeno da se NE ZNA na zalost.. Ranije je recimo bilo merilo Nokia Made in Finland i onda si siguran, sada je to sve zamaskirano, usudjujem se cak da kazem da je pod znakom pitanja roba kupljena u Evropi, cak ni tada nisi siguran.. e sad, zemlje kao sto su Holandija su izuzetak, tu ne sme nesto da ne valja, definitivno nema greske. Sad mi je palo na pamet, taj S3 iz Holandije, jel ima naznaku `Made in China` ili Korea? Nisam doduse ni otvarao ni jedan Samsung, mozda i nemaju fabriku u kini:
:: :: :: Kad sam reko boljka to znaci da sam imao problema ... :
:: :: :: Ono sto na okruzuje i sa cime radimo je neko merilo zar ne ? Mozda sam previse subjektivan ili ne ali tako stoje stvari...
:: :: :: Sto se moba tice ja to radim jos od nokie 6500 slide koju sam dobio iz holadije... i sva ta mobilna cuda samo sa zapada.... da ne pricam koje sam probleme imao sa Telenorom.....
:: :: :: Kako god razumeli smo se...
:: :: :: @ Dex volemo mi malo da se cackamo ali sve u korektnom fazonu i sa malom dozom zajebavanja :)
:: :: :: 32 i ostala cuda
vuk125 Re: Asus Maximus VI Extreme Review ! 07.09.2013. 07:18 #512660

broj poruka: 2929
Kome treba sistem sa vise grafickih kartica 3+ ova ploca ima svrhe.
Za jednu ili dve grafike bacanje para.

:: Mrak ploca.
:: Nije eVGA ali je zato jos bolja .
:: http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MAXIMUS_VI_EXTREME
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ENVIDIA ... 07.09.2013. 14:36 #512701

Nije to problem, taj koji ide na 3 grafike taj u 90% slucajeva ima X79 sa 6 jezgra.
Problem je procesor ne ploca. Sta ima veze sto ima 4 slota, neko hoce da stavi zvucnu, kartu drugu za fiziku, itd. Hoce mesta i lufta. Problem je gospodin nesposobni koji ide u socket. Koji poludi kada treba da radi proracune za prime na malo vecem kloku od fabricki postavljenog.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs