Au kakva karta.Odlicno renderuje,daje bolje rezultate od nekih drugih brendova. Overklok je takodje fantastican.Dobija se i preko 10 fps i to u rezoluciji 2500x1600 sto je stvarno za svaku pohvalu. Ova karta je definitivno nesto najblize GTX690
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Inace karta i nije nesto 75C na otvorenom stroju pri 21c temp. prostorije i nije za neku pohvalu to bi u ljetnim uslovima i zatvorenom kucistu sa lakocom doguralo na 80c, pri tome i buka u nivou referentne GTX780. Gledam slike u onoj drugoj temi ELPIDA memorija pa zar za 750$ da stave elpida memoriju koja je jeftinija i losijeg kvaliteta :( Na guru3d kazu onaj srednji ventilator i nije nesto se pokazao 2 veca i srednji manji vent nikad nije bila dobitna kombinacija sto se i ovde vidi za 750$ moglo je bolje... Definitivno EVGA GTX780 classified bolja karta.
DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: Dodaj link samo u onu vec tamo temu koja je aktivna za ovu kartu :: nema potrebe bilo sta novo=nova tema :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ajde sise iz MSIa poklonite ljudima kartu, stvorite dozivotnu musteriju od nekog clana kao sto je EVGA mene platila dozivotno. Mada i bez toga bi ja bio njihov.
Ako na bench stolu pri 21c dostize 75c pri igranju igre, koliko li se tek greje na visoj temperaturi I u kucistu? Omanuli su sa hladjenjem, idealna bi bila za WB ili LN2. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Ako na ambijentalnu temp dodas jos recimo 10c i karta logicno ode za 10c, + njeno grejanje raste ali ne proporcionalno, dakle preko 80c i kusur, skoro 90c bi bila u kucistu kad je u sobi toplo preko leta, veselo...
:: Ako na bench stolu pri 21c dostize 75c pri igranju igre, koliko li se tek greje na visoj temperaturi I u kucistu? Omanuli su sa hladjenjem, idealna bi bila za WB ili LN2 :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j ::
Pa samo u kuciste da je ubacis sa bench stola nabice temperaturu i ako je spoljna ista. Jos dodaj spoljnu koja je visa i opala, Thermi all over again! xD br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Ako na ambijentalnu temp dodas jos recimo 10c i karta logicno ode za 10c :: + njeno grejanje raste ali ne proporcionalno, dakle preko 80c i kusur, :: skoro 90c bi bila u kucistu kad je u sobi toplo preko leta, veselo.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
U dobro provetrenom kucistu gde je sistem hladjenja pravilno iskoriscen a to sad ima vecina moderjijih kucista graficka karta ce manje da se greje u kucistu nego na otvorenom !
No da se vratimo na temu..Mozda sam nesto pogledso lose ali meni se ucinilo da je temperatura o koj se govori postignuta u OC rezimu. Po svemu sudeci Galaxy Hall Of Fame se definitivno najbolje pokazala a i najvise se overklokuje.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Upravo suprotno Sky. U kucistu se vise greje tj. dostize vecu temp. Galaxy je objasnio. .) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: U dobro provetrenom kucistu gde je sistem hladjenja pravilno iskoriscen a to sad ima vecina moderjiji :: kucista graficka karta ce manje da se greje u kucistu nego na otvorenom :: :: No da se vratimo na temu..Mozda sam nesto pogledso lose ali meni se ucinilo da je temperatura o koj se govori postignuta u OC rezimu :: Po svemu sudeci Galaxy Hall Of Fame se definitivno najbolje pokazala a i najvise se overklokuje :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Nece biti a zaista nemam ni volje a ni ne zelim da vam objasnjavam osnovne stvari... Bez ljutnje,samo zivis u zabludi a to je tvoje i svacije pravo mada nije bas bezazleno forsirati pogresnu informaciju ljudima ali zato ovo i jeste pcberza :)
Ko je rekao da treba meni EVGA da pokloni kartu od 700e kada ja to kupim. Vi ne shvatate da ja kupujem njih zbog grafickih karti i hardwara i odnosa prema musterijama. Zasto bi ja napadao EVGA za bilo sta i nezapakovao novo da mi daju ne mogu jel oni prodaju fabric sealed. Necete docekati taj dan ja predjem sa EVGA hardwara na neki drugi. Tome ne moze da doprinese nista. Sve sto bi se pokvarilo bilo bi zamenjeno i samo bi mogao da prodjem bolje. A to sto sam ja dobio od njih poklon e to je samo jedan razlog plus da kupujem od onoga sto od kog sam dobio nesto. Kao sto bi vi da vam da GIGABYTE ili MSI ili neko drugi. To su normalne stvari. Realno je da ako uzimam neku kartu iz najace serije da onda uzmem i najbolju kartu iz te serije od glavnog NVIDIA proizvodjaca koji se posvetio samo njima i ima vremena da to odradi kako treba i godina za godinu je nahgradjivani proizvodjac grafickih karti uopste a samo prave NVIDIA. To je zasto ja kupujem EVGA a i imam panel providni tako da necu da mi izgleda unutra na izlog Kineske prodavnice igracaka. Drugo ja najvise prava ovde od vas imam da pricam o nekom brandu o kojem ja hocu jel vama ASUS, MSI i GIGABYTE nisu dali hardware od pola soma evra a meni moj izabrani proizvodjac hardwara jeste. Zamislite kada bi ja otvarao teme za svaku njihovu graficku kako bi me svi napadali. A imaju najvise modela. 13 modela samo GTX770. Ali otvarajte teme licno nemam nista protiv. Ovde ima dosta fanova MSIa pa nek citaju.
Normalno je da se grafika greje manje u kucistu pod nekim idealnim uslovima ali za to mora da se ima dobro kuciste provetreno sa jako ozbiljnim ventilatorima i vise njih Primetili ste nekada valjda da je kuciste izuzetno hladno na dodir. Aluminiumska kucista velika prostrana kao moje koje je za skoro 10cm sire od svakog obicnog mid tower kucista i izmedju mid i big sa dobrim ventilatorima moze da drzi to dobro. Znaci toliko je sirok da jos jednu kartu mogu da stavim paralelno pored moje i da bi stala tek mozda dotakla side panel.
E sada koliko za graficke karte ovakve klokovane moze dugo da odrzava normalnu temp. Posle bi se zagrejalo. Bolje su referentne koje izbacuju vrelinu napolje ali jednostavno ne moze sa njima da se postigne neki dobar klok koji vidite da daje i po 10fps vise.
Nit je informacija pogresna nit zivim u zabludi, samo prenosim ono sto sam probao, video itd. Kad kazem `video` ne mislim na SS I strane forume I sajtove, vec moje dve ruke, karta I zapazanje. Nema potrebe da se ljutis I iznosis svoje `analize` ljudi, kao sto si izneo sad svoju analizu mene. To sto se ne slazem sa tvojom recenicom ne znaci attack na tvoju licnost. To sto je ovo PCB nema nikakve veze. Mozes da visis na ne znam kakvom forumu, to ti nije slika znanja koju korisnik poseduje jer svako svugde moze da se registruje I diskutuje. Pozdrav. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Pa to, jbga... Ima li nekoga da dodje da mi ukljuci PC? Ima dva tastera, ne znam koji da pritisnem. :-) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Batali se corava posla.. :: Cim si na pc berzi sve ti je samom jasno :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
Sto se tice kucista, barem u Cosmos-u zaista sve komponente su hladnije kad se kuciste zatvori, nego kad su komponente na otvorenom, tako da to u praksi drzi vodu.
Sto se tice Lightning-a, kao neko ko favorizuje MSI ipak nisam odusevljen. Ocekivao sam bar neki revolucionarni pomak, a karta u konacnom overkloku bice 1 promil ili ni pedalj bolja od konkurencije,i osim hype-a koji je podigla i gomile iritiranih korisnika jer je obecani izlazak dvadesetak dana kasnio,nije puno toga donela. Ne vidim nijedan razlog da se ne ustedi kupovinom nekog drugog modela,osim ako vam se bas ova izvedba dopada,cak i ako nadolazeci primerci budu bolji od ovih prvih i udju na rekorderske strane...
Mislim da su teme koje otvorim ili komentari na teme drugih korisnika daleko manji problem na ovom forumu od nerezonskih prepucavanja, pravljenja klanova i teranja maka na konac...Ne secam se da su moji komentari smetali kad sam hvalio Tahiti cip i dvoglavog sampiona (jos uvek)...
:: :: :: :: Ajde za svaku gtx 780 koju ti i Borovnica vidite da se otvara nova tema.. :: Boze, ima da ima, ali vi nemate nikakve mere...
Ja nisam ni ocekivao nikakvo cudo zato se nisam ni razocarao. Po svemu sudeci sto je nabrojano karta je kvalitetna.Ja sam cekao da vidim review jer mi je bila kao opcija da je uzmem.Sad cu da ganjam Galaxy Hall Of Fame ili eVGA Classified ako moze da mi stane u kuciste zbog creva od vodenog sistema jer je previse siroka kart.
Uzmi od Mr A moj broj i javi mi se ,mozda mogu da zavrsim i za tebe. Vezu imam samo jos da proverim mogucnosti.. Racunaj da je cifra osetno manja nego sto je regularno,to mogu da ti garantujem ako sve bude islo po planu.. Siroka je eVGA,veoma blizu je bocne stranice od kucista tako da nema mesta za creva.Moracu da sve to premerim..
Izmeri. Mozes da narucis EVGA u Beogradu sada odmah za malo preko 700e. Za 7-10 dana da ti stigne ako se interesujes. Maks 14 dana. Ne trebas da se cimas uopste. Mislim tako mi je rekao ortak on ce da uzme dve. Zvacu ga sutra da pitam bas da li ih je i zvao i sve. Kaze da su mu dali racun od banke sve, telefon taj Manager prodaje kaze da on ocekuje da 1-2 dana preko 7 i stize. Ja vam kazem EVGA Classified uzmite ispadate smesni sa ovim Galaxy i ostalim pricama. Ali bukvalno. Ukazala se i mucenicima sansa da malo zarade i oni neki dinar. To se svakome po nekad dogodi. I Palitu i XFXu pa dosli na red i oni. Ako hocete GK110 da platite onaj koji bi svi hteli, pravi onda uzmite Classified. Ako vas boli uvo i daj sta das onda uzmite ovde MSI i to je to. Mislim ja ne favorizujem njih uopste ali oni su se pokazali zadnjih godina jedini uz EVGA koji vodi racuna kakve cipove uzima. Mozda i vise plati cak ne znam kako to ide kod njih dok ASUS se koristi imenom i uspehom u maticnim plocama i time je stvorio ROG imperiju na hypu od slusalica do zvucnih a jedino sto tu stvarno valja i prva liga su maticne. Naravno da ASUS to izradjuje na skupljim masinama i bolju obradu ima nego MSI zavrsnu zato sto je bogatiji. I onda cemo da pevamo Duvaj duvaj ASUSe, Duvaj duvaj ASUSeeeee... Salim se ko ih j... i njih i ove ostale... I to nek se raduju jos malo za maticne jel EVGA X79 Dark ubija ploca kako radi a na sledece serije ce biti jos bolje. Eno nekoliko likova je preslo sa Rampage 4 Extreme na Dark ali oni imaju kesa pa mogu to ne vredi nista uzimati sada pred DDR4. Samo hocu da kazem kako ljudi cene EVGA mnogo vise od ASUSa i vole njihov hardware. Dok vidi ovo ventilatori duginih boja. Lightening, svaki drugaciji. Kvalitet me podseca na one ugradjene u ram coolere.
I onda svi se skupimo i slikamo karte ubacimo i serversku plocu njih 4-5 naredjanih i idemo na Benchmark da im se kezimo. Zavrtelo bi im se u glavi kada bi izracunali koliko su kesa mogli da uzmu da su stvorili situaciju da mozes da narucis kada hoces. Onaj sajt da nisam ja iskopo lokacija mu se drzala u strogoj tajnosti. Niko nikada to mesto nije ni na kom forumu spomenuo. Osecam da su bili zabranjeni zbog ne unistavanja profita ASUSovim zlatnim partnerima. Verujte mi koliko mi je zadovoljstvo da kupim toliko mi je kada kupim bas ono sto zelim iako nemaju. Zbog njih cu roknuti verovatno 230e za carinu tako sam se raspitao. Ali nema veze tako sam ja srecan.
Zato sam ja uzeo Obsidian 650D, mogu dve karte jedna pored druge. Evo premerih. Od ploce do stranice 20cm. Ne da staje nego ... Za ovo je sira...
Ne pada mi na pamet tolike pare da dajem na graficku kartu tako da i ako budem nabavljao platicu to 400 eur ne preko! Ostalo je samo da izmerim kuciste a ako staje da ne pritiska creva Classified ne gine..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.