Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
`ČUDO NEVIĐENO: Voždovčanka (17) u ličnoj karti živi u Srbistanu?!`
STRANA 1 OD 1
Shomiman `ČUDO NEVIĐENO: Voždovčanka (17) u ličnoj karti živi u Srbistanu?!` 24.08.2013. 20:25 T54357

status: user
broj poruka: 1187
`Neki od ključnih podataka, uključujući i naziv države, bili su na turskom jeziku.

Veliki broj naših sugrađana može da se `pohvali` da je živeo u najmanje četiri-pet država, FNRJ, SFRJ, Saveznoj Republici Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori najmanje i Srbiji.

Ipak, jedna sedamnaestogodišnjakinja svojom ličnom kartom može da dokaže da trenutno živi u - Srbistanu. Tako smo ponekad u šali, ali i momentima ogorčenosti nazivali našu zemlju, ali Srbija zvanično nikada nije bila Srbistan. Barem je tako bilo do danas, kada je Ksenija Sisojević u Policijskoj upravi Voždovac preuzela ličnu kartu svoje 17-godišnje ćerke. Na njoj su neki od ključnih podataka, uključujući i naziv države, bili na turskom jeziku.

`Umesto da simbolično proslavimo bili smo zatečeni, sve je bilo na turskom...` Prva stanovnica Srbistana se, prema rečima majke, oseća više nego zbunjeno. `Ovo je suludo.`
Ovo bi u svakom slučaju mogao biti vrlo neprijatan propust državnih organa, ako nije u pitanju običan lapsus ili greška u softveru.

Pripadnici MUP još obrađuju podatke koje smo im prosledili, pokušavajući da ustanove poreklo ovog problema. Pravo na odabir stranog jezika u ličnim dokumentima imaju pripadnici nacionalnih manjina ali Sisojevići kažu da ne pripadaju nijednoj, i nadaju se da će greška brzo biti otklonjena.`

`...Sisojevići kažu...`

`There`s someone in my head, but it`s not me?`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Miskonius nas je obavestio o ovome, jutros, oko 10H. 24.08.2013. 21:33 #510559

broj poruka: 10997
http://goo.gl/tjixnU

Shomiman `Miskonius nas je obavestio o ovome, jutros, oko 10H.` 24.08.2013. 22:01 #510563

Sorry, al` meni nekako zavredjuje vecu paznju. Odgovorio bih ti ranije, al` smor `prijavi se... prijavi me... itd... i tsl...` Nagnao me da razlupam misonju o zid...

Zmam... Nije on, jadan, kriv...

tortojed He, he - ma ne se sekiras, kojekude, Shomika. Nema veze - tema 24.08.2013. 22:10 #510565

je zaista neobicna (cak i za ``nase prilike``). Bas kao sto si napisao: zavredjuje vecu paznju...

Shomiman 9% 24.08.2013. 22:28 #510566

`Cena akcija američke kompanije Majkrosoft skočila je za devet odsto na vest da će njen generalni direktor Stiv Balmer u narednih 12 meseci napustiti funkciju.`

`Adolf Hitler bio je zavisnik od droge, hipohondar i redovni korisnik mešavine amfetamina, sperme bika, otrova za pacove i morfijuma.`

`Net patrola - sajt za prijavu štetnog i nelegalnog sadržaja na internetu`

http://www.youtube.com/watch?v=l5oKniiQluc

Шта ће бити с` берзом..?

tortojed Sto se tice Net patrole, smatram da je dobro da postoji neka... 24.08.2013. 23:17 #510573

institucija, da ne kazem ORGAN (oops! sexualna konotacija?) koji bi primao i rzmatrao razne prituzbe izvesne vrste, to jest, na potencijalno (aha! POTENCIJA) neprimerene ``sadrzaje``...
Medjutim, iz ovoga sto sam cuo od gospodje i mladog gospodina, razabrao sam da se (implicitno) racuna samo sa ``sadrzajima`` koji su manje vise ``obojeni seksom``. Nalazim da je ovo zanimljivo: prosto je neverovatna mera u kojoj je javnost opsednuta polnoscu, i to iskljucivo u negativnom smislu (u 99% svih debata s tim u vezi, na samu polnost se gleda ISKLJUCIVO kao na nesto ZABRANJENO, OPASNO, kao na fenomen slican nekoj masovnoj zloj kobi, posasti nalik globalnim zaraznim bolestima poput kuge ili kolere, nekada davno...

S tim u vezi, vredelo bi ispitati doticne dusebriznike sta nameravaju da ucine povodom javnih jebanja i vatanja, maltretiranja, pljuvanja, vredjanja... u tv emisijama tipa ``Farma`` ili ``Veliki Brat`` (KimIlSung), dakle, emisijama koje se, dakako, i preko Interneta mogu pratiti, snimati i linkovati...

Shomiman Mozda si i u pravu... Mozda su zato ... 24.08.2013. 23:22 #510574

`Mladi LDP-a osnovali kancelariju za pomoć poslanicima.` Nama, ionako, vise nema pomoci... Jebu nas, vataju, i to javno..!

`Grom ubio dve krave i dve junice`... Zalosno...

tortojed Pa, ako je cilj da se pomogne Krkobabicu i/ili Micunovicu da ustanu 24.08.2013. 23:29 #510575

iz klupa i odvezu se do parkinga, ja ih potpuno razumem... Ili da se Bata Chedi nadje beli prah po nabavnoj ceni... Decko ima malu platu a zahtevnu porodicu..

He, he... Ljudska rasa je neunistiva - nedavno sam slusao raspravu b0ga i drugih djavola - zakljucili su da je Covek neunistiviji od pacova... Ni Veliki Brat O`Brajen mu ne mere do`akati, kakav KimIlDjongIlSamSung...

Shomiman Lapsus ili ne..? 24.08.2013. 23:35 #510576

Sisojevici nisu nacionalna manjina... Naprotiv... Treba praviti razlike izmedju partijskih i ostalih... Ne treba zbunjivati `javnos`...

http://www.youtube.com/watch?v=EGFdsfNxdjI#t=24

tortojed Ovaj komentar pogadja centar (mi111ki)... 24.08.2013. 23:48 #510577

`` Зашто вас то чуди када цела нација гледа Сулејмана???``

U romanu ``Niče raja``, Dusana Baranina, na pocetku Prvog ustanka, Karadjordje vrsi ``čistku`` (trazi od nepouzdanih a ``vidjenih`` Srba da se pridruze ustanicima) a jedan od ``ljigavih`` knezeva iskreno se čudi: ``Pa zar da udarimo na svoje GOSPODARE``.

Kada sam ovo ispričao mojoj rodjenoj sestri (koja se drogira Suljom), i uporedio je sa doticnim knezom, malo je falilo da prestane da govori sa mnom... Eto, to je nasa slika i prilika. Navijac Rada ni okom ne bi trepnuo ako bi mu neko naredio da zakolje navijaca Zvezde... I vice versa. To, medjutim, obojici ne smeta da sebe smatraju velikim srpskim patriotama i nacionalistima... Zalosno, zalosno...
Shomiman Dok `Američka flota plovi ka Siriji` 24.08.2013. 23:53 #510578

`NEVALJALE: Srpske košarkašice zatresle Vukovar Cecinom pesmom!`

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ft-bS8WSTTU

tortojed Radovao bih se tome, ali - avaj! Doticna pevaljka je toliko... 25.08.2013. 00:02 #510579

ogrezla u svemu onomne sto se odaziva na pitomo i nevino ime ``estrada``, a zapravo je sprega najprljavije politike, ``sporta``, kriminala i podilazenja neukusu (shund)...

Kosarkasicama, svaka cast... Samo, neka vise igraju a manje pevaju - sport bi trebalo cuvati od previse tesnih veza sa politikom, narocito onom dnevnom...
Shomiman Jao kakva inspirativna tema za sve... 25.08.2013. 00:05 #510580

`Balkanske spijune`! Cemu se radujes..? Floti il` `poBIJEDI`..?

JovanZ re 25.08.2013. 00:10 #510581

broj poruka: 3008
opa Tortojedu, frka sada zbog onih maloletnica sto bi ih rado obojio?:)

Sala mala, kolega, ne se ljutis :) u svakom slucaju respekt od mene za onaj BF 2 footage, da ne bude da samo kudim.

Inace cini mi se, mozda se i varam, da je dosta citata ovde sa b92, blago receno, zgranut sam njihovim clancima i senzacionalizmom koji je kod njih maltene svuda prisutan.
A ovo za licnu - dosadno ljudima - mora da padne neka zajebancija. Mada, kao i uvek, najverovatnije niko nece biti odgovoran i sve ce biti pripisano gresci u sistemu. Mada, kada smo vec kod papirologije, ili plastikologije (21. vek, jelte) savetujem kolegama da bace pogled na igru `Papers, please!`
tortojed Ne ljutim se, ali, zasto bi to bila frka? Ja casno i posteno izrazavam 25.08.2013. 00:59 #510587

svoje odusevljenje izvesnim primercima ``zenskog sveta``. Nisam pominjao nikakve eksplicitne namere koje bi podrazumevale nasilje, kidnapovanje, prinudu...sve uz obostranu dobrovoljnost (i saglasnost drugih faktora, pride, ako je nuzno). Street legal.

Nisam ja kriv za TUMACENJA koja neko pridaje mojim izjavama. Primer: izjavim kako bih rado UPOZNAO devojku koja NE STARI, a kolega Dexter (kojega inace veoma cenim) se zgrazava nad mojim NAMERAMA (koje namere? upoznavanje?) zbog razlike u starosnoj dobi izmedju mene i te, neke imaginarne djeve (kao da to ima veze sa upoznavanjem - covek nije gledao film Harold i Mod, gde se otkrivaju razne mogucnosti u smislu takvih poznanstava i interakcija starije - mladje)...
- - - - - - - - - - - - -

Footage sam napravio da bih natrljao nos jednom nabedjenom ekspertu za igre, koji je tvrdio kako su mape u BF2 previse male za avijaciju, cak i za helikoptere, i kako sistem upravljanja vazduhoplovima nije dovoljno elaborisan da bi ovi mogli da budu upotrebljivi...

ENVIDIA ... 25.08.2013. 06:35 #510600

broj poruka: 562
Mozete da kazete sta hocete ali smo ubedljivo najjadnija i najljigavija nacijaa Evrope i ja molim ovom prilikom ako neko zna nekog u konzulatu Hrvatske da moze moze obavestiti jel sam ja spreman zvanicno da se pokrstim, uzmem Hrvatsko drzavljanstvo i objasnim u medijima zasto sam to uradio ako me pitaju i ako zele Hrvati da cuju zasto Srbin bezi.
Ovo je neizdrzljiva zemlja, neizdrzljiva a ovo je samo dokaz da nase ustanove ne da ne funkcionisu nego smo mi zemlja koju Albanija moze da okupira sutra.
Iz prostog razloga sto polovina sposobnih nece vise mrdnuti prstom za Srbiju.
Znaci odbrana Srbije, policija, zandarmerija i huligani i 30% stanovnistva.
Hrvati bi nas smozdili gde je svaki Hrvat spreman do jednog ceni i postuje Hrvatsku a sto je najbitnije i njoj je bitan svaki gradjanin. Znaci to bi bila repriza oluje kroz nasu zemlju.
Ima ih 80% od ukupne Srbije, spremni su do jednog da brane Hrvarsku, Hrvatska im nije krala pare, nije ih lagala, nije im krsila ljudska prava. Civilizovani su i zivot individualni vredi vise nego u Srbiji. To su parametri koji definisu pobednika naspram Srbina kome se smucio sistem i vlast, i oni opozicija, i zakonodavstvo i susdstvo. Mi nedaj boze da imamo nuklerne rakete. Albanski Hakeri bi ih lansirali 50 km u vazduh i obrusili na Srbiju. Svet bi se smejao. Licili bi na kojota u crtanom filmu.
Greska u softwaru, neko upao u sistem promenio podatke i izasao.
Oni nisu ni videli dok nije se zavrsilo sve. Nema pravoslavlje je osudjeno da izumre to me niko ne moze ubediti u suprotno.
imarkovic Re: ... 25.08.2013. 07:23 #510602

broj poruka: 18996
Vlajko, to nece da moze, nazalost nece ti to Hrvati dozvoliti kad cuju da si Srbenda
Jedino da pobegnes tamo da radis nekoliko godina pa se vrati ovde kad bude bolje.. ups, izgleda da je vec sada ovde bolje nego u Hrvatskoj . Tamo je sada katastrofa, ne znam zasto si u tolikoj zabludi da je ovde toliko jadno i ljigavo... To sto je je potrebna improvizacija vezano za hw, ne znaci da se prenosi i na sve ostalo, gledaj malo objektivnije i bice ti daleko daleko lepse.

:: Mozete da kazete sta hocete ali smo ubedljivo najjadnija i najljigavija nacijaa Evrope i ja molim ovom prilikom ako neko zna nekog u konzulatu Hrvatske da moze moze obavestiti jel sam ja spreman zvanicno da se pokrstim, uzmem Hrvatsko drzavljanstvo i objasnim u medijima zasto sam to uradio ako me pitaju i ako zele Hrvati da cuju zasto Srbin bezi
:: Ovo je neizdrzljiva zemlja, neizdrzljiva a ovo je samo dokaz da nase ustanove ne da ne funkcionisu nego smo mi zemlja koju Albanija moze da okupira sutra.
:: Iz prostog razloga sto polovina sposobnih nece vise mrdnuti prstom za Srbiju
:: Znaci odbrana Srbije, policija, zandarmerija i huligani i 30% stanovnistva.
:: Hrvati bi nas smozdili gde je svaki Hrvat spreman do jednog ceni i postuje Hrvatsku a sto je najbitnije i njoj je bitan svaki gradjanin. Znaci to bi bila repriza oluje kroz nasu zemlju
:: Ima ih 80% od ukupne Srbije, spremni su do jednog da brane Hrvarsku, Hrvatska im nije krala pare, nije ih lagala, nije im krsila ljudska prava. Civilizovani su i zivot individualni vredi vise nego u Srbiji. To su parametri koji definisu pobednika naspram Srbina kome se smucio sistem i vlast, i oni opozicija, i zakonodavstvo i susdstvo. Mi nedaj boze da imamo nuklerne rakete. Albanski Hakeri bi ih lansirali 50 km u vazduh i obrusili na Srbiju. Svet bi se smejao. Licili bi na kojota u crtanom filmu.
:: Greska u softwaru, neko upao u sistem promenio podatke i izasao.
:: Oni nisu ni videli dok nije se zavrsilo sve. Nema pravoslavlje je osudjeno da izumre to me niko ne moze ubediti u suprotno.
::
count Re: Re: ... 25.08.2013. 10:00 #510609

broj poruka: 1352

:: Vlajko, to nece da moze, nazalost nece ti to Hrvati dozvoliti kad cuju da si Srbenda
:: Jedino da pobegnes tamo da radis nekoliko godina pa se vrati ovde kad bude bolje.. ups, izgleda da je vec sada ovde bolje nego u Hrvatskoj . Tamo je sada katastrofa, ne znam zasto si u tolikoj zabludi da je ovde toliko jadno i ljigavo... To sto je je potrebna improvizacija vezano za hw, ne znaci da se prenosi i na sve ostalo, gledaj malo objektivnije i bice ti daleko daleko lepse
:: :: Mozete da kazete sta hocete ali smo ubedljivo najjadnija i najljigavija nacijaa Evrope i ja molim ovom prilikom ako neko zna nekog u konzulatu Hrvatske da moze moze obavestiti jel sam ja spreman zvanicno da se pokrstim, uzmem Hrvatsko drzavljanstvo i objasnim u medijima zasto sam to uradio ako me pitaju i ako zele Hrvati da cuju zasto Srbin bezi
:: :: Ovo je neizdrzljiva zemlja, neizdrzljiva a ovo je samo dokaz da nase ustanove ne da ne funkcionisu nego smo mi zemlja koju Albanija moze da okupira sutra.
:: :: Iz prostog razloga sto polovina sposobnih nece vise mrdnuti prstom za Srbiju
:: :: Znaci odbrana Srbije, policija, zandarmerija i huligani i 30% stanovnistva.
:: :: Hrvati bi nas smozdili gde je svaki Hrvat spreman do jednog ceni i postuje Hrvatsku a sto je najbitnije i njoj je bitan svaki gradjanin. Znaci to bi bila repriza oluje kroz nasu zemlju
:: :: Ima ih 80% od ukupne Srbije, spremni su do jednog da brane Hrvarsku, Hrvatska im nije krala pare, nije ih lagala, nije im krsila ljudska prava. Civilizovani su i zivot individualni vredi vise nego u Srbiji. To su parametri koji definisu pobednika naspram Srbina kome se smucio sistem i vlast, i oni opozicija, i zakonodavstvo i susdstvo. Mi nedaj boze da imamo nuklerne rakete. Albanski Hakeri bi ih lansirali 50 km u vazduh i obrusili na Srbiju. Svet bi se smejao. Licili bi na kojota u crtanom filmu.
:: :: Greska u softwaru, neko upao u sistem promenio podatke i izasao.
:: :: Oni nisu ni videli dok nije se zavrsilo sve. Nema pravoslavlje je osudjeno da izumre to me niko ne moze ubediti u suprotno.
:: ::

Ma polazi od sopstvenog primera.
MaliAbner Re: `ČUDO NEVIĐENO: Voždovčanka (17) u ličnoj karti živi u Srbistanu?!` 25.08.2013. 10:14 #510610

broj poruka: 7769
Tokom ucesca kosarkaske reprezenacije tadasnje SCG na prvenstvu Evrope u Turskoj ta reprezentacija je podpisivana u TV prenosima kao `Sırbistan ve Karadağ`...

To je nesto sto me strasno nervira, TOPONIMI ne bi trebali da se prevode...

Krvatima ne smeta da ih zovu kao croatia baterije (nekadasnje robna marka fabrike baterija), a tek Holland je zajebana, nekad su Holland nekad Netherland a ponekad Pays-Bas

England je u celoj Latinksoj ameriKi i Spaniji Inglaterra u francuskoj je Anglis...

ITD...

Ja moju srbiju i srbe zbog mentaliteta i meraka odavno zovem `SRBISTAN` i `SRBISTANCI`...

@Shomiman
A tvoje pisanije te izdata licna karta potkrepljuju moj nacin...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: `Neki od ključnih podataka, uključujući i naziv države, bili su na turskom jeziku
:: Veliki broj naših sugrađana može da se `pohvali` da je živeo u najmanje četiri-pet država, FNRJ, SFRJ, Saveznoj Republici Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori najmanje i Srbiji
:: Ipak, jedna sedamnaestogodišnjakinja svojom ličnom kartom može da dokaže da trenutno živi u - Srbistanu. Tako smo ponekad u šali, ali i momentima ogorčenosti nazivali našu zemlju, ali Srbija zvanično nikada nije bila Srbistan. Barem je tako bilo do danas, kada je Ksenija Sisojević u Policijskoj upravi Voždovac preuzela ličnu kartu svoje 17-godišnje ćerke. Na njoj su neki od ključnih podataka, uključujući i naziv države, bili na turskom jeziku
:: `Umesto da simbolično proslavimo bili smo zatečeni, sve je bilo na turskom...` Prva stanovnica Srbistana se, prema rečima majke, oseća više nego zbunjeno. `Ovo je suludo.`
:: Ovo bi u svakom slučaju mogao biti vrlo neprijatan propust državnih organa, ako nije u pitanju običan lapsus ili greška u softveru
:: Pripadnici MUP još obrađuju podatke koje smo im prosledili, pokušavajući da ustanove poreklo ovog problema. Pravo na odabir stranog jezika u ličnim dokumentima imaju pripadnici nacionalnih manjina ali Sisojevići kažu da ne pripadaju nijednoj, i nadaju se da će greška brzo biti otklonjena.`
:: `...Sisojevići kažu...`
:: `There`s someone in my head, but it`s not me?`
Shomiman `Ja moju srbiju i srbe zbog mentaliteta i meraka odavno zovem `SRBISTAN` i `SRBISTANCI`...` 25.08.2013. 23:15 #510710

Jbg. kad si `Milion milja` od FEUDA...

http://www.youtube.com/watch?v=BdsEg4sIKsI

MaliAbner Re: `Ja moju srbiju i srbe zbog mentaliteta i meraka odavno zovem `SRBISTAN` i `SRBISTANCI`...` 26.08.2013. 00:07 #510733

broj poruka: 7769
Naprotiv trenutno sam u Capitol-u...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Jbg. kad si `Milion milja` od FEUDA..
:: http://www.youtube.com/watch?v=BdsEg4sIKsI
:: `There`s someone in my head, but it`s not me?`
Dexter013 Ok 26.08.2013. 10:46 #510761

broj poruka: 17093
Ali sa prezimenom, nema greske!

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs