Konacno prave slike kako izgleda nov dizajn nove generacije Lightning. Karta je prosto receno brutalna i po svemu sudeci ce biti najbrza GTX780 out of box!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Jos ako budu plave led diode kod ventova, bice vasar. Galaxy bar izgleda nesvakadasnje, ovo mi nekako odaje `meh` efekat. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Sramotaje što AMD još uvek nije izbacio karte ali je sramota što sky iznosi netačne info o prodaji a evo i linka http://www.digitimes.com/news/a20130819PD204.html Btw ovo je verovatno najbolja 780 karta ali da ne pricam napamet videćemo testove.
uhhh siguran sam da ces je ti uzeti nema crvenu boju nije ti zabranjeno samo se cuvaj semofora hahhahah
DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: Još bezveznije je što ćeš samo da je gledaš na slici, šmrc.. :: :: Gde je sad AMD.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Kao da je zaposlio nekog iz Zotaca sve vise lice na Zotac bas beze ova zuta boj :: :: :: :: :: :: :: :: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI :: :: :: ::
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Naravno da je brza i bolja karta od Titana. Svaki 780 koji moze da se klokuje i ohladjen je bolji i brzi od Titana. Ne bi je stavio u komp pa ne znam sta da je. Da mi je ponudi neko za 300e morao bi da ga odbijem ljubazno. Titan je bolji samo u nekim situacijama na velikim rezolucijama. Inace za gaming...Stavi klokuj i vozi Titan je referentni GK110 a ovo nereferentni i 6GB memorije i sto je GK110 oslabljen ne pomazu mu mnogo sobzirom koji karta ima potencijalan za klokovanje GPUa.
Prodaja je krenula,za koji dan ce i zvanicni review-i !
:: :: Ne bih je ni ja stavio u komp.... SAMU... :D :D : :: :: Nista ne valja ovaj Lightning, ali nista :: :: :: :: :: :: Ne bi je stavio u komp pa ne znam sta da je :: :: Da mi je ponudi neko za 300e morao bi da ga odbijem ljubazno :: :
:: Prodaja je krenula,za koji dan ce i zvanicni review-i :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: Ne bih je ni ja stavio u komp.... SAMU... :D :D : :: :: :: :: Nista ne valja ovaj Lightning, ali nista :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ne bi je stavio u komp pa ne znam sta da je :: :: :: Da mi je ponudi neko za 300e morao bi da ga odbijem ljubazno :: :: :
Treba da se otvore da vam daju neku. MSI se trudio zadnjih godina da prefgovara i skuplje plati cipove ocigledno kod NVIDIA dok ASUS bas to tako i ne zanima. Dobro ASUSov primarni deo su maticne ploce kao sto su EVGA grafcke karte.
Kako bi voleo da vam cujem komentare kada bi svi mi krenuli u prodavnicu i ja platio 200e skuplje Classified nego MSI Lightening. Ali ove godine su karte nikada pribliznije cene.
Razmisljam da ako mi nude za neispravnu AMD staru kartu 7970 ili 770 sta da uzmem. Mislim sta ce se lakse prodati. Vidim da su Srbi zapaljeni za munje pa mozda je bolje to nego AMD. Mislim lakse bi prodao a mozda je bolje da doplatim za 4930K ili da postignem dogovor da su mi duzni CPU kada se pojavi Haswell E. Te varijante sa CPU su mi jos bolje jel mi karta ne treba, a pare bi isle u stek za CPU. Zao mi je sto se Haswell ne pojavi jos jednu godinu kasnije jel ovaj 3770K je jako kao konj. Ovo je bacanje kesa menjati sledece godine. Bukvalno i cisto. A ovde ima fanova koji su zasluzili jednu ovakvu MSI da dobiju, ja navijam da se MSI otvori pa da mu oni urade jedan review i zadrze kartu.
770$ kosta karta. 70$ vise nego EVGA Classified. Brate oni su crazy. U celom ovom ludilu ljudi su zaboravili na GTX690 najacu kartu koju ima NVIDIA. Tj racuna se kao dupla nije jedna. Da li to kupuje sada neko, sta mislite. I cudi me da nema GTX790 od dva oslabljena Titan LE. To bi bila najbolja dupla karta ikada izbacena.
Pogledajte kakva je. Pa znaci magarac je onaj ko uzme MSI a ne naruci 780 Classified. Odlepicu sto nisam narucio backplate, mene tako nervira kada se vidi ovo...
Wlado u cemu je to Classyfied iznad ASUS-a ili MSI-ja? Da li se secas koliko je EVGA imao problema sa plocama, konkretno sa plocom kou ti imas ? Na sve strane su se zalili kupci na EVGA, ti si takodje clan na tom forumu. Problem do problema sa EVGA !!! Daj cinjenice da vidimo o cemu se radi, ljudi mozda ne znaju koliko je busan EVGA ali jos neko prati forum pa zna :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: 770$ kosta karta. :: 70$ vise nego EVGA Classified :: Brate oni su crazy :: U celom ovom ludilu ljudi su zaboravili na GTX690 najacu kartu koju ima NVIDIA :: Tj racuna se kao dupla nije jedna. Da li to kupuje sada neko, sta mislite :: I cudi me da nema GTX790 od dva oslabljena Titan LE. :: To bi bila najbolja dupla karta ikada izbacena :: :: Pogledajte kakva je. :: Pa znaci magarac je onaj ko uzme MSI a ne naruci 780 Classified :: Odlepicu sto nisam narucio backplate, mene tako nervira kada se vidi ovo.. :: :: :: http://youtu.be/BioHkgG_bX :: :: :: Aaaa Mravi, vidite li to, a ona karta duginih boja, da mi neko malo dete ukrade sjajni zuti srednji ventilator sa karte.. ::
Ponovio sam da je ASUS nebitan u proizvodnji grafickih karti. EVGA je prva u tome i to je tako. Kao sto je ASUS u plocama koje kod EVGA nisu prioritet. Classified graficke karte su godinama stvorile ugled po tome sto su najbolje bile i sto je 80% 3DMark rekorda na njima ili su trenutno 2 ili 3. To je tako godinama. To su karte spremljene za LN2 out of box. DirectCU ne moze to, on moze to za slikanje i kada vam prica Space Master inace PCB ce se upaliti ako mu prodje 2-3 puta veca kolicina struje nego sto karta vuce u full load. Drugo svi znaju da je EVGA specijalizovana za NVIDIA. Mene je iznenadilo kada sam kod mene na stock EVGA 580 umesto NVIDIA video EVGA na PCBu natpis kao na njihovim nereferetnim kartama. I oduvek se zna da su Classified karte birani cipovi ne samo sredina vafera i ostale gluposti nego postoje i serije razlicite istog cipa koje se pokazu bolje. Uglavnom je ASIC visi, vise faza, rucno testirane, uvek medju najvecima ili najveci klok fabricki na trzistu. Jednostavno karta spremljena za LN2 takva kakva je. Ovo je najbolji Classified model zadnjih godina za vazduh. Ostali su pokazivali pravu snagu pod vodom i LN2 nije bilo mesta mnogo za klokovanje na vazduhu zbog zatvorenih karti pa su musterije se zadovoljavale da imaju 900MHz klok recimo i na njega garanciju umesto 772 ili 832 koliko je MSI Lightening Extreme 580. Ova sada je klokovana na neverovatnih 1400MHz na tom air cooleru. Uvek njihove karte probijaju granice iako su dostupne na 25% IT trzista sveta. Classified je jedina se popela na 2100MHz, jednostavno tako je to. Kupci su njih izabrali kao prve proizvodjace grafickih karti ne samo NVIDIA.
Sto se tice ploca ASUS svake godine usere 2-3 modela ploce zbog kojih kupci su prinudjeni da prelaze na druge procesore ili upgrejduju ili menjaju brand. Ali se to ne vidi od ostalih 10. EVGA to nema, ima 1-2-3 modela od kojih svi ocekuju slavu kao graficke karte i lako je neispuniti njihova velika ocekivanja, tacnije tesko ih je ispuniti. Ali niko nije ostao kratkih rukava i uvek je dobio sansu za refund, za prelazak na novu seriju, da doplati za novu plocu. Samo 2 njihove serije su lose a ostalo su price za decu, to su Z77 i X79. Ko god zameni neku od tih ploca dobice ponudu da dobije novu seriju ili da imaju vec step up da svi koji su kupili X79 Classified predju na X79 Dark za 150$. Iako su koristili godinu dana plocu i klokovali. Kod ASUSa se to nece dogoditi, cao zdravo zaboravljen si. X79 Dark po prici ljudi koji su sada pre nedelju dana presli sa Rampage 4 Extreme kazu da je Dark bolja za klokovanje, simpaticnija, isto stabilna, cita sve memorije, XMP, jednostavno ludilo ploca. Takve ce biti i ostale. Ja znam ako mi nesto ne bude radilo da cu dobiti mogucnost da predjem na Z87 ali mi taj trip ne treba zbog CPUa. Znam da ne mogu da stabilizujem memoriju na 2666MHz nikako a i nemam je. Znam da ne mogu da joj ocitam XMP. Problem sa sleep modom i jos neke stvari koje meni licno ne trebaju trebale su ostalim ljudima koji su razocarani plocom. EVGA da je neki drugi brand u pitanju bi izgubio mnogo musterija zbog ploca ali ljudi vole njihov hardware drugaciji je od ostale ponude i to je to. Vecina musterija njihovih nikada nije ni kupovala njihove maticne, samo graficke.705 musterija EVGA se drzi da ne uzimaju njihove maticne od kada postoje i ne kupuju nista sem njihovih grafickih. To je pravilo. EVGA je za ljude koji hoce sve njihovo i bitno im je hardware koji je ugradjen a ne sareni programi. Ja sam znao da se upustam u kupovinu ploce od branda koja je poznata i izgradila ime na grafickim kartama a da je jedino sigurno da bira najbolji hardware za ploce i da su one najlepse za oko. Na srecu evo radi klokovan CPU i do daske a sledecu plocu znam da ce napraviti istu ili bolju nego ASUS. Za Extreme procesore. Zato sto su mnogo refundirali sada ploca, mnogo slabo im je isla prodaja i nece to vise moci da rade i X79 Dark je cist dokaz sta oni mogu. U roku od nedelju dana bez ikakvog reviewa i marketinga za decu su ljudi koji znaju o cemu se radi i imaju nekoliko high end masina i znaju hardware u dusu razni shvatili sta imaju p-red sobom i pomamili se. Svi oni koji su rekli da nikada nece EVGA plocu kupiti samo graficku kartu sada se cerekaju i ne mogu da sacekaju da se pojavi u Evropi. Ja to volim i za svoje pare cu uzimati sta volim bez obzira da li neko od nasih distributera gubi zaradu ili dobija. Ako donesu zaradice ako ne ni pod kojim okolnostima srecnim nece i to je to.
Recimo ova EVGA moja sto sam je uzeo kod nas za 200e ja pitao sta znaci AR broj na kraju, posto ima i TR kaze da AR tj moja ima dozivotnu garanciju. Ja je registrovao kada sam je kupio. Eto stajala je na oglasima nedelju dana dok je nisam video i shvatio da je dobra karta povolinu cene od 7970, isto nova fabricki zapakovana, steta sto uskoro ide u kutiju za nadam se vecno. Na Benchmark se pojavila ASUS 570 DCII polovna za 20.000 prodata je mislim odmah garancija jos ce biti mozda godinu dana. Ovo je 580 nov, dozivotna, ali to je samo jedan od slucajeva kako Srbi i ne znaju sta se dogaadja i gde su uopste. Jos je jedna od verovatno zadnje zapakovanih posto je dosla u sundjerastom lepom onom pakovanju sa novim bedzom, sa posterom od posle izlaska NEX napajanja jel vidim reklamu Arm Yourself with EVGA Motherbords, EVGA GeForce Graphic Cards and EVGA NEX Powersupplies i stigla je sa ovim novim slivovanim adapterima koji su poceli pre godinu dana da se pakuju. Nikada nisam imao kod nas uticak sa nekim hardwareom ono kada stigne da vidis da je fabricki zapakovano, to se oseti odmah na prvi pogled. Nikad.
Takodje zadnjih 5 god MSI je imao takvih krahova sa raznoraznim serijama, bucni ventilatori, losi ventilatori, karte se grejale, imale problem sa stabilnosti, kod ASUSa kuler nije nalegao kako treba, prodavali ocigledno pokvarene karte musterijama dok EVGA takve stvari nije imala. GIGABYTE haos napravio, da li su to AMD ili NVIDIA nebitno. EVGA je imala samo jednu seriju od 6 modela GTX670 na koju se sumnjalo nesto i odmah su obustavili isporuku a kupci i koji nisu imali problem su posavetovani da zamene za ako zele i 10-20$ skuplji model. Koliko ih je posle 4-5 god reklamiralo plocu, imali FTW ili SLI model a ne prodaje se vise nijedna iz te serije oni nasli i zamenili za Classified seriju novu novcijatu. Zamisli odes da vratis posle ne znam koliko, ajde ASUS i nema toliku garanciju morao bi da kupis novu ali odes posle 3 god da zamenis P67 Sabertooth a dobijes Maximus 4 Extreme. To ne moze da se dogodi. Ne ono Juhuuu dali su mi da doplatim 50e da ne bi cekao. Nego posaljes ocekujes svoju popravljenu ili takvu novu i stigne nova za klasu ili dve bolja. GIGABYTE je znao da mu se prosirila falicna karta kao epidemija duz cele Evrope oni su se prvo znajuci to smejali i rekli Haha samo u Srbiji su falicne, dok se nisu javljali i drugi.Rumuni, Francuzi a onda su otisli kao da obaveste GIGABYTE, posto ti nemas tu cas da pricas sa managerom GIGABYTA, pa on je zauzet covek kao Obama, gde ce on sa smrtnicima da prica ili ASUSa recimo. E ja sam resio da se od svega toga udaljim.
Zato sto su EVGA kazem 80% posveceni grafikama i to rade najbolje i ako sam vec dosao do NVIDIA jel je AMD u skripcu daj da idemo na NVIDIA Specijalce. Osim toga jedini su na trzistu gde je sve dizajnirano u USA i najbolje izgledom odudaraju od ostalih. Kao sto Amerikanci sve umeju da naprave kako valja, od vojske do medicine, industriskih masina. Zasto bi se ja zezao za 50$ gore dole da se zajebavam sa nekim MSI ili GIGABYTE koje su znate sta sve imale kada mogu EVGA. Nema potrebe. Vise volim da neko pre mene uzme kartu koju hoce a ja posle onu koju ja hocu nego da letim da prvi imam 780 pa daj sta das.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.