Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD GPU povecao udeo na trzistu
STRANA 1 OD 1
obradmi AMD GPU povecao udeo na trzistu 15.08.2013. 19:05 T54244

status: user
broj poruka: 7720
za 10,9 % Intel povecao GPU udeo za 6,2% ,Nvidia udeo je pao za 8 %.
Ovakav los poredak za Nvidia je verovatno iz razloga slabog PC trzista.
Nvidia odvojene GPU isporuke su pale za 8,9 % u odnosu na prosli kvartal.
S druge strane Intel i AMD povecavaju prodaju zahvaljujuci jacoj integrisanoj grafici.
Za divno cudo AMD je uspeo da poveca svoje mobilne (trziste notebook)
APU isporuke za 47,1 % .
http://www.techpowerup.com/188980/amd-winner-in-q2-intel-up-nvidia-down-according-to-jon-peddie-research.html

http://www.fudzilla.com/home/item/32237-amd-grabs-more-gpu-market-share
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ForMax Re 15.08.2013. 19:56 #509032

broj poruka: 192
Ijao!! !

Evo jos jedne teme......

...sad kad krenu.....

Inace svaka cast AMD-u!

Dejzan NVIDIA RIP jos od Konzola .. 15.08.2013. 20:31 #509039

broj poruka: 3730

Nema sta da krenu i da stanu.Nvidia je prva izbacila seriju karti nove generacije.Medjutim poboljsanje od svega 10% niko nije lud da pazari...Mislim na osobu koja poseduje 670 znas kad ce da da pare za 770 ??? NIKAD.... Zato je i ovako stanje...
Sto se AMD tice Agresivan marketin proverene karte jos nize cene... I nema potrebe da izbace novu seriju za 10% bolje matematike...
Ceka se oktobar a ako ni tad ne izbace karte znajte da se cekaju konzole.....
AMD DOMINIRAJ !!!!!!! :D :D :D

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

obradmi Tendencija je ipak ka jakim integrisanim grafikama 15.08.2013. 21:05 #509045

koje postaju sve jace zahvaljujuci pre svega AMD-u ,a vidimo i kod Intela pomak .Jer ipak AMD hteo ne hteo da prizna polako ubija low end trziste odvojenih grafika pa je naceo i mid segment sa svojim APU ,a sa druge strane ljudi su sve manje raspolozeni da ulazu u high end odvojene graficke.Cak ce se ove cifre povecavati u korist AMD-a kada krenu konzole i
HSA -APU (Kaveri) platforma za PC koja je po recima ljudi iz AMD-a nezustavljiva sila.

misicm kad smo kod nezaustavljive sile 15.08.2013. 21:23 #509048

broj poruka: 360
sve tece po planu za sada
http://vr-zone.com/articles/amd-confirms-kaveri-will-be-in-the-hands-of-enthusiasts-in-2014/50308.html

ENVIDIA ... 16.08.2013. 03:28 #509101

broj poruka: 562
AMD dominira trzistem, povecava zaradu i valja se u parama dok njegovi procesori drze rekorde po visini klokovanja dok njegove jeftine a najace grafike sa kojima se dobija mnogo igara zadovoljavaju kupce sirom sveta NVIDIA sa GK110 nema odgovor i belezi konstantne gubitke u prodaji grafickih karta. AMD CPU cak ima 8 jezgra dok Intel vec nekoliko godina ne uspeva da ga stigne i laze ljude da ce napraviti CPU sa 8 jezgra ali nema tehnologiju za to.
NVIDIA nije izbacila zadnji driver dugo vremenaa i pokusava vec godinama da iskoreni lag i microsstutering iz arhitekture dok AMD redovno updejtuje svoje drivere i igra je mnogo tecnija.
NVIDIA je pokusala izbacivanjem GK110 da dominira ali nije uspela a HD7970 CF je ubedljivo najaca karta na trzistu doduse kosta 1300e i zove se ASUS ARES ali a ima dva HD7970 cipa unutra.

Moze i tako da se postavi stvar ali ja nisam imao slabu kartu za Darksiders 2 pa sam moram da prekinem i snimim save games i nastavio kada sam uzeo NVIDIU koja ce privremeno stajati unutra a posle ide kao backup karta. I znao sam da cu na njoj igrati normalno nije nista to novina bila.
Ovo treba gledaiti iz ugla koliki su dobici AMDa na Radeonu a koliko NVIDIA na GeForce i nikako drugacije.
Koliko AMDa na FX a Intela na Intel Core Processor a koliki na ostalim stvarima.

DmasteRNo1 Re: ... 16.08.2013. 08:30 #509108

broj poruka: 6101
Ajd ne sererendaj. Darksajders 2 radi savršeno na AMD-u (a i na nVidiji). Grafika je krš u odnosu na prvi deo i nema šanse da ne radi kako treba na bilo kojoj grafičkoj. Imaš kao i Sajko mikrostatering u glavi, pa ti onda izgleda da sa igrom nešto nije u redu, a problem leži samo u tebi.

http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbE http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA

ENVIDIA ... 16.08.2013. 09:52 #509112

Darksiders 2 ima odvratan lag na AMDu kada se ubace one dve opcije uz updatove. Napisacu posle koje. Ali odvratan lag, malo se poboljsa snimanjev dva fajla u folder ali sam na dva kompa proverio. Lag je prisutan i vidljiv svuda.Da li je razlika izmedju ta dva AMD kompa i mog u kolicini laga e to ne znam vec. A nema veze sa zahtevnoscu igre.

Ljudi ne slusajte ih verujte i7 na 4.5GHz + NVIDIA to je dobitna kombinacija za gameplay.

Da Shadow na Maximum, Ambien Oc. i Antialisaing na max izazivaju neverovatan lag na AMD koji nije povezan sa time da je to nesto graficki zahtevno. To 6870 moze kao nista da izgura na max. Ali eto tako ima hoce mu se.
Milunka Re: Re: ... 18.08.2013. 06:35 #509432

broj poruka: 1624
Vecina ljudi nema veze sa zivotom oko pc-ja...

ali tvrditi da kod Amd-a nema microstuteringa,je presipanje iz supljeg u prazno,ja jos nisam imao amd kartu kod koje nisam primetio raznorazne anomalije, i nezaobilaznu stvari da igrica u 50 fps-a izgleda ko da ima 20 fps-a.

Uostalom,testova na netu ima kolko oces,gde su prikazane latencije,i tu se sve jasno vidi.Dokazano deka daleko iza Nvidije sto se latencija tice.

ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Zamiljiv medicinski fenomen 18.08.2013. 07:24 #509433

problem je jedino sto tu anomaliju nemaju testeri sirom net-a ,a i vlasnici AMD karti , o konzolama da ne govorimo.

`ja jos nisam imao amd kartu kod koje nisam primetio raznorazne anomalije, i nezaobilaznu stvari da igrica u 50 fps-a izgleda ko da ima 20 fps-a.`

ENVIDIA ... 18.08.2013. 08:36 #509435

Ljudi to je tako ocito, ne svuda ali ja to primetim na youtube video.
Kada je izasao Sapphire Vapor X ja rekao ajde da vidim kako izgleda gameplay na HD7970 sa 6GB i posle 30sec gameplaya u Battlefield 3 ja sam to primetio pri pucanju na protivnika pa kako se vidi gde metkovi pogode znaci jasan microstuttering kao dan.
Ja to ali bukvalno kada vidim to je kada poznajes AMD kao da osetis kao da si ti igrac na youtubu kako je to vidljivo. Sve se za deseti deo ili stoti deo sekunde zamrzne da li je to eksplozija pa ostane onako sve vidljivo, ili uvijanje vatre zastane ili dim, i onda odjednom nastavlja iz nekog drugog polozaja. Tu sigurno ne igra ulogu nista drugo jel mnogi fanovi Radeona imaju Intele 3770k, 3930K, cak 3960X. Ali nebitno koji je od njih za jednu kartu caj najvise fps daju ovi i7 mainstream klokovani. Znaci do karte je.
Da na konzolama toga nema to ne znaci da se nece sada pojaviti.
A tvrditi kako AMD to ne moze da reprodukuje i ne zna i da je to samo kod ljudi sirom sveta je isto kao sto Intel ne moze da reprodukuje da neobjasnjivo neke internal graficke ne daju signal. One rade, mozes da ih palis gasis ali dok ti je dvi na dedicate. Kada se prebaci na Internu ne vidi se nista. Eno dve godine zajebavaju narod. Jos dokle idu da traze da im ljudi salju komp ceo, kao mora sve da bude isto do misa. Jel su oni kao spajali tacno isto komponente koje su imali neki ljudi koji su se zalili pa nisu nista primetili, pricam ti pricu.
Gonjavac :D 18.08.2013. 09:51 #509439

broj poruka: 573

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_760_msi_hawk_review,16.html

Gledaj vrh tabele nije cudo sto im se karte prodaju bolje od konkurencije 25% sabijaju druge.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs