Google Nexus 7 incha tablet II generacija (Nema Nvidia ni ovde)
STRANA 1 OD 2
obradmi
Google Nexus 7 incha tablet II generacija (Nema Nvidia ni ovde)
26.07.2013. 19:54
T54016
status: user broj poruka: 7720
Baziran na -Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 quad 1,5 Ghz sa Adreno 225 GPU,(sastavni deo chipa)2 Gb RAM -16GB ili 32GB interna memorija , - 5 Mp zadnja kamera,1,2 Mp prednja kamera - Bluetooth 4.0, WI FI dual band,NFC - micro usb 3.0,4G/LTE - baterija 3,950 Mah. - Wireless charching - hdmi output Full HD displej ,ugao gledanja 178 stepeni,OS Android 4.3 Cena najslabijeg modela je oko 172 E
Kao sto se vidi i ovde nema Nvidia koja je bila u I generaciji Nexus-a.
Dosta je brzi novi Nexus plus stariji nije mogao 1080 P reprodukciju,trajanje baterije je slicno ,ali je dobitak u perfomansama.Stariji je imao jacu bateriju.
Molim vas dosta vise sa ovim postovima nema Nvidie itd.. Nvdiia je pred zatvaranjem jedino im osta Graficke Karte....Ako prezive bice fazon Apple 1990... Nesto se mislim ok mrzim nabudzene cene itd i konkurencija bla bla...Ali ne volim ovo stanje... Amd ote 100% trziste konzola,Igre 95%..... Samo da AMD ne nabije cene sad.... i
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Tegra 3 je bila u prošloj generaciji, vreme je za napredak.
Google je uradio pravi korak uzevši Qualcomm S4 PRO sa Adreno 320 grafikom.
Krait jezgra su prilično efikasna, po performansama sličnija A15 nego A9.
S4 Pro je doneo više nego dovoljno unapređenja, a s druge stane je dosta jeftin SoC i ne opterećuje cenu novog N7 koji je dovoljno opterećena trenutno najboljim ekranom na tabletima (323 ppi IPS ekran - za sada nema boljeg, videćemo šta će doneti novi mini po tom pitanju).
Da li će u novom Nexus 10 kad se pojavi biti neki Snapdragon S600/800, Exynos 5 octa 5420, Nvidia Tegra 4 ili nešto četvrto, to je druga priča. To je premium model i može da ima skup SoC.
NVidia nije imala šta da ponudi od mainstream SoC-a u ovom trenutnu, otuda je ispala iz kombinacije.
:: Ovo su najavljene cene u Srbiji :: :: 16 GB - 28.49 :: 32 GB - 31.49 :: 32 GB LTE - 40.99 :: :: Slične su cenama za prvi model kada se pojavio prošle godine kod nas u prodaji :: :: WiFi modeli će se pojaviti verovanatno još tokom septembra, a LTE model standardno kasnije.
Cene u USA su posebna kategorija, ne samo za Nexus-e, već za većinu tehnike.
Gledaj cene u EU pa poredi sa cenama u našim radnjama. U odnosu na EU smo OK.
Takoše, u USA imaš godinu dana lokalne garancije, kod nas i u EU imaš dve godine.
Ne opravdavam to što je cena u USA 40% manja nego kod nas ili u okruženju, ali tako je. :: :: 0 u U :: :: http://amzn.com/B00DVFLJD :: :: :: :: :: Ovo su najavljene cene u Srbiji :: :: :: :: 16 GB - 28.49 :: :: 32 GB - 31.49 :: :: 32 GB LTE - 40.99 :: :: :: :: Slične su cenama za prvi model kada se pojavio prošle godine kod nas u prodaji :: :: :: :: WiFi modeli će se pojaviti verovanatno još tokom septembra, a LTE model standardno kasnije.
Pa imam, ali to mi nije nikad prikačeno kad radim upgrade i sl.
Inače već sam uradio upgrade, prošlo bez problema.
Sve radi, sem standardnih gluposti MX Player-a i Dice playera o nepodržanoj verziji.
Sa svakim update-om isto, za par dana izbace novu verziju playera i tako do sledećeg upgrade-a.
:: jel imas nesto od eksterne memorije? preko micro usb na to sam mislio :: :: :: :: Jel to neki vic :: :: :: :: Micro SD na Nexus tabletu :: :: :: :: :: :: :: bolje izzvadi micro sd pre updejta da ti ne sjebe podatke :: ::
je ti obrise precice ili shortcutove do foldera kada si radio upgrade ?
:: Pa imam, ali to mi nije nikad prikačeno kad radim upgrade i sl :: :: Inače već sam uradio upgrade, prošlo bez problema :: :: Sve radi, sem standardnih gluposti MX Player-a i Dice playera o nepodržanoj verziji :: :: Sa svakim update-om isto, za par dana izbace novu verziju playera i tako do sledećeg upgrade-a :: :: :: jel imas nesto od eksterne memorije? preko micro usb na to sam mislio :: :: :: :: :: :: :: Jel to neki vic :: :: :: :: :: :: Micro SD na Nexus tabletu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: bolje izzvadi micro sd pre updejta da ti ne sjebe podatke :: :: ::
isto kao i kod starog N7 dimenzije ekranu su identične, povećana je rezolucija, color gamut i brightness.
Sam ram oko ekrana je uži, tablet je tanji ali je duži.
:: jos sad sa verovatno mnogo boljim ekranom, stvarno fino spakovan hw.. :: :: Videcemo kakav ce da bude mini... svakako ne moze biti los : :: :: P.S. jel to odnos stranica 4:3 zbog rez 1920*1200px :: :: ::
:: jos sad sa verovatno mnogo boljim ekranom, stvarno fino spakovan hw.. :: :: Videcemo kakav ce da bude mini... svakako ne moze biti los : :: :: P.S. jel to odnos stranica 4:3 zbog rez 1920*1200px :: :: ::
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: kad pre :: :: meni na Nexus 4 još nema apdejt :: :: Inače, novi Nexus 7 ima gotovo identičan hardver kao Nexus :: :: :: Mali offtopic - na mom starom Nexus 7 se upravo pajavio 4.3 OTA update, čitava dva dana po predstavljanju novog 4.3 : :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.