Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
`Kad NSA ne uspe, CIA dolazi u kuću`
STRANA 1 OD 1
Shomiman `Kad NSA ne uspe, CIA dolazi u kuću` 20.07.2013. 23:12 T53955

status: user
broj poruka: 1187
`Kad NSA ne uspe da prisluškuje svoje mete elektronskim putem, u pomoć zove ekipu CIA, koja provaljuje u kuće i kompjutere i instalira program za špijuniranje.
Kad Američka nacionalna bezbednosna agencija ima velike, ali ograničene mogućnosti da elektronskim putem, na daljinu, prisluškuje svoje mete, i kad ne uspe da pristupi važnim kompjuterima ili i-mejlovima, zove CIA, koja tajno provaljuje u kuće i kompjutere i instalira programe za špijuniranje.

U krugovima američkih obaveštajaca, ta operacija je poznata kao `tajni ulazak` ili `operacija crna torba`, prenosi američki časopis `Forin polisi` (Foreign Policy).
U takvim akcijama, obično po dva operativca krišom provaljuju u stan određene mete u vreme kada vlasnik nije kod kuće, a potom jedan od njih vadi iz torbe disk i učitava program u vlasnikov kompjuter, dok drugi motri da neko ne naiđe.

Čitava operacija traje manje od dva minuta, nakon čega ovi neobični `provalnici` odlaze iz stana, ne ostavljajući ni najmanji trag za sobom.

U vreme hladnog rata, takve misije su izvođene da bi se provaljivali sefovi, krali šifarnici ili fotografisale oznake na mašinama za kucanje šifrovanih tekstova, a danas je ova vrsta provaljivanja poznata među agentima CIA i NSA kao `of-net operacija`, koja se izvodi `van mreže`, kako bi se ušlo u kompjutere i i-mejl naloge meta od značaja za američke špijune.

Tajna služba Centralne obaveštajne agencije danas izvodi operacije `s digitalnom crnom torbom` za NSA, i to tempom koji nije viđen još od zenita hladnog rata, navodi časopis.

Prema pisanju ovog lista, tokom proteklih 10 godina, specijalno obučeni tajni operativci CIA izveli su preko stotinu izuzetno osetljivih akcija provaljivanja u komunikacione i kompjuterske sisteme stranih vlada i vojski, kao i u informacione sisteme nekih od najvećih stranih multinacionalnih korporacija.

Program za špijuniranje se tajno unosi u komputerske servere, u bezbedne telefonske linije uvode se prisluškivači, kompjuterski diskovi se tajno kopiraju, drugim rečima, CIA pripomaže u postavljanju tajne nadzorne mreže `za pecanje`.

Izvori u američkim obaveštajnim krugovima potvrđuju da su od terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001. godine, tajne operacije CIA omogućile NSA da pristupi velikom broju novih i izuzetno važnih meta širom sveta, pre svega u Kini i drugim zemljama istočne Azije, kao i na Bliskom i Srednjem istoku i u južnoj Aziji.

U naročito značajnoj operaciji koja je izvedena pre par godina u jednoj južnoazijskoj zemlji uzdrmanoj sukobima, tim agenata CIA za tehničke operacije instalirao je moderan uređaj za prisluškivanje u centar koji servisira nekoliko linija sa optičkim kablovimam, piše `Forin polisi`.

To je NSA omogućilo da u realnom vremenu presreće neke od najosetljivijih internih komunikacija Generalštaba i najviših vojnih zapovednika u toj zemlji tokom proteklih nekoliko godina.

Nedavno su operativci CIA provalili i u jednu kuću u zapadnoj Evropi i tajno učitali program za špijuniranje u lični računar čoveka za koga se sumnjiči da je glavni za regrutovanje pojedinaca koji žele da se bore na strani militantne grupe Al-Nusra u Siriji.

Ovako bliska saradnja CIA i NSA fascinantna je iz više razloga, a naročito s obzirom na to da su dve službe sve donedavno bile prilično `netrpeljive` jedna prema drugoj, kako navodi američki časopis.`

`There`s someone in my head, but it`s not me?`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed A kada i CIA zakaze, americke vlasti potpuno otvore karte, zbace 20.07.2013. 23:22 #505728

broj poruka: 10997
maske sa lica i posalju...Chaka Norisa i Majkla Dudikofa. Ni kamen na kamenu ne ostaje...

@Shomi: eto sta je tehnoloskji napredak - Ilija Cvorovic je morao da instalise magnetofon marke ``Unitra`` u sobu svoga podstanara...
Lujone ... 20.07.2013. 23:31 #505730

broj poruka: 200
Najebali su. Nek im je bog u pomoci. Orvel ceka.

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.

JOSILENKO ... 21.07.2013. 00:43 #505737

broj poruka: 1013
Kao sto oni procureli dokumenti pokazase, nas i ne spijuniraju. A i sto bi, bezopasni smo i beznacajni. Rasturili smo zajedno sa bivsom bracom sadasnjim susedima nezavisnu drzavu, spiskali oruzje i resurse na bespotrebne gradjanske ratove i odjebali gomile partnera sirom sveta sa kojima smo odlicno saradjivali. Ko je sad tu kriv, duga je prica, unistavani smo spolja i iznutra. Tako da, ovo je tudji problem, mi smo besmisleno mali i ocajno slabi da bi se bavili svetskim problemima. Niko nas nista ne pita i da nije Djokovica ne bi ni znali da postojimo. Moramo da sredimo svoje dvoriste, a bitku za slobodu neta neka biju drugi. Trtice nas dok se ne organizujemo.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markozutic re 21.07.2013. 01:38 #505741

broj poruka: 1463
Tabloidne teme, shomiman ovo je pcberza.

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

Shomiman `...ovo je pcberza...` 21.07.2013. 02:01 #505747

Pazi stvarno... Rasprodaješ il` razglabaš..? Žuti...

♫¸♪♫ I come to the valley of the rich Myself to sell ♫¸♪♫

markozutic re 21.07.2013. 03:45 #505758

`Kad NSA ne uspe, CIA dolazi u kuću`
`Sin Željka Mitrovića kolima usmrtio devojku u Ustaničkoj?`
`Okajte grehe preko Fejsbuka i Tvitera`
`Građani Kolorada ruše bespilotne letelice vojske SAD!`
`Virtuelna Lolita kreće u lov na manijake`
`Našli smo Miloševićeve milijarde na Kipru, ali ih se neko odrekao!`
`SRBIJA NESTAJE: Za 10 godina 300.000 manje ljudi!`
`Ministru smrtna zbog korupcije`

sad tebe čika žuti da pita da li si ti normalan i na kojim si drogama? ovo je it forum a ne BLJIC, da hoču da se trujem ovakvim vestima i crnim hronikama upravo bih bio na bljicu ili na kuriru.

Lepo piše Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni, IT SCENA, IT SCENA, IT SCENA, ne mitrović, nsa, cia i koji palci, imaš odeljak PC BERZA CAFE & (NE)ZANIMLJIVOSTI pa tamo šibaj i pumpaj postove.

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro
SkyFire E moj Marko... 21.07.2013. 03:52 #505761

broj poruka: 18472
Pa cika Shomi je jos i nov..Tek je uplivao u te vode..
Deder nabroj teme od PhatPhuck-a ako mozes..
Savetujem ti i da ne pocinjes ima ih mnooogo ..

P.S.Ocigledno da narod nema vise interesovanja toliko za hardver i da bi im PCberza odgovarala u formi Burek forum-a ili ti Krstarice ..

Mada kad malo pogledas sve je to tako blizu,pocev od glavne strane za reklame za kobasice,pilice pa na dalje..Catfish? (U prevodu Kapish ali po Bart Simpsonu )

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Shomiman `...bitku za slobodu neta neka biju drugi...` 21.07.2013. 04:34 #505766

`Trtice nas dok se ne organizujemo.`

Ama, najebali smo k`o `žuti`...

lllo Re: E moj Marko... 21.07.2013. 04:53 #505767

broj poruka: 319
Koliko me pamcenje sluzi, jednom si otvorio temu o grupi ruskih `naucnika` koji su, dok su kopali zemlju, pronasli Pakao. I ostao si ziv (kao i svi mi koji smo imali nesrecu da kliknemo na tu temu i upustimo se u diskusiju). A imao si, kad si postavio temu, poprilican staz na pcb.

:: Pa cika Shomi je jos i nov..Tek je uplivao u te vode.
:: Deder nabroj teme od PhatPhuck-a ako mozes.
:: Savetujem ti i da ne pocinjes ima ih mnooogo .
::
:: P.S.Ocigledno da narod nema vise interesovanja toliko za hardver i da bi im PCberza odgovarala u formi Burek forum-a ili ti Krstarice .
:: Mada kad malo pogledas sve je to tako blizu,pocev od glavne strane za reklame za kobasice,pilice pa na dalje..Catfish? (U prevodu Kapish ali po Bart Simpsonu )
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
krkub Re: Re: E moj Marko... 21.07.2013. 09:24 #505770

broj poruka: 1018

:: Koliko me pamcenje sluzi, jednom si otvorio temu o grupi ruskih `naucnika` koji su, dok su kopali zemlju, pronasli Pakao. I ostao si ziv (kao i svi mi koji smo imali nesrecu da kliknemo na tu temu i upustimo se u diskusiju). A imao si, kad si postavio temu, poprilican staz na pcb.
:

@lllo
Tvoje subverzivno delovanje se već izvesno vreme prati. Sublimiraš tu koješta, prevejano oponašaš običnu, domicilnu ništariju, a u stvari si najopasnija siva eminencija.
I šta ti, uopšte, imaš protiv pakla? Da čujem?
Ha! Znam da nemaš odgovor, jer ko sopstvenu kuću ne voli, ni za PCBerzu nije...
Shomiman `Catfish? (U prevodu Kapish ali po Bart Simpsonu )` 21.07.2013. 11:17 #505775

`Kužiš fintu, kaj ne..?` (`Brez` `prijevoda`, po TuđMan-u)...

Pa da... Neko je izabrao `Zaječarsko`... Jutros... ... ... `Mjesto` bureka...

Espumisan je zakon...

SkyFire Re: Re: E moj Marko... 21.07.2013. 13:06 #505785

broj poruka: 18472
Poenta?

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Koliko me pamcenje sluzi, jednom si otvorio temu o grupi ruskih `naucnika` koji su, dok su kopali zemlju, pronasli Pakao. I ostao si ziv (kao i svi mi koji smo imali nesrecu da kliknemo na tu temu i upustimo se u diskusiju). A imao si, kad si postavio temu, poprilican staz na pcb.
:: :: Pa cika Shomi je jos i nov..Tek je uplivao u te vode.
:: :: Deder nabroj teme od PhatPhuck-a ako mozes.
:: :: Savetujem ti i da ne pocinjes ima ih mnooogo .
:: ::
:: :: P.S.Ocigledno da narod nema vise interesovanja toliko za hardver i da bi im PCberza odgovarala u formi Burek forum-a ili ti Krstarice .
:: :: Mada kad malo pogledas sve je to tako blizu,pocev od glavne strane za reklame za kobasice,pilice pa na dalje..Catfish? (U prevodu Kapish ali po Bart Simpsonu )
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
markozutic re 21.07.2013. 15:13 #505793

phatphuck se doticao i IT tema, ali ovo je stvarno niđe veze, mada i njega sam napušio zbog ovakvih tema debilnih koje nemaju veze sa PCBerzom, znači burek, krstarica, lepo ti je skaj rekao. na bureku imaš čak i fine golotinje pa se možda i zadržiš tamo i ne vratiš na berzu, dao bog :D
(i ove teme shomimana što sam nabrojao gore to su samo teme koje su nedavno otvorene - čovek nenormalno truje)

evo teme koje je postavio čika žuti, obatite pažnju na naziv teme i na sekciju gde je tema postavljena. uglavnom sam se trudio da budem korektan :)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/95713296/teme.png

Lepio sam slike u paintu pa malo izgleda šugavo ali sve je tu :)

@LLLO čoveče ne znam ko si ti, ali mislim da si nečiji dupli xD
uostalom ene ti gore spisak mojih tema, kopiraj link te teme sa ruskim naučnicima >>što sam je ja postavio
ramzesIII re.. 21.07.2013. 15:13 #505794

broj poruka: 1017

Slazem se da ovo vise nisu cak ni zabavne teme, jednostavno smaraju previse.
Ni u najslobodnijem, slobodnom vremenu nemam volju da ih citam.

Samo me uvek isprovocira kada neko kukumavce kako nemamo ni za zivot, a svi furaju kompjutere od po 1k evrica, itd..

Shvatite, danas su ljudi bogatiji nego sto su bili pre 50, 100, 150... godina.

A naravno i ja podrzavam borbu za pravedniju raspodelu, ili za sto lagodniji zivot.

PhatPhuck Meni je tema interesantna, i itekako ima veze sa kompjuterskom tehnologijom. 22.07.2013. 15:35 #505864

broj poruka: 1886
A što se tiče `žalbi`, `pritužbi`, `smetnji` i `izazvanog duševnog bola` pojedinih k*rtona ZA KOJE SE NE SEĆAM KADA SU (ONI) POSTAVILI NEKU TEMU KOJA JE MENI BILA INFORMATIVNA I INTERESANTNA, i koji imaju lične aspiracije da budu moderatori foruma - iako to nisu - i da drugima određuju o čemu će razmišljati i šta će im biti interesantno - za to se zna:

Na svaku ženu dolaze po dve sise - a na svakog Srbina dolazi po jedna žalba (na nešto što se njemu lično ne sviđa, a drugima se sviđa).

Zato su Srbi g*vnarski, svinjski narod koji se smanjuje za po 60 000 svake godine, jer ni Bogu sa visine nije drago da gleda na narod koji je toliko SEBIČAN, EGOCENTRIČAN, RAZMAŽEN - da praktično ni malo nije u stanju da istrpi potrebe svog bližnjeg - čak ni onda kad se radi samo o temama za razmišljanje i diskurs/diskusiju.
A jasan dokaz i primer da su Srbi postali (kažem - `postali` - što znači da nisu takvi bili oduvek) SEBIČNI, SITNODUŠNI, EGOCENTRIČNI, SVINJASTI narod - te dokaze i primere imamo svakoga dana na ovom forumu.

Naravno, sa druge strane, što se tiče toga da treba voditi računa da teme ne završavaju u neadekvatnim podforumima - tu se apsolutno slažem.
Razlog zašto ljudi ponekad stave neku temu u ne-baš-primeren podforum je jedino taj što teme postavljene u nekim podforumima ne bivaju prikazane na glavnoj stranici - a postavljač teme misli (na šta ima pravo) da bi ta tema trebala biti uočena i pročitana.
neXus2000 .... 22.07.2013. 19:48 #505897

broj poruka: 3350
Evo lepe price koju neki ovde pokusavaju da predstave:

http://tinyurl.com/6vlfazs

Ljudski rod u masovnom brainwash-u. Nebitno sta je u pitanju, hardver ili meksicke serije.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs