Linus je odradio pakovanje jedne fine masinice do 2k $ i veoma zanimljivo da se radi o poslednjoj generaciji Haswell CPU-a koji su inace `losi` a uz Intel ko bi drugi do mocne superiorne nVidia ,idealan kosmicki spoj :)
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Beyerdynamic Custom One su slušalice koje se nose `napolju`,tj., sliške koje udu uz player ili telefon,a ne kao gaming sluške... Sam kabel dužine od 1.5 m dovoljno govori o upotrebi i nameni takvih slušalica...
Ako hoćes Ultimate Gaming Machine poseti lepo Alienware sajt. Toliko o tome.
Al` kad smo već tu, prešao sam pogledom po toj tvojoj `konfiguraciji` i izveo nekoliko zakljucaka koji prosto upadaju u oči....
1) i7 nije za gaming već za ozbiljan posao 2) Kuciste očajno 3) Green je najgori iz porodice WD 4) 8GB RAM ti ispunjava sve gaming potrebe 5) Uz svo ovo besnilo koje si spakov`o, stavio si 550W PSU 6) Bacio si maltene više para na periferije nego na core komponente 7) Monitor ima isplativijih
Zakljucak - laički sklapana konfiguracija. S obzirom na situaciju u zemlji treba da vas je sramota
Ocigledno nisi odgledao klip?To je setup koji je Linus sastavljao a ja imam svoju masinu i na svu tu situaciju u zemlji i sramotu koja nas okruzuje i dalje cu je upgrade-ovati :)
P.S.A konfiguriaciji ama bas nista ne fali.. SSD je za sistem,Green je samo za storage..Sve je lepo osmisljeno..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Nisam pogledao klip priznajem, oprosti starom coveku :) Pogresno sam razumeo da si sklapao masinu sa ortakom.... Sve u svemu ovog linusa treba našamarati I svakoga ko se ugleda na njega. Kakav danak neiskustvu, zaista
Ono sto meni zapada u oci su slusalice i napajanje mada pretpostavljam da je to dovoljno za sistem ..Ja bih ipak stavio malo snaznije..
Prve tri stavke su odlicne..Karta odlicna..Memorija solidna ,nije vrhunska ali svaka je danas malte ne ista jer vrsi funkciju ...16GB je po meni ok ,od viska glava ne boli..
Monitor je ok i E-IPS panel sto je za pohvalu..Ko hoce da uziva u dobroj i kvalitetnoj slici to je to.. Ja na TN-u ne bi mogao sad da izdrzim ni 30 min ..
Kuciste je solidno,nesto poput CM 690 ..Nije vrhunsko (visoka klasa) ali za te pare ..
Mislim da je ovo ok za cifru tj limit koji je postavio da sastavi konfiguraciju a opet radi se o Americi u dolarima.. 2000$ !
Pitanje je koliko bi to izaslo kod nas?
Cije napajanje?Moje ili sa linka?Koji lik sa bencha?MCSteel?
Ovo sto je Linus stavio, Seasonic. Da, on! Ja bio u fazonu, http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page362.htm kaze da za 780 treba navodno 575w, a ovo sto koristi Linus je 540w, i onda pitao onog lika i on mi je objasnio na kom principu radi. Ja mu naveo da planiram gtx 760, on mi kaze da mogu lagano u SLi i plus oc cpu sa ovim, a o kvalitetu da ne pricamo, 24/7 na 50 stepeni ulaznog vazduha, samo rokaj. Kad vidim ove da predlazu LC power i Chieftec i ostala sranja, sere mi se! :D
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M290
:: Ovo sto je Linus stavio, Seasonic. Da, on! Ja bio u fazonu, http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page362.htm kaze da za 780 treba navodno 575w, a ovo sto koristi Linus je 540w, i onda pitao onog lika i on mi je objasnio na kom principu radi. Ja mu naveo da planiram gtx 760, on mi kaze da mogu lagano u SLi i plus oc cpu sa ovim, a o kvalitetu da ne pricamo, 24/7 na 50 stepeni ulaznog vazduha, samo rokaj. Kad vidim ove da predlazu LC power i Chieftec i ostala sranja, sere mi se! : :: ::
@ZooLoo Care ta tvoja je definitivno bolja toliko je `STEALTH` da je ni ti jos nisi video...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Wait a minute, pa lik ukrao moju nepotpunu masinu, ali zajebo se malo, moja je bolja! : :: :: ::
Nemojte se ljutiti, vidim da ste normalni momci ali dajte da vas čika malo nauci...
Kao prvo uzeta je arhitektura koja se koliko znam tek pojavila na trzistu I nije dovoljno istestirana od strane potrošača. Plus uzeti i7 za gaming je budalaština i govori samo za sebe. Napredne algoritme i7-ice današnje igrice NE KORISTE. Sto znaci da se ovi resursi BACAJU. To je serija namenjena za manje-vise ozbiljan rad poput video/sound editinga, kompresovanja velikih formata, renderinga i slicno.
Intelovi SSD-ovi su jedni od najbrzih, tu nema zamerke.
Kućište je blago rečeno nakazno po kvalitetu izrade i funkcionalnosti. Kuciste nije ni blizu 690, a za ove pare je bezobrazluk (štaviše 690 II ga tuče u svakom pogledu).
Katrica je bomba (visoka klasa) ali nije best buy.
Green je (ubedljivo) najgori po performansama od cele familije WD. Ide Black > Blue > Green. Mrzi me sad da kopam po netu da bih vam dokazao, ali tako stoje stvari.
RAM je OK, s tim da sve preko 8GB za gaming je bacanje resurasa, vuče više struje a odaje više toplote. Od viška itekako može da boli glava ako ga se dohvati nestručno lice. Ne baviš se ti virtuelnim mašinama pa da ti treba toliko RAM-a, a niti je gomila danasnjih igrica optimizovana za ove sulude klokove.
550W uz sve ovo je ... smeh. Za ovo treba barem 700-750W. U brand ne ulazim jer svi oni imaju manje-više iste proizvodjače el. delova(zavojnice, prigušnice, navoji itd).
Cooler impresivan.
Beyerdynamics je ozbiljna firma za ljude koji se ozbiljno bave muzikom. Dati 250e za profesionalne slušalice nekome za gaming je vredno šamara, i neoptimalno
Miš je impresivan ali po mom skromnom mišljenju overrated. 6400DPI je van svakog razuma. Neki od najuspesnijih tzv. `pro gamera` koriste miseve sa duplo manjom osetljivoscu
Tastatura je takva da moze tenk da je pregazi i spada u one sa najboljim kvalitetom izrade. Ja u pitanje ne dovodim to vec cenu od 150e, dok postoje mehanicke tastature iste `military-grade` izdrzljivosti za manje para.
Monitor je sjajan i spada u visu-srednju klasu, ja samo kazem da ima isplativijih.
Na periferije je data cetvrtina ukupne vrednosti konfiguracije ako pricamo o evrima, a ako pricamo o dolarima onda je petina. Ko misli da je to normalno neka stavi prst na cello.
A ostavicu komentar i ovom Linusu na youtube-u sutra, covek je budaletina ili vas pravi budalama.
:: Ono sto meni zapada u oci su slusalice i napajanje mada pretpostavljam da je to dovoljno za sistem ..Ja bih ipak stavio malo snaznije. :: :: Prve tri stavke su odlicne..Karta odlicna..Memorija solidna ,nije vrhunska ali svaka je danas malte ne ista jer vrsi funkciju ...16GB je po meni ok ,od viska glava ne boli. :: :: Monitor je ok i E-IPS panel sto je za pohvalu..Ko hoce da uziva u dobroj i kvalitetnoj slici to je to. :: Ja na TN-u ne bi mogao sad da izdrzim ni 30 min . :: :: Kuciste je solidno,nesto poput CM 690 ..Nije vrhunsko (visoka klasa) ali za te pare . :: :: Mislim da je ovo ok za cifru tj limit koji je postavio da sastavi konfiguraciju a opet radi se o Americi u dolarima.. 2000$ :: :: Pitanje je koliko bi to izaslo kod nas :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Percepcija sta je: Ultimate Gaming Machine ! Varica od coveka do coveka...
Po meni to je udjes u radnju namestaja kupis ultra mega giga dobar radni sto i stolicu... pa tek onda predjes na HW...
Opet udjes u neki od adekvatnih IT Mall-ova i kupujes samo ono sto je po komponentama najbrze naravno tu nema ni pomena o optimizaciji ili stednji posto se predpostavlja da je budzet neogranicen...
...sem u slucaju kad je ogranicen...
Ali u tom slucaju se ne radi o ULTIMATE nego o NAJBOLJE DO !!!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Cika Lujone ..Hehe..Pa nismo mnogo pobegli,ja i ti od standarda.. Samo gresis po pitanju jedne stvari..Haswell je istestiran u igrama i pokazao se bolje a HT tehnologija i te kako ima uticaja ,ne toliko koliko bi trebala i u vecoj meri je neiskoriscena ali ima uticaj davno je to testirano jos na Nehalemu!
i3 Sandy Bridge procesori sa 2 jezgra i 2 virtuelna daju fantasticne rezultate u gamingu..
Za kuciste zaista ne znam,ako govoris iz licnog iskustva onda ne ulazim u polemiku posto ga ja nisam probao,ako pricas na osnovu slika tu vec postaje diskutabilno..
Sto se tice rama ko bre razmislja jos o struji kada se gleda kolicina i ko ce uopste danas da stedi na ram memoriji kada je sad to bagatela?! Mada manje vise ako gledamo gaming 8GB je puna kapa ,dise sve kako treba ali za neke ozbilnije stvari i 8GB je nedovoljno..Ali svakako standardi su se podigli.Sada je 8GB nesto sto je ranije bilo 4 GB!
Sto se tice HDD-a ako mene pitas Green ne podnosim ali je ovde ostavljen kao solucija za storage i moze da prodje a verovatno je iskalkulisano zbog ukupne cene celog setupa!
550w jeste na oko malo ali to je ipak cist Seasonic koji ce da iznese deklarisane vrednosti a i preko toga.. Moglo je bolje ne kazem,ja prvi ne bi stavio napajanje te jacine ali ne mozemo reci da nije dovoljno kad jeste verovatno (doduse pitanje je kako bi to radilo,ipak se ogradjujem) ali da moze bolje moze i trebalo bi ,nije dobro da napajanje bude pri konstantnom opterecenju svog iskoriscenja.
Sto se tice misa i komentara uopste vezano za komponente nekako mi deluje kiolega kao da ste konzervativni..Pa ne mozete bas sve da pljujete! Mis jeste dovoljno brz i slazem se da neko koristi i sporije miseve za gaming ali ja sam opet za ove osetljivije sto se fino podesavaju ,nekako mi tog DPI-a nikad dosta :) Ali opet,i tu donekle da se slozim ali ako krenemo tim putem onda dodjemo do toga da nam pola te tehnike i ne treba niti treba bilo sta od toga da napreduje a to je nekako malo trulo razmisljati u tom smeru!Ovo nam je dovoljno,bolje ne treba,ajde da zaustavimo ceo tok!
Linus je ok novinar ali nije nesto preterano dobar hardveras..Ali kao lik je ok.. Mozda je za 2000$ moglo bolje ali eto on je to tako sastavio..
P.S.Pijemo isto pivo.Meni je crno najbolje :) A klip sam postavio iz sasvim drugih razloga :)))
Laku noc..
Sve je to OK dobra masina dobro sve ali sta uraditi sa grejanjem procesora posto ces erovatno da ga OC da maksimuma. Sta da radimo sa 90+. Po men je bolje ici an ivicu dok se ne sredi zvaka ispod. Jer verovatno ce da poprave to. A kockane sa ziletima i ostalim glupostima je suludo. Nije tu pitanje umece vec ako das 330 eura za procesor i neces sigurno da ga vozis 4-5 godina ili dok ne crkne vec kako ga prepordati posle takvog rasklopljenog. Jeste intel napravio mali pomak ali koliko je npravi pomak sto se tice arhitekture napravio je korak un azad sto se tice temperature i mogucnostim OC Haswell. Nema toga ko nebi pozelo ovakvu masinu ali kad vec kupuje bolje dati za ivicu nego ici na Haswell.
:: Linus je odradio pakovanje jedne fine masinice do 2k $ i veoma zanimljivo da se radi o poslednjoj generaciji Haswell CPU-a koji su inace `losi` a uz Intel ko bi drugi do mocne superiorne nVidia ,idealan kosmicki spoj : :: :: http://www.youtube.com/watch?v=qMRvz_IYSg :: :: :: *Intel Core i7 4770K `Haswell` CPU :: :: *Intel 520 Series 240GB SSD :: :: *ASUS Sabertooth Z87 motherboard :: :: *Fractal Design Define R4 :: :: *GeForce GTX 780 video card :: :: *WD Green 3TB hard drive :: :: *Corsair Vengeance 16GB DDR3 RAM :: :: *Seasonic G Series 550W power supply :: :: *bequiet! Dark Rock 2 CPU cooler :: :: *Beyerdynamic Custom One Pro headphones :: :: *Razer Deathadder 2013 gaming mouse :: :: *Filco Majestouch Cherry MX Brown 104 key Stealth printed mech. keyboard :: :: *ASUS Pro Art 248Q 24` monitor :: :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Veruj mi, ima... ljudi koji se razumeju. Ovo sto ovaj mucenik novinarčić sastavi zbrda-zdola je neoptimizovano do bola I degenericno. To je masina koja radi na 60% svog potencijala I pitanje je koliko dugo, a ogromne kolicine novca I kvalitetnih komponenti su ulozene.
I u pravu si uvek je bolje ici na provereni CPU, ne kazem da je Haswell loš taman posla, to je kako stvari stoje verovatno buducnost arhitekture jer resava njen najveci problem a to je veća potrosnja usled smanjivanja dimenzija die-a. Samo joj treba dati jos jedno 6 meseci na trzistu da vidimo kako ce se pokazati. Nemojte gledati obećanja I interne testove, to je sve posao sektora za marketing , najbolji test su potrosaci. Pozdrav
:: Sve je to OK dobra masina dobro sve ali sta uraditi sa grejanjem procesora posto ces erovatno da ga OC da maksimuma. Sta da radimo sa 90+. Po men je bolje ici an ivicu dok se ne sredi zvaka ispod. Jer verovatno ce da poprave to. A kockane sa ziletima i ostalim glupostima je suludo. Nije tu pitanje umece vec ako das 330 eura za procesor i neces sigurno da ga vozis 4-5 godina ili dok ne crkne vec kako ga prepordati posle takvog rasklopljenog. Jeste intel napravio mali pomak ali koliko je npravi pomak sto se tice arhitekture napravio je korak un azad sto se tice temperature i mogucnostim OC Haswell. Nema toga ko nebi pozelo ovakvu masinu ali kad vec kupuje bolje dati za ivicu nego ici na Haswell :: i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64. Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM. WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.
Mozda vise nikada ne bi koristio tn, ali ovde se radi o gejmingu i kako onda tu staviti ips panel sa duhovima i 60hz odzivom? Nuzno je, barem jos neko vreme za gejming koristiti tn panel, 1/2ms i naravno 120/144hz monitore... Nemam predstavu o tehnologijama i da li uopste moze tako nesto da se izvede na ips panelu, ili ce buducnost pokazati neku sasvim novu stvar, ali je za sada ovako i tu ne mogu da se prave kompromisi.
edit: i jos nesto veoma vazno, kada su brze scene u pitanju(zivot ili smrt) najvaznije je valjda da to sve oko vidi tecno kako bi se moglo sto bolje odreagovati, nego zujati u kvalitet slike, boje i kontrast...
Nije sve oko Hz-a vec do samog interfejsa,matrice.. Mnogi to ne znaju ali nije recimo isti odziv na IPS i PVA i TN matrici.. Genralno vece osvezenje pomaze svakako,ja koristim S-PVA panel tako da o igranju na IPS ne mogu mnogo da pricam (jer za to treba provesti mnogo vremena da se zapazi svaka sitnice,takoreci svaki milimetar) a siguran sam da bi zapazio i najmanju `nelagodnost` jer imam izuzetno ostro oko..
Svaka od ovih tehnologija ima svoje prednosti a i svoje mane. Jos uvek nisu napravili panel koji ce da sadrzi sve to zajedno.. PLS je poslednja tehnologija koju je kreirao Samsung kao odgovor na IPS ali po meni mozda i losija varijanta jer mu je odziv losiji i ima jos nekih bubica ...
Po meni mislim da si previse zakoracio sta treba da ti bude prioritet jer je razlika u Hz ne toliko primetna u real gaming (u odnosu na ovo sto cu sad navesti kao primer) naspram koliko je kada imas fenomen microsttuteringa,to bi vec bio problem..Razlika jeste primetna ,naravno sve zavisno od monitora i tehnologije ali bar za toliko mora postojati kompromis za udobnost koje nudi kvalitet prikaza.
Po meni to je od prvenstvenog znacaja jer dzabe tebi Crysis i ona raskos kad su boje isprane i nerealne,mucis oci,nemas taj lep osecaj,ne luci ti se dopamin koji treba da ti podstice zadovoljstvo..
Sve je to jako diskutabilno i zavisi od osobe do osobe i standarda.
Evo recimo razlika u fluidnosti 60hz vs 144Hz (U brojevima je razlika i vise nego osetna ali u real time.. ? ) Snimak je usporen 8x na 240 FPS-a! Na ovoliko FPS-a tesko da moze bilo sta da se primeti ..
P.S.Ghosting je vezan za odziv monitora a to je danas prevazidjeno jos od prvih naprednijih TN panela mada opet kazem razlika je u tehnologijama i zavisno od modela u realtime IPS/PVA/TN..
Da li si pre tog TN-a imao IPS?Jesi se igrao na monitorima sa PVA matricom? Trebalo bi da probas neki monitor sa PRO panelom cisto da vidis kako ti oko sad reaguje posto si se prilagodio na taj tvoj od 144Hz koliko vec..
I svi ovi fenomeni vezani za fluidnost kada je rec o gamingu povezani su sa jos jednom bitnom stavkom a to je sam engine igre! Zavisno od engine fps ce da varira u real time i nece ti fps biti isti u svakoj igri i ako citaj merac pokazuje odredjen broj - oko ce da primeti razliku da odredjen fps nije taj koji bi trebao da bude!
I jos nesto jako bitno,da bi postigao tu fluidnost fps mora da isprati Hz !
I jos nesto..Dzabe ti monitor od 144Hz ako kupis ATI :)))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.