Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
`Virtuelna Lolita kreće u lov na manijake`
STRANA 1 OD 1
Shomiman `Virtuelna Lolita kreće u lov na manijake` 12.07.2013. 22:01 T53849

status: user
broj poruka: 1187
`Tim španskih inženjera osmislio je svojevrsnu “virtuelnu Lolitu” pod nazivom Negobot, program koji bi u “čet sobama” (chat rooms) trebalo da prepoznaje potencijalne pedofile.

Program koji je nedavno predstavio tim sa španskom Univerziteta Deusto iz Bilbaa trebalo bi da se upušta u konverzacije sa korisnicima čet soba (chat rooms) i da razgovor održava dovoljno dugo dok se ne utvrdi da li su te osobe prikriveni pedofili.

Kako bi taj cilj bio ostvaren, Negobot će se upuštati u intimnu konverzaciju, ali samo nakon što neko klikne na njegov profil. Kada se to desi, Negobot beleži razvoj konverzacije, i kada ona dostigne zabrinjavajući nivo, obaveštava nadležne službe.

Prema rečima dr Karlosa Laordena, jednog od tvoraca programa, španska policija zainteresovana je za primenu ovog programa u svojim istragama, ali je potrebno njegovo dalje testiranje i razvijanje.

“Negobot bi mogao da bude od velike koristi za detektovanje prikrivenih pedofila u okviru policijskih istraga”, izjavio je dr Laorden. “Međutim, ovaj program nikako nije zamena za specijalizovane agente i snage zakona.”

Slični programi i ranije su bili u funkciji, piše “Huffington Post”, ali je Negobot jedinstven po tome što ima nekoliko različitih obrazaca za komuniciranje. Osim toga, njegovi tvorci računali su na to da stil kucanja i izražavanja treba da podseća na delo četrnaestogodišnjakinje, pa je tako ostavljen i niz namernih kucačkih i gramatičkih greški, kao i upotreba žargonskih izraza. `

`There`s someone in my head, but it`s not me?`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan rei 12.07.2013. 22:36 #504349

broj poruka: 1577
Šomi, daviš bre čoveče.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

drum Re: rei 12.07.2013. 23:26 #504359

broj poruka: 1301

Ajd još ovo i može da prođe kao tema na ovakvom forumu,jer je u pitanju `nešto virtuelno` i neki inžinjeri razvijaju program (softver),ali teme ko sedi ispred Nikolića na teniskom meču i u kakvom zagrljaju i tema gde je neki junak skočio na glavu u vodu dubine 0.5m su totalni promašaj ovde...

Mada,vidim da su ovakve teme uvek najviše čitane i komentarisane,a sami autori (u svojim očima) popularniji od Asanža i Vikiliksa...

toto je piča,ja tam domov...

:: Šomi, daviš bre čoveče
::
:: Kako Electronic Arts pravi igr
:: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB
Shomiman `Šomi, daviš bre čoveče.` 13.07.2013. 02:47 #504368

broj poruka: 1187
Naravno...

`There`s someone in my head, but it`s not me?`

MaliAbner Re: `Šomi, daviš bre čoveče.` 13.07.2013. 07:40 #504377

broj poruka: 7769
Svasta ne vole karanfile...

http://www.youtube.com/watch?v=HMv-nB-Yg90

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Naravno..
:: `There`s someone in my head, but it`s not me?
ramzesIII re.. 13.07.2013. 12:17 #504388

broj poruka: 1017

Kad smo mi bili mladi (mislim na starije clanove berze) citajuci ` Moj racunar` nailazili smo na tekstove o botovima, vestackoj inteligenciji,itd.
Delovalo je jako uzbudljivo zamisljati buducnost virtuelnog sveta, medjutim u danasnje vreme kad mi se na skype, msn kace razni botovi mislim da treba biti debil i progutati to kao stvarnu osobu.
Jedino sto je stvarno napredovalo AI u igrama :)
quna ... 13.07.2013. 14:00 #504406

broj poruka: 1637
Mnogo bi vise mentalnog zdravlja covecanstvu donelo da jednostavno zabrane socijalne mreze za maloletne.

i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict cudi me da debelog jos nisu upecali 13.07.2013. 14:19 #504408

broj poruka: 4515
:)

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jrg bot 13.07.2013. 16:19 #504426

broj poruka: 18
evo link za bota ako neko oce`ga za`ebava
http://www.cleverbot.com/
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs