Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
`Katastrofalni propusti u istrazi o smrti vojnika: Našli „prodatu“ pušku, a izgubili uniformu...`
STRANA 1 OD 1
Shomiman `Katastrofalni propusti u istrazi o smrti vojnika: Našli „prodatu“ pušku, a izgubili uniformu...` 06.07.2013. 09:14 T53729

status: user
broj poruka: 1187
`Osnovno tužilaštvo u Leskovcu obavestilo je Predraga Savića, advokata porodice vojnika Dragana Kostića iz Požege koji je 27. septembra 2004. pod misterioznim okolnostima stradao na stražarskom mestu u leskovačkoj kasarni „Jablanica“, da je pronađena puška iz koje je ispaljen smrtonosni metak.Ali još se nije ušlo u trag uniformi u kojoj je mladić pronađen mrtav i koja je neophodna za rasvetljavanje ovog slučaja.

- Vojska je prvo obavestila istražne organe da je puška prodata. Posle naše krivične prijave protiv nepoznatih osoba zbog krivičnog dela sprečavanje i ometanje dokazivanja, oružje je na volšeban način pronađeno. Prema informaciji iz tužilaštva, puška je bila u magacinu „Jugoimport SDPR“ u Nikincima. To je nedopustivo poigravanje zbog koga neko iz vojske mora da odgovara - kaže advokat Savić i dodaje da je ohrabrujuće što su pravosudni organi konačno počeli da rade na ovom slučaju.
Advokat najavljuje da će uskoro tužilaštvu uputiti zahtev za balističko veštačenje i eksperimentalno ispaljenje iz puške da bi se utvrdilo kako se rasprostiru barutne čestice.

- Zbog nestanka oružja obducenti nisu mogli da kažu da li je cev puške prilikom ispaljenja metka bila prislonjena na telo, ili se nalazila na izvesnom rastojanju. Sada se situacija promenila i verujem da će sudsko-medicinski odbor, kao najmerodavnije telo iz oblasti sudske medicine, dati odgovor na ovo pitanje - smatra Savić.

Advokat ukazuje na to da je nestanak uniforme velika praznina za uspešnu istragu.

- Rupe na uniformi trebalo bi da pokažu rastojanje sa kojeg je ispaljen smrtonosni metak, jer tvrdimo da se Kostić nije ubio. Zato je neshvatljivo da je takav dokaz mogao neko da zaturi. Iz dopisa tužilaštva proizlazi da su nakon završene obdukcije ljudi iz Odeljenje za sudsku medicinu VMA osušenu i upakovanu uniformu vojnika Kostića nekome predali, ali ne znaju da li ju je preuzela vojna policija ili MUP. Inače, o toj primopredaji uniforme ne postoji nikakav pismeni trag. Uz to, Nacionalni kriminalističko-tehnički centar MUP-a je obavestio tužilaštvo da uniforma nije bila predmet veštačanje ovog centra niti mu je ikada dostavljena - navodi Savić.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/391832/Katastrofalni-propusti-u-istrazi-o-smrti-vojnika-Nasli-prodatu-pusku-a-izgubili-uniformu

Može im se, hoće im se... `Ma ko gu jebe`... Najpre vojska, potom crkva, `poljitičari`... Eeeee ... ... A `raja`..? Nju više zanima povlačenje neke raspale AMD-ove 7990 karte, koja je još od svog `ustanovljenja` bila rogata, i na koju ne vredi potrošiti ni komentar...

Preporuke, ponude, mišljenja, saveti, noviteti, info, nepovoljno-povoljno, blago reparirano, univerzalno, saznanja, relikvije, parče, `bljuvaci`, brza i laka zarada prevarom, procena, cena... ... ...

Čim se `oni` tako lepo slažu sa `njima`, koji su nas i `turili` tu gde jesmo, budućnost nam se svetla smeši... Zaronite što dublje...

Šta bi sa gospođom koja je bila zadužena za valjan rad kamera, u i van skupštine, na dan pogibije, bivšeg nam, premijera..? Baš tada prestale sa radom, naravno, niko odgovoran...

Secret question:
Ko ovde živi..?

Secret answer:
`Neki cigani, budale`...

Tek će ovde biti aktuelna kupovina na bljuvaku, pratite lordova palamuđenja, na mladima sve ostaje, a i mi ih načinismo `takvijema`...

`There`s someone in my head, but it`s not me?`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sve je to lepo, Shomi-Man, samo, malo deplasirano. Naime, forum 06.07.2013. 10:06 #502867

broj poruka: 10997
PC Berze i jeste nastao kao ``mesto`` na kojem ce se raspravljati stvari poput sudbine (nesretne) 7990-ke i espap nasih buvljaka.

Dakle, u redu je to sto se tebi ne svidja da neko bude zainteresovan za (po tebi) nevazne pojedinosti vezane za ``neki levi`` hardver i za mogucnost nabavke polovne i nove roba na ``buvljaku``. Takodje je u redu sto si zabrinut za situaciju u drustvu u kojem zivis. Stvar je samo u tome sto za ovo poslednja postoje forumi koji su za raspravu o drustvenim (politickim) pitanjima, kompetentniji od ovoga ovde... Nista te nesprecava da uzmes ucesca u raspravama koje se vode na tim forumima...

solaja777 zaista katastrofa na svim poljima 06.07.2013. 10:07 #502869

broj poruka: 3277

slicnih slucajeva ubistva vojnika bilo je i ranije, 93/94 god za vreme mog sluzenja vojnog roka desilo se jedno ubistvo na strazi gde su se zezali momci sa oruzjem i strazar je ubio strazara :(
Od inflacije / turbo folka / prozivanja mafijasa po novinama/ - za ovaj nesretni slucaj nije se ni culo .(

Gledano od 1993- 2013g proslo je 20 godina, desio se pomak! ali kakav ? Nama ce trebati bar milenijum da dovedemo neke stvari u red !

tortojed Slicnih ``slucajeva`` ima koliko hocete (ili necete) sirom planete... 06.07.2013. 10:10 #502870

Zemlje. Gresi onaj ko misli da se takve stvari ne dogadjaju u Kini, SAD-u, Rusiji, Indiji, Senegalu... Od pamtiveka. I bice ih uprkos porastu broja kamera za video-nadzor...

Nerasvetljena ubistva poznatih i anonimnih lica, nedokumentovane i inaca dubiozne sudske presude, sudjenja koja se odugovlace kao magareca creva...
Shomiman Jedi... 06.07.2013. 10:14 #502871

tortu. I nju ćeš uskoro da pazariš na bljuvaku... Uz grafu, naravno... Sa `7 dana garancije` i sa `dunem ti spreda, a mogu i otpozadi, ali ja tako radim`... Da te nije možda pecnuo AMD-ov kiks sa dotičnom? Valjda ćeš jednom shvatiti sve `veze` nevezanog... Do tada si bezveze... Meni bar... Iiiii reci mi u čemu se ogleda tvoja kompetentnost ovde..?

solaja777 Re: Slicnih ``slucajeva`` ima koliko hocete (ili necete) sirom planete... 06.07.2013. 10:26 #502872

broj poruka: 3277
SAD je resila da smanji mogucnost incidenata uvodjenjem gej vojnika, parolom : `vodite ljubav a ne rat`

Evo dobre prilike za nasu vojnu industriju - proizvodnja anti-gej slemova ( zastita od koznog metka - zok-M )

:: Zemlje. Gresi onaj ko misli da se takve stvari ne dogadjaju u Kini, SAD-u, Rusiji, Indiji, Senegalu... Od pamtiveka. I bice ih uprkos porastu broja kamera za video-nadzor..
::
:: Nerasvetljena ubistva poznatih i anonimnih lica, nedokumentovane i inaca dubiozne sudske presude, sudjenja koja se odugovlace kao magareca creva...
tortojed Ne radi se tu o (ne)kompetentnosti, kolega Shomiman. Ovde se 06.07.2013. 10:53 #502874

okupljamo da bi smo pitali, odgovarali, pomagali...jedni drugima, u okviru nasih mogucnosti i u skladu sa kolicinom dobre volje...
Naravno, posto se radi o forumu PC Berze (virtualnog mestasceta za kupovinu i raspitivanje o hardveru), favorizovane su teme koje se odnose na isto...
Evo i dokaza moje kopetentnosti: primetio sam da si ovu temu objavio u sekciji ``Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni``. Mesto joj nije tu, nego u ``Svastari``...

Shomiman Još jedared... 06.07.2013. 11:03 #502877

Jedi tortu i `ne jedi se`... Što se nisi oglasio, `kolega`, u `KrkoBabuni ovdasnji EXPERTI`..?
Tvoju kompetentnost može samo da dokaže testiranje `zok-M`- a, ali ja nisam raspoložen da delim tvoja iskustva...

`...Ovde se okupljamo da bi smo pitali, odgovarali, pomagali...jedni drugima, u okviru nasih mogucnosti i u skladu sa kolicinom dobre volje...`

Paaaaa, okupljajte se... `Ko Ve brani`... El raspolažeš s precizni podaci, kolko Ve to ima, željni da `pomognete`..?

tortojed Ne, nemam precizne podatke, ne vodim evidenciju, ne bavim se 06.07.2013. 12:03 #502880

statistikom... Nekoliko ljudi koima sam pomogao savetima u vezi softvera i hardvera (reinstalacija sistema, instalisanje programa, uklanjanje virusa, nabavka pojedinih komponenti...) su mi se zahvalili (email, skajp, telefon).
Neki su i meni pomogli svojim savetima, obavestenjima,...

Malopre sam smazao dva parceta torte sa kokosom... Pre toga, plivanje... Veceras, na toceno pivo.... Joj, sto mi je loseeeee na godisnjem odmoru...
Shomiman ` Gresi onaj ko misli da se takve stvari ne dogadjaju u Kini, SAD-u, Rusiji, Indiji, Senegalu... ` 06.07.2013. 12:17 #502882

Greše oni što neprestano zevaju u `komšijsko` dvorište, a zanemaruju svoje... To ih je i dovelo dovde. To i nije neka uteha... ... ...

Simon72 ... 06.07.2013. 16:52 #502915

broj poruka: 2799
Ja sam 91 prve bio u vojsci i jeste bio rat al su dvoje stražala stradala i to jedan kad sam ja bio na susednom stražarskom mestu (pucali jedan na drugog iz dosade il šta je vec bilo).Oba su bila nesretna slucaja.Nekim netreba davati puške jer su nezreli.Jedan se ubio.Iseko vene jer nije hteo u vojsku.Taj što je seko vene prvi put kad je to radio ja sam ga zateko i molio me da ga ne prijavim.Nesrece i ubistva se u vojscise dešavaju od pamtiveka al nikad nije bilo teorija zavere ko sto je to postalo u zadinj desetak godina.Od jedne moje rodjake brat joj se obesio u vojsci tamo neke osamdesete godine.

codeus ... 06.07.2013. 20:48 #502935

broj poruka: 4054

uopste nije stvar dali je neko pukao psihicki u vojsci i digo ruku na sebe .. stvar je odnosa vojnih organa , vlasti ili koga vec prema NAMA .. respekt nula..

ovo zadnjih 10tak godina je neverovatno sta se desava u VS .. da imam musko celjade stasalo za vojsku ne bih ga pustio ni zasta u armiju ..

sjedne strane kenjaju o patriotizmu a sa druge ih bas boli qrac za nasu decu ...

burazer je sluzio u NATO-u (nemac) ... ims obuku 8h i onda ides kuci ukoliko nisi dezuran .. pa niko nije pukao u nemackoj za vreme sluzenja vojske .. jos su moglu bez problema da dolaze svojim kolima .. kod nas je najstrozije zabranjeno da kao vojnik vozis civilni auto .. jer toboz ONI govnari su odgovorni za tvoj zivot dok si na odsluzenju ..

plus te sutnu 600km od kuce .. plus te jebe svaka susa ...

GOVNA ..

sledeci put kad mi gurnu kalas u ruke .. okrenucu ih ka njima

Simon72 ... 06.07.2013. 20:55 #502937

broj poruka: 2799
Ma sve je uvek isto bilo al sad imaš medije i nevladine takozvane organizacije pa se cuje kad se desi bilo šta.Svega je bilo i ranije al se o tome samo nije ovoliko govorilo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs