Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD povlaci 7990 kartu!
STRANA 1 OD 5  
SkyFire AMD povlaci 7990 kartu! 04.07.2013. 14:46 T53717

status: user
broj poruka: 18472
Obzirom da karta nije ugledala svetlost dana kao aktuelan proizvod i da problem sa microsttuterinogom i dalje stoji i to udaljava mnoge korisnike da se opredele na neka single resenja AMD je odlucio da povuce referentno izdanje 7990 i pripremi se za sledecu generaciju kartica.

Ako se ovo desi ovo ce biti najkraci zivotni vek u istoriji jedne karte na trzistu.

http://wccftech.com/amd-discontinue-radeon-hd-7990-dual-chip-gpu-q3-2013/

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lordaca94 Re: AMD povlaci 7990 kartu! 04.07.2013. 15:30 #502555

broj poruka: 274
Ta kartica je veliki promasaj! Na papiru je najjaca a ustvari je malkice bolja od 7970 sto je prosto neverovatno posto je 7990 isto sto i 2 X 7970.

:: Obzirom da karta nije ugledala svetlost dana kao aktuelan proizvod i da problem sa microsttuterinogom i dalje stoji i to udaljava mnoge korisnike da se opredele na neka single resenja AMD je odlucio da povuce referentno izdanje 7990 i pripremi se za sledecu generaciju kartica
::
:: Ako se ovo desi ovo ce biti najkraci zivotni vek u istoriji jedne karte na trzistu
:: http://wccftech.com/amd-discontinue-radeon-hd-7990-dual-chip-gpu-q3-2013
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dexter013 @lordaca94 04.07.2013. 15:42 #502558

broj poruka: 17093
Cak je negde i slabija od 7970.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lordaca94 Re: @lordaca94 04.07.2013. 16:01 #502560

Slazem se, prosto neverovatno.

:: Cak je negde i slabija od 7970
SkyFire Nije nista neverovatno! 04.07.2013. 16:18 #502562

Dexter te inace podjebava ,nasao `klinca` da zeza,lako je sa mladjima..

7990 moze da bude slabija od 7970 samo kada CF ne funkcionise jer tada renderuje samo jedan GPU.
7990 je karta sastavljena od dva GPU-a koja vrse komunikaciju preko PLX chipa .
Recimo primer kada 7990 podbacuje u testovima :

http://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7990/images/ac3_1920_1200.gif

http://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7990/images/skyrim_1920_1200.gif

Nije tu nista neverovatno vec AMD nije u stanju da na vreme obezbedi podrsku da driver optimizuje za dva GPU-a pa te dual gpu karte postaju neupotrebljive tj bacene pare..
Dok su igre aktuelne tebi radi samo jedan GPU,kad neko vreme prodje oni tek onda izbace CF profil.Konstantno kasne..

Inace glavni problem je microsttutering koji cini da gameplay bude manje fluidan te se u realnom radu oseti kasnjenje i to je veoma iritantno tako da mnogi korisnici upravo zbog toga izbegavaju ovakve kartice .Takodje je tu ukljucena i velika potrosnja i grejanje,buka pa na kraju i visoka cena,faktori koji presudjuju da se takva izvedba zaobidje..

Razlog povlacenja karte je veoma mala zainteresovanost kupaca i veliki troskovi u produkciji.

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Dexter013 @SkyFire 04.07.2013. 16:29 #502566

broj poruka: 17093
Ja je ne bih kupovao svejedno,
a verovatno ni ti, ne`mo se sekiras.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Luvox UUUUU 04.07.2013. 16:30 #502567

broj poruka: 9
SEME TI SE ZAKRVILO DA BOG DA TI CIGANI UKRALI MERMERNU NADGROBNU PLOCU PIJANDURO

lordaca94 Re: Nije nista neverovatno! 04.07.2013. 16:32 #502568

7990 je uglavnom jaca od 7970, ali desi se da zbog microsttuteringa ponekad bude i slabija. Kad kazem ponekad mislim skoro nikad ali desava se. 7990 je mnogo nepouzdana i nestabilna sto se igrica tice.

:: Dexter te inace podjebava ,nasao `klinca` da zeza,lako je sa mladjima.
:: 7990 moze da bude slabija od 7970 samo kada CF ne funkcionise jer tada renderuje samo jedan GPU
:: 7990 je karta sastavljena od dva GPU-a koja vrse komunikaciju preko PLX chipa
:: Recimo primer kada 7990 podbacuje u testovima
:: http://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7990/images/ac3_1920_1200.gi
:: http://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7990/images/skyrim_1920_1200.gi
:: Nije tu nista neverovatno vec AMD nije u stanju da na vreme obezbedi podrsku da driver optimizuje za dva GPU-a pa te dual gpu karte postaju neupotrebljive tj bacene pare.
:: Dok su igre aktuelne tebi radi samo jedan GPU,kad neko vreme prodje oni tek onda izbace CF profil.Konstantno kasne.
:: Inace glavni problem je microsttutering koji cini da gameplay bude manje fluidan te se u realnom radu oseti kasnjenje i to je veoma iritantno tako da mnogi korisnici upravo zbog toga izbegavaju ovakve kartice .Takodje je tu ukljucena i velika potrosnja i grejanje,buka pa na kraju i visoka cena,faktori koji presudjuju da se takva izvedba zaobidje.
:: Razlog povlacenja karte je veoma mala zainteresovanost kupaca i veliki troskovi u produkciji
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire Ne sekiram se ja za kartu.. 04.07.2013. 16:34 #502569

Vec nije lepo da nekog omalovazavas na ovakav nacin jer covek ne zna,nije upucen,mlad je itd..
Najvise od svega me je iritiralo kad se neko izivljava na slabijim od sebe a tamo gde treba da se pokaze podvije rep kao kucka ili ga uopste nema kada je u pitanju verbalni konflikt!
Proguta knedlu i tera dalje,ceka svoju mladju zrtvu da se pokaze kakav je mudonja!

Na isti nacin je DaBolesni maltretirao Pufija i slicne tolike godine lececi svoje komplekse ..
Strasno ruzna osobina jednog coveka,nemoralno totalno.

Ja sam bar pokusao da mu objasnim i uputim ga,karta je ovde najmanji problem.
Treba ispasti covek a ne ker!Najlkase je podsmevati se nekom i zajebavati ga pogotovu kad neko to ne zasluzuje a pogotovu kad je mlad i neiskusan!
Toliko!

@lordaca94

To je tacno,u realnom radu zbog microsttuteringa ispada da je i losiji izbor od single karte mada se nisu ni sa single proslavili,isti fenomen ih prati!

Superior Technology

DmasteRNo1 Re: Ne sekiram se ja za kartu.. 04.07.2013. 17:16 #502573

broj poruka: 6101
Kako te bre nije sramota da pricas Deksteru omalovazavanju drugih/mladjih clanova? Ti koji se bavis time vise od svih nas na forumu zajedno.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

RazerBE Re: 04.07.2013. 17:20 #502574

broj poruka: 224
Ko o cemu, kurva o postenju! ha!

SkyFire O vidje hajduka!Dr Flomasteru..Doktor za gluposti! 04.07.2013. 17:21 #502575

Ti po najmanje nemas obraza a to upravo dokazujes svojim postojanjem na ovom forumu i samim postojanjem na ovom svetu jer kao jedan teski kompleksas i veoma losa osoba pripadas izrodu ljudskog drustva ,zajednici koja ima neke moralne vrednosti.

Tebi se ceo svet vrti oko kompjutera a ovde si svoj zivotni vek proveo trolujuci i mraceci i svadjajuci se sa svojim kolegama i to sve zbog hardvera!
Nemoj meni da pricas te bajke leba ti ,ti nisi smesan ti si jedna obicna kisna glista od coveka.
To sam ti vec do sad rekao ko zna koliko puta ali tvoja zadrtost tj neinteligencija i nemoral preovladavaju tako da ti i dalje pises i davis se u sopsvetnom izmetu koji izgovoris.

Superior Technology

PhatPhuck Jede g*vna, as usual :) 04.07.2013. 17:23 #502576

broj poruka: 1886
Glavni razlog je izlazak sledeće generacije AMD-a, `Volcanic Islands`, i kartica se NE povlači, nego se SMANJUJE PROIZVODNJA, jer uskoro izlazi ta nova generacija, a i 7990 je dosta kasno lansiran.

Povlačenje sa tržišta je kad nešto ima defekt, kao na primer kod automobila kad je defektan airbag ili kočnice - a ovde nije to u pitanju - nego je u pitanju pravljenje mesta za sledeću AMD generaciju.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

maniac6n3 Re: O vidje hajduka!Dr Flomasteru..Doktor za gluposti! 04.07.2013. 17:26 #502577

broj poruka: 126
E ti mu reci.Seres ovde čitav život o nvidia kartama i koje kakvim sranjima i onda na jednom dozivis poremećaj ličnosti.......

:: Ti po najmanje nemas obraza a to upravo dokazujes svojim postojanjem na ovom forumu i samim postojanjem na ovom svetu jer kao jedan teski kompleksas i veoma losa osoba pripadas izrodu ljudskog drustva ,zajednici koja ima neke moralne vrednosti
:: Tebi se ceo svet vrti oko kompjutera a ovde si svoj zivotni vek proveo trolujuci i mraceci i svadjajuci se sa svojim kolegama i to sve zbog hardvera
:: Nemoj meni da pricas te bajke leba ti ,ti nisi smesan ti si jedna obicna kisna glista od coveka
:: To sam ti vec do sad rekao ko zna koliko puta ali tvoja zadrtost tj neinteligencija i nemoral preovladavaju tako da ti i dalje pises i davis se u sopsvetnom izmetu koji izgovoris
SkyFire Nije sija neg je vrat! 04.07.2013. 17:28 #502578

Debeli mislim da engleski dovoljno znas da bi jedno prosto znacenje discontinued shvatio u njegovom izvornom obliku!

Ublazavas formu neceg sto ima bukvalno znacenje a prosipas filozofiju bez potrebe..
Bilo koji da je razlog a naveden je u tekstu,samo treba procitati svakako ce karta biti povucena i nece je biti vise u slobodnoj prodaji..

Superior Technology

PhatPhuck Are you f*ckin` kidding me? 04.07.2013. 17:44 #502579

Govoriš mi o `znanju engleskog`, a citiraš sa sajta lika koji govori TARZANSKI engleski?

`In a bid to prepare for their next generation of graphics hardware launch, AMD might possibly be discontinued their Radeon HD 7990 “Malta” card which launch in April 2013.`

PRAVILNO se na engleskom piše:
`In a bid to prepare for the launch of their next generation of graphics hardware, AMD might possibly discontinue (BEZ `BE` - ili može `WILL discontinue`, a ne `be discontinue`) their Radeon HD 7990 “Malta” card which launched in April 2013. (ne `launch`, nego past tense - `launchED`.

Osim toga, ključne reči su: `possibly` i `discontinue` - a discontinue ne znači isto što i `recall`.
`Recall` je povlačenje sa tržišta zbog defekta, a to ovde nije slučaj.
Osim toga, i sam pisac originalnog članka govori o MOGUĆOJ BUDUĆNOSTI, a NE O SADAŠNJOSTI.

:: Debeli mislim da engleski dovoljno znas da bi jedno prosto znacenje discontinued shvatio u njegovom izvornom obliku
SkyFire Niko nije kriv.. 04.07.2013. 17:49 #502580

Debeli bre...Daj uozbilji se ,odrasli smo ljudi..Pusti to, sad price i pricice,skretanje teme i sl..
To cemo da ostavimo za kisnu glistu i pajace ..Nemoj i ti da se ubrajas u te likove kad znas da te ja nisam tako deklarisao i ako si besan kao ris i volis da ujedas ali te ne smatram neinteligentnim ni najmanje!Jasno je meni da volis AMD ali treba biti realan..
Opet kazem,sta god da je razlog oni ce je povuci ili ne,to nije na nama zar ne?
Ja sam samo okacio vest i izneo detalje,to je sve..Vest kao vest..Ja sam samo messenger :)
Drzi se teme..

Superior Technology

Gonjavac Re: Are you f*ckin` kidding me? 04.07.2013. 17:53 #502581

broj poruka: 573
Sto objasanjavas bolesnom cikici, nemoj ga ljutiti moze mu se pogorsat stanje, nece mu svi psiholozi zajedno moci pomoci hahhahaha

:: Govoriš mi o `znanju engleskog`, a citiraš sa sajta lika koji govori TARZANSKI engleski?
:: `In a bid to prepare for their next generation of graphics hardware launch, AMD might possibly be discontinued their Radeon HD 7990 “Malta” card which launch in April 2013.`
:: PRAVILNO se na engleskom piše:
:: `In a bid to prepare for the launch of their next generation of graphics hardware, AMD might possibly discontinue (BEZ `BE` - ili može `WILL discontinue`, a ne `be discontinue`) their Radeon HD 7990 “Malta” card which launched in April 2013. (ne `launch`, nego past tense - `launchED`
:: Osim toga, ključne reči su: `possibly` i `discontinue` - a discontinue ne znači isto što i `recall`
:: `Recall` je povlačenje sa tržišta zbog defekta, a to ovde nije slučaj
:: Osim toga, i sam pisac originalnog članka govori o MOGUĆOJ BUDUĆNOSTI, a NE O SADAŠNJOSTI.
:: :: Debeli mislim da engleski dovoljno znas da bi jedno prosto znacenje discontinued shvatio u njegovom izvornom obliku

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck @sky 04.07.2013. 18:08 #502583

To be honest, ni ja tebe nikada nisam mrzeo, niti Trtosera, niti imam razloga - ali kad jedeš ono što se jede kad čovek nije gladan, I`m always gonna call `bullshit`.

Ni prema tebi ni prema Trtoseru nikada nisam pokazao bes, niti ću. Jer kenjanje o grafičkim kartama ne smatram napadom na moju ličnost, kao što su me neki nazivali `neuspelim abortusom` i sličnim epitetima... To je već whole `nother level i druga priča.

Ali kad spinuješ originalne priče/informacije na totalni `doom & gloom`, ja moram da ukažem. :)

:: Debeli bre...Daj uozbilji se ,odrasli smo ljudi..Pusti to, sad price i pricice,skretanje teme i sl.
:: To cemo da ostavimo za kisnu glistu i pajace ..Nemoj i ti da se ubrajas u te likove kad znas da te ja nisam tako deklarisao i ako si besan kao ris i volis da ujedas ali te ne smatram neinteligentnim ni najmanje!Jasno je meni da volis AMD ali treba biti realan.
:: Opet kazem,sta god da je razlog oni ce je povuci ili ne,to nije na nama zar ne
:: Ja sam samo okacio vest i izneo detalje,to je sve..Vest kao vest..Ja sam samo messenger :
:: Drzi se teme.

PhatPhuck @sky P.S. I uvek budi siguran da ćeš navući shitstorm na sebe 04.07.2013. 18:14 #502584

...kad god TI budeš ukazivao na bilo šta manje ili više negativno vezano za AMD, jer si zelen čak i u potpisu.
To je isto, na primer, kao što ljudi ne vole da im šiptarski politički analitičar priča ili tumači bilo šta o Kosovu. NIKO mu neće verovati da `nije pristrasan` i da ne spinuje informacije u korist šiptara.

PhatPhuck @sky, još jedna očigledna tvoja laž, zašto te ljudi ne vole 04.07.2013. 18:18 #502585

:: Obzirom da karta nije ugledala svetlost dana kao aktuelan proizvod..

A šta je ovo?
http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD79906GD5
http://www.msi.com/product/vga/R7990-6GD5.html
http://www.gigabyte.com/press-center/news-page.aspx?nid=1206

...itd, itd, itd... `Nije ugledala svetlost dana kao aktuelan proizvod`, reče i ostade živ?
JOSILENKO Re: @sky P.S. I uvek budi siguran da ćeš navući shitstorm na sebe 04.07.2013. 18:22 #502586

broj poruka: 1013
I po hiljaditi put senzacionliazam na ovom sajtu, Ovaj SKY je rodjen za urednika neke zute stampe sa naslovima tipa
SKANDALOZNO: AMD PUKAO - POVLACE KARTU!

a kad procitas clanak vidis da nije ni skandalozno, niti da je pukao, niti da povlace, niti da je AMD karta u pitanju...
bitno da je naslov bold, sijalica i uzvicnik

:: ...kad god TI budeš ukazivao na bilo šta manje ili više negativno vezano za AMD, jer si zelen čak i u potpisu
:: To je isto, na primer, kao što ljudi ne vole da im šiptarski politički analitičar priča ili tumači bilo šta o Kosovu. NIKO mu neće verovati da `nije pristrasan` i da ne spinuje informacije u korist šiptara.
:: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
quna ... 04.07.2013. 18:31 #502587

broj poruka: 1637
Moram jednom da dam recimo caletu da procita ovakvu temu i kad me bude pitao `oko cega ovi izgibose?` da mu lepo objasnim da se radi o igrackama.

i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

SkyFire ... 04.07.2013. 18:33 #502588

@Debeli
Zamenio si teze ..Moracu da ti pojasnim terminilogiju.
Aktuelan proizvod je onaj koji je na trzistu i koji se prodaje,o kome se `prica` .
Dzabe i fizicko postojanje kada proizvod stoji na rafovima..Kapiras?
AMD za sigurno ne bi povlacio kartu ako im tako dobro ide,to apsolutno nema veze sa pripremama za novu nadolazecu seriju..Nema logike..

E sad posto si me pogresno razumeo kao svesno i odgovorno bice bio bi red da mi se izvinis za to prozivanje oko lazi.

@JOSILENKO

Ti kao neko ko je najitneligentniji na forumu trebao bi da razumes u pravom smislu napisano a ne da sam interpretiras kako se tebi svidi.
Ja sam napisao kako sam napisao ,onako kako je na netu,samo sam izneo detalje iz cele te price..

A i ako povuku kartu to ce ipak biti skandal obzirom da su kasnili vise od godinu dana a karta se zadrzala svega par meseci..

P.S.I naslov nije bold.Pored naocara opet ne vidis dobro :)

Superior Technology

PhatPhuck Re: ... 04.07.2013. 18:46 #502590

Kao što je GTX480 a.k.a. `Milan Blagojević vuruna sa PCIex interfejsom` stajao na rafovima?
Kao što je Titan stajao na rafovima, sa cenom od soma EUR?

A što se tiče `priče` o proizvodu kao znaku da je proizvod `živ` - koliko vidim - ti prvi pričaš o tom proizvodu? :)

:: @Debel
:: Zamenio si teze ..Moracu da ti pojasnim terminilogiju
:: Aktuelan proizvod je onaj koji je na trzistu i koji se prodaje,o kome se `prica`
:: Dzabe i fizicko postojanje kada proizvod stoji na rafovima..Kapiras
lordaca94 Svrha 04.07.2013. 18:47 #502591

Po onome sto pise tj. sto sledi znaci da se ta kartica vise nece proizvoditi. Zasto se nece vise proizvoditi pa zato sto i ovo sto su proizveli nemaju kome to da `uvale` i tu je kraj svake price. Zasto bi neko uporno ulazio u gubitke kad ne mora.

STRANA 1 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs