Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ne pominje se Tegra 4 vec Tegra 3 ,postoji ogromna razlika ..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
i ranije se znalo da je x86 brzi od ARM-a ali da vise srce struje ,gde su testovi u trajanju baterija?.Perfomanse na tom trzistu nista ne znace.Da me neko ne shvati pogresno voleo bih da Intel napravi proboj na tom delu trzista sa x86 ali cisto sumnjam pre ce biti da ce Intel isto preci na ARM arhikteturu na mobilnom trzistu.
Inače iznenađujuće mnogo novih tableta koristi Intel SoC-ove, mnogo je zastupljeniji nego prošle godine.
ARM će tek sada imati problema koje su Intel i AMD odavno rešili.
Trenutna ARM arhitektura ima jako loše skaliranje, tj. porast performansi sa porastom radne frekvencije - jednostavno potrošnja raste, a performanse to ne prate.
Drugi veći problem je da ARM procesori imaju daleko jednostavniji memorijski kontroler koji ne može ni da primiriše onim u Intel ili AMD procesorima. Što je bilo ok jer je ARM bio namenjen relativno slabim uređajima sa 256MB RAM, ali sad odjednom telefoni/ tableti imaju po 1-2GB RAM, procesore sa 4-8 jezgra i treba to nahraniti :)
Probaću negde na nađem fin članak koji sam skoro čitao o potrošnji i mitu da je ARM ultra efikasan - jeste, ali samo ako ne tražite od njega neke performase. Čim vam treba da se stvarno odradi neki posao efikasnost tj. odnos performanse/utrošena energija jako pada - sećam se da se autor na kraju bio malo našalio da je ARM najbolji kad ne radi ništa (sleep/standby), čim se od uređaja zatraži da nešto radi već ima boljih rešenja.
U svakom slučaju biće interesantno videti šta će novo doneti ARM A57 na jednoj strani i Silvermont arhitektura na drugoj.
:: i ranije se znalo da je x86 brzi od ARM-a ali da vise srce struje
Pa kao i tegra 4 i ovaj atom jos nije izasao za masovnu proizvodnju, Da sacekamo da ` negde pocne da kuca` pa onda da pricamo kako se ponasa u odnosu na snapdragon.Da nebude i on ko 7990 pre povukli nego sto pustili u rad.
hardver u telefonima i tabletima ce jacati do neke granice, ali nece to ici u beskonacnost. jer nema potrebe da na telefonu imas ekvivalent i7 procesora za desktop, a to nije ni moguce povrh svega
mene baterija najvise jebe na telefonu, 5 sati onscreen vremena na galaxy note1 i to je to.
znam da je atom bio očajan u netbukovima, lenovo je izbacio K900 cini mi se i on ima intelov CPU, jebem li ga koliko moze da parira S4c ili htc one-u
Tegra 4 nije koncpept vec je deo `masovne` proizvodnje dok je Atom koncept,poligon za neki buduci projekat za ulazak na trziste tablet racunara i mobilne telefonije.
Tegru 4 smo vec videli na delu i veoma je mocna.Trenutno najsnazniji chip koji postoji stim sto nije tako zastupljena a to je vec neka druga prica..
Konkretno aktuelna vest - nalazi se u pokretnoj Android konzoli Project Shield .
:: :: Pa kao i tegra 4 i ovaj atom jos nije izasao za masovnu proizvodnju, Da sacekamo da ` negde pocne da kuca` pa onda da pricamo kako se ponasa u odnosu na snapdragon.Da nebude i on ko 7990 pre povukli nego sto pustili u rad :: ::
Tablet koji treba onima koji nesto rade je nesto sto se ceka jedno 20 godina, ili bar toliko cekaju ljudi koji su bili zapanjeni kad su ga prvi put videli u Star Trek...
Ja sam pre 13 godina imao diskusiju sa kolegom koji je bukvalno bio duplo stariji od mene i koji me je pitao koja je prednost racunara u odnosu na papir, kaze ja papir mogu da ponesem na sajt a ti racunar ne mozes, na sta sam mu odgovorio da nije tacno i da laptop (koji je tada bio skup) moze da se koristi u rupi na sajtu... te da njegovih crteza ne bi ni bilo u tom roku da nema racunara...
Dakle ako imas dobar tablet koji jos moze i da se iskoristi za neke izmene dokumenata u pokretu onda je to velika prednost... e za tako nesto su potrebni tableti snage Fx-a ili i7... naravno ekran ce morati da bude maksimalno fin da imas utisak gledanja u papir a ne u ekran...
A sto se tice toga da je Intel razlupao konkurenciju to je samo do sledece generacije SOC, buduci da je to trsite koje se najbrze razvija te da se svakih mesec dva pojavi novi SOC koji razbucava konkurenciju uzduz i popreko...
Jesnostavno ima dosta proizvodjaca koji se takmice za svoje mesto pod suncem mobilnog trzista a ne samo jedan koga treba odrzavati iznad vode da te ne bi opaucio ANTITRUST kako ne bi zavrsio razbucan kao AT&T...
Sve u svemu ja pozdravljam ulazak Intela na mobilno trziste a voleo bih da se u to takmicenje ukljucie i veliki plavi tj IBM pa cak i Texas Instruments sa svojim superiornim litograskim procesima... za koje su jos pre nekoliko godina tvrdili da su 0.22nm...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: hardver u telefonima i tabletima ce jacati do neke granice, ali nece to ici u beskonacnost. jer nema potrebe da na telefonu imas ekvivalent i7 procesora za desktop, a to nije ni moguce povrh sveg :: :: mene baterija najvise jebe na telefonu, 5 sati onscreen vremena na galaxy note1 i to je to. :: :: znam da je atom bio očajan u netbukovima, lenovo je izbacio K900 cini mi se i on ima intelov CPU, jebem li ga koliko moze da parira S4c ili htc one- :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Ahaaa, znaci intel poredi svog atoma samo od koga je jaci,posto si rekao da je tegra 4 najsnazniji cip, ali opet se vracamo na isto dzaba ti ta moc ako se NE KORISTI. Isto tako bi i sa VooDoo 5 6000 bio je prejak za svoju konkurenciju (sirova snaga),ali nikad nije zasijao zbog mnogih razloga `sto je druga prica`. Batali me tih koncepta,poligona,projekta i sam znas koliko je dobrih stvari na papiru ostalo samo na papiru...
U testu nema Tegra 4 ,ja sam mislio na trenutno aktuelne chipove jer ovaj Intel nije izasao u masovnu proizvodnju.Zato kazem da je Tegra 4 najjaca kao sto jeste. Od Tegre 3 pise koliko je snaznij ovaj Intel,ne znam za Tegru 4.
Nema sta da bataljujem jer poznavajuci Intela svi mi,znamo da ce svugde da uplete svoje prste i da mu je mobilno trziste i te kako od velikog znacaja. Za sigurno je da ce u buducnosti da bude konkurentan.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.