Samsung ATIV One 5 all in one PC sa AMD A6 APU udar na Apple IMAC?
STRANA 1 OD 1
obradmi
Samsung ATIV One 5 all in one PC sa AMD A6 APU udar na Apple IMAC?
21.06.2013. 10:12
T53572
status: user broj poruka: 7720
Sve komponente su u displeju kao kod Imac-a, a i boja je bela isto kao kod Apple Imac , OS je Win8 .Samsung ovo naziva kao savrsen dodatak modernom domacinstvu.
Sistem je opremljen sa AMD A6 APU ,4GB ram-a,1 TB hard disk i 21.5-inch displejom sa full hd rezolucijom.Svi konektori su iza displeja : 4 usb-a porta od kojih su 2 USB 3.0 1 GB lan Wi FI 2 hdmi porta TV risiver Samsung i na ovom delu trzista napada Apple sa najverovatnije dosta nizom cenom ,jer znamo da Imac sa ovim displejom kosta min 1300 $
13` tablet/laptop sa slider tastaturom, haswell procesor, ima i Win8 i Android, ekran rezolucije qhD+ 3200x1800 (275PPI) + ima podršku za S-pen, dakle za pisanje i crtkanje dušu dao i baterija od 9 sati.
Jedino osećam da je prodaja bubrega neophodna pre kupovine :)
Ja imam Nexus 7 i jedino za šta bih ga menjao je novi Nexus 7 ako su one specifikacije koje kruže po netu tačne :)
Ovo bi mi bila zamena za moj laptop, godinama već radim na 13`-ci, ovo bi bilo interesantno, ali znajući Samsung, cena će biti solidno preko 1000€, pogotovu kod nas.
Apple gubi dah, i potrebnna im je ponovo revolucionarna inovacija. Zenit su prosli i sada se lagano oslanjaju na staru slavu. Kvalitet i dizajn su i dalje prisutni, ali oni nisu presudni za mainstream trziste, koje je Apple pokupio iPhoneom i iPadom. Samsung gazi. To da stoji, stoji i to je nepobitno. Google Android plaforma je, ne sve zastupljenija, vec je zastupljenija od iOSa, koji je sa `revolucionarnom` verzijom 7 u dobroj meri podelio korisnike na one kojima se jako svidja i na one koji ma se uopste ne svidja i koji su dosli u dilemu: sta posle (kao i ja sam). .Ne donosi nista novo, u osnovi je potpuno isti kao i svi ostali iOSovi, samo je dizajn ikona nov. Isto odelo samo sarenije.
Na polju racunara, ne postoji firma koja bi mogla Appleu da ugrozi pozicju, ali sama proizvodnja racunara ce ih baciti na nivo na kojem su bili do 2007-8 i zadrzace trazista i ciljnu grupu korisnika koju su imali i do tada. Da se razumemo, ta pozicija nije jaka, postoje jaci proizvodjaci racunara od njih (naravno), ali je u premium segmentu, gde pripada, apsolutni je vladar.
Ovako nesto se moglo i ocekivati posle smrti S.J. Prica da im je ostavio inovacija za duzi vremenski period, ni tada nije bila nesto posebno uverljiva. Bez inovacija pojsece ih plagijatori... Ne treba biti narocito pametan da se to zakljuci. A Google se opako upustio u polje istrazivanja i inovacija. Glass, besplatan internet... A sta je Apple uradio? iWatch.. Nedovoljno....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ako si lepo rekao za racunare `premium segmentu gde pripada`, ne znam zasto bi iznad pominjao mainstream. Sa svojim pozicioniranjem recimo iphone-a nikako ne mogu targetirati mainstream, pre svega cenovno, ali i po drugim aspektima. Njihov je problem sada da li ici i dalje ovako, ili repozicinirati brend, uvesti nove proizvode koji bi ciljalli sire trziste i time otvorili neku svetliju perspektivu iOSu i ostvarili znacajniju trzisnu penetraciju. Da naginju vise drugoj varijanti vidimo i po iPad miniju, takodje vec konstantno smanjuju profitne marze. Da bi u uslovima sadasnje konkurencije ostvarili dalji rast neophodna im je ta inovacija koja im evidentno nedostaje u poslednjim godinama. Kuk je i prosle godine pominjao neke velike inovacije, da li cekaju pravi momenat za lansiranje ili od toga pak nema nista, videcemo.
Mislim da me nisi razumeo, ali se u svemu slazem sa tobom.
Rekao sam premium segment po kvalitetu, ali taj kvalitet sam po sebi nije dovoljan za stabilan profit, jer je vec doslo do zasicenja trzitsta, za stabilnost profita i konstatntnost u premium segmentu bilo koje trzisne grane, potrebne su inovacije i samo inovacije. Sve je to lepo. iPhone i Ipad su sjajni, besprekorni uredjaji, ali stagniraju na nivou od pre 3 godine. Android cveta i gazi. To je cinjenjica. Slicno je sa automobilima. Ni BWW ni Mercedes ne bi bili to sto jesu, da nemaju inovacije. Pojeli bi ih ostali.
Polje racunara ce im uvek ostati samo njihovo, jer ni Android, ni Linux ni naravno Windows u skorije vreme nece moci da pridju OSx ni po kom parametru. Uz besprekoran kvalitet izrade i uvek korak ispred sa HI-END HWom, njihov deo na tom trzistu bice uvek stabilan. Zasto? Pa zato sto oni nisu umesani u razvijanje i inovaciju HI-END HW, oni samo pokupe najbolje, to ubace u svoje besprekorno dizajnirane masine, usklade sa besprekornim operativnim sistemom i to prodaju po (besprekorno :P) visoj ceni, dovoljnoj da zive od toga... Kao i preiPhone ere.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Ako si lepo rekao za racunare `premium segmentu gde pripada`, ne znam zasto bi iznad pominjao mainstream. Sa svojim pozicioniranjem recimo iphone-a nikako ne mogu targetirati mainstream, pre svega cenovno, ali i po drugim aspektima. Njihov je problem sada da li ici i dalje ovako, ili repozicinirati brend, uvesti nove proizvode koji bi ciljalli sire trziste i time otvorili neku svetliju perspektivu iOSu i ostvarili znacajniju trzisnu penetraciju. Da naginju vise drugoj varijanti vidimo i po iPad miniju, takodje vec konstantno smanjuju profitne marze :: Da bi u uslovima sadasnje konkurencije ostvarili dalji rast neophodna im je ta inovacija koja im evidentno nedostaje u poslednjim godinama. Kuk je i prosle godine pominjao neke velike inovacije, da li cekaju pravi momenat za lansiranje ili od toga pak nema nista, videcemo ::
Ovako da rascistimo nesto... Mogu svi da se ujedine i opet ce apple da vlada... Aplle nije izbacio novo ? Aj ovako Mac Pro izlazi ..novi IOS7 ...Ipad 5 izlazi..Iphone.... Svi pokusavaju da kopiraju Mac elem samsung kasni 5 godina HP je to odradio jos ihaaa haaaa MSi isto mislim lepo je to cuti i videti... I po meni Novi OS ce doneti cudo isto izlazi krajem ove godine .. onda http://www.blic.rs/IT/388359/Epl-pravi-svoj-prvi-fablet
Naravno da cu ostati veran Apple-u zbog celokupnog proizvoda...Mislim da se razumemo Hjundai je super auto ali je daleko od VW ....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.