`Informatički šampioni izbačeni iz srednje škole!`
STRANA 1 OD 1
Shomiman
`Informatički šampioni izbačeni iz srednje škole!`
17.06.2013. 22:13
T53512
status: user broj poruka: 1187
`...Informatički šampioni izbačeni iz srednje škole! Nenadu Preradoviću (19) i Vukašinu Lauševu (18) škola `Ivan Sarić` iz Subotice dozvolila da izostanu sa nastave zbog takmičenja u Mađarskoj, a onda ih izbacila zbog neopravdanih izostanaka`
Ovo bi trebalo da gledaju kao pozitivnu stvar, ionako ne bi ništa imali da rade sa diplomom te škole, više su postigli van nje i sada imaju na pretek vremena da grade karijeru i sebe unapredjuju. Ta škola može samo da im pljucka pod prozor. __________________ Scourge of PCBerza
nikada nije sve tako jednostavno i kao neko ko radi u skolama znam da se ovakve odluke tesko donose. Uvek postoji sansa da se neko zamerio i da je sujeta igrala ogromnu ulogu, ali niko nije spomenuo koliko neopravdanih su imali pre ovog izostanka, mozda je ovo samo bila kap koja je prelila casu. A i u samom tekstu se nagovestava da su i ranije izostajali ali da su ovaj put resili da se konsultuju sa skolom.
Naravno moglo je sve ovo mnogo lepse da prodje, ali mi je drago da su momci upisali drugu skolu.
U svakom slucaju, smatram da bi drzava trebalo da daje mnogo vecu podrsku mladima kako do ovakvih neprijatnosti ne bi dolazilo.
+1 Skole gde vladaju politicki kadrovi tipa 90 ih godina su samo unazadjivale srpsku decu i naciju, dok su oni napredovali u svim legalnim i nelegalnim radnjama . Ako nisi podoban politicki nema za tebe radosti, ma kakav kapacitet bio. To je najveca tragedija koja nas je zadesila i unazadila decenijama. Dobar deo politickih nastavnika - profesora je pohapsen zbog mita, korupcije, pedofilije i svega i svacega ali nije to iskorenjeno jos uvek kako treba.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Ovo bi trebalo da gledaju kao pozitivnu stvar, ionako ne bi ništa imali da rade sa diplomom te škole, više su postigli van nje i sada imaju na pretek vremena da grade karijeru i sebe unapredjuju. Ta škola može samo da im pljucka pod prozor :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
Čoveka ne možeš da poznaješ sve dok sa njim ne deliš hleb mesec dana.
Znamo samo jednu stranu priče, tj. priču ova dva momka ali ne znamo i drugu stranu priče tj. priču škole i stoga mislim da nije baš pametno suditi samo u odnosu na ovo.
Tokom života sam viđao svašta i ne bi me čudilo da je neki profesor bio uvređen što su mu izostajali sa časa ceo mesec i da je povukao neke veze kako bi ih kaznili.
Sa druge strane, moje odeljenje u srednjoj je bilo vodeće po izostancima iz škole, što bežanje, što lažna bolovanja, rekord nam je preko 3000 izostanaka (ja mogu da se lično pohvalim da sam tada imao samo 10) a već sledeće godine je taj rekord oborila mlađa generacija. Današnje generacije mnogo izostaju iz škole i ima zaista raznih foliranata.
@Gliga To za unazađivanje si potpuno upravu. Čist primer su ti profesori matematike u srednjim školama. Oni se namerno ne trude oko đaka već im samo izdeklamuju šta imaju za 45 minuta i to urade što brže mogu (na kraju godine profesori matematike su uvek imali višak časova jer su neke stvari završavali za kraće vreme). Kada na slabu osnovu iz osnovne škole dodaš ovu zbrzanu musaku od srednje škole ljudi nemaju pojma i onda traže privatnog profesora, e onda tu uskače kolega matematičar iz Tesle, Trgovačke, Ekonomske itd I samim tim profesori sebi prave dodatni prihod. Odu do susedne škole i izlepe da drže privatne časove i u dogovoru su sa ostalim profesorima. Pravi mali kartel.
Drugi slučaj kojem sam lično bio svedok je prevremeno penzionisanje moje razredne. Nova direktorka je došla na poziciju i zbog toga što moja razredna nije glasala za nju morala je da leti iz škole 3 godine ranije u penziju iako smo bili treća godina srednje a ona nam je bila razredni starešina još od 1 godine. Naravno brže bolje su doveli novu koja je, gle čuda, iz rodnog mesta nove nam direktorke.
Evo ja sam sad završio 3. godinu Ekonomske škole. Čisto informativno, na tromesečju ove školske godine, imali smo 800 izostanaka...
A što se ovih likova tiče, pošto imaju dobar talenat, školska diploma im i ne znači mnogo. Više će da im cene diplomu koju su dobili na ovom takmičenju nego bilo šta.
Ne verujem da je moja generacija skupila i približno toliko koliko vi pominjete, a bilo je dosta zgubidana. Medjutim, za divno čudo redovno su svi prisustvovali časovima... Ali ovo...
SApasili se , izbegli od olosa I neznalica. Mogu da im duvaju samo, regrutovace ih vec neko. napredovace i i pored toga sto sda vec mnogo znaju znace jos vise, a oni koji su ih izbacili zivece kao slepci i tako ce da zavrse svoje nazovimo karijere kao slepci...
Izgleda da je problem sto su previse odsustvovali, tipa dobili su dve nedelje a oni nisu dosli mesec dana, svejedno to se radi napismeno, dobijes papir na kom pise od tad do tad ti je opravdano, potpisi pecat direktora bla bla... Tako se bar u moje vreme radilo.
Mada eto zavrsice u drugoj skoli do kraja, i zabole ih realno, resen problem.
Ja procitah ovaj clanak i nigde ne videh da su oni dobili ikakav paprir da su dobili voljno metar dana...
Sto bi onaj majstor iz Nis rekao:
A gde je pecat?
Koliko vidim ovde je njihova rec protiv uprave skole bez ikakvog materijalnog dokaza da im je odsustvo dozvoljeno...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.