Najbrzi super comp na svetu Titan - Cray XK7 AMD Opteron + Nvidia Tesla
STRANA 1 OD 1
obradmi
Najbrzi super comp na svetu Titan - Cray XK7 AMD Opteron + Nvidia Tesla
08.06.2013. 09:00
T53377
status: user broj poruka: 7720
Sistem ima 560640 Opteron jezgara,(18,688 Nvidia Tesla K20X GPUs akceleratora)OS Cray Linux .Prvi sistem sa hibridnom arhikteturom zasnovan na 16-core AMD Opteron CPUs + NVIDIA Tesla K20 GPU lociran u Oak Ridge National Laboratory USA.(poznata po projektu Manhattan, naravljena prva atomska bomba) Polja istrazivanja: Neutron Science Advanced Materials Biological Systems National Security Energy Supercomputing
To je zadnje verifikovano kao najbrzi Super kompjuteri Inace zanimljivo da je Opteron 6274 16 jezgara 8 modula ,koji se nalazi u superkompjuteru baziran na Buldozer arhikteturi.
tacno je da je lista izlazi novembar/jun. Sad se ocekuje nova i opet ce crayKX7 biti prvi. Zvanicno je u funkciji bio od 29. oktobra, sto je stara vest. To sam hteo da kazem. A testiranja na kojima nije doslo do poboljsanja (samo provere) su bila i dva meseca ranije.
U srce mu jebem... Verovatno ima mis ko fica i montor velicine bioskopskog platna... Kontam da kad dodje kod nas, nece biti ispod 1000 evra, ako ne i dve.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Kolko se ovakvih superkomjutera godišnje pravi.Po ovome ispada da amd i nvidia ne moraju za nas ništa da prave nego da samo snabdevaju ovakve super kompjutere.
Znaci ovde završavaju procesori od 1000 evra i grafike od 1000 evra.Kolko imaju popust na kolicinu ? A ja se baš pitam koji moroni kupuju skupe procesore i grafike.
serverski sistem i desktop su dva odvojena sektora i proizvodna procesa, ne ispada nista, jer oni bi to stvarno samo i radili da im donosi veci profit.
:: Kolko se ovakvih superkomjutera godišnje pravi.Po ovome ispada da amd i nvidia ne moraju za nas ništa da prave nego da samo snabdevaju ovakve super kompjutere :: :: Znaci ovde završavaju procesori od 1000 evra i grafike od 1000 evra.Kolko imaju popust na kolicinu ? A ja se baš pitam koji moroni kupuju skupe procesore i grafike ::
Ove azdahe je SAMO 8MW Kazem samo jer jedan generator u HE Djerdap prozivodi 171MW (ima ih 6) Sto znaci da ovo moze da napajaju 2 vetrenjace na otvonom moru sa po 5MW prosecne proizvodnje struje.
Iskreno mislio sam da ti superkompjuteri mnogo vise trose.
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 /LC 550W / V3 BLACK
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.