Dodase jos dva pajpa na onu limariju. Jos ako unaprede vent, ima fino da sije prethodnu generaciju koja je i ovako ol`chna. - -..-..-..-..-.-.-..-..-.-.-..-..-.-.-..-. - - Jedva cekam testove
nema veze sto su dodali 2 pajpa, to ne mora apsolutno nista da znaci, cak mozda bude imao iste performanse kao prethodnik, a cena visa.. ako bude imao 140mm fan, nece imati neke performanse
:: ...par slicica :: :: http://goo.gl/JKMu :: http://goo.gl/f1Wp :: :: Dodase jos dva pajpa na onu limariju. :: Jos ako unaprede vent, ima fino da sije prethodnu generaciju koja je i ovako ol`chna :: - -..-..-..-..-.-.-..-..-.-.-..-..-.-.-..-. - - :: Jedva cekam testov :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Bolje da su ovaj kuler razbili na 2 `krila` tako da u sredini moze stati jos jedan vent, ovako mu trebaju ventilatori sa dosta jakim statickim pritiskom da proguraju vazduh kroz `debela` rebra.
ASUS M5A78L AMD FX 6300 @ 4GHz + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC 940/1150 WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
Siguran sam da ce temp otici dole,a cena gore. TR je ozbiljna firma. Sta fali njihovom 14cm fanu? 70ak CFM je sasvim pristojno.
eve sta kazu na fb-u: Thermalright Co., Ltd. The HR-22 will be Thermalright`s flagship cooler for early 2013! Stay tuned as we will be slowly revealing stats and information about it!
ne fali nista, ali se okrece na manjem broju obrtaja posto je veci, ima manji protok vazduha i samim tim nema neke ubitacne performanse.. uostalom HR je ajde da kazem srednji rang TR hladnjaka
:: Siguran sam da ce temp otici dole,a cena gore. TR je ozbiljna firma :: Sta fali njihovom 14cm fanu? 70ak CFM je sasvim pristojno. :: :: eve sta kazu na fb-u :: Thermalright Co., Ltd. The HR-22 will be Thermalright`s flagship cooler for early 2013! Stay tuned as we will be slowly revealing stats and information about it :: ::
@imarkovic je u pravu - gotovo je sigurno da nece doci do...
25.05.2013. 01:34
status: user broj poruka: 10997
znatnog pada temperature (sta znaci razlika od 1-2 *C u full load-u, cak i na zestokom overkloku?), a cena ce sigurno (iprimetno) da poraste. Vrlo je sumnjiv i deo najave koji glasi: Stay tuned as we will be slowly revealing stats... To najverovatnije znaci da imaju problema utoliko sto su nezadovoljni efikasnoscu hladenja pa pokusavaju da odaberu bolji ventilator, sto je, opet, skopcano sa problemom efficiency vs price... Kupuju vreme.
...pa to je proizvodjac kulera. Trziste pasivnih `ladnjaka nije pretrpano tako da ne verujem da se njima negde zuri.
Hr serija je na trzistu od 2005e. Svaka nova generacija Bila veca i teza, a dodavali su se i heatpipe-ovi.
01. Hr-01 110 x 60 x 160 mm llllllllllllll Weight 525 grams. 4hp 02. HR-01 Plus 110 x 60 x 159.5 mm llllllll Weight 600 grams. 6hp 03. HR-02 110 x 140x 160 mm llllllllllll Weight 860 grams. 6hp 04. HR-22 ..................................................... 8hp
Ocekujem jos vece dimenzije i vecu masu. Ako nista drugo uvek mogu da stave vent od SilverArrow SB-E Extreme [130.0 CFM] pa da skinu tih nekoliko stepeni.
Kada su dodavali pajpove, mogli su da promene i dno kulera, to jest
25.05.2013. 15:45
status: user broj poruka: 10997
da naprave DirectCU kontakt. Povecati masu znaci povecati i tezinu (ako je materijal isti). Tu se lako pretera, i to nije dobro. Dodavati ventilatore znaci dodavati i buku, To takodje nije dobro. I cime se to zavrsi? Par stepeni manje, na jezgrima zestoko overklokovanog procesora, u full load-u. Procesor ionako ne moze da ``ide`` dalje (morali bi smo da ga ``ledimo``), a ohladjen je kako treba i ovako (recimo da je desetak stepeni hladniji od maximale). Ako je desetak *C ispod maksimalno dozvoljene temperature, nema svrhe juriti za 50% tezim i glasnijim ``vazdusnim resenjem``, samo da bi smo CPU ``udaljili`` od maksimalne dozvoljene temperature za, recimo, 13 stepeni umesto 10... Evo, ja imam jednog skromnog Spire-a (``Kepler``), sa 4 pajpa i directCu-om, koga fenira jedan obicni 9cm vent (ima mesta i za drugi, na suprotnoj strani). Do tjmax-a ima oho-ho, u full load-u, na @4GHz4 (SB2600K). Ne pada mi na pamet da turim jos jedan vent, jer bih, za dalje overklokovanje morao da dizem i napon (sada je 1.295V) a stepen-dva Celzijusa nize od ovoga sto sada imam, ne znaci mi nista...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.