`DDR4 offers a giant leap in peak performance over DDR3 technology, with a 3.2 Gbps data transfer rate. DDR4 will operate with a power envelope of 1.2 volts, compared to the 1.5 volts demanded by the more power-hungry DDR3 generation`
Posle ddr3 uvek ide ddr4, pa ddr5. A mogli su i preskočiti ddr4 i 5 i odmah napraviti munju od memorije. Tehničke prepreke ne postoje, samo one finansijske. Bem ti sistem. :)
Biće dobro kad budem mogao prodati 16GB ddr3 i za iste pare kupiti novih 32GB ddr4. Kao što je sad odnos cena na relaciji ddr2-ddr3.
Ja lepo reko u temi zasto poskupljuju memorije ...To se zna cim memorije idu gore nova garnitura stize..Zanimljivo da su MSI ASrock ASUS potvrdili DDR3 ploce za Hasvelica dok EVGA Safirkovic,Biostar,Gigabajt,nisu bas bili doreceni... Koji brend dole gole ali takva je prica... E sad ako ddr4 uleti bice .... kuku lele svi na upgrade ..
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Prvi haswell ce ti biti DDR3 sigurno, a kasnije su rekli da se ocekuje ddr4 podrska i to verovatno pre broadwell-a. Kaveri se pominje sa ddr4 ili zlo od gddr5. Realnije je ocekivati ddr4, ali sve to tek krajem godine najranije. Na upgrade niko ne mora da ide, jer ni ovo ne mogu da iskoriste... Svi mirno mogu da sacekaju da ddr4 bude standard i kad bude najmanja cena (to vazi za one koji imaju svezije procesore).
:: Jer taman spemam upgrade na Haswell-a :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Sta ti sad imas, kad si krenuo na haswella pre nego sto je i izasao zvanicno. pre testova i svega :) Zna se da je malo brzi od Ivy i da je grafika bolja samo. A cene u dolarima ce kod nas da budu u evrima. Da ne racunam sto smo mi ekskluziva, pa ce jos malo da podignu cenu nasi.
:: Sacuvam ovu moju ddr3,za haswell-a i molim lepo :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Stižu REGISTRED DDR4 moduli znači memorija namenjena high-end serverima.
Za desktopove neće baš brzo - trenutni procesori, pa ni haswell koji treba uskoro da izađe nemaju memorijski kontroler koji podžava DDR4.
Kao i obično, prvo kreću sa serverima, gde su najveće pare pa postepeno će spuštati tehnologiju ka dekstop rešenjima. Ne žurite s rasprodajom DDR3, trebaće vam još neko vreme.
To i kazem, sacekaj vidi sta ce da se desi. Trebalo bi da spuste i proc i ploce sa cenama malo. I onda je lako proceniti sta i ti je najbolje.
:: A idem jer mi definitivno treba upgrade,videcu mozda zavrsim i sa ivy,pod uslovom da spuste cene :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647021. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.