Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Jos `dobrih` strana ulaska u EU
STRANA 1 OD 5  
phoboskv Jos `dobrih` strana ulaska u EU 04.05.2013. 02:09 T52926

status: user
broj poruka: 940
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=05&dd=03&nav_id=710642

I sta mi smrtnici da radimo? Kako se odupreti svemu ovom?

Ko god dodje na vlast, radi za pare i tudje interese (zna se ko upravlja svetom).

Necemo u EU!!!

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Re: Jos `dobrih` strana ulaska u EU 04.05.2013. 02:28 #490795

broj poruka: 1187
`Evo celo veče sam čitala svih 35 strana predloga i ova vest jednostavno nije tačna: nigde se ne predlaže zabrana autohtonih sorti (štaviše, u dve od pet varijanti predloga, one ne podležu obavezi ispitivanja), niti se igde govori o proizvodnji za sopstvene potrebe. Govori se samo o semenu i sadnom materijalu koji se stavlja u PROMET, a koji mora da bude uredno registrovan i kontrolisan, kao što je valjda i logično za proizvode koji se stavljaju u promet. Proizvođač isto tako mora da bude registrovan, tj. da posluje legalno i da podleže kontroli, što je valjda logičan zahtev u uređenim državama. Drugim rečima, registrujte firmu za proizvodnju semena i sadnog materijala, završite potrebne procedure i slobodno prodajte sortu iz svog sela. A ako je gajite samo za sopstvenu potrošnju, ne morate ništa od toga. A ako vas uhvate da prodajete na crno pa vas kazne, niko vam nije kriv.`
(mara, 3. maj 2013 21:34)

`There`s someone in my head, but it`s not me?`
alrad 04.05.2013. 02:54 #490796

broj poruka: 4829

Vest nije tacna, ali bi B92 voleo da jeste. Njima se dize na Velikog brata.
Simon72 Re: Re: Jos `dobrih` strana ulaska u EU 04.05.2013. 03:00 #490797

broj poruka: 2799
Naivno.
Poenta je monopol nad semenom,djubrivom,pesticidima,a kao krajnji rezultat i hranom.Krajnji rezultat je upravo to da nece moci da se koristi nijedno drugo tj ovo koje se zove autohtono a kad se bude koristilo bice uništavano.

:: `Evo celo veče sam čitala svih 35 strana predloga i ova vest jednostavno nije tačna: nigde se ne predlaže zabrana autohtonih sorti (štaviše, u dve od pet varijanti predloga, one ne podležu obavezi ispitivanja), niti se igde govori o proizvodnji za sopstvene potrebe. Govori se samo o semenu i sadnom materijalu koji se stavlja u PROMET, a koji mora da bude uredno registrovan i kontrolisan, kao što je valjda i logično za proizvode koji se stavljaju u promet. Proizvođač isto tako mora da bude registrovan, tj. da posluje legalno i da podleže kontroli, što je valjda logičan zahtev u uređenim državama. Drugim rečima, registrujte firmu za proizvodnju semena i sadnog materijala, završite potrebne procedure i slobodno prodajte sortu iz svog sela. A ako je gajite samo za sopstvenu potrošnju, ne morate ništa od toga. A ako vas uhvate da prodajete na crno pa vas kazne, niko vam nije kriv.
:: (mara, 3. maj 2013 21:34
::
:: `There`s someone in my head, but it`s not me?
ICEsd re: 04.05.2013. 03:03 #490798

broj poruka: 2157
Standardi mora da postoje i da se postuju, to sto mi necemo da udjemo u sistem uredjenog drustva i da se postuju zakoni to je druga stvar, naviklismo da radimo u mutvno ( vec 23 god je tako ) a navike se tesko menjaju, zaboravili smo sta je drzava i kako izgleda ziveti normalno, a neki i neznaju za bolje na zalost rodjeni i odrasli u mutnom vremenu.

Da je u EU toliko lose odavno bi se raspala, da je YU bila toliko losa ne bi je razbijali spolja, a nas ne zele da uvedu u EU jer bi se vratila stara YU koja bi bila ekonomski EU jedna od najacih u EU, sto znaci manja zarada za GB i Ger.

Najveci paradoks ce biti kad EU pocne da se raspada ostace na ex YU zemljama kao poslednjim clanicama.

operator re 04.05.2013. 03:12 #490799

broj poruka: 4262
Vijest je tacna, na moju zalost.
Monsanto i Syngenta su unistili pola planete sa svojim sjemenjem, koje bez odredjenog herbicida se ne razvija pravilno, tj. genetski modifikovano sjemenje se prodaje vec godinama, tj. od 2001 godine u Srbiji, kada su predstavnici Monsanto-a dosli i trazili od ministra poljoprivrede da potpise akt o saglasnosti prometa navedenog sjemena u Srbiji, LEGALNO, jer su na nasem trzistu jos od pocetka. Posto je akt i potpisan u septembru 2001 godine(za ovo nije samo Zoran Djindjic kriv, kriva su i ona govna Zivkovic i Lilic, mamu im hebem retardiranu), ulazak GMO-a je poceo nesmetano.
Radio sam kao klinac za nadnicu kod paora 1994 godine(5 KM po danu), kada su predstavnici Monsanta dosli u Curug i kotaktirali 3-cu najvecih proizvodjaca psenice, kukuruza i jecma. Dali su im cijenu 3 puta manju od redovne(znam to, jer sam za 2-cu vodio knjige), dali su im herbicide i gnojivo za dj, a ovi retardi se nisu ni zapitali kji je interes navedene kompanije, niti su to nekome spominjali, nego su samo zadovoljno trljali dlanove. Saznali su 1996 godine(ja tek 2000 godine), ali tad je bilo vec kasno, a i kad su saznali, dobili su jos vece privilegije, tako da sada sute o tome.
Da mogu da dokazem, sutra bih otisao do javnog tuzioca, a ovako je sve samo rekla kazala.
Sto se mene tice, ja bih javno vjesao bar 500 ljudi, koji su ucestvovali u ovome u zadnjih 12 godina u Srbiji, pa bi se drugi pitali da li bi im se takve stvari motale po glavi.
A ovo vam je link gdje mozete vidjeti sta se i nama sprema:

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Zbogom-vrtovima-EU-i-Hrvatskoj-zabranjuje-autohtone-i-stare-sorte-sjemenja

A ako niste vidjeli do sada, pogledajte i ovaj clanak.

http://www.dnevno.hr/vijesti/85906-korporacije-preuzimaju-kontrolu-donesena-zabrana-prodaje-ljekovitog-bilja.html

Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

operator re 04.05.2013. 03:57 #490801

Da bi obicni ljudi mogli da shvate, izdvojio sam jos nesto, sto se ne spominje tako cesto.

Da su Rockefelleri i Bill Gates odavno zagovornici smanjenja populacije na Zemlji, dobro je poznato. A evo jos nekih bisera:
Henry Kissinger: `Smanjivanje populacije treba biti najvisi prioritet americke vanjske politike prema Trecem svijetu`.
Mihail Gorbacov: `Smanjiti broj ljudi za 90% i nece vise biti ekoloskih problema`.
Jacques Custeau: `Da bi se spasila Zemlja, treba ubijati 350.000 ljudi na dan`.
Bertrand Russell: ` Kontrola radjanja nije jedino sredstvo za sprecavanje porasta broja ljudi. Druga su stvarno razarujuci ratovi, a treća je opce siromastvo za sve osim mocne manjine`.
Ted Turner: `Populacija od 250-300 milijuna bila bi idealna`.
Michael Coffman: `Razumno ocekivanje za industrijalizirani svijet je milijarda ljudi. To mora biti ostvareno za 30-50 godina smanjivanjem populacije za 2/3`.
Princ Phillip: `Da se mogu reinkarnirati, ja bih se vratio kao virus ubojica da smanjim ljudsku populaciju`.
David Brower, direktor Sierra Cluba:`Djeca bi trebala biti zlocin prema drustvu, osim ako roditelji nemaju vladinu licencu`.
Margaret Sanger, osnivač Planned Parenthooda. ` Najzahvalnija stvar koju obitelj treba napraviti prema jednom od djece jest ubiti ga`.
John Holdren, glavni Obamin savjetnik za znaost: `Sterilizaciju zena poslije drugog ili treceg djeteta lakse je obaviti nego sterilizaciju muskarca. Prisilna kontrola populacije, ukljucujuci prisilni abortus, mogla bi biti u skladu s Ustavom`.
A najveci javni skup o smanjivanju populacije na Zemlji bio je Svjetski forum 1996. godine gdje su medju 400 sudionika iz 50 drzava glavne zvijezde bili Gorbacov, Gates, George Bush, Margaret Thatcher, James Baker, Rupert Murdoch, Vaclav Havel, Ted Turner, Zbigniew Brzezinski i Milton Friedman.

Ovoj bolesnoj manjini, Hitler i njemu slicni nisu ni do malog nokta, a ne nesto drugo.

Zvanicne preporuke Codex Alimentarius-а su smanjile minimalne kolicine hranjivih materija u ljudskoj ishrani, tako da ce se u zemljama koje prihvate Codex Alimentarius( kod nas ga primjenjuje Mesna Industrija Matijevic - tj.kilogram pastete je 21,86 din u proizvodnji), vitamini, minerali i lekovite trave(cajevi) biti zabranjeni u slobodnoj prodaju, bez licence, koja iznosi za lekovite traze oko 107 000 eura po danasnjem kursu !!!.

Witcher Codex Alimentarius - Nikola Aleksić 04.05.2013. 04:36 #490802

broj poruka: 491
http://www.youtube.com/watch?v=DJjzukvOXsM

ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass

Simon72 ... 04.05.2013. 05:44 #490803

Pa dobro sad smo malo preterali sa svim tim teorijama.Realnost je ono što postiji u samom korenu kapitalizma tj liberalnog kapitalizma gde je ovo jednostavno prirodni put.Tome neko mora da stane na put al kako ako ne sruši sam kapitalizam.Kontrola konkurencija do krajnjih granica.

PhatPhuck Bravo za post! 04.05.2013. 06:12 #490804

broj poruka: 1886
Ovo je živa istina, a ko ne veruje u ovo, i ko misli da je teorija zavere, taj je maloumni degenerik, s` obzirom da se sve ovo može naći i na milion drugih sajtova i vesti na netu, i NI MALO, UOPŠTE nije `izmišljeno`.

John P. Holdren (Obamin glavni savetnik za nauku): `ECOSCIENCE`
http://www.amazon.com/Ecoscience-Population-Environment-Paul-Ehrlich/dp/0716700298

Ovo je knjiga u kojoj se `kontemplira` i `mašta` o svemu ovome što si naveo u citatima. Knjiga je u slobodnoj prodaji na Amazonu, i svako može da je nabavi, pročita, i UVERI SE da SATIRANJE POPULACIJE DRUGOG I TREĆEG SVETA (svih osim Amerike i njihovih najbliskijih saveznika) ni malo nije `teorija zavere`.

`Sastanak najbogatijih ljudi na svetu stavlja kontrolu populacije kao glavni cilj`
(kad se kaže `kontrola populacije` - to znači satiranje svih osim njih)
`Some of the richest people in the world met secretly in New York recently and talked about their favorite causes. The group, which includes some of the most well-known business people in the world, adopted population control, which would undoubtedly include abortion, as their main cause.
The London Times indicates the rich elites spend 15 minutes each during the meeting talking about their favorite passions and issues and, led by Microsoft founder Bill Gates, they adopted reducing the world’s population as the main issue to put their money behind.`

http://www.lifenews.com/2009/05/25/int-1206/

:: Da bi obicni ljudi mogli da shvate, izdvojio sam jos nesto, sto se ne spominje tako cesto
:: Da su Rockefelleri i Bill Gates odavno zagovornici smanjenja populacije na Zemlji, dobro je poznato. A evo jos nekih bisera
:: Henry Kissinger: `Smanjivanje populacije treba biti najvisi prioritet americke vanjske politike prema Trecem svijetu`
:: Mihail Gorbacov: `Smanjiti broj ljudi za 90% i nece vise biti ekoloskih problema`
:: Jacques Custeau: `Da bi se spasila Zemlja, treba ubijati 350.000 ljudi na dan`
:: Bertrand Russell: ` Kontrola radjanja nije jedino sredstvo za sprecavanje porasta broja ljudi. Druga su stvarno razarujuci ratovi, a treća je opce siromastvo za sve osim mocne manjine`
:: Ted Turner: `Populacija od 250-300 milijuna bila bi idealna`
:: Michael Coffman: `Razumno ocekivanje za industrijalizirani svijet je milijarda ljudi. To mora biti ostvareno za 30-50 godina smanjivanjem populacije za 2/3`
:: Princ Phillip: `Da se mogu reinkarnirati, ja bih se vratio kao virus ubojica da smanjim ljudsku populaciju`
:: David Brower, direktor Sierra Cluba:`Djeca bi trebala biti zlocin prema drustvu, osim ako roditelji nemaju vladinu licencu`
:: Margaret Sanger, osnivač Planned Parenthooda. ` Najzahvalnija stvar koju obitelj treba napraviti prema jednom od djece jest ubiti ga`
:: John Holdren, glavni Obamin savjetnik za znaost: `Sterilizaciju zena poslije drugog ili treceg djeteta lakse je obaviti nego sterilizaciju muskarca. Prisilna kontrola populacije, ukljucujuci prisilni abortus, mogla bi biti u skladu s Ustavom`
:: A najveci javni skup o smanjivanju populacije na Zemlji bio je Svjetski forum 1996. godine gdje su medju 400 sudionika iz 50 drzava glavne zvijezde bili Gorbacov, Gates, George Bush, Margaret Thatcher, James Baker, Rupert Murdoch, Vaclav Havel, Ted Turner, Zbigniew Brzezinski i Milton Friedman
:: Ovoj bolesnoj manjini, Hitler i njemu slicni nisu ni do malog nokta, a ne nesto drugo
:: Zvanicne preporuke Codex Alimentarius-а su smanjile minimalne kolicine hranjivih materija u ljudskoj ishrani, tako da ce se u zemljama koje prihvate Codex Alimentarius( kod nas ga primjenjuje Mesna Industrija Matijevic - tj.kilogram pastete je 21,86 din u proizvodnji), vitamini, minerali i lekovite trave(cajevi) biti zabranjeni u slobodnoj prodaju, bez licence, koja iznosi za lekovite traze oko 107 000 eura po danasnjem kursu !!!
:: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
operator re 04.05.2013. 07:25 #490807

Kamo srece da nemam mozak u glavi da sa njom mislim.
Bio bih srecniji i veseliji.
Na zalost moju znanje, nije ekvivalent srece.

@PhatPhuck

Nazalost, neke od tih bolesnika sam i upoznao i shvatio, koliko su opasni po ostatak planete i kako tretiraju sav ljudski rod(njih u ljudski rod ne mogu svrstati, posto ono sto su govorili je, blago receno, krajnje bolesno).
Nedavno je bio skup 92 svjetska politicara u Cikagu( pocetkom marta), gdje su govorili o smanjenju populacije na 6 milijardi za 40 godina, s tim da bi se populacija u Evropi trebala povecati, Kini isto, a u Africi i Juznoj Americi, ZNACAJNO smanjiti.
To ne znaci da bi NAS na Balkanu trebalo biti vise, nego za 30% manje(odnosi se i na Poljsku, Cesku,Italiju, Francusku, Ukrajinu i Moldaviju), dok ostali bi trebalo da imaju identican prirastaj ili manji nego do sada.
Predstavnici Francuske, Ceske i Poljske su samo iskolacili oci i napustili sastanak.

Simon72 ... 04.05.2013. 07:27 #490808

Pa jesu teorije zavere.Sve je to užasno kontratiktorno.kažeš da oce da satru sve osim amerike i evrope a u samoj americi se prodaje isto to cime oce da se satre ostatak sveta a to jedu siromašni u americi.
Svaka teorija kondrafiktorna je sledecoj u nekim stvarima.
Nekad najjednostavniji odgovor je verovatno najtacniji.
Koji ?
Sve je oko moci i kontroli koju svaki covek ima a koju prenosi na sve sto sam covek stvori gde se te stvari podupiru ali isto i konfrotiraju jedna s drugom.
Da ne ulazim u ostale stvari ali ovde je samo potreba da se kontroliše tržište i da se eliminiše konkurencija.Jednostavno najcrnja crta coveka POHLEPA.Dal može da dovede do neceg mnogo goreg.Može ali to smo mi ljudi.Sami sebe ubijamo od kad postojimo kao i sve druge živetonji na ovoj planeti stotinama miliona godina.Nebojte se planeta ce preževiti ali za ljude nisam siguran.Mislim eventualno sudbina nam je zacrtana a kad ce se dogoditi to vec neznam.
Secam se prica o smaku sveta baba i deda.I dalje se o tome prica.Smrt i dali ima nešto posle toga , dali postoji nešto više nego li ovo što smo sada.Vecita pitanja su temelj svih teorija.Strah mržnja i ljudska glupost su hrana ili pak esencija i šta je starije kokoška ili jaje.Dok je ljudi bice sveg toga.Bojim se da nam je kraj poprilicno blizak i da ce buducnost biti ponavljanje istorije a ono što gledamo u filmovima o svetloj buducnostinema ni govora.Jednostavno ostacemo kakvi smo i bili .Necemo se promeniti jer smo za to nesposobni.
Shodno tome i u ovoj prici svako ce da ima svoju pricu.

vladats Necete u EU 04.05.2013. 07:36 #490809

broj poruka: 4537
A prednosti :

1. Dolazak investicija i svezeg kapitala.
2. Povecanje zaposljenosti.
3. Uredjenje sudstva i usaglasavanje zakona sa zakonima EU koji su mnogo bolji.
4. Normalno zdravstvo.
5. Permanentna i stalna borba protiv korupcije koja razdire Srbiju.
6. Besprekorna infrastruktura.
7. Sigurnost i zasticenost od ratova.
8. Povratak pismenog stanovnistva i uposljavanje domace pameti koja je pobegla odavde.
9. Reorganizacija skolstva i promene u obrazovanju,da se uci covek sta sutra treba da radi u zivotu a ne da uce pekara spanskom jeziku a on ne zna da savije kiflu.
10.Promene u penzijskom sistemu,osiguranju ....
11.Stabilna valuta.

I jos XXX stvari.
Ko to nece neka putuje u Severnu Koreju ili neku drugu ` slobodnu ` drzavu,ja glasam za EU.

Simon72 ... 04.05.2013. 07:39 #490810

I neverovatna glupost svakog od nas da verujemo u svakojake gluposti.To je onio što me najviše fascinira.Zaletim se i ja mnogo puta ustvari zaleteo sam se mnogo puta.

ilicstefan E dragi moji 04.05.2013. 08:50 #490812

broj poruka: 1577
Uhvatili ste se za nešto zašta niste kompetentni, nikada niste u životu ništa posadili i sada nagađate i spekulišete.

Pošto su se moji roditelji, a i roditelji mojih roditelja, a i njihovi roditelji bavili poljoprivredom, mogu vam reći kakve su stvari iz prve ruke.

Naime kada hoćeš da poseješ krastavac, moraš da kupiš seme, odeš u apoteku i tamo imaš šta da vidiš. Domaća semenska proizvodnja gotovo i da ne postoji, ne zato što je Monsanto ili neki drugi zli konglomerat, korporacija ili drugi vid preduzeća ugušio domaću proizvodnju, već zato što ona nikada nije ni postojala.

To ne bi bilo tako loše da ta semena koja se prodaju nisu sva HIBRIDNA, tj. poseješ ove godine i onda sledeće ako ostaviš seme nije to isto već biljka stagnira i zato si primoran da kupiš seme svake godine.

Njihova sva semena su zaštićena od bolesti jer se odmah tretiraju preparatima. Staviš lepo i klijaće 100%, tu te neće preći, kvalitet će zaista biti dobar.

Problem onda nastaje u aljkavosti našeg naroda koji veoma aljkavo radi. Recimo ako imaš paradajz, i kada paradajz završi svoju vegetaciju i počne da se suši, to treba onda pokupiti sa njive, na gomilu i skloniti odatle. Ljudi ostavljaju i to tako stoji, krene trava, i to je magnet za bolesti.

Onda taj njegov paradajz postaje žarište i izvor zaraze koji onda to širi dalje.

Nove bolesti se pojavljuju još jednim aljkavim ponašanjem naših ljudi, zato što uvoze biljke bez saveta biologa i sa njima uvoze bolesti iz drugih zemalja, onda u promenjenim uslovima bolest mutira i eto ga.

Onda dođe čika Monsanto i samo ti zvekne lepo preparat kao rešenje, i to po vrlo `povoljnoj` ceni da te posle i džep peče a ne samo novčanik i onda prskaj.

Nisu Monsanto, Syngenta i ostali krivi, već ljudi koji su pre svega dozvolili da im se tako prodaje seme na kašičicu i što su bahato uvozili i unosili u zemlju šta im padne pod ruku.

Čist primer ovoga je Cverglan kojeg su naši uvezli bez savetovanja sa biolozima i sada ga ima svuda i on uništava ostale ribe.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

MaliAbner Ja vam se divim... 04.05.2013. 08:52 #490813

broj poruka: 7769
Ovi sto misle da su sad slobodni ni ne shvataju da su u stvari mrtvaci koji hodaju...
To je kao kad predator mazne zrtvu i lagano je izjeda iznutra ali pri svemu tome luci materiju koja zrtvi stimulise receptore zadovoljstva i sto je vise predator jede zrtvi sve lepse...

Srbistanci su postali vagina bez dna svi mogu da je pune kad i koilo im se prohte ali niko dance nece dotaci...

Ovi sto mislie da ima vise negativnih stvari nego pozitivnih u samom clanstvu E.U. se grdno varaju...

Najbitnija stvar koja ceka ljude po uclanjenju u E.U. je ukidanje poslednjih barijera za putovanje... ja ovekujem da u srbiji ostanu samo VLAST i njeni poltroni tj. oni koji ga lade iz voleja i nikad im ne pada na pamet da rade...

Jer u Srbistanu JEDAN RADI A DESET HLADI !!!

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

ilicstefan EDIT 04.05.2013. 09:07 #490815

broj poruka: 1577
Zaboravih da pomenem i Moniliju koja je smrt za voćnjake.

Pre je nije bilo jer su je ljudi suzbijali čim se ona iole pojavi. Negde napadne jednu grančicu, čovek odseče, spali i to je to.

Onda se desilo ono ludilo 90-ih i ljudi su masovno napuštali sve, a samim tim i voćnjake. U tim voćnjacima je Monilija bila kao bik u staklarskoj radnji, divljala je tokom ovih 20-ak godina i krenula masovno da pravi štetu.

Kada je to na kraju počelo da uzima maha svi udariše na: Kriv je onaj amer tamo što mi je poslao Moniliju još 99-e kada su bacali bombe, kriv mi švaba koji mi je prodao zaraženo seme i đubrivo, kriv mi ovaj, kriv mi onaj.

A u suštini smo krivi sami što smo napustili. Eno idite malo tamo iza Mirijevskog brda i samo bacite pogled na nepregledne voćnjake koji su u vlasništvu PKB-a a koji su zarasli već u jednu poveću šumu. Prava farma bolesti.

@MaliAbner
Ma kakve rodbinske veze, NERAD, DŽABALEBARENJE I NERAD!
Upravo to si i rekao, 10 ladi, 1 radi. Svima se svideo šverc komerc i nikome više na pamet ne pada da radi.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

operator re 04.05.2013. 09:28 #490817

@vladats
Sa stanjem kakvo je sad, ni u ludilu.
1. Dolazak kapitala, ali ne za nas racun, nego za njihov. niko ti nece datinovac. Moras sam da ga uzmes.
2. U pocetku da, za par godina jos gore.
A sto se tice zaposlenja, ja bih to rijesio za 48 sati.
U Srbiji ne bi bilo nezaposlenog, osim, ako ne bi zelio da radi.
Stvar je u tome, sto oni kojisu sad na vlasti, nisu vidjeli istorijsku priliku da promjene nesto iz korijena.
3. Nase sudstvoj e do 99 godine funkcionisalo sasvim ok, s tim da se moglo malo poboljsati i to je sve. Usaglasenost sa retardiranim direktivama, je ... bas ... inteligentno, ali nije u duhu nasih naroda.
4.Ja koliko se sjecam jos i za vrijeme Solbe lijekovi su bili besplatni imogao si da odes u bolnicu i imas tretman dostojan covjeka(npr. moja tetka se snalazila za lijekove za Sremsku Kamenicu - glavna medicinska sestra, ali kad se razbolila 2004 godine, nisu htjeli da je prime, jer bi to negatino uticalo na prikazanu statistiku. Fuj, bando zuta !), sto u slucaju koji ti predvidjas u EU, samo oni sa statusnim simbolom ce imati mogucnost da se lijece normalno, a ostali strik oko vrata.
5.To se moglo sa policijskim aparatom rijesiti za 5 dana, samo nisu htjeli da presjeku, kanape koji ih drze na sceni, a sami nisu bili dovoljno jaki da ostanu.
6.Jel ti to mene zajebavas !? Jesi ikada mrdnuo van nase zemlje pa tako pricas ? Od uredjenih zemalja tu su Svedska, Svica, Belgija, Holandija,Norveska, Danska i Luksenburg.Ostali su poprilicno sporni.
7. Sigurnost nigdje ne postoji od 2005 godine, ali to ces ubrzo i shvatiti
8. To ti je prva prednost i jedina
9. Skolstvo samo da se vrati na ono koje sam ja imao prije 20 i kusur godina
10. Mani me demagogije. U svim zemljama, osim Danske, Svedske i Belgije od vecih u EU, penzioni sistem je narusen. Zato se placa privatni penzioni fond, koji se koristi vec preko 25 godina. Ono sto se zaradi u EU, uglavnom nije bilo dovoljno, pa su ljudi isli u siromasnije dijelove kontinenta da zive npr. Spanija i Grcka, ako nisu placali dodatno osiguranje ili penzioni fond
11. Stabilna valuta u takvom sistemu je nepovoljna, jer nemas puno nacina za manipulaciju kursem, kako bi u slucaju u kojem se nasla Spanija, Portugal, Irska,Grcka i Italija, manipulisao kursnom razlikom, kako bi plivao na povrsini.

Ajde da mi pricamo o kompjuterima, jer si za to kvalifikovaniji.

Ne znam kako je sada u Sjevernoj Koreji, ali kad sam sa ocem bio 89 godine, nisam vidio da je iko bio gladan, bos, nije imao zdravstvenu zastitu, nije imao vodu, struju, telefon, televizor, satelitsku, cak i u vukujebinama, osim onih najneobrazovanijih. Ako pricas pro zapadnu propaganu, onda ok. Ostani u takvom uvjerenju.
Njihov problem je sto su prema spolja bili siromasni, psto za platu od 5 dolara, mogli su da kupe frizider, bojler i kadu i da im ostane za prevoz i mjesecni zivot( za 85 dolara i kupovao kombi i imao ga je svako), ali nisumogli nigdje da putuju, jer su im, za nase standarde plate bile nenormalno male. Slican primjer spoljnje ekonomske nemoci je bila i Cehoslovacka, ali kad odes npr. u Lazne luhacovice i vidis kako ljudi zive) velika vecina je imala u kuci polukponcertni klavir i svi su muzicki i sportski bili obrazovani), zapitas se da li si ti siromah ili oni, koji se prepiru na pijaci da li da kupe 3-4 krompira za 6 clanova porodice ili ti posalje svoju sestru/zenu/cerku da se hebe sa tobom, kao bi bili na odmoru u Hrvatskoj.

krkub Re: Re: Jos `dobrih` strana ulaska u EU 04.05.2013. 09:36 #490819

broj poruka: 1018
+plus

:: `Evo celo veče sam čitala svih 35 strana predloga i ova vest jednostavno nije tačna: nigde se ne predlaže zabrana autohtonih sorti (štaviše, u dve od pet varijanti predloga, one ne podležu obavezi ispitivanja), niti se igde govori o proizvodnji za sopstvene potrebe. Govori se samo o semenu i sadnom materijalu koji se stavlja u PROMET, a koji mora da bude uredno registrovan i kontrolisan, kao što je valjda i logično za proizvode koji se stavljaju u promet. Proizvođač isto tako mora da bude registrovan, tj. da posluje legalno i da podleže kontroli, što je valjda logičan zahtev u uređenim državama. Drugim rečima, registrujte firmu za proizvodnju semena i sadnog materijala, završite potrebne procedure i slobodno prodajte sortu iz svog sela. A ako je gajite samo za sopstvenu potrošnju, ne morate ništa od toga. A ako vas uhvate da prodajete na crno pa vas kazne, niko vam nije kriv.
:: (mara, 3. maj 2013 21:34
:: `There`s someone in my head, but it`s not me?

as simple, and ease
PhatPhuck Kao i uvek - SRBI SU POSLEDNJI U SHVATANJU KUDA STVARI IDU 04.05.2013. 09:49 #490821

broj poruka: 1886
Kao neko ko dolazi na žurku sav razdragan - u trenutku kad su na toj žurci već svi odvojili ribe, a ostali ljudi kreću kući, jer je postalo trulo...

U Velikoj Britaniji OGROMAN skok popularnosti UKIP-a (UK Independence Party) - partije koja se primarno zalaže za NEPRIDRUŽIVANJE Evropskoj Uniji. (na njihovim opštinskim izborima)
Postali treća po snazi politička partija, DEKLASIRAJUĆI britanski ekvivalent `LDP-a` (Liberal Democrats).

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2318751/UKIP-clowns-laugh-Anti-Europe-partys-surge-PM-forced-eat-words.html

Nigel Farage (Najdžel Feridž) u Evropskom Parlamentu, 17 April 2013: `Ovakva Evropska Unija je NOVI KOMUNIZAM. Ona je MOĆ BEZ GRANICA.` (NAPUŠAVA UPRAVO NAŠEG LJUBLJENOG I OPŠTE-POZNATOG OLI REN-a)

http://www.youtube.com/watch?v=3RjUJy7kDOM

Transkript:
Years ago, Mrs Thatcher recognised the truth behind the European Project. She saw that it was about taking away democracy from nation states and handing that power to largely unaccountable people.

Knowing as she did that the euro would not work she saw that this was a very dangerous design. Now we in UKIP take that same view and I tried over the years in this parliament to predict what the next moves would be as the euro disaster unfolded.

But not even me, in my most pessimistic of speeches would have imagined, Mr Rehn, that you and others in the Troika would resort to the level of common criminals and steal money from peoples` bank accounts in order to keep propped up this total failure that is the euro.

You even tried to take money away from the small investors in direct breach of the promise you made back in 2008.

Well the precedent has been set, and if we look at countries like Spain where business bankruptcies are up 45% year on year, we can see what your plan is to deal with the other bailouts as they come.

I must say, the message this sends out to investors is very loud and clear: Get your money out of the Eurozone before they come for you.
What you have done in Cyprus is you actually sounded the death knell of the euro. Nobody in the international community will have confidence in leaving their money there.

And how ironic to see the Russian prime minister Dmitry Medvedev compare your actions and say, ` I can only compare it to some of the decisions taken by the Soviet authorities.`

And then we have a new German proposal that says that actually what we ought to do is confiscate some of the value of peoples` properties in the southern Mediterranean eurozone states.

This European Union is the new communism. It is power without limits. It is creating a tide of human misery and the sooner it is swept away the better.

But what of this place, what of the parliament? This parliament has the ability to hold the Commission to account. I have put down a motion of censure debate on the table. I wonder whether any of you have the courage to recognise it and to support it. I very much doubt that.

And I am minded that there is a new Mrs Thatcher in Europe and he is called Frits Bolkenstein. And he has said of this parliament - remember he is a former Commissioner: `It is not representative anymore for the Dutch or European citizen. The European Parliament is living out a federal fantasy which is no longer sustainable.``

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
MaliAbner Re: re 04.05.2013. 10:20 #490828

broj poruka: 7769
Ajde bre operator ne zajebavaj...

Boli tebe patak daca od kad je `Borge Space Craft` primecen u nasoj galaksiji ti sao uputis poziv u pomoc i tvoji te pokupe sa uspesnog tajnog zadatka...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: @vladat
:: Sa stanjem kakvo je sad, ni u ludilu
:: 1. Dolazak kapitala, ali ne za nas racun, nego za njihov. niko ti nece datinovac. Moras sam da ga uzmes
:: 2. U pocetku da, za par godina jos gore
:: A sto se tice zaposlenja, ja bih to rijesio za 48 sati
:: U Srbiji ne bi bilo nezaposlenog, osim, ako ne bi zelio da radi
:: Stvar je u tome, sto oni kojisu sad na vlasti, nisu vidjeli istorijsku priliku da promjene nesto iz korijena
:: 3. Nase sudstvoj e do 99 godine funkcionisalo sasvim ok, s tim da se moglo malo poboljsati i to je sve. Usaglasenost sa retardiranim direktivama, je ... bas ... inteligentno, ali nije u duhu nasih naroda
:: 4.Ja koliko se sjecam jos i za vrijeme Solbe lijekovi su bili besplatni imogao si da odes u bolnicu i imas tretman dostojan covjeka(npr. moja tetka se snalazila za lijekove za Sremsku Kamenicu - glavna medicinska sestra, ali kad se razbolila 2004 godine, nisu htjeli da je prime, jer bi to negatino uticalo na prikazanu statistiku. Fuj, bando zuta !), sto u slucaju koji ti predvidjas u EU, samo oni sa statusnim simbolom ce imati mogucnost da se lijece normalno, a ostali strik oko vrata
:: 5.To se moglo sa policijskim aparatom rijesiti za 5 dana, samo nisu htjeli da presjeku, kanape koji ih drze na sceni, a sami nisu bili dovoljno jaki da ostanu
:: 6.Jel ti to mene zajebavas !? Jesi ikada mrdnuo van nase zemlje pa tako pricas ? Od uredjenih zemalja tu su Svedska, Svica, Belgija, Holandija,Norveska, Danska i Luksenburg.Ostali su poprilicno sporni
:: 7. Sigurnost nigdje ne postoji od 2005 godine, ali to ces ubrzo i shvatit
:: 8. To ti je prva prednost i jedin
:: 9. Skolstvo samo da se vrati na ono koje sam ja imao prije 20 i kusur godin
:: 10. Mani me demagogije. U svim zemljama, osim Danske, Svedske i Belgije od vecih u EU, penzioni sistem je narusen. Zato se placa privatni penzioni fond, koji se koristi vec preko 25 godina. Ono sto se zaradi u EU, uglavnom nije bilo dovoljno, pa su ljudi isli u siromasnije dijelove kontinenta da zive npr. Spanija i Grcka, ako nisu placali dodatno osiguranje ili penzioni fon
:: 11. Stabilna valuta u takvom sistemu je nepovoljna, jer nemas puno nacina za manipulaciju kursem, kako bi u slucaju u kojem se nasla Spanija, Portugal, Irska,Grcka i Italija, manipulisao kursnom razlikom, kako bi plivao na povrsini
:: Ajde da mi pricamo o kompjuterima, jer si za to kvalifikovaniji
:: Ne znam kako je sada u Sjevernoj Koreji, ali kad sam sa ocem bio 89 godine, nisam vidio da je iko bio gladan, bos, nije imao zdravstvenu zastitu, nije imao vodu, struju, telefon, televizor, satelitsku, cak i u vukujebinama, osim onih najneobrazovanijih. Ako pricas pro zapadnu propaganu, onda ok. Ostani u takvom uvjerenju
:: Njihov problem je sto su prema spolja bili siromasni, psto za platu od 5 dolara, mogli su da kupe frizider, bojler i kadu i da im ostane za prevoz i mjesecni zivot( za 85 dolara i kupovao kombi i imao ga je svako), ali nisumogli nigdje da putuju, jer su im, za nase standarde plate bile nenormalno male. Slican primjer spoljnje ekonomske nemoci je bila i Cehoslovacka, ali kad odes npr. u Lazne luhacovice i vidis kako ljudi zive) velika vecina je imala u kuci polukponcertni klavir i svi su muzicki i sportski bili obrazovani), zapitas se da li si ti siromah ili oni, koji se prepiru na pijaci da li da kupe 3-4 krompira za 6 clanova porodice ili ti posalje svoju sestru/zenu/cerku da se hebe sa tobom, kao bi bili na odmoru u Hrvatskoj
:: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
vladats auuuuuu 04.05.2013. 10:40 #490832

broj poruka: 4537
Operatore dal ti nisi mozda pogresio zemlju.
Mozda si bio u Koreji ali juznoj.

Ishmerish Ovo je sad vec smesno, premasili ste i zalosno 04.05.2013. 10:53 #490834

broj poruka: 7285
vi koji verujete da ce ista dobro doci Srbiji od E.U

No da se ne ponavljam, imate najsveziji primer Hrvatske, koliko je unistena samo sa pridruzivanjem, a videce te i koliko ce tek da puknu kada jula udju u istu.

Nema potrebe razbijati glavu o prednostima i manama, kad imate celo okruzenje kao primer onoga sto nas ceka, samo treba iskopati glavu iz peska.

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

phoboskv Re: Necete u EU 04.05.2013. 10:58 #490835

broj poruka: 940
Bugarska, Rumunija, Grcka...Spanija.... ma milina!!!

Sve to moze da se uredi i bez EU. U EU ne mozemo ni uci ako to ne sredimo. (izuzetak su Bugarska i Rumunija, kod kojih je stanje gore nego kod nas po svim pitanjima, pa su opet tamo....iz politickih razloga naravno- nema tu principa!)

Gotovo da nijedna zemlja iz EU nije zadovoljna sto je clanica iste. To se vestacki odrzava.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

:: A prednosti
:: 1. Dolazak investicija i svezeg kapitala
:: 2. Povecanje zaposljenosti
:: 3. Uredjenje sudstva i usaglasavanje zakona sa zakonima EU koji su mnogo bolji
:: 4. Normalno zdravstvo
:: 5. Permanentna i stalna borba protiv korupcije koja razdire Srbiju.
:: 6. Besprekorna infrastruktura
:: 7. Sigurnost i zasticenost od ratova
:: 8. Povratak pismenog stanovnistva i uposljavanje domace pameti koja je pobegla odavde
:: 9. Reorganizacija skolstva i promene u obrazovanju,da se uci covek sta sutra treba da radi u zivotu a ne da uce pekara spanskom jeziku a on ne zna da savije kiflu
:: 10.Promene u penzijskom sistemu,osiguranju ...
:: 11.Stabilna valuta
:: I jos XXX stvari
:: Ko to nece neka putuje u Severnu Koreju ili neku drugu ` slobodnu ` drzavu,ja glasam za EU
:: ________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/AS5c
djokosrb re:Re: Necete u EU 04.05.2013. 12:02 #490845

broj poruka: 6876
Ima jedna zemlja koja je definitivno zadovoljna sa EU i koja tu tvorevinu vestacki odrzava zarad svojih interesa.
To je ista ona zemlja koja je odgovorna za oko 10 miliona mrtvih u WWI i oko 50 miliona mrtvih u WWII.
Ista ona koja je odgovorna za holokaust i koja danas nas naziva fasistima i agresorima.
Toliko

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

bomid Re: svima 04.05.2013. 12:02 #490846

broj poruka: 1563

Evo ovako drugari, kolege, prijatelji `po malo` se bavim Novim svetskim poretkom, `teorijama zavere` - koje u stvari nisu teorije i dr. stvarima iz tih oblasti.
Svako ko misli da su nam EU, SAD `prijatelji` odnosno da hoce da nam pomognu jel` da se mi razvijemo i postanemo `demokratsko` drustvo, grdno se vara.
Za pocetak u pitanju je suvi interes-novac-vlast-moc. Znaci sve je odavno iskreirano. Ovo sto se sada desava, planirano je odmah po zavrsetku II svetskog rata. Kreatori Novog svetskog poretka rade polako, studiozno i smisljeno, na duge staze. Potpuno je tacno da idu na smanjenje svetske populacije. Jedno vreme se govorilo o `zlatnoj milijardi` ali kako vidim i ta brojka se smanjuje. Ako niste znali, 5 ljudi vlada svetom. Oni su bukvalno vlasnici svega vitalnog za kontrolu svetskog stanovnistva. Vlasnici su i kontrolisu vojnu i farmaceutsku industriju, industriju semena i herbicida, industriju hrane i naravno bankarski system.
Zar mislite da ce takva sila i moc jednoj maloj pop...noj Srbiji da dozvoli da se razvije i stane rame uz rame sa njima. Od toga nema nista. Ti tzv. pristupni fondovi su najdeblja omca oko vrata srbije. To je jedna velika utopija. Ako ti daju 1 milijardu, uzece ti 10. Na taj nacin drzava do veka postaje duznicki rob. Mi cemo se konkretno pretvoriti (mozda to vec i jesmo) u cistu potrosacku drzavu-naciju jer necemo nista proizvoditi i sve cemo uvoziti i naravno zavisicemo od milostinje EU i SAD. Kada bi ovoga trenutka usli u EU cene bi odmah bile duplo vece a plate naravno ostale na istom nivou. Sticajem okolnosti u prilici sam (sluzbene aktivnosti) da budem u kontaktu sa ljudima iz okonih nam zemalja koje su vec clanice EU (Slovenija, Rumunija, Bugarska). Slovenci bi nam rado ustupili svoje mesto. Rumuni hoce da rehabilituju Causeskog, kazu nista nije tacno od one silne propaganda koja je i dovela do onih poznatih dogadjaja, a bili su na putu da postanu jedina nezaduzena drzava. Svi bi oni da izadju iz EU ali kasno, ne pitaju se vise. Baba dala dinar da udje u kolo a sada ni za 5 ne moze da izadje.
Gospodo kakva EU, kakav MMF, SAD,... ... U se i u svoje kljuse kaze narodna poslovica. Tacno je da je ova nasa lepa Srbija u g...ima do gu.. do usta ali verujte sve sto nam se desavalo zadnjih 20-25 u stvari oko 100 godina da ne idemo dalje u proslost je kreirano van ove zemlje a ljudi-neljudi iznutra su korisceni kao instrument-alatka za sprovodjenje tih kreacija. Mi sami moramo da se osvestimo i resimo se takvih ljudi a onda da se kompjuterski izrazim obarenje OS, promena hardvera, instalacija sveze kopije OC, pa drajveri, programi itd. itd.
Ovde sam stvari izneo u nacelu-globalu ali verujte mi znam jako puno podataka i detalja tacnije suvih-surovih cinjenica na osnovu kojih se vidi sta se u stvari desava i nama i u celom svetu, da bih mogao ceo dan da kucam, pa ako nekoga zanima mozemo komunicirati-razgovarati na drugom mestu i na drugi nacin.

STRANA 1 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647021.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs