I stekoh utisak da pisac teksta masturbira na Nvidiu, ali cinjenice su cinjenice, citiram. `Indeed, AMD’s flagship almost delivers two times the performance of the single-GPU Radeon HD 7970 GHz Edition, despite slightly lower clock rates. Meanwhile, the GeForce GTX Titan and 690 can’t even compete.` Game Over br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Svaka im cast za kartu, ali cena ce svakako da bude prepreka ovde, da ne kazem nerealna, jer i NV je odvalila cenu za titana u nebesa. NV sada najavljuje za koji mesec i GTX700 seriju, pa mozemo ocekivati i blagi pad cena. :)
Elem, ko ima mogucnosti da stavi dve 7970 u cross, trenutno je isplativije, a i kasnije laksa prodaja karti. Mada, uvek su dvoglave azdaje bolje radile od dve, uparene, single karte.
Ove informacije i sve ovo je nama ovde toliko bitno isto koliko ce da kosta najnoviji lamburdzini ili ferari, moz da gledamo na slikama, po svim nasim radnjama najvise se prodaju karte do 100e a nesto malo i one od 150e do 200e.
Ali dobro, vole ljudi slike da gledaju i mastaju, onda podrzavam.
:: Svaka im cast za kartu, ali cena ce svakako da bude prepreka ovde, da ne kazem nerealna, jer i NV je odvalila cenu za titana u nebesa. NV sada najavljuje za koji mesec i GTX700 seriju, pa mozemo ocekivati i blagi pad cena. : :: :: Elem, ko ima mogucnosti da stavi dve 7970 u cross, trenutno je isplativije, a i kasnije laksa prodaja karti. Mada, uvek su dvoglave azdaje bolje radile od dve, uparene, single karte :: :: ::
Definitivno idi na 7970 pa x2, jer za igre se bolje pokazu dual gpu karte od CF ili SLI ali ovo nije za igre tako da ti skroz svejedno sem sto ces dosta manje platiti.
Oko 250e bruto za mesec dana, znaci za jedno 4 meseca ako ne racunas struju i ako ostane isti odnos tezine i cene btca. 2x7970 ti je isplatljivije cini mi se.
:: 201 :: :: Edit: Zna li neko za koliko bi se vremena isplatila ova karta u rudarenju po sadasnjim cenama btc. Ili mozda bolje /jeftinije staviti 2 7970 :: :: ::
Sa tim drajverom smanjuju oscilaciju microstutter-a. Medjutim i dalje su daleko od nvidije...Zato je i jasna razlika u kvalitetu prikaza,zrtvuju latencije zarad fps-a....
O cemu ti pricas? Na Guruu su u testu izmerili 79 stepeni maksimalnu temperaturu, sto za dvoglavu azdaju nije nista posebno. Ni u CF se ne bi grejale mnogo vise.
Kako bre mislis tu odavno nema konkurenciju kad jos nije izbacila te `titancice`...
Daj bre pisi nekim razumljivijim jezikom da te svi razumemo...
Inace ova nova HD7990 nece biti dobra na uzbrdici u prvoj levoj krivini ali kad krene nizbrdo ima da kida...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Naprotiv istorija se promenila, zadnjih par godina Amd je bio taj koji je uvek nastupao sa novim serijama karti, pa ga prati nvidija.. :: :: Pre vise od 2 meseca nvidija je predstavila Titana,uskoro izbacuje i ostale gtx 7xx, a tu odavno nema konkurencije.. :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2 :: :: :: game over. Nvidia moze da pocne da proizvodi frizidere kako su oduvek mastali
Procitaj malo bolje sta sam napisao, nigde nisam rekao da se kartica previse greje, vec sam napisao da 2x7990 mogu ugrejati manji stancic, a to nije bas isto. Stavio sam link gde se vidi da graficka vuce oko 560W, sto je ogromno.
:: O cemu ti pricas? Na Guruu su u testu izmerili 79 stepeni maksimalnu temperaturu, sto za dvoglavu azdaju nije nista posebno. Ni u CF se ne bi grejale mnogo vise :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Svi znaju da je Nvidija obogaljena u domenu GPGPU performansi kako bi dostigla AMD po brzini u igricama (bez obogaljivanja GPGPU performansi, Nvidija to nije umela da izvede). Potrošnja koju si ti naveo odnosi se na 100% GPGPU opterećenje, a tu je normalno da se AMD mnogo više greje, jer je i mnogo više brži od nvidije. 7-8-10 puta brži od Nvidije.
:: Procitaj malo bolje sta sam napisao, nigde nisam rekao da se kartica previse greje, vec sam napisao da 2x7990 mogu ugrejati manji stancic, a to nije bas isto :: Stavio sam link gde se vidi da graficka vuce oko 560W, sto je ogromno
Nisam ja uopste poredio, imas pravo da nije ok poredjenje GPGPU, ali nam bar pokaze max potrosnju. Ja nisam niciji fan, kupujem sta mi u odredjenom trenutku vise odgovara, odnosno kad mi naleti nesto povoljno, ali ne svidja mi se politika crvenih i zelenih po pitanju potrosnje. Pre par godina smo smatrali da je 100-120W mnogo, a sad smo dosli do 560W, a 200W je potpuno normalno.
Obratite paznju o kakvom se monstrumu radi na Dirt showdown 5760x1080 ultra 4 x aa filter Malta vise nego duplo brza od Titana.Slicno se desava sa Crysis 3 na 5760x1080 4 x aa ,ali je razlika nesto manja u u korist Malte ako se poredi sa Dirt ,kao da Nvidia ima problem sa AA filterima na ultra visokim rezolucijama.
Stoji da je azdajetina od kartice, i da satire `Titana`
24.04.2013. 19:49
status: user broj poruka: 1886
...Samim tim je vece gre`ota sto je AMD cekao do sada da pocne da sredjuje microstutter Crossfire probleme. Da su to sredili PRE izlaska ove kartice, niko vise ne bi ni spominjao Titana u krugovima ljudi koji kupuju ovako jake graficke. Prilika da AMD `zasija` maximalno je, zbog toga, propustena... A to je gre`ota. Isto kao kada je AMD prvi izbacio desktop 64-bitni procesor, a 64-bitnog softvera nije bilo ni za lek. Prvo treba uvek da ide promocija, `dizanje galame` i priprema trzista i terena, pa tek onda nastup sa konkretnim proizvodom. Tako je Apple radio - i Apple je najbogatija kompanija na svetu.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.