- Za igranje u 1920x1080 sa 4xMSAA je potrebna karta u rangu 7970/GTX 680 - U toj rezoluciji na maksimalnim detaljima igra trazi preko 1.5GB vram-a. - Kada su u pitanju procesori standardno Intel bolji, ali ni AMD ne zaostaje puno, igra radi dobro i na jednim i na drugim.
Da, link je kriminalan, nema sanse ni ja da ga otvorim. Cak i kad probam taj ruski sajt(gamegpu.ru) sa kojeg je link, uzasno gnjavi, nikako da ucita kompletnu stranicu.
samo malo sporije otvara, ali kada otvori sve je na jendoj stranici i moze da se pogleda. A inace se otvara bez problema ovo je nesto trenutno.
Ovaj sajt je jedan od retkih koji ozbiljno radi testove novih igara, veoma korisno za one koje to zanima, one koje zanimaju performanse, zahtevnost, kvalitet grafike...
A inace sto se verodostojnosti testova tice, ja sam licno par puta poredio istu scenu koju oni testiraju i dobijao slican rezultat tako da su rezultati sigurno tacni !
pa kriza i jeste napravljena da se igra fenserica u ful detaljima.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM GX550
Pazi, sve ispod 30 FPS mi ne smeta. Nek radi na 30-45 FPS i ja zadovoljan.
Navikao sam se recimo da igram u tom opsegu 30-45 FPS, to mi je recimo mnogo bolje nego da imam puno drop-ova, tipa 60 FPS i odjednom u zahtevnim scenama pad na 25. To me vec itekako iritira.
Ma da, izgleda trenutno imaju neki problem sa sajtom, sada kaze `Could not connect to database`. :(
Ja kada sam se igrao malo sa C3 open beta, provalio sam da mogu prakticno sve da stavim na VeryHigh, u 1200p, jedino kad smanjim opciju Shading na high, dobijam poprilican boost fps-a. Ranije je bila `fora`, u C2, smanjis samo Objects i takodje igra poleti.
Ako imas 60 fps prosecno ti padovi mogu da idu na maximalno 50/55 nikako na 25.
A 30 frejmova koci majko moja, sve radi musavo i imas neki brljavi mini lag, ja stvarno ne znam kako ste mogli da se naviknete na 30 fps-a i da vam je to skroz ok.
45/50 je neki minimum a mene i to nervira i smeta mi.
Ima neoptimizovanih s*anja gde mi se desavala ista situacija koju sam naveo. Uglavnom 50-60 FPS, i onda odjednom pad na 25-30. Tada bas zna da secne...
Da me jebes ako vidim razliku, ali zato ce fps da ode sa 60 na 30/35 kad se siluje ta opcija. Volim da odvrnem na maximum samo ono sto vizuelno stvarno vidim i primecujem bez da zagledam ko debil sa zumom neke stepenice, dakle da lepo izgleda i da imam 60 frejmova.
A voleo bi test da napravim kod kuce na 42 inca tv-u da menjam detalje tipa low medijum max i neke mesavine pa da stavim ljude da pogadjaju, al bi to bilo zanimljivo.
Sto se tice same igre, koliko sam ja mogao da vidim, od nekih pouzdanih izvora, texture roknes na MAX, a sve ostalo kako ti volja prakticno, i igra izgleda fenomenalno. Ima razlike, ali nisu astronomske, sve se svodi na teselaciju, senke i slicno.
@dex Za fps sto pitas, pa zavisi, koliko vidim u ovom Crysis-u razlika izmedju Very High i Low nije uopste velika tako da je ovde mozda i bolje spustiti detalje, ali antialiasing ja uvek palim, tako sam navikao a i hocu da iskoristim kartu za koju sam dao skoro 300 evra...
A to da li nesto radi dobro na 30fps ili ima lag ili koliki je pad ako radi u 60 da li ce fps pasti na 30 ili na 55, to sve zavisi od igre do igre... Ne moze se generalizovati... Evo Far Cry 3 sve ispod 60 ima neki stuter, ali ja sam igrao i tako, jer stvarno izgleda lepse na maksimumu... Zavisi od igre, znaci negde cu zrtvovati FPS zarad bolje grafike...
Evo, ortak je juce igrao na PC-u, i napravio gifove, prikazuje razlike izmedju setovanja na istim scenama, samo otvorite u full screen-u da biste lepo videli.
Ja volim 60 i nista vise, ok su povremeni padovi na 50/55 i to na kratko naravno , neka mega explozija i slicno.
Ja licno ne volim ako nije 60 frejmova i smeta mi, ne mogu da igram sa uzivanjem. A nisam gadljiv da smanjim nesto na medijum ili sa ultra da stavim na high.
A kriza 2 nisam video neku razliku na medijum i high detaljima, jako je mala, ali zato fps ode u nebesa, tek na low se vidi ali to samo texture sto su musave ostalo maltene isto ili malo losije.
Izgleda da je tako i u trojci sto podrzavam i postujem.
Pa da, a i na stranim forumima se bas prica o tome, kako su razlike izmedju high-veryhigh jako male, a boost je odlican. Znam, secam se, igrao sam se sa tim podesavanjima jos i na beti, i stvarno mi je jako tesko bilo da primetim neke bitne razlike izmedju tih podesavanja. Texture su im odlicne, i to je ono sto ovde vadi celu situaciju.
:: Odlican gif :: :: Jedino je low stvarno losiji i bode oci, :: a jako su male razlike izmedju medijum i high pa cak i very high :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Toliko o tome da za gaming moraju da se daju pare na besne procesore od bar 200e...
A neko rece da fx 6300 gusi moju gtx 670, ja lepo kazem da u svim igrama imam savrsenih 60 frejmova, ali dzaba, vole intel vise nego mamu, dok ja gledam da platim sto manje za ono sto mi savrseno radi posao+igre... bio to intel , amd nvidija sta god...
U principu jako je mala razlika +- 5% izmedju fx x6 amd-a koji kosta oko 100e i eto u krizi je skoro identican u odnosu na ntel i5 koji kostaja 200e
A uskoroi ce sve igre da teraju 4/6 ili osam jezgara (nove konzole) tj. videce ih i koristiti ako mogu.
Nadjoh sad video gde je lik igrao igru sa svim u full-u, 1080p, sa kartom kao sto imam i ja, nista klokovano, ni cpu, ni gpu. Ovo je fenomenalno ako stvarno ovako bude radilo. :) http://www.youtube.com/watch?v=7cidVypixT0
Koliko sam primetio, FPS mu nije padao ispod 40. Ako je stvarno ovako, onda odlicno.
Rekoh da FXAA funkcionise odlicno, a ne izgleda nista preterano losije od MSAA.
``They called me... Prophet``
:: Nadjoh sad video gde je lik igrao igru sa svim u full-u, 1080p, sa kartom kao sto imam i ja, nista klokovano, ni cpu, ni gpu. Ovo je fenomenalno ako stvarno ovako bude radilo. : :: http://www.youtube.com/watch?v=7cidVypixT :: ::
Ima zato sto je test radjen sa AMD kartom.. Gledam klip i vidim nema opcija za TXAA ,odmah sam znao da nije nVidia :))) TXAA rules ..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.