U 2013 god fokus ka staroj HD7000 ,HD8xxx nije ni u planu!
STRANA 1 OD 2
SkyFire
U 2013 god fokus ka staroj HD7000 ,HD8xxx nije ni u planu!
08.02.2013. 21:30
T51735
status: user broj poruka: 18472
Ako je ovo tacno a covek po imenu Robert Hallock AMD-ov menadzer zaduzen za marketing je dao potvrdu izrazavam duboko nezadovoljstvo bez obzira sto nisam pristalica AMD kartica.
Izgleda da bas imaju problema cim i dalje cede staru seriju..
Pitam se sta ce sad nV da radi..Da li ce da cepa derivate od GK110 ili ce da tweakuje GK104 i opet za nekih 10% da bude brza od Ghz edicije a opet da nas milki i uzima pare? Kad su mogli da naprave preokret kada je pravi GTX680 (GK110) trebao da se pojavi ni ovo me nebi cudilo. I tad su na `brzinu` doneli drugu odluku !
Titan koji ce se svakako pojaviti moze samo da bude simbolika za ` Zna se ko je ovde gazda` tj `Koliko smo mocni` i bice skup i namenjen visokoj klasi gamera.Obicnim smrtnicima nece biti dostupan..
Hm..Ne svidja mi se ovo uopste!!!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Izgleda AMD u opasanoj krizi, nemaju dovoljnu zaradu od 7 serije sto znaci da je vreme da se doniraju parice AMD-u cim su zaglibili sa buldozerom u blato i zapalila ostrva ,eto prilike da fanovi AMD pomognu i da kupe 7950 ili 7970 u dobrotvorne svrhe .)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
Nvidia ne izbacuje novi proizvod= nema potrebe, superiorni su totalno
Amd ne izbacuje novi proizvod = imaju stravicnih problema, svi zaposleni hodaju bosonogi,nemaju ni za topli obrok a o sestomesecnom kasnjenju plata da i ne pricam.
jebla vas sve redom nvidia. Bilo je smesno dok sam mislio da zaistra trolujete, da nista ozbiljni ali sad vidim da ste zaiste tesko poremeceni odreda.
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
Ja sam samo messenger a vest je potvrdio Robert Hallock!
Kada sam pricao da ce biti problema sa prosirivanjem chipa ljudi rekose da sam hejter. Ocigledno da chipovi mnogo trose i pitanje je u kojoj to razmeri ide kada se povrsina chipa poveca i podignu recimo klokovi.Kolika je disipacija?!Koliko tek tad napon curi? Yield?Sve sam vam rekao jos unapred ali treba biti priseban i realizovati informaciju sto ocigledno mnogima ne ide od ruke..
Vrlo verovatno da imaju problem i sa nm procesom obzirom da je yield losiji to povlaci sve ostalo vec izreceno.. Moguce je da ce da pauziraju do sledeceg nm procesa pa tek onda ili da izbace istu arhitekturu sa prosirenim chipom ili nesto novo. Sve u svemu jedna losa vest!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pitam se sta bi vi ljudi radili sa sobom da nema AMD-a?
08.02.2013. 23:33
status: user broj poruka: 4420
Sreca pa postoji, sta bi hejtovali? Zar ne znate toliko sta cete (i gde cete) sa sobom nego ko o cemu vi AMD-u... AMD zabole kurac za vas, mene takodje ali bre toliko da visite non stop za kompjuterom i messengerom, non-stop guglanje za bilo sta o AMD-u, pa cak i kad nema vi pravite neke Photoshop gluposti i posle non stop refresh na glavnoj strani da se vidi sta ce da se desi.... Zar nema bre nikom na ovom svetu da vam ukaze bar malo paznje, nego ste sposobni samo da privlacite paznju hejtujuci AMD? Bedni ste, bedni ste, bedni ste... Svaki put kad bilo sta napisete, sve vise prikazujete svoju nemoc.... Bese to podugo bilo smesno ali vas sad zalim... Ali najvise mi je zao ljudi koji su primorani da zive s vama jer vas nemaju gde...
:: :: jebla vas sve redom nvidia. Bilo je smesno dok sam mislio da zaistra trolujete, da nista ozbiljni ali sad vidim da ste zaiste tesko poremeceni odreda. :: :: :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 16gb Ripler 1600 cl :: Asus 7970 DirectCU II TOP :: Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: LG 277L-BN :: :: MacBook Air 13. :: ::
Pa zašto bi izlazili sa novom serijom kad i sa ovom stoje bolje od nvidie posebno u 3dmark-u :) http://is.gd/CChRBq E sad malo ozbiljniji osvrt na sve ovo. Mrzime da se osvrcem a koda je i bitno zašto.Oni uzimaju pare,firme koje prave iste uzimaju pare,dileri uzimaju pare,trgovci uzimaju pare,oni koji nagovaraju ljude po forumima da kupju grafike uzimaju nešto , a mi dajemo pare.zašto? Da bi mogli da gledamo kako igre rade na ultra militari podešenjima.Zadnjih godinu dve gledam koja je razlika izmedju low i najvecih setovanja.Koja je .pa skoro je nema.Nekad je bilo razlike sada je nema.Poenta je da sa jeftinim grafickim mogu da se igraju sve igre ama baš sve.Ne mora da kupujemo ni da pratimo svaki izlazak grafickih maticnih serija a koda pa i ima neke razlike osim brojeva i novih procesora.Mora da se prave pare a kako se prave.Pa tako sto se budale deru.A ko su budale.Pa mi. Zabole me za nove serije. Treba da se napravi neka dobra grupa za odvikavanja ljudi da se nasankaju na marketing. VREME JE DA SE PROMENI SVEST. MOŽEMO MI TO.
@Simon72 Tebra,hvala ti za link ,clanak tj autor je samo potvrdio sve sto sam ja vec rekao u temi.
1.Sea Islands is simply not yet ready to be released with the new GCN 2.0 architecture, perhaps in power draw/efficiency. AMD lost pretty substantially this time around when it came to load power consumption. the 7970 GHz edition uses 67W more than the 680 in a Metro 2033 stress test. This came as a result of AMD’s Boost Clock voltage change where the reference 7970 was voltage was upped 0.043V in order to beat the GTX 680. One has to wonder why NVIDIA didn’t follow suit and release a faster “stock” GTX 680, as they had more leeway in the power draw area with a very OCing friendly Kepler design. The change in the 7970 voltages may sound like a small amount to reach the GHz speed, but in the same stress test link above you will see the reference 7970 uses 38W less at load than the GHz Edition.
2.When you take into account this large jump with such a minor change, you have to think about AMD adding more Stream Processors, TMUs, ROPs, etc. on the new GCN 2.0 architecture resulting in a higher overall transistor count. An increase in all of these GPU components causes greater power draw and in turn more heat. it is possible that AMD is battling a way to combat this power/heat issue in their new design. There is a reason AMD never released a reference HD 7990 and I believe it is due to the power and heat of two Tahiti cores on a single PCB. Of course AMD is not going to comment on either of these scenarios, but it is information that is valid and should be considered when looking ahead as to why AMD has announced the release date of Q4 2013 at the earliest and possibly Q1 2014.
Oh da,izgleda da smo svi nerealni,izgleda da je cela planeta poludela i svi mrze AMD,izgleda da niko nema znanja i svi lupetaju na pamet..Oh da..Surova je to realnost!
P.S.U 2014-toj treba da izadje Maxwell ,jos jedna NEREALNA vest za neverne tome i skolarce poletarce,Maxwell ce biti daleko brzi od Keplera nego sto je sad GK110 u odnosu na Fermi (GF110) tj videcemo razliku kad se Titan pojavi..AMD?Mislite o tome..
Superior technology indeed!
@Daum Ti si se sinko od normalne osobe pretvorio u prcaca Saleta, i pljuvaca po AMD-u...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ...prženica ima samo dve strane za pečenje... kad tad ti ih ponestane :: :: Nego vidim da su uveli profi overvoltage zaštitu u 8xxx seriji http://goo.gl/7mkS :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
Sto bi izbacili novu seriju vidis da ljudi kupuju ko ludi pogotovo 7950 i 7970 nema vise u radnje da se kupuje zato prosirili prodaju na pijac inace bas im je sladak roadmap lepa slika za fanove amd-a .)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
Šta više da rade, kad su najbolji? Kome? Čemu? Kojem čmarku... zastavica je pobodena, i, neki još ne smeju ni da pogldaju naviše a kamoli da joj priđu. Prsao mehur od sapunice sa lažnim čmarkiranjem i trollovanjem, a ostalo samo trollovanje i hejtovanje. Cuke laju, karavane prolaze.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.