AMD seems to generally perform better in the new 3DMark test, the Radeon HD 7970 GHz is for example clearly faster than the GeForce GTX 680. Mada je to u sustini sintetika i ne mora da znaci puno.
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM GX550
Pa ovo je realnost jacine grafikih karti. Nvidia drzi korak sa amd grafikama zbok veoma dobrih drajvera.Amd kad bi uradila bolje drajvere bila bi nedodtižna kao što i pokazuje ovaj benchmark,te bi postaja monopolista na tržištu a to im ne odgovara iz više razloga. 1. Nemaju dovoljno tehnickih kašaciteta za proizvodnju koja bi pokrila povecanu prodaju 2.Antimonopolska politika bi podelila AMD na više kompanija pa bi zarada bila mnogo manja. 3.Znajuci kako stvari stoje potpuno bi bilo nepotrebano raditi benchmarke te bi i svi sve povezane firme ostale bez posla 4. Ovisnici od ovakvih testova spavali bi normalno http://www.3dmark.com/is/21283 http://www.3dmark.com/cg/19587 http://www.3dmark.com/fs/20728
E a stvarno me neznanje iritira,nema veze ko kome naginje ! Sintetika nije isto sto i gaming i prava snaga grafickih karti se pokaze tek u gamingu. Za sintetiku se posebno steluju driveri sto znaci da je uvek varijabilan rezultat zavisno od update-a drivera i same arhitekture chipa.
Drugo software ne radi nezavisno vec je povezan u saradnji sa hardverom.Te price da je driver bolji ..Hm kad bi baba imala onu stvar bila bi deda zar ne? AMD ima svoj put kojim je krenuo u razvitku tehnologije i takve osobine ga prate iz generacije u generaciju. Da postoji mogucnost da se uspostavi bolji odnos na relaciji hw i sw oni bi to davno uradili. To je sto je,hardware ne moze vise,software prati koliko moze ..
Nekad ranije je 3D Mark davao iole realnu sliku o sirovoj snazi GPU-a kasnije se sve to ispomeralo jer je hardware daleko vise uznapredovao nego sw i nije vise da tako kazem `kompatibilan` sa novim generacijama kartica i ne moze da iskoristi te nove tehnologije.. Sad se svodi kako engine legne arhitekturi chipa takav ce i rezultat da bude.Uz korigovanje sa driverima doci ce do promena!
Pa cak i ovaj poslednji 3D Mark.Sta je zapravo pokazao?Sta to predstavlja?Apsolutno nista..Sve sviranje koznoj frulici..
A ti si brate nesto mnogo prespavao?nVidia drzi korak sa AMD?Pa deceniju ATI ne moze da stigne nV a kamo li sad tek gde je sa Keplerom napravila drasticnu razliku a tek sa buducim Maxwellom AMD-a bukvalno nece biti nigde!Ako je to taj korak o kom govoris onda si poprilicno zamenio teze.
Uvek treba biti prizemljen i pokusati istinu prihvatiti jer sami sebe lazete a tim sto sebe ubedjujete u nesto sto nema veze sa realnoscu je ne pogresno nego opasno po psihicko zdravlje!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
I jeste opasno po zdravlje kad u 5 preko noc radim benchmark. Ono je bila satira al na sve koji me teraju da ne prespavam noc. I na amd i nvicia i 3dmark i heaven i hell i svi ostali a da nema ni jedne normalne igre,pa dobro ponekad al bas retko.Ranije nije bilo pitanje kolki mi je vec kakva je bila igra. Ovo gore je bilo adresirano meni a u smislu psihoterapije podelio sam sa svima.Tako mi reko psihoterapeut.
sky pitam te kao druga, prijatelja...navedi mi jedan link..ne moras vise, gde je nvidia superiorna kao sto pricas . Licno znas da nemam nikakvih preferencija, da sam mislio da je nvidia bolja kad sam uzeo 7970 , uzeo bih gtx 680. U najgoru ruku su rame uz rame iako vecina testova ide na korist amd-a..ali bas pricati o superiornosti nvidie mi je besmisleno.
btw 3dmark mi je zivo sranje..probao sam ga cisto da vidim kakvo je stanje sa grafikom..toliko je zahtevno...ma prezahtevno u odnosu na sta nudi tj grafika je zivo sranje.
ovo ce bre da bude nesto
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.