Who Dares Wins! AMD Phenom II X4 955@4.0GHz + CM 412 Slim / Asus M4A785TD-V EVO / MSI GTX 660Ti PE OC / WD Black WD6401AALS + WD My Passport 1TB / Kingston 2x2GB 1333MHz / CM Storm Stryker / Dell U2412M
I paint fazon prikrivanja koja je karta. Taj kosoki da ima GTX 780 vristao bi na sav glas da je ima, svuda po netu, ne bi brush-ovao u paint-u koja je karta u pitanju. A tek ovo da ce izaci u februaru, mozda i hoce, al koje godine? :D
Mrzeo ne mrzeo..u 90% bude istina pogotovu kad je rec o nV. Ja cak mislim da se ovakve stvari namerno pustaju u etar da se narod malo nalozi Postoji velika mogucnost da je ovo validan rezultat.No videcemo.Mene nebi iznenadilo,GK110 ima mnogo veliki potencijal i ove brojke mogu da budu poprilicno istinite. Pa na snazi je NDA ,ne sme da se otkriva koja je karta.
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Sa tvoje tastature u Boziji monitor! Ako bude istina bice ekstra, taman ce pasti cene i Kepleru. Ne sumnjam ja u potencijal, vec u taj Februar, koji pocinje od sutrasnjeg dana. :))) Da me ne shvatis pogresno, voleo bih ja sto pre ovo da se pojavi, ali ovako rano, tesko.
Od marketinskog tima i analize trzista.. nVidia nema potrebe da ceka AMD osim ako nemaju neki usmen dogovor. Znaci mogu lagano da krenu od februara marta sa novom serijom ..
Takodje konkurencija im nije pretnja ama bas nikakva nit ce doneti Bog zna sta,svi znamo od prilike sta moze da se ocekuje..
Jedino ako bas zele da GK104 jos prodaju mada mislim da nema potrebe jer su ga vec i onako u uzasno velikoj kolicini prodali.Mislim da im je ovo jedna od najvecih zarada u proteklih par godina.
Sad,moze da bude da opet puste AMD prvi da se ispuca,cisto da vide performanse i cene koje ce AMD da formira. Ako bude kao sa proslom serijom e tad smo ga tek nahebali!Onda ce ova biti jos gora!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
stvarno je super sto se trude, ako je istina, da vec sl. meseca izbace novu seriju, a pogotovo ako su tacne ove performanse, sto lepo kaze text u tom slucaju ce se istorija ponoviti kao sa 8800gtx. E to je bila revolucija, zivi bili pa opet tako nesto docekali. :-)
Ali svaka nova generacija (arhitektura) kod nV pravi sve drasticnije skokove u napretku u performasnama.. Kada su trebali Fermi da predstave isto je bilo da se ocekuje manji revolucionarni pomak. Tok situacije je bio takav da je nm zakocio celu stvar i umesto da na Cypress daju odgovor oni su docekali AMD sa jos jednom serijom i njihovom novom arhitketurom Cayman i tek tad izbacili pravi Fermi.
Iz tog ugla,realne istine Fermi nije odgovor 6xxx vec na 5xxx.nVidia nije menjala arhitekturu vec je samo optimizovala chip za 40nm. Generalno GF110 je oko 50% brzi od Cypresa..
Dalje..Kepler..Jos jedna najava u skoku,jos vece mogucnosti.Akcenat na potrosnju i efikasnost chipa. Sta smo dobili.Srednju klasu GK104,fakticki derivat u kombinaciji sa 256-bitnim interfejsom koji je bio ispred konkurencije.I dan danas se GTX680 drzi sa Ghz edicijom koja je naravno kasnije izbacena da bi AMD koliko toliko opstao na trzistu..
nVidia podelila dve serije na dva chipa.Mainstream iskoristili za GTX6xx ,Hi end za GTX7xx bas kako sam vam i rekao..Ovaj premium chip ima mnogo vece mogucnosti i kad bude izasao shvaticete razlog zasto nV nije isla odmah na njega..Prvo sto bi razlike u odnosu na AMD bile abnormalne a drugo jer je sa GK104 daleko vise zaradila a trece jer je nm proces sad itekako zreliji i yield je bolji..
Maxwell kad se pojavi skok ce biti jos drasticnije veci od Kaplera. A ako ispratite sta sam dosad pisao mozete izvuci paralelu kroz neki dijagram koji su zapravo skokovi iz seriju u seriju kroz arhitketuru..Znaci ovo je jako bitno..Kroz arhitekturu,ne kroz svalu sledecu seriju jer se poslovanje razlikuje od pravog napretka u performansama..
I nakon svega..Ide ono zbog cega sam se ja uvek zezao i govorio supoeriorna tehnologija a drugi karikirali. Sad polako dolazimo do toga da je sve to jedna veeelika istina
Za razliku od tebe i mnogih ja sam znao za GK110 jos u vreme kada je nVidia trebala da izbaci GTX 660 Ti sadasnji pravi GTX680.GK110 je ostavljen za GTX680 .Takva karta je jos tad postojala ali obzirom da je AMD izbacio to sto jeste doslo je do citave reogranizacije i GTX660 Ti je preimenovan u GTX680 sa malo korigovanim biosem..
Druga stvar imas vise clanaka gde nVidia sama izrazava nezadovoljstvo na AMD-ov napredak i jos par clanaka gde nagovestava potencijal GK110 chipa.
Druga stvar ,zasto bi pucali na GK110 koji ih je tad jos vise kostao i kad je nm proces nije cak bio ni u fazi sazrevanja kad su lepo mogli da idu kao sto jesu na GK104 sa kojim su zaradili mnogo.Em su imali veliku zaradu po samplu em su kolicinski po broju mnogo kartica prodali..
Te price iste,citam i na benchmarku..Tipa da su mogli izbacili bi..Pa onda isto GK110 ne postoji fantomski chip..Pa AMD ima vise prostora da napreduje od nV i sl..
Sve same gluposti i neosnovane tvrdnje..Ja to gledam kao utehu da se savest smiri jer podsvest ne moze da prihvati istinu..Lakse je verovati u nesto drugo sto je manje bolnije .)
Ne kazem da ti tako razmisljas vec kazem kako to funkcionise.. Za GK104 i srednju kategoriju..Kada sam pisao na benchu da ce nV da izbaci prvo mainstream klasu mnogi su se smejali..Sta se desilo ,upravo to sto sam pricao stim sto je CHIP prebacen u visi segment sa daleko vecom cenom!
U poslovanju nema ljubavi vec samo propseritet,cist biznis!
Ognjeni pa mani ga neka masta i laze, gde ce ti dusa? Svi se secamo sta se pricao i za 4xx, 5xx i 6xx serije pa zasto bi smo ocekivali drugacije i za 7xx? Svaka serija u njegovoj glavici bi trebalo da bude jaca duplo od prethodne, ali dzaba to nikako da se desi, pa se krpi tu nekim glupostima... `Ocete ja sad u Unigine heavenu da vam pokazem kako se da bude jaka 8970?
:: da je baba mladja bila bi vrh riba ..u prevodu da su mogli to da urade , uradili bi ne brini brate nimalo. :: :: Cisto sumnjam da su postali gadljivi na pare i blagonakloni konkurenciji ne zeleci da je `ponize` :: :: Imaju istih problema kao i amd, ne bi trepnuli da su mogli da izbace taj toliko pricani superiorni proizvod :: :: :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 16gb Ripler 1600 cl :: Asus 7970 DirectCU II TOP :: Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: LG 277L-BN :: :: MacBook Air 13. :: ::
1. Za Yield ako mislis na to- probleme..nV ih nema ,veoma je dobar i bolji je od AMD-ovog. Ovo ti sve govorim kao drugar jer imam informacije koje su pouzdane,nema potrebe da karikiram,to sto ovi ne mogu psihicki da podnesu poraz i prihvate realnost to je takvo stanje svesti,od njih se i ne ocekuje da budu prizemni i realni a kamo li da cujemo nesto pametno..
2.AMD ima problem sa curenjem napona i to im verovatno mnogo pravi problem i u optimizaciji jer povecanjem broja tranzistora i prosirenjem chipa podice se i nivo disipacije a ako im chipovi povuklu osobine iz prve serije zamisli koje ce tek onda to curenje napona da bude..A pored svega treba to ohladiti ..
Ziv bio pa video..Ja sam iznosim zapazanja na osnovu informacija i cinjenica a ovu scenu i sve oko grafickih karti jako dobro poznajem..
I ja sam malo analizirao i smatram da je sky u pravu i jedva cekam GTX780 izvini misko .) nemoj da shvatis nista licno kao da ti uporedjujem geforce kartice sa tvojom porodicom toliko ozbiljno gledas
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
:: Za razliku od tebe i mnogih ja sam znao za GK110 jos u vreme kada je nVidia trebala da izbaci GTX 660 Ti sadasnji pravi GTX680.GK110 je ostavljen za GTX680 .Takva karta je jos tad postojala ali obzirom da je AMD izbacio to sto jeste doslo je do citave reogranizacije i GTX660 Ti je preimenovan u GTX680 sa malo korigovanim biosem. :: :: Druga stvar imas vise clanaka gde nVidia sama izrazava nezadovoljstvo na AMD-ov napredak i jos par clanaka gde nagovestava potencijal GK110 chipa :: :: Druga stvar ,zasto bi pucali na GK110 koji ih je tad jos vise kostao i kad je nm proces nije cak bio ni u fazi sazrevanja kad su lepo mogli da idu kao sto jesu na GK104 sa kojim su zaradili mnogo.Em su imali veliku zaradu po samplu em su kolicinski po broju mnogo kartica prodali. :: :: Te price iste,citam i na benchmarku..Tipa da su mogli izbacili bi..Pa onda isto GK110 ne postoji fantomski chip..Pa AMD ima vise prostora da napreduje od nV i sl. :: :: Sve same gluposti i neosnovane tvrdnje..Ja to gledam kao utehu da se savest smiri jer podsvest ne moze da prihvati istinu..Lakse je verovati u nesto drugo sto je manje bolnije . :: :: :: Ne kazem da ti tako razmisljas vec kazem kako to funkcionise. :: Za GK104 i srednju kategoriju..Kada sam pisao na benchu da ce nV da izbaci prvo mainstream klasu mnogi su se smejali..Sta se desilo ,upravo to sto sam pricao stim sto je CHIP prebacen u visi segment sa daleko vecom cenom :: :: U poslovanju nema ljubavi vec samo propseritet,cist biznis :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Chipu se zapravo nista ne zna. Zna se sta ga sacinjava,koja mu je struktura ali da li postoje dodatne optimizacije,koliko ce gamerski biti orjenitsan,kako ce biti podesen..Sta ce se desiti sa GPGPU itd..
Cak i da ove 3D Mark cifre nisu tacne..GK110 fizicki ce biti osetno jaci od GK104.
Za razliku od AMD-a,nVidia koristi dva chipa i oba moze da dodatno optimizuje dok AMD ima samo jednu seriju na kojoj ce raditi opptimizaciju..Tu je ta razlika..
Prosto da prostije ne moze biti..
Evo ovde ima jedna prevremena analiza performansi..
Po svemu susdeci, zaista je vrlo moguce da epilog bude takav sto se tice performansi. I ako stvarno izbace kartu sa ovakvim performansama, ovo je zaista neverovatno u ovom trenutku. Ali, najbitnije od svega bice cena, i to je ono sto sigurno tesko da ce da se smiri, te granice se iz godine u godinu pomeraju, sve je skuplje i skuplje, de ce im dusa vise.
cena ce biti takva da kada je cujes usi ti odmah otpadnu, a kada je vidis, momentalno oslepis, kako bi se sprecilo pregorevanje mozga usled prekomernog curenja napona.
Prvo ce pokupovani oni koji imaju kesha, koliko toliko da nV pokrije sebi jedan dobar deo, pa tek za pola godine, najmanje, imamo da osetimo koliko-toliko pad cena. A dotle ce izaci i derivati ove karte 770, 760/ti, 750, 740....
Nemanja, nije to licencirani paint nego calculator:
31.01.2013. 22:55
status: user broj poruka: 10997
Memory bandwidth (780) 288384 MB/s vs (680) 192400 MB/s
Sky vam je sve lepo objasnio, stavio pred vas kao pred malji djeca ``zalogajcice`` (``pijace``). E sad, gorki su to zalogaji kada su...tudji (najedosmo se surogata, platismo za ``second best`` pa nemamo za ``best of the best``).
Mozemo tek zamisliti kako ce da plane ceo kontigent tih buducih 780...
Ima da odu obe koje uvezu u srbistan...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Prvo ce pokupovani oni koji imaju kesha, koliko toliko da nV pokrije sebi jedan dobar deo, pa tek za pola godine, najmanje, imamo da osetimo koliko-toliko pad cena. A dotle ce izaci i derivati ove karte 770, 760/ti, 750, 740... ::
Ja sam to misljenje kao ti imao ali pre par godina.. Dok se ne povezes sa nekim ljudima i ne znas koliko se nesto prodaje.. Od korisnika mozes dosta da cujes ali nije merilo.
Dosta njih se snadje i ima hi end hardver i te GTX680 o kojim pricas se prodaju i dan danas solidno cak iznenadjujuce dobro . Uprkos vecoj ceni od konkurencije idu u dosta vecem razmerama.
GTX780 ne znam koliko ce biti ,ako budem osetno jaci od prethodne generacije a hoce tipujem i jacu cenu.. Koliko?Jos ne znam,niti imam inffo.Cekam strpljivo pticicu ili zvanicnu objavu.
Re: Nemanja, nije to licencirani paint nego calculator:
02.02.2013. 02:28
status: user broj poruka: 1227
:: Memory bandwidth (780) 288384 MB/s vs (680) 192400 MB/ :: :: Sky vam je sve lepo objasnio, stavio pred vas kao pred malji djeca ``zalogajcice`` (``pijace``) ::
komentar je bio podstaktnut onim sarkanjem u uglu, rezultat je onako usputan..
:: E sad, gorki su to zalogaji kada su...tudji (najedosmo se surogata, platismo za ``second best`` pa nemamo za ``best of the best``) ::
umetnost zivljenja je imati meru, alavost je opaka bolest.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.