Dosta se pricalo o ovom chipu,zapravo spekulisalo se da li ce i kad ugledati svetlost dana u consumer klasi obzirom da se ovaj chip nalazi u Tesla kartama u sasvim drugoj primeni. Naravno svima je poznato da se od jedne arhitekture uvek prave dve serije,gaming i pro samo se za svaku posebno chip adekvatno rekonstruise (tweakuje) za tu posebnu namenu..
Procurele su neke informacije da nVidia sprema graficku kartu baziranu na ovom chipu ali se dalje informacije o specifikacijama pouzdano ne znaju ..Koliko ce tacno imati SMX-a,koliki su klokovi itd. Zapravo ovde su navedene neke specifikacije ali koliko ja vidim ovo je preuzeto sa Tesle K20X!
Generalno bi bio jako nizak klok u gamerske svrhe osim ako ovo nije low 3D mod kako i sam autor naglasava. Cini mi se i da GTX680 ima slican klok .
Karta bi trebala da bude snazna 85% od sadasnje GTX690 sto je cini single gpu monstrumom.
- GK110 Kepler GPU - 2688 CUDA cores - 6GB of GDDR5 memory, 384-bit bus - 732MHz core, 5200MHz memory - Performance about 85% of a GTX 690 - 899 USD - End of February launch
Pitanje je i da li ce chip biti sa full SMX-ima mada je Tesla K20X hladjen pasivno doduse na ovim niskim klokovima sto opet znaci da sa naprednijim aktivnim hladjenjem moze da se postognu visi klokovi. Sve zavisi kako ce chip da tweakuju tako da smatram da to nisu finalne specifikacije ,previse su niski klokovi za gaming..
Sto se tice cene i to smatram da je buva,cisto ispipavanje trzista,korisnika,njihove reakcije. Drugo moraju da se postave u odnosu na AMD..Opet mislim da postoji mogucnost da puste AMD prvi da izbaci karte da bi formirali cenu svojih kartica mada sam vec nagovestio da se izlazak ocekuje negde po izlasku Crysis 3 sto evo i ovde u tekstu se moze procitati..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Cena je jako bitna svakako, ali nesto mi sve deluje da, s obzirom na performanse, da ce i cena od ~900$ da bude prikladna, jer trenutne single gpu karte iz samog vrha su 400eur, tako da, ako se ide tom logikom vrlo je moguce da je cena ta. Izgleda da je davno proslo vreme kada smo za 200-300eur mogli da uzmemo sam vrh gpu-a, kao sto je to bilo kada su se pojavile ati 5xxx serije. :( Tuzno je svakako, sve manje para, a cene karti sve vece, iz godine u godinu.
Slazem se..Bas o tome pricam sa mnogim drugarima i kolegama.Bukvalno se obistinjuje sve sto sam do sad rekao tj pricao..
Nepovoljno trziste je krenulo kada je AMD plasirao 7xxx seriju.Jer da su oni recimo stavili 400$ a ne 600$ za visoku klasu i nV nebi podigla ne znam koliko.Ovako i kad dodje do snizenja ne mozes da ocekujes znacajno kresanje cena.
Takodje i cena ove GK110 karte ce biti usmerena u odnosu na koliko ce njihova karta biti jaca od konkurentske.Ako bude tipa 40% veoma moguce je da odvale cenu ali jedno treba da znaju da to prelazi granicu svakog entuzijazma i da je to mnogo i nerealno. Sa cenom od 600 eur ajde da covek kaze i da se slozimo ako karta bas bude mocna jer ne verujem ni da ce AMD ici ispod 500$ za ove nove karte tako da 600-650$ bi bilo prikladnije mada tu visoku klasu nV bas zacepi dobro :) tako da slozicu se 600-650$ izgleda malo :)
Inace ako ova bude 900$ koliko ce da bude Dual GPU ??? :D
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Lako je njima, moze im se, dokle god je onih koji ce to da kupuju, a ocigledno da ih ima, kod nas sigurno ne mnogo, ali preko ima definitivno. Kad god se nesto novo pojavi i odvale sa cenama, prvo sto mi padne na pamet je ko to kupuje odmah i sad, ali eto, vidis kupuje se, cim se ovako igraju sa cenama. U sustini, u mom slucaju, razum bi me naterao da, ako hocu da se ponovim, a zelim nesto najjace i najoptimalnije za moje pare, pre bih uzeo, naravno ako sam u mogucnosti(dobre komponente, napajanje itd...), dve karte nego ovu jednu azdaju, recimo npr. ati 7950 ili GTX670, to sigurno izuva kako radi a i jeftinije ce da bude od ove jedne NV.
Sve u svemu treba je sacekati, videti prave testove i poredjenja pa tek onda mozemo da se sprdamo, da li vredi ili ne, bolje ovo ili ono. .)
I generalno ima ovde jos mnogo spekulacija..Naravno informacije su na necemu temeljene ali do samog predstavljanja nista. Ovo samo da malo zagolica mastu :)
I to vec u martu. Na kraju ce ispasti stvarno slogan i za jedne i za druge, `it`s meant to be paid!` i `Cash Evolved`, to nam je neminovano, a performanse, na kasicicu, kakvih crnih 40% brze, pa monopolno ne bi dozvolili da dodje do toga. Nije Sky bitno ciji je duzi, uvek ce nekad neki biti duzi od konkurencije pa obrnuto ali ta duzina figurativno govoreci je premala, a to naplacuju predebelo i jedni i drugi. Velika slika je to da nas za sitna poboljsanja/ubrzanja deru debelo i drace jos vise, jer to je monopol gde se vrti velika kinta, zasto bi Nv ili AMD izbacili kartu brzu recimo za 40-50% od prethodne generacije za opet nekih 450-500e za top model, kad mogu da ti daju 15-20% ubrzanja za isti novac? A godine naravno odmicu i opet pomalo na kasiku dobiju svi i debelo isprazne dzepove za mizerna ubrzanja.
...priznas ili vidis ali AMD opstaje samo zato sto mu nVidia dozvoljava. GK110 je bio spreman jos u prvoj generaciji ali necu vise o tome jer sam ponavljao vise puta. AMD je svakako nVidia-i omogucio da zaradi sa GK104 i derivatima..
Nemoj misliti da AMD da je mogao nebi izbacio grafiku koja bi daleko nadmasila nVidia-u.Nema tu mnogo filozofije,godinama pokusavaju da uhvate korak sa nV ali bezuspesno jer tehnoloski nisu na tom nivou. To je generalno cinjenica.. Takodje ne vidim ni logiku zasto nV sada nebi iskoristila pun potencijal chipa kad vec u sledecoj seriji u nizem nm procesu ide Maxwell?!
Nema tu monopola nikakvog.Ako karta koja daje 100% kosta 500 eur bolji i brzi proizvod od 140% sa pravom moze da kosta 700 eur! Ne postoji zakon gde pise da dva proizvoda moraju da budu pribliznih performansi. Pa i sa serijom 6xx je situacija takva iz razloga jer je nVidia zgrnula ogromne pare i prosto pokazala da im se hebe za krunu najbrze karte (i ako su imali najbrzu kartu do pojave papirne Ghz Edicije) kao sto se pricalo godinama da je to bilo samo poenta. Biznis je prevashodan!
U krajnjem slucaju imamo i procesorski deo.Intel je daleko brzi od AMD-a sa drasticno vecom cenom pa gde je tu monopol>? Svako ima pravo da ponudi ono sto moze i odredi cenu svog proizvoda. Trziste se pita,ako trziste to prihvati znaci da moze pa stoga tvoj komentar o monopolu ne pije vodu!
I kad se tice kasicice..Isto se necu sloziti. nV kad je izbacivala Fermi amd je imao Cypress .Za to vreme i samo kasnjenje nV zbog nm procesa AMD je izbacio jos jednu seriju i novu arhitekturu Cayman.Fermi nije odgovor na Cayman vec na Cypress od koga je jaci okvirno i do 50% .Cela rodamapa se menjala zbog kasnjenja.Evo sad su opet pomerili Maxwell za sledecu godinu a trebao je za ovu.Em mogu da zarade,imaju sa cim em im nm proces vise lezi za Maxwell arhitketuru em se ophode prema konkurenciji koja realno i nije neka..
Ima tu mnogo detalja,prica nije bas tako prosta kao jedan i jedan.. A da svi zele da zarade preko nas korisnika to je tacno,nema tu ljubavi,samo biznis!
Sky letis pred rudu mnogo. `AMD opstaje zato sto mu n vidia dozvoljava` ??? Takve gluposti ne smes da iznosis zato sto to nije tacno. Tacno je da je n vidija ispred ali komentari ovakvog tipa nisu tacni.
Silom se ne postize nista u zivotu. Gledaj samo sport i sve ce ti biti jasno, tako je i u IT-u.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: ...priznas ili vidis ali AMD opstaje samo zato sto mu nVidia dozvoljava :: GK110 je bio spreman jos u prvoj generaciji ali necu vise o tome jer sam ponavljao vise puta :: AMD je svakako nVidia-i omogucio da zaradi sa GK104 i derivatima. :: :: Nemoj misliti da AMD da je mogao nebi izbacio grafiku koja bi daleko nadmasila nVidia-u.Nema tu mnogo filozofije,godinama pokusavaju da uhvate korak sa nV ali bezuspesno jer tehnoloski nisu na tom nivou :: To je generalno cinjenica. :: Takodje ne vidim ni logiku zasto nV sada nebi iskoristila pun potencijal chipa kad vec u sledecoj seriji u nizem nm procesu ide Maxwell? :: :: Nema tu monopola nikakvog.Ako karta koja daje 100% kosta 500 eur bolji i brzi proizvod od 140% sa pravom moze da kosta 700 eur :: Ne postoji zakon gde pise da dva proizvoda moraju da budu pribliznih performansi :: Pa i sa serijom 6xx je situacija takva iz razloga jer je nVidia zgrnula ogromne pare i prosto pokazala da im se hebe za krunu najbrze karte kao sto se pricalo godinama da je to bilo samo poenta :: Biznis je prevashodan :: :: U krajnjem slucaju imamo i procesorski deo.Intel je daleko brzi od AMD-a sa drasticno vecom cenom pa gde je tu monopol> :: Svako ima pravo da ponudi ono sto moze i odredi cenu svog proizvoda :: Trziste se pita,ako trziste to prihvati znaci da moze pa stoga tvoj komentar o monopolu ne pije vodu :: :: I kad se tice kasicice..Isto se necu sloziti :: nV kad je izbacivala Fermi amd je imao Cypress .Za to vreme i samo kasnjenje nV zbog nm procesa AMD je izbacio jos jednu seriju i novu arhitekturu Cayman.Fermi nije odgovor na Cayman vec na Cypress od koga je jaci okvirno i do 50% .Cela rodamapa se menjala zbog kasnjenja.Evo sad su opet pomerili Maxwell za sledecu godinu a trebao je za ovu.Em mogu da zarade,imaju sa cim em im nm proces vise lezi za Maxwell arhitketuru em se ophode prema konkurenciji koja realno i nije neka. :: :: Ima tu mnogo detalja,prica nije bas tako prosta kao jedan i jedan. :: A da svi zele da zarade preko nas korisnika to je tacno,nema tu ljubavi,samo biznis :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Nego konkretno hocu da kazem da nVidia drzi uzde i po tome se ophodi jer na taj nacin vise zaradjuje.. A da hoce mogli bi da izbace kartu koja bi satrla AMD sa lice zemlje ali bi to bio znatno veci trosak i manju zaradu.Ovako im odgovara to sto je AMD tu gde jeste pa se tako i oni postavljaju..
Moj komentar je bio sasvim na mestu,stvar je u shvatanju.
Pa uradili bi oni to da mogu, mislis da se oni sikiraju mnogo za AMD? Nego ne moze, nije sila tog tipa presudna, druge stvari tu igraju ulogu a one nisu to sto ti mislis. Zgazili bi ih da mogu ali ne mogu :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Sta je to bilo drugacije u proslosti?8800 GTX je bukvalno oduvao 2xxx seriju! Kako se Intelu moze?Tipa procesor koji je od Vishere brzi koliko % kosta 1000$ . Znaci sve moze do neke granice..Ali je tu druga stvar u igri,koliko se to isplati?
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
:: ...priznas ili vidis ali AMD opstaje samo zato sto mu nVidia dozvoljava :: GK110 je bio spreman jos u prvoj generaciji ali necu vise o tome jer sam ponavljao vise puta :: AMD je svakako nVidia-i omogucio da zaradi sa GK104 i derivatima. :: :: Nemoj misliti da AMD da je mogao nebi izbacio grafiku koja bi daleko nadmasila nVidia-u.Nema tu mnogo filozofije,godinama pokusavaju da uhvate korak sa nV ali bezuspesno jer tehnoloski nisu na tom nivou :: To je generalno cinjenica. :: Takodje ne vidim ni logiku zasto nV sada nebi iskoristila pun potencijal chipa kad vec u sledecoj seriji u nizem nm procesu ide Maxwell? :: :: Nema tu monopola nikakvog.Ako karta koja daje 100% kosta 500 eur bolji i brzi proizvod od 140% sa pravom moze da kosta 700 eur :: Ne postoji zakon gde pise da dva proizvoda moraju da budu pribliznih performansi :: Pa i sa serijom 6xx je situacija takva iz razloga jer je nVidia zgrnula ogromne pare i prosto pokazala da im se hebe za krunu najbrze karte (i ako su imali najbrzu kartu do pojave papirne Ghz Edicije) kao sto se pricalo godinama da je to bilo samo poenta :: Biznis je prevashodan :: :: U krajnjem slucaju imamo i procesorski deo.Intel je daleko brzi od AMD-a sa drasticno vecom cenom pa gde je tu monopol> :: Svako ima pravo da ponudi ono sto moze i odredi cenu svog proizvoda :: Trziste se pita,ako trziste to prihvati znaci da moze pa stoga tvoj komentar o monopolu ne pije vodu :: :: I kad se tice kasicice..Isto se necu sloziti :: nV kad je izbacivala Fermi amd je imao Cypress .Za to vreme i samo kasnjenje nV zbog nm procesa AMD je izbacio jos jednu seriju i novu arhitekturu Cayman.Fermi nije odgovor na Cayman vec na Cypress od koga je jaci okvirno i do 50% .Cela rodamapa se menjala zbog kasnjenja.Evo sad su opet pomerili Maxwell za sledecu godinu a trebao je za ovu.Em mogu da zarade,imaju sa cim em im nm proces vise lezi za Maxwell arhitketuru em se ophode prema konkurenciji koja realno i nije neka. :: :: Ima tu mnogo detalja,prica nije bas tako prosta kao jedan i jedan. :: A da svi zele da zarade preko nas korisnika to je tacno,nema tu ljubavi,samo biznis :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Prvo: GK 110 je bio u najavi... A kao sto svi vidimo trebalo im je jos dobrih godinu dana da ga naprave/dorade... A isto im se desilo sa onom vurunom GTX480 napravili su je ali se ogradili od nje garancijom od godinu dana... onda su posle godinu dana cekanja izbacili GTX580 ne bi li izvadili stvar...
Drugo: Pored ovakve cene GPU-a sta pre izabrati sve konzole ili jednu GPU...
Trece: Moram primetiti da cene komponenti idu gore od kad su se pojavili `pametni telefoni` pri cemu ne mislim na one pre iOS-a, android-a, itd... Jednostavno prodaja pada ulaganja u nove proizvode su veca i cini se da se to prilicno odrazava na ceni komponenti pogotovu GPU-a...
Cetvrto: Da li po analogiji da nVidia dozvoljava AMD-u da prezivi mozemo reci da Ferrari dozvoljava ostalim proizvodjacima automobila da prezive...
Peto: Nervira me kad u banerima PCB na IT forumu vidim reklamu za matijevic kobasicetine... i sto je najgore ne mogu da ih blokiram stalno se vracaju ko da ih nakom dobre pijanke PCB povraca...
Sesto... Dalje odustajem... jer ovo ipak nije skupstina...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ...priznas ili vidis ali AMD opstaje samo zato sto mu nVidia dozvoljava :: GK110 je bio spreman jos u prvoj generaciji ali necu vise o tome jer sam ponavljao vise puta :: AMD je svakako nVidia-i omogucio da zaradi sa GK104 i derivatima. :: :: Nemoj misliti da AMD da je mogao nebi izbacio grafiku koja bi daleko nadmasila nVidia-u.Nema tu mnogo filozofije,godinama pokusavaju da uhvate korak sa nV ali bezuspesno jer tehnoloski nisu na tom nivou :: To je generalno cinjenica. :: Takodje ne vidim ni logiku zasto nV sada nebi iskoristila pun potencijal chipa kad vec u sledecoj seriji u nizem nm procesu ide Maxwell? :: :: Nema tu monopola nikakvog.Ako karta koja daje 100% kosta 500 eur bolji i brzi proizvod od 140% sa pravom moze da kosta 700 eur :: Ne postoji zakon gde pise da dva proizvoda moraju da budu pribliznih performansi :: Pa i sa serijom 6xx je situacija takva iz razloga jer je nVidia zgrnula ogromne pare i prosto pokazala da im se hebe za krunu najbrze karte (i ako su imali najbrzu kartu do pojave papirne Ghz Edicije) kao sto se pricalo godinama da je to bilo samo poenta :: Biznis je prevashodan :: :: U krajnjem slucaju imamo i procesorski deo.Intel je daleko brzi od AMD-a sa drasticno vecom cenom pa gde je tu monopol> :: Svako ima pravo da ponudi ono sto moze i odredi cenu svog proizvoda :: Trziste se pita,ako trziste to prihvati znaci da moze pa stoga tvoj komentar o monopolu ne pije vodu :: :: I kad se tice kasicice..Isto se necu sloziti :: nV kad je izbacivala Fermi amd je imao Cypress .Za to vreme i samo kasnjenje nV zbog nm procesa AMD je izbacio jos jednu seriju i novu arhitekturu Cayman.Fermi nije odgovor na Cayman vec na Cypress od koga je jaci okvirno i do 50% .Cela rodamapa se menjala zbog kasnjenja.Evo sad su opet pomerili Maxwell za sledecu godinu a trebao je za ovu.Em mogu da zarade,imaju sa cim em im nm proces vise lezi za Maxwell arhitketuru em se ophode prema konkurenciji koja realno i nije neka. :: :: Ima tu mnogo detalja,prica nije bas tako prosta kao jedan i jedan. :: A da svi zele da zarade preko nas korisnika to je tacno,nema tu ljubavi,samo biznis :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Nece biti moj Abnere..GK110 prvo nikad nije bio najavljen od strane nV!On je preciznije receno samo prizeljkivan od strane nV fanova u koje se i ja ubrajam!Zato je Tesla dobio GK110 u K20 i K20X verziji . Sve ostalo su bile samo spekulacije..
Fizicki je i tad postojao,meni ne moras da verujes na rec niti ikom,ja znam da jeste jer sam imao informaciju jos tad stim sto nije yield bio tako dobar kao sad tj nm proces nije sazreo kao sad pa i da su ga izbacili u produkciju bilo bi jako malo tih karti a cena paprena.
Drugo srednja klasa tj mainstream je trebala prva da se izbaci kao sto jeste. Godinu dana ranije sam o tome pisao na benchu,mozes da nadjes moj post. GK104 je svetlost dana ugledao kao Hi End jer im je realno to AMD omogucio. GK110 ostavljen za seriju 7xx kao sto je sad rec..
I naravno slazem se,treba sacekati,sve su to samo spekulacije pa i videti sta konkurencija nudi i kako itd..
Drugo : *Izabrati jedan dobar SLI iz mainstream klase*
Sto se tice reklama to ti ne mogu pomoci i sam imam problem sa preklapanjem gornjeg banera sa PC Berza tako da ne mogu nekad da refreshujem stranu uopste!Da li je do flash-a ili neka greska u skripti pc berze ne znam,mozda je i do vodene lisice..
i famoznog VooDoo5 6000 Iako je bio mnogo mnogo mocniji od tadasnjih Gforce propade zbog svojih vizija. Tada je bilo smesno sto se koristi SLI i MOLEX za dodatno napajanje ali kad zagusti zelenima onda nije bilo smesno. Jebes ti svu tu moc kad zbog par losih poteza ode 3Dfx pod led. Ne kazem da se to moze desiti opet cak su vrlo male sanse za to ali ipak ljudi ne kazu za dzabe:`ISTORIJA SE PONAVLJA`...
SF serija o kojoj se prica u ovoj temi. Odgledao sam prvu sezonu Continuum-a, pa dok cekam drugu da imam sta naucnofantasticno da konzumiram. Ne mogu bez malih zelenih.
Sport zbog koga danas na svakih 10 metara ima KLADIONICA ?
Sport zbog koga jedan fudbaler dobija mesecnu platu kolko neko ovde ne dobije za ceo zivot ?
Ja razumem platu u F1, svakom voznjom postoji rizik da ces poginuti, ALI KOJI K. je onaj Kristijano Ronaldo recimo sa svojom perverzijom od plate... Koji on rizik trpi na utakmici ?
Svet je davno otiso u k....
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: Sky letis pred rudu mnogo :: `AMD opstaje zato sto mu n vidia dozvoljava` ?? :: Takve gluposti ne smes da iznosis zato sto to nije tacno :: Tacno je da je n vidija ispred ali komentari ovakvog tipa nisu tacni :: :: Silom se ne postize nista u zivotu :: Gledaj samo sport i sve ce ti biti jasno, tako je i u IT-u :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: ...priznas ili vidis ali AMD opstaje samo zato sto mu nVidia dozvoljava :: :: GK110 je bio spreman jos u prvoj generaciji ali necu vise o tome jer sam ponavljao vise puta :: :: AMD je svakako nVidia-i omogucio da zaradi sa GK104 i derivatima. :: :: :: :: Nemoj misliti da AMD da je mogao nebi izbacio grafiku koja bi daleko nadmasila nVidia-u.Nema tu mnogo filozofije,godinama pokusavaju da uhvate korak sa nV ali bezuspesno jer tehnoloski nisu na tom nivou :: :: To je generalno cinjenica. :: :: Takodje ne vidim ni logiku zasto nV sada nebi iskoristila pun potencijal chipa kad vec u sledecoj seriji u nizem nm procesu ide Maxwell? :: :: :: :: Nema tu monopola nikakvog.Ako karta koja daje 100% kosta 500 eur bolji i brzi proizvod od 140% sa pravom moze da kosta 700 eur :: :: Ne postoji zakon gde pise da dva proizvoda moraju da budu pribliznih performansi :: :: Pa i sa serijom 6xx je situacija takva iz razloga jer je nVidia zgrnula ogromne pare i prosto pokazala da im se hebe za krunu najbrze karte kao sto se pricalo godinama da je to bilo samo poenta :: :: Biznis je prevashodan :: :: :: :: U krajnjem slucaju imamo i procesorski deo.Intel je daleko brzi od AMD-a sa drasticno vecom cenom pa gde je tu monopol> :: :: Svako ima pravo da ponudi ono sto moze i odredi cenu svog proizvoda :: :: Trziste se pita,ako trziste to prihvati znaci da moze pa stoga tvoj komentar o monopolu ne pije vodu :: :: :: :: I kad se tice kasicice..Isto se necu sloziti :: :: nV kad je izbacivala Fermi amd je imao Cypress .Za to vreme i samo kasnjenje nV zbog nm procesa AMD je izbacio jos jednu seriju i novu arhitekturu Cayman.Fermi nije odgovor na Cayman vec na Cypress od koga je jaci okvirno i do 50% .Cela rodamapa se menjala zbog kasnjenja.Evo sad su opet pomerili Maxwell za sledecu godinu a trebao je za ovu.Em mogu da zarade,imaju sa cim em im nm proces vise lezi za Maxwell arhitketuru em se ophode prema konkurenciji koja realno i nije neka. :: :: :: :: Ima tu mnogo detalja,prica nije bas tako prosta kao jedan i jedan. :: :: A da svi zele da zarade preko nas korisnika to je tacno,nema tu ljubavi,samo biznis :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
:: Ovo je ludooo! Ali cena je za bubreg, 900$ !! :: :: - GK110 Kepler GP :: - 2688 CUDA core :: - 6GB of GDDR5 memory, 384-bit bu :: - 732MHz core, 5200MHz memor :: - Performance about 85% of a GTX 69 :: - 899 US :: - End of February launc :: ::
Nemam ja nista protiv fudbala....Ali ceo svet je odavno otisao u kxxxx pa necu puno da ulazim u te diskusije...Eno svetsko prvenstvo je bilo u Africi , jesi li video pozadinu svega toga... Gana, masovno djubriste. Masovna proizvodnja ovde pokazuje svoje lice....
I mi sad diskutujemo svaki dan o novom hardveru, sve je to posledica masovne proizvodnje...
Kakav ce sutra doprinos fudbal imati u svetu,glavna sfera interesovanje omladine je ili sportskog tipa (sta rade sportisti i waste life na to ) ili igranje igrica... Zasto se ne podsticu i druge sfere interesovanja...Zasto se ne podstice znanje i kultura, i unapredjenje covecanstva u svakom pogledu...
Ako pogledate globalno, covecanstvo je nenormalno napredovalo u proteklih 150 godina,pod uticajem ovozemaljksih sila ili ne , nije vise ni bitno...Bitno jeste da je Nikola Tesla postavio nove temelje za buduce generacije, medjutim, niko slican tesli se ni nakon 100 godina jos uvek nije rodio... Plodove njegovog znanja, njegove zamisli i savremeni zivot u punom sjaju kakav smo trebali imati odavno necemo imati ni narednih 100 godina...
Super provodnici,besplatna ekoloska energija dostupna svima,bezicni prenos energije, i jos mnogo toga, nece biti dostupno jos ko zna koliko...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: Loptu u noge :: igraj fudbal kao i on ili mesi, pa ces i ti da zaradjujes isto :: :: Nije stvar u riziku, stvar je u potraznji i ponudi, :: fudbal gleda ceo svet, jbg kako je tako je :: :: Sto onda rudar sa rizikom da pogine svaki dan :: ima manju platu od cistacice u nekom mega fensi preduzecu :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647021. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.