`A chassis at this level comes at a certain price, you`ll find it for roughly 225 EUR in etail. So if this is your cup of thea, then we can definitely recommend it.`
Yeah... right... za koliko bese moze 690 da se kupi? 65 eura? Ma, neee, nije precenjeno..
To je brend ,cena koja mora da se plati za ekskluzivu (sarkazam) Sto bi dali 80 eur za 690 kad mozemo 225 eur za Enermax .. Sve u svemu sasvim prosecno kuciste!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pogledaj malo zavrsnu obradu,nisam bas siguran da je preslikana u smislu kvaliteta. Rekao bih da je CM ipak kvalitetniji ali da su vizuelno isti to stoji,vec sam u prvom postu to istakao..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ali kad oduzmes cenu ventova koji su ugradjeni u njega
15.01.2013. 00:06
status: user broj poruka: 939
a za koje se mora priznati da su top klasa,kuciste izadje oko 100 evrica?!S obzirom na velicinu i brend,to u normalnim zemljama izadje vrlo primamljivo.
Nisam znao da smO na evropskom/svetskom nivou svesti.. Nikako da vas po`vatam,il ste u Srbiji il` u globalu :)
Ventovi jesu dobri ali je realno u kompletu precenjeno..Bili bi frajeri i izuzetno konkurentni kada bi sve to sprckali zajedno u 100 evrica.Ovako nema sta da traze..
Jeste, imas pravo. Sada kad sam pregledao sve slike, CM deluje kao babaroga za ovaj enermax. A i licno, vizuelno mi je lepsa gornja i prednja maska na 690-ki.
:: Pogledaj malo zavrsnu obradu,nisam bas siguran da je preslikana u smislu kvaliteta :: Rekao bih da je CM ipak kvalitetniji ali da su vizuelno isti to stoji,vec sam u prvom postu to istakao. :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ne vidim šta toliko ukazuje da je cena nerealna? Da li je iko od vas pročitao recenziju ili ste samo napravili vizuelnu komparaciju? Kao prvo, kućište je u klasi sa Corsair Obsidian serijom, dakle daleko većih gabarita od mid tower CM 690, podržava workstation-dual server ploče, ma, evo čitajte: http://goo.gl/qbGd2
Sve to kad svedes i nivo koji pokusavaju da nametnu kao ime/brend nisu opravdali ni pola. O ceni je izlisno i pricati,to je katastrofalno ! Eto zasto kaze stara izreka `Sto baba,corava deca` Pravi ono u cemu si masjtor svog zanata,za napajanja su neprikosnoveni ,sad svastare.. Ma valuta je cudo,samo da se sto vise zaradi :)
@Morti
Realno je mnogo para a i kvalitet nije neki! CM Storm Striker/Trooper su avion za ovo!
ali ajd` da svaki od 5 ugradjenih fanova kosta 20 evra(a kosta mnogo vise)to mu smanjuje cenu za 100-tku,a i velicina je 670x640x230 mm,ima tu sta interesantno.
Ok.Ja sam bio vise sarkastican. Ali nebih dao vise od 150 eur za ovo kuciste. Za 200 i kusur eur imas daleko bolja kucista a kuciste zarad ventova nebih nikad zrtvovao zbog razlike u ceni. Dacu i 250 eur za suvo kuciste ali da bude bruka nego za neku osrednju klasu sa fancy ventilartorcicima koji su isto tako precenjeni..
Jeste mnogo, dizajn je najveći minus, ali kućište ovih dimenzija, ovakvog unutrašnjeg prostora sa svim ventilatorima, hot swap-om, opcijom montiranja dva napajanja opravdano košta više u odnosu na mid-tower kućišta. Ni meni se ne sviđa završna obrada, ali za vodeno je dušu dalo! :) :: :: @Mort :: :: Realno je mnogo para a i kvalitet nije neki :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
ali imao sam Enermax magma i T.B.silence ventove,bili su prilicno skupi,ali su vredeli svaku paru i nisu bili ruzni ko Noctua,izradjeni su bili veoma kvalitetno,ne vidim zasto bi fuserili na kucistu. A ovaj Temjin je stvarno nebulozno kupiti za ove pare,ma gde neko da zivi!
Brate ne lici mi ovo na tebe..Sasvim povrsno si odreagovao.Predao si se sistemu tek tako :) Uzece ti dusu Iluminati :))) Elem,ovo kuciste nema apsolutno ni jednog jedinog aduta da bude ovoliko zacenjeno! Vece dimenzije diktiraju malo jacu cenu ali sve mi se cini da oni ovde prodaju `mrak` uz svoje fancy ventilatorcice..Aman pogledaj Trooper,Stryker ,pogledaj cene,i ta kucista idu uz ventilatore so? A da ne pominjem Cosmos S 1100,i na kraju krajeva ona zanimljiva budzevina Thermaltake VN10001W2N kosta manje.. A kvalitet odnosno NE/kvalitet?!Bla..bla..Meeeee,ovcice..Kapish? :)
:: Jeste mnogo, dizajn je najveći minus, ali kućište ovih dimenzija, ovakvog unutrašnjeg prostora sa svim ventilatorima, hot swap-om, opcijom montiranja dva napajanja opravdano košta više u odnosu na mid-tower kućišta. Ni meni se ne sviđa završna obrada, ali za vodeno je dušu dalo! : :: :: :: :: @Mort :: :: :: :: Realno je mnogo para a i kvalitet nije neki :: :: :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
nikako silverstone ventove,vidis da dim suklja gde god ih stave!!!
kupili su dim masinu jos od Raven 1 kucista i koriste je u svakom EPP koji naprave.Imam taj R1 vec 3-4 godine i sva tri venta su jos uvek necujna i bez zamerki,jedino jos nisu dim terali iz kucista i nadam se da i nece!
:: @Strslje :: :: Ja sam bacio oko na ove ventove,meni trebaju zbog vodenog sistema :: :: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8m8fC809TK :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
:: nikako silverstone ventove,vidis da dim suklja gde god ih stave!! :: :: kupili su dim masinu jos od Raven 1 kucista i koriste je u svakom EPP koji naprave.Imam taj R1 vec 3-4 godine i sva tri venta su jos uvek necujna i bez zamerki,jedino jos nisu dim terali iz kucista i nadam se da i nece! :: :: :: @Strslje :: :: :: :: Ja sam bacio oko na ove ventove,meni trebaju zbog vodenog sistema :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8m8fC809TK :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
ma jok,imam R1(Raven 01) kuciste,u njemu tri Ss fan-a,a ovi fanovi ce se uzeti u razmatranje.
:: Cek koji R1?Ovo je AP121. Ove imas,sa klipa :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: nikako silverstone ventove,vidis da dim suklja gde god ih stave!! :: :: :: :: kupili su dim masinu jos od Raven 1 kucista i koriste je u svakom EPP koji naprave.Imam taj R1 vec 3-4 godine i sva tri venta su jos uvek necujna i bez zamerki,jedino jos nisu dim terali iz kucista i nadam se da i nece! :: :: :: :: :: @Strslje :: :: :: :: :: :: Ja sam bacio oko na ove ventove,meni trebaju zbog vodenog sistema :: :: :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8m8fC809TK :: :: :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: ::
od 140mm...zanimljiv dizajn, duvao je kao blesav, ali je bio nesnosno bučan na većim obrtajima (već na 800+)...sad imam ovo http://goo.gl/Qm6MA uz nekoliko Appolish i Silence ventova 120/140mm, tišina uz solidan protok vazduha... Fiat iustitia, et pereat mundus
sad sam ih malo bolje pogledao na 1500rpm i nije im bas neki air-flow ,35.36CFM.Pogledaj npr.gore pomenuti enermax T.B.silence http://bit.ly/ZQW0yS na 1500 skoro duplo!A ovaj xigmatek je biser izgleda!
:: Mislio sam da govoris o fanovima posto smo o tome pricali pa pomislih da si nesto permutovao : :: :: Pa fanovi postoje kod nas vec duze vreme : :: :: http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0202091311&k=0 :: :: Ja cu za sad da narucim 3 komada pa kud puklo da puklo :)) :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: ma jok,imam R1(Raven 01) kuciste,a ovi fanovi ce se uzeti u razmatranje kad dodju kod nas :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.