Kako je vreme odmicalo trziste se sve vise okretalo ka mobilnim prenosivim uredjajima pocev od savremenih mobilnih telefona preko laptopova do sve popularnijih tablet racunara.. nVidia je uskocila u trku i polako preuzima primat na polju mobilnih chipova za prenosive uredjaje. Posle Tegra 3 uskoro ce se pojaviti Tegra 4 koja ce po svemu sudeci mnogo da odskoci u odnosu na prethodni model a i na ostale proizvodjace .
Nema ovde sta da trazi nikakv AMD/Intel/Apple .Ovo je revolucionarni pomak! Inace koliko ja vidim daju na kasicicu ,uopste ne prave skokove koji bi realno mogli ili im nm proces ne ide na ruku..Koliko sam ispratio ima tu prostora jos da se odskoci u tehnoloskom smislu..
P.S.Gile23 je ovo ispratio malo bolje pa kad naleti na temu nek prokomentarise malo i da svoje prognoze :)))
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Prelazi se na novu arhitekturu kao sto je Kepler. Tegra 3 i dalje ima jaci CPU a sa Tegrom 4 mislim da ce tesko moci da se nose. No videcemo kad se pojavi jer ce ovo biti opasan chip za tablete.. Jedan Asus Prime mi se smesi ako Bog da :)
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pricao sam o ARM arhitekturi koja je deo i Applovog i nVidijinog i Samsunogovog SoCa, obzirom da si pominjao cpu. Pa naravno da se brinem, treba da budes zahvalan Eplu sto je posle njegove odluke i nV pocela da isplacuje dividende, tebi i torti kao najvecim akcionarima nV... A vala, i dosta ste im radili za dz
HTC se ulubio sa nVidijom, izgleda da imaju negi ocajan ugovor sa njima...
Prvo su se ulubili sa onim flajerom, pa onda sa HTC One... koji je uzgred receno jedini mobilni telefon sa tegra 3 SOC... uzas zivi, taj telefon tek sa novom revizijom chipa na 1.7GHz moze da izadje na kraj sa smugsmug chipon na 1.4GHz... toliko o superiornosti arhitekture...
Elem cini se da ce HTC-u svanuti kad istekne ugovor bas kao sto je Intel-u svanulo kad se kurtalisao onog Rambus-a...
A sta reci tek o o `brzim okidajucim zmajevima` koji sa dva jezgra tuku nVidijinih 5 komada u tegra 3 nekih 90% bolji rezultati u testovima, nocna mora za zelenu kompaniju...
A da ne spominjemo da je trziste mobilnih telefona takvo da se proizvodi izbacuju na polugodisnjem nivou pri cemu ima bar cetri dostojana takmaca sto znaci da se skoro svakih par meseci izbacuje novi proizvod koji prehodnu generaciju gura dole i cini je potpuno OUT za manje od godinu dana... pri cemu jedino APPLE ima sjajnu politiku jedan ali vredan i to VRHUNSKI proizvod godisnje koji je bolje prodavan nego proizvodi svih ostalih igraca na trzistu zajedno...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pricao sam o ARM arhitekturi koja je deo i Applovog i nVidijinog i Samsunogovog SoCa, obzirom da si pominjao cpu. Pa naravno da se brinem, treba da budes zahvalan Eplu sto je posle njegove odluke i nV pocela da isplacuje dividende, tebi i torti kao najvecim akcionarima nV... A vala, i dosta ste im radili za dz :: ::
Ako se slican koncept upotrebi u nekim buducim Tegrama kroz GeForce arhitekturu ne smem ni da zamislim kakav chip ce to biti i koliko ce biti unosan za svaki tablet racunar.
U krajnjem slucaju videcemo kako ce se Tegra 4 pokazati a sta nam donosi buducnosti i da li ja dobro rezonujem to cemo otom potom.Ali seticu se za koju godinu da vas podsetim sta sam rekao :) ako budem tu.. Sky do sad ne pogresi nigde,za vas ne znam
Jedino sto u kapiralistickoj trzisnoj utakmici ima odziva medju investitorima je PROFIT...
A nVidia sa svojom superiornom Tegrom pravi samo gubitke... koje porivaju investitori u ocekivanju da ce uspeti da preokrenu triziste... ne znam koje bajke im pricaju ali za sada uspevaju da izmuzu pare... i samo je pitanje vremena kad ce priliv prestati...
Apple se opekao sa smugsmug-om pa je krenuo putem da sam sve pravi, smugsmug je uvidevsi da vise nema copy/paste od APPLE-a takodje krenuo da integrise vecinu stvari koje sam pravi...
Sta kazu napredak na polju igara, integrisani USB 3.0, cuda, muda i ostale sitnice... koje zivot znace...
Jedino ih keca to sto u APPLE i SmugSmug skoro sigurno nece da ih ugradjuju a te dve firme su skoro preuzele trziste mobilnih telefona...
Ovo kazem onako gledajuci sta ljudi samaraju po lokalnom LRT-u to je ili SmugSmug S-III ili Apple 4, pokoji HTC (buranija poput mene) i zaostala Crna Bobica (vrsta u izumiranju), dok ganci i dalje obozavaju Nokia (ovo je tek vrsta u izumiranju) mobilne uredjaje...
:: Tegra je buducnost hteli vi to ili ne da priznate..Proci ce koja godina opet ce stvari leci na svoje :: nVidia tehnoloski stoji jako visoko.Maxwell ide u integraciji ARM cpu-a ujedno sa Cuda jezgrima,hibrid GPU/CPU :: http://videocardz.com/38693/nvidia-sticks-with-tsmc-for-20nm-maxwell-geforce-800-serie :: :: Ako se slican koncept upotrebi u nekim buducim Tegrama kroz GeForce arhitekturu ne smem ni da zamislim kakav chip ce to biti i koliko ce biti unosan za svaki tablet racunar :: :: U krajnjem slucaju videcemo kako ce se Tegra 4 pokazati a sta nam donosi buducnosti i da li ja dobro rezonujem to cemo otom potom.Ali seticu se za koju godinu da vas podsetim sta sam rekao :) ako budem tu. :: Sky do sad ne pogresi nigde,za vas ne znam :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Tegra 4 je imba brza, ili ce biti u rangu sa A7(x) ili ce biti brza od A7(x). nVidia ce morati da se pomuci kako bi se mlatila sa Apple-om jer ce Apple za koju godinu sam za sebe proizvoditi SOC-ove koje ce cak ugradjivati i u desktop racunare. Tegra izlazi na svake 2 godine sto i nije sjajno, jer uprkos svemu oni ce biti u rangu, par procenata iznad Apple-ovog SOC-a.
Samsung je takodje tu jak igrac jer prati u stopu sa svojim Exynos-om.
Ako mislite da Tegra lose prolazi, zajebali ste se, kinezi u vecinu svojih low end uredjaja ubacuju bas ovu Tegru, cak je i u Nexus-u 7 Tegra 3.
@abner BB nije vrsta u izumiranju, vracaju se na velika vrata, cak velike US agencije uveliko testiraju nove BB telefone i planiraju da se vrate sa iOS-a na BB. Ako te zanima najmocniji CPU, pogledaj A15 u Nexus-u 10, odvaljuje A6. I da Samsung najvise proda Smartphone-a, Apple je drugi trenutno i telefon godine je na vecim sajtovima SGS 3, iPhone 5 je tek negde oko petog mesta.
Najveca guzva APPLE i SmugSmug, HTC to i tamo uglavnom ih prodaju uz pakete, poneki indus u Nokia store, a BB prazno...
Eto toliko o tome kako nisu vrsta u izumiranju... Ima BB neke svoje prednosi kao njihova unikatna mreza, pa BB code, pa poruke izmdju telefona mimo operatera i sl, ali ne zivi se samo od kompanija, da budem precizniji pare su se uvek a i u buduce ce se praviti samo na sirotinji a ne na bogatima...
:: Tegra 4 je imba brza, ili ce biti u rangu sa A7(x) ili ce biti brza od A7(x). nVidia ce morati da se pomuci kako bi se mlatila sa Apple-om jer ce Apple za koju godinu sam za sebe proizvoditi SOC-ove koje ce cak ugradjivati i u desktop racunare. Tegra izlazi na svake 2 godine sto i nije sjajno, jer uprkos svemu oni ce biti u rangu, par procenata iznad Apple-ovog SOC-a :: :: Samsung je takodje tu jak igrac jer prati u stopu sa svojim Exynos-om :: :: Ako mislite da Tegra lose prolazi, zajebali ste se, kinezi u vecinu svojih low end uredjaja ubacuju bas ovu Tegru, cak je i u Nexus-u 7 Tegra 3 :: :: @abner BB nije vrsta u izumiranju, vracaju se na velika vrata, cak velike US agencije uveliko testiraju nove BB telefone i planiraju da se vrate sa iOS-a na BB. Ako te zanima najmocniji CPU, pogledaj A15 u Nexus-u 10, odvaljuje A6. I da Samsung najvise proda Smartphone-a, Apple je drugi trenutno i telefon godine je na vecim sajtovima SGS 3, iPhone 5 je tek negde oko petog mesta :: :: Pozdrav!
Sto volem kad se udrzui njih 10 sa parolom oboricemo apple i postacemo najjaci :) Ljudi ... Tegra 1,2,3,4,5,6 ma koji god da dodje apple je za 2 koraka ispred ..Nesto slicno kao intel i amd koliko god se amd busao u grudi intel mu sa svojim srednjim segmentom (I5 ) zapusi usta za I7 ne mogu da pricam jer je van serije... Tako da samo nek oni izbacuju cene idu dole (obicnih uredjaja) Znate onu nasu imate audi bmw kadilak vw opel seat I MERCEDES tako vam je i u it industriji samo polako kad se digne blesavi IBM(lenovo) bice kuku lele dotle intel bere kajmak punim plucima jedva cekam sad i AMD da izbaci svoje Recimo IBM je izbacio za nintendo wii u sta ga to sprecava da izbaci za desktop ?? ili koliko mu daju da ne izbacuje mislite o tome :D http://www.tomshardware.com/news/ibm-nintendo-wii-u-powerpc-chip,17884.html
Apple moze sutra da kupi Nvidiu zajedno sa intelom ali on ide logikom BMW sve svoje sto je po mene odlicno :D ajmo sad paljba po Apple i IBM AMD INTEL :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
Ma kakvi bre... Eno Apple je izbacio onaj mini tablet i tuce one jeftine robotice...
Pre neki dan su pustili vest da krecu sa dva jeftinija modela Apple telefona... Cisto da popune rupe i izmaknu stolicu SmugSmug-u i ostalima... Mada sam ja vec bezecovao svoj sledeci telefon u ameriki ga zovu Droid, u Japanu Butterfluy, itd...
A sto se tice ove Bagra 4 pa kako da ne bude brza 6x kad GPU deo ima 72 jezgrovita muda umesto 12 koliko ih ima u Bagri 3... Koliko li ce to da trosi videcemo... mada deluje impresivno da se toliko svega spakuje u maleni chip...
:: :: Sto volem kad se udrzui njih 10 sa parolom oboricemo apple i postacemo najjaci : :: Ljudi ... Tegra 1,2,3,4,5,6 ma koji god da dodje apple je za 2 koraka ispred ..Nesto slicno kao intel i amd koliko god se amd busao u grudi intel mu sa svojim srednjim segmentom (I5 ) zapusi usta za I7 ne mogu da pricam jer je van serije... Tako da samo nek oni izbacuju cene idu dole (obicnih uredjaja) Znate onu nasu imate audi bmw kadilak vw opel seat I MERCEDES tako vam je i u it industriji samo polako kad se digne blesavi IBM(lenovo) bice kuku lele dotle intel bere kajmak punim plucima jedva cekam sad i AMD da izbaci svoje Recimo IBM je izbacio za nintendo wii u sta ga to sprecava da izbaci za desktop ?? ili koliko mu daju da ne izbacuje mislite o tome :D :: http://www.tomshardware.com/news/ibm-nintendo-wii-u-powerpc-chip,17884.htm :: :: Apple moze sutra da kupi Nvidiu zajedno sa intelom ali on ide logikom BMW sve svoje sto je po mene odlicno :D :: ajmo sad paljba po Apple i IBM AMD INTEL :D :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sapphir :: Cooler Master HAF 91 :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: Altec Lansing VS3151 :: LOGITECH G40 ::
@Dejzan Ti si promasio thread ocigledno.. Niko nije spominjao Apple osim ako ti bas bode oci sto je Tegra 4 osetno brza od A6X :) Ne verujem ni da ce A7 biti brzi od Tegre 4,mozda A7X a i to ce biti sa malom razlikom. Neka sledeca Tegra bude brza od prethodne isto toliko koliko je sad to ce biti dovoljni koraci da ih tesko ko sustigne a veruj mi da ce Tegra 5 biti jos drasticnije brza nego sto je sad Tegra 4 u odnosu na Tegra 3. Naopomenuo sam da ce najverovatnije da se drze koncepta Maxwell based koji je chip sastavljen u integraciji ARM i Cuda jezgara!Toliko o tome sto je Apple ispred.nVidia je vodeci lider na polju GPU tehnologije..Na mobile trziste su tek uplovili,usudicu se da kazem da se tek zagrevaju tj tek hvataju zalet..
First page loading speed Tegra 4 with 27 seconds to complete the 25 website page load, as the contrast is Nexus 10, it uses the Samsung Exynos 5 processor, dual-core A15 architecture has not finished loading, screenshots The final use is 50 seconds. http://www.expreview.com/topic/img/review/News/201301/0107/t402.jpg
With several other dual-core or quad-core ARM processor compared its performance than the Apple iPad 4 but also strong A6X.
Released earlier OPPO Finder 5 phone mentioned hardware HDR function, Tegra 4 also supports this function is to take pictures of HDR processing on graph compares the middle of ordinary photographs, the rightmost camera HDR processing. http://www.expreview.com/topic/img/review/News/201301/0107/t405.jpg rinciple is Tegra 4 built-in image processing engine
Game performance http://www.expreview.com/topic/img/review/News/201301/0107/t406.jpg Part of the game was the most important Aspect Tgera 4, but the cup is just off the net, only to see the yellow total recovery after an `unprecedented` game demo - Dead Trigger 2 screen effect seemingly very shock.
The Tegra 4 can be used with NVIDIA icera 500 baseband support 4G/LTE, the latter uses a revolutionary soft modem technology, its core area of only 40% of the traditional design.
The 4 specifications This is Tgera the quad-core Cortex-A15 architecture, 72 GPU core, optional 4G/LTE module, according to NVIDIA`s description of its performance is the strongest, the next step is to wait for release to the market.
Ovako matori da ne tupimo mnogo idemo na cinjenice vazi??? aj krecemo Prvo tegra 1,2,3, smece svi su se slozili i tu prica staje .Jeste da ima performanse i to solidne ali daleko od apple-a .To sta ce tegra 5 da donese okaci macku o rep.. Jer apple i drugi proizvodjaci nece sedeti skrstenih ruku i cekati nvidiu da mrdne.Evo pogledaj AMD na primer batalili su smartphone i skoncentrisali se na tablete zasto ? jer nece da se prostiru svuda pa da prodju ko nvidia ovo valja ovo ne valja i sl. Moja poenta je sledeca samo nek se napreduje da bude zdrava jurnjava za proizvodima ali napominjem kao i za seriju 8 koja treba da izadje amd-a nece narod da uzima rebrand vise ili si napravio pomak ili nisi. Nvidia singl top karta kosta 560 a amd 480 pritom amd pere patos u tom segmentu.Znaci napravi igracku koja ce da me zanima i da je lepo platim a ne plati i trt pomak. Nvida ce jos koju godinu da bude sama i onda ce zavrsiti ili u apple ili intelu zivi bili pa videli E da imas Apple pa svi ostali kao sto sam ti reko za mercedes :)
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
:: @Dejza :: Ti si promasio thread ocigledno. :: Niko nije spominjao Apple osim ako ti bas bode oci sto je Tegra 4 osetno brza od A6X : :: Ne verujem ni da ce A7 biti brzi od Tegre 4,mozda A7X a i to ce biti sa malom razlikom :: Neka sledeca Tegra bude brza od prethodne isto toliko koliko je sad to ce biti dovoljni koraci da ih tesko ko sustigne a veruj mi da ce Tegra 5 biti jos drasticnije brza nego sto je sad Tegra 4 u odnosu na Tegra 3 :: Naopomenuo sam da ce najverovatnije da se drze koncepta Maxwell based koji je chip sastavljen u integraciji ARM i Cuda jezgara!Toliko o tome sto je Apple ispred.nVidia je vodeci lider na polju GPU tehnologije..Na mobile trziste su tek uplovili,usudicu se da kazem da se tek zagrevaju tj tek hvataju zalet. :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ja sam mislio da ces ti polemiku da zasnivas stvarno na cinjenicama a ne na rekla-kazala da ne kazem fanbojizmu.
Prvo jos jednom cu napomenuti da si promasio thread!
Idemo od cinjenica..
1.Tegra 4 je generalno najbrzi chip na trzistu 2.Revolucionarni GPU ,igre brutalno izgledaju 3.Nekoliko puta je brza od A6X 4.I te kako su konkurentni,trenutno najjaci 5.Sam status i polozaj ih cini uspesnim igracem 6.Buducnost sledece Tegra generacije takodje moze da se analizira kroz koncept kojim se vode!
Ove cinjenice su veoma proste i jasne,naravno da ni konkurencija nece spavati ali dokle moze da gura sa svojom tehnologijom to je vec diskutabilno.
Gde si video toliko skupu nV kartu. Na ebay-u imas za 430$ a to o pranju je budalastina teska. Ako si na Ghz ediciju mislio ta karta prvenstveno ne postoji.Ocajan marketinski potez AMD-a iz razloga jer nemaju cime da pariraju nV.Sa njihovim najjacim chipom muce se sa nV chipom iz srednje generacije. GK110 da je izasao u konsumer klasi u prvoj seriji odrao bi Tahiti sa 50% razlike minimum!Naravno biznis je biznis,sto da zarade daleko manje kad mogu daleko vise stoga je i GK104 ugledao svetlos dana kroz visoku klasu. Prema tome,o tehnologiji i pranju nemoj bolje pricati jer su stvari mnogo kompleksnije nego sto to vecina vidi,zeli da vidi i da cuje.. nVidia sa tehnologijom stoji jako visoko a to sto mi realno dobijamo na kasicicu to je problematika koja se tice samog stanja na trzistu ,konzole,gaming industrija,trenutna tehnologija za izradu mikroporcesora tj nm proces i sl i ono najbitnije konkurencija koje prakticno sve manje ima i sve vise ce da posustaje..
Videli smo sta se desava na polju CPU-a,ovde ce stanje uskoro da bude jos gore,sa jos vecom razlikom!
Licno nisam gadljiv na apple ali realno ne volim toliko nV koliko ste vi bas zagrizeni za taj apple a realno ne znam ni sam zasto. Koji crni apple da kupi nV i zbog cega?To i da se desi pre ce Intel uloziti u nV jer mu treba GPU odsek u kom je tanak a to sve da se desi moralo bi da dodje do bankrota ili kraha same firme sto jednostavno nece biti nikad.nV i da ostane bez konkurencije ,kao sto kazes da bude sama opet ce se pojaviti neka nova firma koja ce da pogura GPU odsek i eto ti opet novog konkurenta .) sto znaci da sama nece biti prakticno nikad. A pored svega zapamti sta ti kazem,nV nikad nece pristati u bilo kojoj soluciji da preda vlasnistvo,verujem da bi mozda pristali na partnerstvo ali nikad na prodaju sto je opet smesno diskutovati jer ta firma ima ogroman budzet!
Na kraju krajeva nije mi jasno kako smo uopste i dosli do toga da Apple kupuje nV? Sto je babi milo to joj se i snilo
:: :: Ovako matori da ne tupimo mnogo idemo na cinjenice vazi??? aj krecem :: Prvo tegra 1,2,3, smece svi su se slozili i tu prica staje .Jeste da ima performanse i to solidne ali daleko od apple-a .To sta ce tegra 5 da donese okaci macku o rep. :: Jer apple i drugi proizvodjaci nece sedeti skrstenih ruku i cekati nvidiu da mrdne.Evo pogledaj AMD na primer batalili su smartphone i skoncentrisali se na tablete zasto ? jer nece da se prostiru svuda pa da prodju ko nvidia ovo valja ovo ne valja i sl :: Moja poenta je sledeca samo nek se napreduje da bude zdrava jurnjava za proizvodima ali napominjem kao i za seriju 8 koja treba da izadje amd-a nece narod da uzima rebrand vise ili si napravio pomak ili nisi :: Nvidia singl top karta kosta 560 a amd 480 pritom amd pere patos u tom segmentu.Znaci napravi igracku koja ce da me zanima i da je lepo platim a ne plati i trt pomak :: Nvida ce jos koju godinu da bude sama i onda ce zavrsiti ili u apple ili intelu zivi bili pa videl :: E da imas Apple pa svi ostali kao sto sam ti reko za mercedes : :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sapphir :: Cooler Master HAF 91 :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: Altec Lansing VS3151 :: LOGITECH G40 ::
Ja ne sporim da je cena malo jaca GTX680 nigde to nisam rekao ali to je Premium klasa. A AMD da je u boljoj situaciji drzao bi cene ovako je primoran zbog lose prodaje da spusta. Da ne pominjem usrane drivere ,microsttutering i sl . Ghz edicija koja postoji samo na papiru - konkretno referentni model izbacen vestacki - karta ne postoji u prodaji ali je zato deo baterije svakog testa - malo da skrenu paznju,popale masu .. Non referentnih primeraka ima ali svaki nosi razlicite specifikacije uglavnom jer su vrednosti ostavljene da se vendori sa tim pozabave..
Ako mene pitas,taj `shit` od serije 7xxx nebi ni u snu poredio sa Keplerom a kamo li da pricamo o nekoj Pirovoj pobedi ,kruni najbrze kartice koja je i onako klimava kako dodje koja smena drivera i pored svega sto mi je najsmesnija cinjenica da se jedva izbore sa konkurentnim chipom koji pripada srednjoj klasi. Da ne pricam o crkavanju koji je sve u vecem obimu..Kvalitet :))))
Drugo ,pricas o trzistu,a dajes primer Tomato zemlje Srbije..Srbija nije svet ..Ako pricamo pricamo ozbiljno!
Ja tebi zelim dugu i vecnu ljubav sa Apple posto vidim da ozbiljna polemika ne moze da se vodi,Apple i Bog :D
A sta fali u tom tekstu?Prsla Tegra>?Tekst nisi ni procitao uopste! Tekst je i na mestu a i pokusaj antikampanje..Sve sto su naveli kao prednosti u Tegri je iskorisceno prema tome nema lazi ni prevare,uspesan proizvod .. U krajnjem slucaju najbrzi chip ,eno ga A6X stoji u prasini sa PowerVR :)))))
E dzabe si krecio..Deder iznenadi me sa konkretnim stvarima.. Ako budes poceo opet Apple ovo ono,pa razna proricanja sudbine aka Kleopatra bolje nemoj.. I onako si zatrovao temu u kojoj nije ni trebalo da bude bilo kakve polemike ..
Zbogom ostaj Igumane..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.