Smooth gaming (Ozbiljno stivo) 7950 vs GTX 660 Ti !
STRANA 1 OD 1
SkyFire
Smooth gaming (Ozbiljno stivo) 7950 vs GTX 660 Ti !
05.12.2012. 22:41
T50587
status: user broj poruka: 18472
Danas smo kolega Dexter i ja malo procaskali o temi FPS vs FPS i stutteringu tj microstutteringu koji se ispoljava u realnom vremenu kao fenomen.
Zasto se krenulo u tu polemiku jeste jer je kolega Milunka izjavio (priznajem malo previse bukvalno) da 30 fps nije isto kod nV i kod AMD-a . Kad covek malo sagleda situaciju kako drugacije i objasniti? O cemu se zapravo radi? Rec je o fenomenu sttuteringa ili ti microsttuteringa (poznatiji kod Dual GPU kartica),radi se o kasnjenju u realnom vremenu.Broj FPS-a koji je izmeren je isti ali se kod jednih oseca lag (odredjeno kasnjenje izmedju frejmova) a kod drugih tecniji ,zdraviji gameplay ili kako to sirom testeri opisuju kao smooth gaming.
Od sttuteringa, inace sttuttering nije drop (pad fps-a) ,nije nikakvo seckanje (glitch) - trzaj,objasnjenje sam dao gore tako da ne brkate ove pojmove.
Opisan je kao defekt na bazi drivera ,odnosno relacija driver-hardver tako da je ova boljka negde cak stalno i prisutna kao osobina ,u svetu hardvera ovo se naziva `decija bolest`
Sa wikipedie :
As of May 2012, with the latest release of hardware and drivers from nVidia and AMD, AMD`s Radeon HD 7000 series is severely more affected by micro stuttering than nVidia`s GeForce 600 Series. In tests performed in Battlefield 3, a configuration with two GeForce GTX 680 in SLi-mode showed a 7% variation in frame delays, compared to 5% for a single GTX 680, indicating virtually no micro stuttering at all. A configuration with two Radeon HD 7970 in CrossFireX-mode, on the other hand, showed an 85% variation in frame delays, compared to 7% for a single card, indicating large amounts of micro stuttering. These results are reflected in the perceptual experience when looking at the outputted video.
Jedno stivo vezano za ovaj fenomen koje opisuje stanje detaljnije ,posveceno je bas ovome o cemu je rec ovde:
We`ve talked about this before, and it is very true here, that GTX 680 SLI was smoother, i.e. no stutter, no choppiness, no lag, no `micro stutter` as we played at this setting. Yet, with 7970 GHz Edition CrossFire we definitely felt it stuttering. It doesn`t show up in framerate, but it was very blatant and obvious as we moved about the game at this setting on 7970 GHz Edition CrossFire.
Jako bitno,po framerate-u to ne moze da se uoci ,ja sam vec pojasnio,evo i ljudi potvrdjuju..
Temu sam postavio cisto iz edukativnog karaktera,da se znanje i svest izdigne na visi nivo. Da konacno suzbijemo predrasude,potisnemo strasti ,govorimo istinu.. Nadam se da nece biti nezeljenih reakcija,ko je negativno nastrojen TEMU NEK SLOBODNO ZAOBIDJE!
P.S.Pozdrav za Milunku
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Re: Smooth gaming (Ozbiljno stivo) 7950 vs GTX 660 Ti !
05.12.2012. 23:02
status: user broj poruka: 1301
Eo i ja da pozdravim mog priku Stojana koji jučer doćerao ovce s planinu i mog kumića Milorada koju jučer napunio 7 godina(ljubi ga kum u čokonče) uz pjesmu:
:: Nadam se da nece biti nezeljenih reakcija,ko je negativno nastrojen TEMU NEK SLOBODNO ZAOBIDJE! :: :: P.S.Pozdrav za Milunku :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
I posto je tema dosadna kao i uvek malo spama ce da je razigra... Dakle de se dednu ona tema sa screenshotovima i kojom logikom vi ljudi imenujete i razvrstavate po podforumima? :D
Re: Smooth gaming (Ozbiljno stivo) 7950 vs GTX 660 Ti !
05.12.2012. 23:41
status: user broj poruka: 1624
Jebiga, ispisem ekstra post, i sajt izbacio gresku i da se ponovo ulogujem....
Ko sad opet da pise...
Ono od cega se meni povraca jesu testovi gde se samo meri FPS, i SKOR u Benchmark aplikacijama..
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: Danas smo kolega Dexter i ja malo procaskali o temi FPS vs FPS i stutteringu tj microstutteringu koji se ispoljava u realnom vremenu kao fenomen :: :: Zasto se krenulo u tu polemiku jeste jer je kolega Milunka izjavio (priznajem malo previse bukvalno) da 30 fps nije isto kod nV i kod AMD-a :: Kad covek malo sagleda situaciju kako drugacije i objasniti :: O cemu se zapravo radi :: Rec je o fenomenu sttuteringa ili ti microsttuteringa (poznatiji kod Dual GPU kartica),radi se o kasnjenju u realnom vremenu.Broj FPS-a koji je izmeren je isti ali se kod jednih oseca lag (odredjeno kasnjenje izmedju frejmova) a kod drugih tecniji ,zdraviji gameplay ili kako to sirom testeri opisuju kao smooth gaming :: :: Od sttuteringa, inace sttuttering nije drop (pad fps-a) ,nije nikakvo seckanje (glitch) - trzaj,objasnjenje sam dao gore tako da ne brkate ove pojmove :: :: Opisan je kao defekt na bazi drivera ,odnosno relacija driver-hardver tako da je ova boljka negde cak stalno i prisutna kao osobina ,u svetu hardvera ovo se naziva `decija bolest :: :: Sa wikipedie :: :: As of May 2012, with the latest release of hardware and drivers from nVidia and AMD, AMD`s Radeon HD 7000 series is severely more affected by micro stuttering than nVidia`s GeForce 600 Series. In tests performed in Battlefield 3, a configuration with two GeForce GTX 680 in SLi-mode showed a 7% variation in frame delays, compared to 5% for a single GTX 680, indicating virtually no micro stuttering at all. A configuration with two Radeon HD 7970 in CrossFireX-mode, on the other hand, showed an 85% variation in frame delays, compared to 7% for a single card, indicating large amounts of micro stuttering. These results are reflected in the perceptual experience when looking at the outputted video. :: :: Jedno stivo vezano za ovaj fenomen koje opisuje stanje detaljnije ,posveceno je bas ovome o cemu je rec ovde: :: :: http://techreport.com/review/23981/radeon-hd-7950-vs-geforce-gtx-660-ti-revisite :: :: Smooth gaming by hardocp :: :: We`ve talked about this before, and it is very true here, that GTX 680 SLI was smoother, i.e. no stutter, no choppiness, no lag, no `micro stutter` as we played at this setting :: Yet, with 7970 GHz Edition CrossFire we definitely felt it stuttering. It doesn`t show up in framerate, but it was very blatant and obvious as we moved about the game at this setting on 7970 GHz Edition CrossFire :: :: :: Jako bitno,po framerate-u to ne moze da se uoci ,ja sam vec pojasnio,evo i ljudi potvrdjuju. :: :: :: Temu sam postavio cisto iz edukativnog karaktera,da se znanje i svest izdigne na visi nivo :: Da konacno suzbijemo predrasude,potisnemo strasti ,govorimo istinu. :: Nadam se da nece biti nezeljenih reakcija,ko je negativno nastrojen TEMU NEK SLOBODNO ZAOBIDJE! :: :: P.S.Pozdrav za Milunku :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ko zamislja da sliku koju izbacuje 7970 i slika koju izbacuje gtx 680, kako na desktop tako i igrama ISTA, ima ozbiljan problem sa samim sobom...
MENI ne ulazi u mozak da nesto sto daje sliku, JEdina stvar koja nam presudjuje je broj samih slika u sekundi...99 posto testova grafickih gejmerskih karti na netu , samo o tome govori..I naravno skor u benchmark testovima...
Tako i fps,to je samo kap u moru... Kad bi podelili 70 frejmova od 7970 i od gtx 680, tek onda bi videli jasnu razliku,ovako 70 slika u sekundi, vec je teze uociti kvalitet slike...
Onda dolazi do mrljavljenja, gresaka , bagova, pomenutog shuteringa, pojave kad recimo igra radi u 50 fps-a a izgleda ko da radi u 15 itd...
Idite na IT svet , pogledajte komentare, e 7970 radi na 900 mhz, a gtx 680 a 1000 mhz... Mnogi ce reci e pa ova sto radi na 1000 je brza... Drugi ce reci eeee 7970 ima 386 bita a druga 256, pa ova sa 386 bita je bolja... Cekaj cekaj , 7970 radi na 60 stepeni, a ova na 80, pa jasno, ova na sa 60 C je bolja... Ne ovoj radi memorija na 6 Ghz,a ova druga na 7 Ghz, pa ovoj sto radi na 7ghz je za 1ghz jaca bogte...
Naravno svaki komentar je iz prostog neznanja, i osoba koje se prave pametne ili polemisu o necemu o cemu nemaju blage veze...
Tako i OVDe, ja pokrenem polemiku o necemu, a svi se sprdaju iz prostog neznanja i NEISKUSTVA...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
Jao tebi, SkyFire-u, kad si odlucio da obavestavas ljude kojima...
06.12.2012. 00:24
status: user broj poruka: 10997
holesterola nikad dosta! Ostavise onu jabuku u svinjskoj celjusti i udarise iskljucivo po cvarcima. Od takvih se i ne moze ocekivati bolje rezonovanje...
Micro-stuttering, on tom`shardware:
``CrossFire and SLI only make sense from the mid-range and higher, with a slight advantage for SLI``
Okreni-obrni, NV rules... Be it a single card or a dual card setup...
Microstuttering nije samo vezan za multi gpu nego i za single zavisi koja igra, recimo dirt 2 ili 3 da bi bio smooth moram da ukljucim vsync a onda imam input lag koji nije dobar za pro gaming, u dirtu se manifestuje to i sa jednom i sa dve karte iz mog iskustva.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.