Zanimljivo je pogledati poredjenje trenutne generacije, jer su i AMD i nVidia pokrili sve segmente, i jedni i drugi su izbacili zrele drajvere za trenutnu generaciju.
Je ATI odrao! Cak i mislim da u segementu od 200-250 mogu da ubace 7870 sa cenom je tu negde to mu dodje 220 eura ja mislim da moze da se nadje za te pare! Toliko smo pjuvali po ATI on ispade da nesto vredi. Konacno napravili drajvere da valja!
Pre samo godinu dana, plus-minus, prijatelju sam sklopio konfiguraciju sa ATI 6870 koja je koštala 140€ ... Danas ekvivalent košta 200€. Koliko su samo otišle cene gore.
Čitam, u tom rangu uporedjuju: Radeon HD 7770 i GeForce GTX 650 Ti. Mislim da su ove kartice slabije od recimo 6870. Samim tim ... izgleda da je najbolje prošao onaj koji je HARDVER kupovao prošle godine?!? Ili se varam?
Btw. taj cenovni rang GeForce GTX 650 Ti od 150 DOLARA je u Srbiji sveden na cenovni rang od 200 DOLARA što je nekih 150€ (Evra). Ovo je opet rang više u odnosu na GeForce GTX 650 Ti.
Znači, naši uvoznici tj. prodavci nude u prodaji kartice nižeg ranga po ceni kartica većeg ranga. Eurekaaaaa!!!
Prekinite da uporedjujete cene sa Amerikom u dolarima. Nisuista trzista nisu iste cene.
Cene kod nas su identicne sa cenema u recimo Engleskoj ili Nemackoj, samo sto oni imaju 5 ili 10x vece plate od nas... Sve u svemu iz svih segmenata ima dobrih karti na obe strane.
Za 140e imas 7850 koja je dosta jaca od 6870.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Prekinite da uporedjujete cene sa Amerikom u dolarima. Nisuista trzista nisu iste cene. :: :: ONDA PRESTANITE I VI DA PRINOSITE I PRENOSITE GLUPE TESTOVE SA TOG ISTOG AMERIČKOG TRŽIŠTA ili bar tih sajtova!!! Eto, smara me da prevodim i uporedjujem nešto štoi sami tvrdite da nema veze sa vezom.
Lepo prenesite neki test sa EU područja pa da se svi radujemo.
:: :: :: :: Za 140e imas 7850 koja je dosta jaca od 6870 :: :: :: Što se tiče toga da je 7850 jača od 6870 nisam znao, nisam ni previše tragao. Da li neko može ovo da potvrdi? Da je 7850 jača od 6870 karte? Hvala unapred na informaciji!!!
Slazem se apsolutno sa tobom za smaranje naroda cenama koje nisu za nase trziste, ne samo za nase nego nisu ni za evropsko.
Zanemari cene, u ovom slucaju isto je poredjenje karti sto se tice ulozeno dobijeno i na nasem trzistu dok su sve cene naravno skoro pa korigovane u jevreje.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Naravno, 7850 ti je tu negde kao 6970, igra tamo - igra vamo, i što je još lepše nema neke bitne razlike između 1gb i 2gb modela u rezolucijama u kojima se danas najčešće igra pa može i da se uštedi s 1gb modelom. Svi znamo koliko je 6970 koštala kad se pojavila tako da ipak ima nekog napretka u price-performance aspektu.
I ovaj test što je the bear stavio važi i ovde donekle, samo prebaciš dolare u evre i eto ti.
:: :: :: :: :: :: :: :: :: Za 140e imas 7850 koja je dosta jaca od 6870 :: :: :: :: :: :: :: Što se tiče toga da je 7850 jača od 6870 nisam znao, nisam ni previše tragao. Da li neko može ovo da potvrdi? Da je 7850 jača od 6870 karte? Hvala unapred na informaciji!!!
Ovo veze nema sa cenama! I ako su razlike u cenam drasticne u evorpi i srbiji od americkog trzista ovde su bitni rezultati! Sto je kod njih u dolarim to je kod nas u eurima 5-10 gore dole razlike!
Upravo tako, cene nemaju veze sa nasima, ali su koliko toliko ekvivalentne, ali u eurima.
BTW sad sam malo bacio pogled na ove tabele, pa ati je dobro usio nvidiu sa novim drajverima. Koliko vidim, ako se fokusiramo na najzastupljeniju rezoluciju 1080p(u ovom slucaju 1200), ati ih je bukvalno pocistio, u gotovo svim igrama. Negde su egal, i jedino u igrama Hard Reset i Dragon Age je nvidia bolja, ali u svim ostalim, bukvalno svim, ati je dominantan. Nema sta, svaka im cast.
7870 u rangu sa 660Ti? I don`t think so... Pre će biti 7950 i 660Ti dok je 7970 u rangu sa GTX670 i 7970 Ghz sa GTX680. __________________ Scourge of PCBerza
Imas na site sve gde je koja grafikca i sa kojom je tu negde. Sa novm drajverima sve je drugacije! Nekad je to bilo tako kao sto kazes sad je malo drugacije a i stavili su od koliko do koliko para u tom cenovnom rangu je best buy karta!
:: :: :: :: Imas na site sve gde je koja grafikca i sa kojom je tu negde. Sa novm drajverima sve je drugacije! Nekad je to bilo tako kao sto kazes sad je malo drugacije a i stavili su od koliko do koliko para u tom cenovnom rangu je best buy karta!
Jesu li pak ove dve 6870 i 6970 iste kartice sam odruge oznake? Mislim na snagu, ili? Zbunjujete me malo?
Ja sam pitao za razliku izmedju 6870 i 7850??????????
Koliko samo verzija ovih kartica ima ..... jezivo
:: Naravno, 7850 ti je tu negde kao 6970, igra tamo - igra vamo, i što je još lepše nema neke bitne razlike između 1gb i 2gb modela u rezolucijama u kojima se danas najčešće igra pa može i da se uštedi s 1gb modelom. Svi znamo koliko je 6970 koštala kad se pojavila tako da ipak ima nekog napretka u price-performance aspektu :: :: I ovaj test što je the bear stavio važi i ovde donekle, samo prebaciš dolare u evre i eto ti :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Za 140e imas 7850 koja je dosta jaca od 6870 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Što se tiče toga da je 7850 jača od 6870 nisam znao, nisam ni previše tragao. Da li neko može ovo da potvrdi? Da je 7850 jača od 6870 karte? Hvala unapred na informaciji!!!
Re: Najbolje graficke karte, poredjenje trenutne generacije AMD vs. nVidia
27.11.2012. 14:16
status: user broj poruka: 1624
U jednoj igraonici u BG-u, zamenili su amd 5750 i ubacili nove 7770...
U WOT nema apsolutno nikakvog poboljsanja,igrica radi kao i sa 5750. Tako da toliko o novoj amd seriji i novim drajverima...
Ovaj test mi je smesan kad vidim da je skoro na samom dnu GTX 560 ti, karta koju ceo svet poredi sa 6950 sad je kao ultra losa,sve vreme je gtx 560 ti bila isti nivo ili jos bolja, ali 6950 se otkljucavao i klokovo dosta,pa su se zato mnogi odlucivali za nju...Sad je kao 6870 sije... vazi...
I jos jedna stvar, niko nigde ne spominje i daje prikaz kakvi su ti frejmovi, i naravno KVALITET SLIKE...
Apsolutno je nemoguce da i NVIDIA i AMD imaju identican kvalitet slike, kao i FPS , dakle 30fps kod nvidije, i 30 fps kod AMD- a nije isto... Sta sam ja sve uocavao, i mnogi koje poznajem nebih da dodajem, ovo je samo realna stvar !
Physx,CUDA,odlican 3d vision, bolji drajveri, manje bagova, sve to treba uzeti u obzir...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
Re: Re: Najbolje graficke karte, poredjenje trenutne generacije AMD vs. nVidia
27.11.2012. 14:28
status: user broj poruka: 4420
Ma kako da ne, obavezno. World of tanks arci procesor, a graficku slabo. A to o prikazu slike to je prica za budale, nikakve ali NIKAKVE razlike nema u kvalitetu slike izmedju AMD i Nvidie. To pricaj drugome... Za nvidijin bugove i drajvere nemoj da me vuces za jezik, molim te. Zbog tih sranja sam i vratio 660gtx...
:: U jednoj igraonici u BG-u, zamenili su amd 5750 i ubacili nove 7770.. :: :: U WOT nema apsolutno nikakvog poboljsanja,igrica radi kao i sa 5750. Tako da toliko o novoj amd seriji i novim drajverima.. :: :: Ovaj test mi je smesan kad vidim da je skoro na samom dnu GTX 560 ti, karta koju ceo svet poredi sa 6950 sad je kao ultra losa,sve vreme je gtx 560 ti bila isti nivo ili jos bolja, ali 6950 se otkljucavao i klokovo dosta,pa su se zato mnogi odlucivali za nju...Sad je kao 6870 sije... vazi.. :: :: I jos jedna stvar, niko nigde ne spominje i daje prikaz kakvi su ti frejmovi, i naravno KVALITET SLIKE.. :: :: Apsolutno je nemoguce da i NVIDIA i AMD imaju identican kvalitet slike, kao i FPS , dakle 30fps kod nvidije, i 30 fps kod AMD- a nije isto.. :: Sta sam ja sve uocavao, i mnogi koje poznajem nebih da dodajem, ovo je samo realna stvar ! :: :: Physx,CUDA,odlican 3d vision, bolji drajveri, manje bagova, sve to treba uzeti u obzir.. :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135 :: :: :: http://www.techspot.com/review/603-best-graphics-cards :: :: :: :: Zanimljivo je pogledati poredjenje trenutne generacije, jer su i AMD i nVidia pokrili sve segmente, i jedni i drugi su izbacili zrele drajvere za trenutnu generaciju :: :: :: :: Pogledati zakljucak i `top pick` tabelu: :: :: http://www.techspot.com/review/603-best-graphics-cards/page12.htm :: :: :: ::
Izuzetno sam ljubomoran, njegove sposobnosti su apsolutne i ja samo mogu da od nervoze kopam nos dok mi krv ne podje. Te sposobnosti medju funboysima su superherolike (ako me razumes), jos samo cekam onog da se javi koji pored nesumnjive razlike u image quality-ju (izmedju AMD-a i Nvidije) vidi i da li na monitoru od 60Hz ima 70 ili 100 frejma... Majke mi, sad ce in on da se javi, samo da se razbudi...
:: 30 frejmova kod nvidije nije isto kao i kod AMD-a, :: covek ima oko da gleda u neku igru i kaze ovo je nvidija ili AMD, :: ti si ljubomoran? :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Zajebavaš? Pa i dobio si razliku između 6870 i 7850, eto, čitava prošlogodišnja kategorija. Ako voliš procente, to izađe nekih 30% na default, klok nećemo ni da računamo, postaje smešno.
:: Druze, mislio sam na 6870 :: http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-6870-1gb-gddr5-11179-00-40r/comp_comp_vga/130/239 :: :: a ne na 6970 :: http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-6790-1gb-gddr5-11194-00-20r/comp_comp_vga/130/261 :: :: Jesu li pak ove dve 6870 i 6970 iste kartice sam odruge oznake? Mislim na snagu, ili :: Zbunjujete me malo :: :: Ja sam pitao za razliku izmedju 6870 i 7850????????? :: :: Koliko samo verzija ovih kartica ima ..... jeziv :: :: :: Naravno, 7850 ti je tu negde kao 6970, igra tamo - igra vamo, i što je još lepše nema neke bitne razlike između 1gb i 2gb modela u rezolucijama u kojima se danas najčešće igra pa može i da se uštedi s 1gb modelom. Svi znamo koliko je 6970 koštala kad se pojavila tako da ipak ima nekog napretka u price-performance aspektu :: :: :: :: I ovaj test što je the bear stavio važi i ovde donekle, samo prebaciš dolare u evre i eto ti
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.