Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Sapphire svesno varao svoje kupce!
STRANA 1 OD 2  
SkyFire Sapphire svesno varao svoje kupce! 02.11.2012. 20:57 T49406

status: user
broj poruka: 18472
U nekoj od tema nagovestio sam problem sa 7950 kartama gde se naponska sekcija pregreva preko 100c ,dostize temperature cak od 130c sto je katastrofalno nenormalno !

Mnogi se zanose da je Sapphire i dan danas sinonim za kvalitet kada su u pitanju AMD karte sto je prosto netacno.Od Kvaliteta im vise nije ni slovo ostalo vec nekoliko godina unazad,fuseraj plasticni sa loskm ,nekvalitetnim komponentama i takve proizvode samo prodaju u senci nekadasnje slave,tj samog imena!

Thread u kome se odvija muka sa 7950 kartama ,odavde je sve pocelo :

http://bit.ly/TqDs4i

Kod nas saopstenje :

http://bit.ly/TYHaTl

I zvanicno priznanje obzirom da je veliki broj ljudi ulozio zalbu..

http://bit.ly/ShvkUT

Diskusija na nasem prostoru :

http://bit.ly/SEK9Vb

Ipak ni tu nije kraj jer se problem siri vise od ovog samog brenda tako da su i drugi imali problema..
Karte nisu izdrzavale cak ni propisan standard u kvalitetu jer su probijale specifikacije..

Sve u svemu ,moje zapazanje jeste ono koje sam vec izneo,problem je sa chipovima koji definitivno vuku tj srcu struju ,`curi` napon na sve strane..Pogotovu prilikom overkloka dolazi do disproporcije u odnosu na procenat koliko je karta overklokovana,potrosnja drasticnije skace..Veliko opterecenje naponske sekcije,zakljucak se sam namece..GCN?Hm..

P.S.Ne kazem da ne treba uzimati nista iz serije 7xxx ali treba biti bar obazriv o kom se brendu radi,baciti oko na one koji su pouzdani koliko toliko..
Asus,MSI..To je ono sto u Srbiji treba gledati..

Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 02.11.2012. 21:12 #451572

broj poruka: 12794
Gigahurtz edišn...

SkyFire Po srpsi.. 02.11.2012. 21:20 #451573

Na naski :

http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/sapphire_hd_7870_problem

Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda

djuroue1 Re: Po srpsi.. 02.11.2012. 21:34 #451576

broj poruka: 1156
E ljudi imam jedno pitanjce a da ne otvaram drugu temu.Jeste offtopic al ebiga.Radi se o grafickoj ako nista.Da li postexpress radi posiljke danas za danas subotom?Ovi iz emmija su prsli,nisu mi poslali kartu a dogovor bio danas i na sajtu pise da je rok isporuke 2.11.2012.

AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v
Gigabyte ga990xa ud3
12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb)
Gainword Gtx 260 core 216
Lc power pro line 500w
SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3
Logitech G 105
Steel Series Sen

:: Na naski
::
:: http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/sapphire_hd_7870_proble
:: Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Tristram Re: 02.11.2012. 21:43 #451578

broj poruka: 1872
Istina da sapphire ne pravi više karte kao ranije, poslednjih godina uzimam njihove proizvode sa određenim manjkom entuzijazma. Recimo da sam sa msi kartama u poslednje vreme bio najzadovoljniji kad se sve uzme u obzir, češće je i asus znao da me razočara, pogotovo kad su im jeftiniji modeli u pitanju.

Ovo za kondenzatore moguće da su ignorisali spacifikaciju jer su mislili da u amd-u teraju miševe sekirom i da se problem neće pojaviti masovno, ili je jednostavno nisu dobili na vreme, ili nešto deseto, teško da bi relativno krupan proizvođač zbog nekoliko centi po karti svesno išao da gubi obraz.
Mortificat Plavi moj Safiru... 02.11.2012. 21:43 #451579

broj poruka: 3519
Modeli koji su zahvaćeni ovim kvarom će biti zamenjeni...Ne znam koliko je zahvalno praviti paralelu sa poznatim problemom na sata kontroleru na P67 čipsetu, ali Intel je celu stvar završio korektno, što po vendore, što po kupce. Čini mi se da Sapphire nema ni nameru, ni kapacitet da takvu akciju sprovede, obzirom da se u saopštenju navodi da će samo problematične karte biti zamenjene, a takvih će ubuduće svakako biti, ali ovde se svesno ignoriše suštinski problem, odnosno, istom se pristupa površno, jer će degradacija komponenata uslediti kad-tad. Sporije, odnosno stihijski će se problem manifestovati kod onih koji kartu budu OC-ovali tek da se oseti kakav-takav boost ili kod onih koji neće uopšte u startu, već tek kad neki od naslova `krene da koči` a kasnije će biti spremni da je prodaju. Da je problem uočen na vreme, odnosno da nisu zatvarane oči pred fanovima brenda, kojih nije malo, Sapphire bi celu stvar mogao rešiti na način kao Intel, u startu odstraniti problem, ovako će, čini mi se ići teže i trapavije po njih...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.youtube.com/watch?v=So6EZU4WjaA&feature=share

SkyFire :) 02.11.2012. 21:49 #451583

http://www.youtube.com/watch?v=9DSjERASwaA

Mortificat Re: 02.11.2012. 21:56 #451586

Zamisli koliko bi te forumaša napalo kako širiš govor `mržnje i netoleranciju`, da si ovu temu okačio pre desetak dana, dok problem nije zvanično definisan, a potom i potvrđen na relaciji Sapphire-AMD.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

SkyFire Ah da.. 02.11.2012. 22:02 #451588

Mislis o onom sto smo pricali?
Stvar je jasna,neko ko je godinama u tim stvarima moze da predvidi i shvati nesto sto je drugim ljudima nerazumljivo a pri tom i neshvaceno..Jednostavno ,realnost se deli u vise dimenzija,sve zavisi kako ko posmatra i koliko je spretan da uoci patern koji se provlaci kroz tu neku celu pricu.
Ja samo mogu da kazem,nije sve tako jednostavno,crveno ili zeleno :)

P.S.Pogledaj ovog lika al se iznervirao :)

Nikad..Nikad..Ali NIKAAAAD hahahahahaa..Gde je sad tortojed da vidi :)

http://bit.ly/VjWtvQ

Mortificat Re: 02.11.2012. 22:09 #451589

Da, na to mislim.

Jadničak :D
Jedan fan manje za Sapphire, kao što rekoh, biće još ovakvih reakcija, dobro je da ih bar neko osluškuje.

Ma3x ....... 02.11.2012. 22:38 #451596

broj poruka: 223

Kao prvo, pljuvanje po par modela AMD-a i kritikovanje na taj nacin ne znaci da je cela firma sr...e. Kao drugo, i nEvidijia .) je imala svojih `svetlih` trenutaka za sve ove godine, to sto je EMMI namerno valjao kao sto i inace rade sa svom robom (pazare krs na veliko pa ga valjaju za jos vece pare) ne znaci da je kompletna serija shit. 7950 sam dobio iz Chicaga i radi kao zmaj, a to sto nekom paceniku ne rade drajveri na Win8 - PA KO GA JEBE, JER NIT JE W8 Zvanicno izasao, OVO STO JE TU JE ZIVO SRANJE, jer je sistem samo za tablet-e, tako da o AMD-u stvarno ne treba tako lose....
DmasteRNo1 Re: ....... 02.11.2012. 23:26 #451601

broj poruka: 6101
Pusti ti Skaja. Taj vise uziva u AMD-ovim kiksevima, nego u nVidijinim uspesima.

http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jpg

Ma3x Re: Re: ....... 02.11.2012. 23:30 #451602

Pa kapiram da je tako. Uostalom, da nVidia necemu valja, trpali bi nju u Mac i Silicone radne stanice. A koliko vidim i revival Amige (X1000), i Cm-a se uortacio sa AMD-om. Toliko o tome da ne valja. Pfffff

:: Pusti ti Skaja. Taj vise uziva u AMD-ovim kiksevima, nego u nVidijinim uspesima
:: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp
Daum Re: ....... 03.11.2012. 00:26 #451605

Malo si se istripovao: prvo niko nije pominjao W8, drugo izašao je zvanično pre nedelju dana, ne znam ispod kog kamena živiš...

A da ovaj problem postoji tu nema sumnje. Sad ako tebi radi ok karta to neće ispraviti globalni problem.

:: Kao prvo, pljuvanje po par modela AMD-a i kritikovanje na taj nacin ne znaci da je cela firma sr...e. Kao drugo, i nEvidijia .) je imala svojih `svetlih` trenutaka za sve ove godine, to sto je EMMI namerno valjao kao sto i inace rade sa svom robom (pazare krs na veliko pa ga valjaju za jos vece pare) ne znaci da je kompletna serija shit. 7950 sam dobio iz Chicaga i radi kao zmaj, a to sto nekom paceniku ne rade drajveri na Win8 - PA KO GA JEBE, JER NIT JE W8 Zvanicno izasao, OVO STO JE TU JE ZIVO SRANJE, jer je sistem samo za tablet-e, tako da o AMD-u stvarno ne treba tako lose...
Ma3x Re: Re: ....... 03.11.2012. 00:33 #451606

Prvo, imas gore u Sky-evom postu jedan od linkova gde covek kuka kako mu karta ne radi pod W8 (to je ono sto je niko nije spominjao). Drugo, to sto je `izasao`, vredi 5 para. Ne zivim pod kamenom, hvala Bogu, a ovo shvatam malo uvredljivo. I da, ne samo meni, nego mnogima koji su kartu kupili kod normalnih distributera karta radi ok. A to sto je nesrecnike zadesilo to da pazare sangajsko-brodsku produkciju, jbga.

:: Malo si se istripovao: prvo niko nije pominjao W8, drugo izašao je zvanično pre nedelju dana, ne znam ispod kog kamena živiš..
:: A da ovaj problem postoji tu nema sumnje. Sad ako tebi radi ok karta to neće ispraviti globalni problem
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: ::
:: :: Kao prvo, pljuvanje po par modela AMD-a i kritikovanje na taj nacin ne znaci da je cela firma sr...e. Kao drugo, i nEvidijia .) je imala svojih `svetlih` trenutaka za sve ove godine, to sto je EMMI namerno valjao kao sto i inace rade sa svom robom (pazare krs na veliko pa ga valjaju za jos vece pare) ne znaci da je kompletna serija shit. 7950 sam dobio iz Chicaga i radi kao zmaj, a to sto nekom paceniku ne rade drajveri na Win8 - PA KO GA JEBE, JER NIT JE W8 Zvanicno izasao, OVO STO JE TU JE ZIVO SRANJE, jer je sistem samo za tablet-e, tako da o AMD-u stvarno ne treba tako lose...
Mortificat Ekskluzivno: 03.11.2012. 01:11 #451608

Recept za sigurnu kupovinu AMD
karti:

Samo kod Uncle Sam-a iz Chicago-a, preporučeno Sapphire expessom, isključivo ne koristiti najstabilniji i najnoviji Windows i to je to. Svaki pokušaj update-a, kupovine od drugih vendora i distributera, biće osujećen i karta neće raditi u svom punom potencijalu, a vi ćete biti etiketirani kao paćenici i neznalice.

Vaš AMD Graphics provider, leader in inovation, etc.

gliga79 Sapphire svesno varao svoje kupce! 03.11.2012. 02:18 #451610

broj poruka: 4641
Bez obzira na sav trud, ja cu i dalje da kpujem Sapphire i da predlazem, zato sto je vrhunski brend.
Kikseve svi imaju a po najvise `namazane` firme, kako proizvodjaci n vidie, tako i amd-a.
Ovi bar priznaju kiks i zasluzuju ponovno poverenje kupaca za razliku od nekih drugih.
Kratko je pamcenje .)

Sapphire je sam vrh kvaliteta, a ove gluposti samo jacaju brend. Kao sto kaze izreka: za dobrim konjem prasina se dize :D

Sapphire je proverena kupovina

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

Adzem +1 03.11.2012. 02:31 #451611

broj poruka: 3797
Ako moze Intel da napravi onu bruku sa cipsetovima i Ivicom, moze i Sapphire ovako nesto...

:: Bez obzira na sav trud, ja cu i dalje da kpujem Sapphire i da predlazem, zato sto je vrhunski brend
:: Kikseve svi imaju a po najvise `namazane` firme, kako proizvodjaci n vidie, tako i amd-a
:: Ovi bar priznaju kiks i zasluzuju ponovno poverenje kupaca za razliku od nekih drugih
:: Kratko je pamcenje .
:: Sapphire je sam vrh kvaliteta, a ove gluposti samo jacaju brend. Kao sto kaze izreka: za dobrim konjem prasina se dize :
:: Sapphire je proverena kupovin
SkyFire Re: +1 03.11.2012. 02:42 #451612

Bruka sa chipsetovima i Ivicom?
Objasni mi prvu bruku ali definisi sta se tacno desilo? :)
Kakav je to bio kvar,u kojoj meri,i na koji nacin je to bilo reseno?Bruka..Ne bih rekao,ni blizu porediti..
Druga stvar koja je to bruka pod rednim breojem 2 tj. sa Ivicom?
Pokvaren CPU,lose perfomanse?Sto se greje malo vise a ?To je nedopustivo inace ovako u hardverskom svetu?! A da nije mozda samo do paste?

Poredis babe i zabe,fizicki kvar koji je nastao usled ugradjivanja losih komponenti citaj SVESNO ,ovo nije peh vec namera da se kucpima uvali samo sto su precenili iste te kupce pa je izbila opsta hajka,narod se pozalio..Trt,mrt,navodno nasli kvar,priznali..Pazi Boga ti... :)
Da je jedna serija,ali radi se o skoro svim njihovim modelima..Procitaj ti malo bolje onaj tekst ..

I rasclani NAMERU od Peh-a usled greske u proizvodnji..Ovde su se svesno ubacivale jeftine komponente sto samo govori o NEOZBILJNOSTI takvog jednog brenda a svojim kupcima doneo je patnju i razocarenje!

:: Ako moze Intel da napravi onu bruku sa cipsetovima i Ivicom, moze i Sapphire ovako nesto..
:: :: Bez obzira na sav trud, ja cu i dalje da kpujem Sapphire i da predlazem, zato sto je vrhunski brend
:: :: Kikseve svi imaju a po najvise `namazane` firme, kako proizvodjaci n vidie, tako i amd-a
:: :: Ovi bar priznaju kiks i zasluzuju ponovno poverenje kupaca za razliku od nekih drugih
:: :: Kratko je pamcenje .
:: :: Sapphire je sam vrh kvaliteta, a ove gluposti samo jacaju brend. Kao sto kaze izreka: za dobrim konjem prasina se dize :
:: :: Sapphire je proverena kupovin
gliga79 Re: +1 03.11.2012. 02:43 #451613

Steta sto nema HIS-a, amd bi imao bas vrhunski kvalitet.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Ako moze Intel da napravi onu bruku sa cipsetovima i Ivicom, moze i Sapphire ovako nesto..
:: :: Bez obzira na sav trud, ja cu i dalje da kpujem Sapphire i da predlazem, zato sto je vrhunski brend
:: :: Kikseve svi imaju a po najvise `namazane` firme, kako proizvodjaci n vidie, tako i amd-a
:: :: Ovi bar priznaju kiks i zasluzuju ponovno poverenje kupaca za razliku od nekih drugih
:: :: Sapphire je sam vrh kvaliteta, a ove gluposti samo jacaju brend. Kao sto kaze izreka: za dobrim konjem prasina se dize :
Daum Re: Re: Re: ....... 03.11.2012. 02:46 #451614

To je jedan lik sa W8 i ne možeš na osnovu toga da generalizuješ stvari. E sad što tebi ne znači W8 ništa ne može da ospori da je izašao i da je zvaničan: nekima se i dopada kako izgleda i radi.

Klokni ti kartu taman da proveriš jel radi kako treba pošto ih hvale na sav glas da se dobro overclockuju a očigledno dobro i kuvaju.

:: Prvo, imas gore u Sky-evom postu jedan od linkova gde covek kuka kako mu karta ne radi pod W8 (to je ono sto je niko nije spominjao). Drugo, to sto je `izasao`, vredi 5 para. Ne zivim pod kamenom, hvala Bogu, a ovo shvatam malo uvredljivo. I da, ne samo meni, nego mnogima koji su kartu kupili kod normalnih distributera karta radi ok. A to sto je nesrecnike zadesilo to da pazare sangajsko-brodsku produkciju, jbga
:: :: Malo si se istripovao: prvo niko nije pominjao W8, drugo izašao je zvanično pre nedelju dana, ne znam ispod kog kamena živiš..
:: :: A da ovaj problem postoji tu nema sumnje. Sad ako tebi radi ok karta to neće ispraviti globalni problem
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: ::
:: :: :: Kao prvo, pljuvanje po par modela AMD-a i kritikovanje na taj nacin ne znaci da je cela firma sr...e. Kao drugo, i nEvidijia .) je imala svojih `svetlih` trenutaka za sve ove godine, to sto je EMMI namerno valjao kao sto i inace rade sa svom robom (pazare krs na veliko pa ga valjaju za jos vece pare) ne znaci da je kompletna serija shit. 7950 sam dobio iz Chicaga i radi kao zmaj, a to sto nekom paceniku ne rade drajveri na Win8 - PA KO GA JEBE, JER NIT JE W8 Zvanicno izasao, OVO STO JE TU JE ZIVO SRANJE, jer je sistem samo za tablet-e, tako da o AMD-u stvarno ne treba tako lose...
SkyFire u-p-d-a-t-e.. 03.11.2012. 02:52 #451615

Zbog fuseraja i nepostovanja propisanih specifikacija XFX je od nVidia-e dobio sut kartu..
Eto ga sad pravi karte za crvendace,i gle cuda,i tamo jos veci fuseraj,karte crkavaju u velikom broju.. (Ovo nisam ni ja znao,rece mi jedan prijatelj koji ima firmu) a na oko stvarno izgledaju ekstra,bar meni..Elegantno,fino.mocno ali jadac..Sta ces..

Sapphire em plastikaner na kvadrat em su sad poceli da valjaju jeftine komponente..

@Domi
Nemoj ga loziti treba da vidi na koliko mu se naponska greje pa da se sokira ..Kvalitet.. :)

Adzem ... 03.11.2012. 02:56 #451616

Slazem se, opasno odradjuju AMD karte.
Glupo je sto ova tema postoji kako bi se opet pljunulo po AMD-u, Sapphire i upozorenje korisnicima je u drugom planu. Hmm, ne znam zasto imam takav utisak...
@Sky kazes ne radi se o fatalnoj gresci, sitnica je u pitanju?
Pa bas zato sto je sitan detalj u pitanju, koji ne sme da promakne INTEL imperiji i jeste bruka!
Isto poredjenje: Covek poginuo u najnovijem ferariju, odvalila mu se papucica za kocnicu!
Bila je izradjena od keramike i jednostavno se polomila, to i nije nesto bitno ako se uzme u obzir performanse tog automobila, i naravno samo ime!
Razmisli, radi se o Intel procesorima, a ne o zvakama koje su stigle sa losim i felericnim omotom...

:: Steta sto nema HIS-a, amd bi imao bas vrhunski kvalitet

SkyFire Adzem 03.11.2012. 03:02 #451617

Isla kornjaca putem a u susret auto,covek koji je posmatrao sve to zatrci se ,pretrci preko puta,uzme kornjacu da je auto nebi zgazio ali znas sta se desilo..On je bio zgazen...Mislim o cemu mi pricamo?

Mocni Intel pa ne sme da ima gresku a ovi sto su manje mocni smeju i to namernu a ne ono ..`Greska u koracima` .Glupo je traziti opravdanja i stati u neku odbranu za nesto sto je jasno kao dan.
A pre svega ovde je rec o ojadnjenim kupcima.Poznato je da je od tog brenda ostalo samo ime,sad su i dokazali..Sta vise tu reci..Jasno je kojim putem idu..

P.S.I nisi mi odgovorio sta fali Ivy,konkretno hocu objasnjenje!

gliga79 Re: +1 03.11.2012. 03:05 #451618

@Adzem
Seti se onih prvih felermi karti sto su uvaljivali. Ono kad su pozurili da izbace poluproizvod i naplacivali dobro.
Ona bruka se i dan danas pamti.
Druga stvar je ovo sa zvakama u ivi bridge-u. Ciganisanje kako bi strpali sto vise kesa u dzep na stetu kupaca.

Ovim zavrsavam pricu da se ne bi nervirao oko budalastina , imam sutra pametnija posla od presipanja iz supljeg u prazno.
Po najmanje mi treba zaglupljivanje u ovo doba

Adzem hehe 03.11.2012. 03:14 #451619

Slazem se, idi odmaraj :D
@Sky temperature, to donosi manje oc mogucnosti, potrebniji skuplji kuleri(voda)
I sto je najvaznije napredak u odnosu na SB!
Uzmimo primer 3570k i 2500k, ima li razlike uopste ako uzmemo cinjenicu da cu 2500k jace klokovati zbog stvari koje sam naveo...

:: @Adze
:: Seti se onih prvih felermi karti sto su uvaljivali. Ono kad su pozurili da izbace poluproizvod i naplacivali dobro
:: Ona bruka se i dan danas pamti
:: Druga stvar je ovo sa zvakama u ivi bridge-u. Ciganisanje kako bi strpali sto vise kesa u dzep na stetu kupaca.
:: Ovim zavrsavam pricu da se ne bi nervirao oko budalastina , imam sutra pametnija posla od presipanja iz supljeg u prazno
:: Po najmanje mi treba zaglupljivanje u ovo dob
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs