ali bas u tome sto si naveo,u programima za video obradu,i sl,i to je iz jednog prostog razloga sto ima 8 fizickih jezgara,sto je za video obradu i rendering,tj brzinu istoga najbitnije...sa druge strane u sintetickim testovima samog procesora(vantage,3dmark06 itd),i dalje znacajno zaostaje za intelovim boljim i najboljim procesorima,bas kao i u igrama...
Ono sto najbolje moze da optereti cpu i jeste to, ako brija u cinebenchu, brijace i u svemu drugom. Ako li je kojim slicajem sporiji od i7 u igrama za 10% to ne znaci da ce igra da zastuca jer ona ne koristi ni 50% snage ovih zveri, tako da je irelevantno da li je jedan brzi od drugog za 10% u igrama.
:: ali bas u tome sto si naveo,u programima za video obradu,i sl,i to je iz jednog prostog razloga sto ima 8 fizickih jezgara,sto je za video obradu i rendering,tj brzinu istoga najbitnije...sa druge strane u sintetickim testovima samog procesora(vantage,3dmark06 itd),i dalje znacajno zaostaje za intelovim boljim i najboljim procesorima,bas kao i u igrama.. :: :: ::
Kad su igre u pitanju treba imati na umu da ni ovaj FX sigurno neće da ti obori performanse u neigrivu oblast. Ako ti je fps preko 100 sa dobrim intelom ćeš svakako imati dosta više, ako je 60-100 imaćeš nešto više a ispod 60fps razlika neće biti primetna. Slobodno može da se kaže da je za normalno igranje jednako dobra opcija kao intel, sad, ako je neko kupio procesor da bi benčmarkovao igre to je već druga stvar.
:: Ja o tome i pricam, 60 frejmova i cao , :: ne treba mi nijedan jedini frejm preko :: :: A to, da li pravi 100 ili 120 fps-a, zabole me debelo. :: Gledam uvek odnos cena/dobijeno i kupujem zlatnu sredinu :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Setih se slike tvoje grafe sa nivea pomadom pored nje, bas me interesuje kako si dobio grafu...a jos pominjes i zlatnu sredinu. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
`...we do have to be clear here, we have been working with the FX 8350 processor for a while now and it is SIMPLY A GREAT EXPERIENCE OVERALL. Your system is very fast, feels snazzy and responsive.`
Overall the AMD FX 8350 is a processor we can recommend for the upper segment of mid-range computer. The FX 8350 is very hip in a PC desktop environment with the many threads you can fire off at it, and if you love to compress, transcode or use your PC as a workstation, well it will bring heaps of performance and value. Even though today`s release is merely a step forward we do say the FX processors deserve a lot more credit then they have gotten thus far.`
`FX procesori zaslužuju mnogo više priznanja nego što su dobili do sada.` `...jednostavno, DIVNO ISKUSTVO - gledano generalno` `...Vaš sistem će biti vrlo brz i odzivan.`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Brate, ja imam trenutno Athlon II x4 na 3,5GHz i moj sistem je brz i odzivan.
Imao sam Athlon II x2 220, i isto je bilo.
To uopste nije nikakav reper, pa ne trazi w7 i5-2500k da bi sve radilo kako treba.
CPU kosta 200e, koliko ja vidim.
Za te pare, ja mislim da ipak moze BOLJE.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: `...we do have to be clear here, we have been working with the FX 8350 processor for a while now and it is SIMPLY A GREAT EXPERIENCE OVERALL. Your system is very fast, feels snazzy and responsive.` :: :: Overall the AMD FX 8350 is a processor we can recommend for the upper segment of mid-range computer. The FX 8350 is very hip in a PC desktop environment with the many threads you can fire off at it, and if you love to compress, transcode or use your PC as a workstation, well it will bring heaps of performance and value. Even though today`s release is merely a step forward we do say the FX processors deserve a lot more credit then they have gotten thus far.` :: :: `FX procesori zaslužuju mnogo više priznanja nego što su dobili do sada. :: `...jednostavno, DIVNO ISKUSTVO - gledano generalno :: `...Vaš sistem će biti vrlo brz i odzivan. :: :: :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Moje gledište je ovakvo, a tako će vam (nam) i biti: sva ova `unapređenja` u procentima su kozmetička i ne previše bitna. Ko baš kupuje novo, da obrati pažnju, a ko već ima, zabole ga. Pravi pomak desiće se kada Intel izbaci nove instrukcije sse na kvadrat i trinom, koje će posle inkorporirati i AMD. Tada baš treba obratiti pažnju na perfofmanse, jer će procesori bez njih biti out, pre ili kasnije, ali sigurno. Do tada, što reče neko, čak i AIIX4 radi za bilo šta - ok. Profesionalna upotreba - tamo gde ta profesija to stvarno zahteva, izlazi iz moje priče, osim u delu da li je vreme da se menja neposredno prethodna generacija sa ovim...
Re: Re: Mali `reality check` - zaključci samog Gurua
23.10.2012. 13:43
status: user broj poruka: 1886
:: Brate, ja imam trenutno Athlon II x4 na 3,5GHz i moj sistem je brz i odzivan
Aham. Biće ti baš `odzivan` dual core Athlon kad istovremeno otvoriš jedno 50-100 tabova u browseru sa aktivnim Flashom i JavaScriptom, koristiš Excel, Word i još poneki program - kao što rade poslovni ljudi, koji komp koriste ne samo za drkanje igrica, nego i da zarade za hleb. :) Ne svodi se sve na ovom svetu na Krizis 1 i njegovu famoznu `multi-threadovanost` od maximalno 2 jezgra i treće načne nekih 2% :)
:: To uopste nije nikakav reper, pa ne trazi w7 i5-2500k da bi sve radilo kako treba
Sve zavisi koliki si POWER USER... Ili jesi lav, ili nisi :) POWER USER => Heavy multitasking => Multi-core procesor Gamer-shallabayzer => dosta ti je 3 jezgra i burek sa sirom. I pali.
:: CPU kosta 200e, koliko ja vidim
25EUR po jezgru na visokom taktu i sa najsavremenijim SIMD instrukcijama. Mnogo li je? :) Kol`ko je kod Intela? 70EUR po jezgru?
:: Za te pare, ja mislim da ipak moze BOLJE UVEK mozze bolje. Otuda i ime za najnovije AMEDE drajvere (Never settle) :)
Mozze. Daš 277EUR za 377k, i dobiješ procesor koji se greje zbog SLEPAČKOG i KRAJNJE-BEZOBRAZNOG ciganisanja Intela (korišćenje šugave i buđave `termalne` žvake - umesto bezfluksnog lema ispod poklopca CPU-a), i takođe dobiješ `Šugavitis-Vulgaris` (tm) by Crapola Industries Intel maleni kuler, sa kojim možeš da se `zakitiš` što se tiče overkloka - a ovamo si dao `dough` za overklok model procesora :)
moj poslovni partner otvori po ko zna koliko prozora od jednom,i ne gasi ih,i onda se nervira kako su nam kompjuteri u kancelariji krs :D :D :D ovo me je sad bas potsetilo na njega
Sve to stoji, ali, molim te - evo uzmi sada otvori tih navedenih 50 tabova, pa mi javi kako stoje stvari. .)
:: moj poslovni partner otvori po ko zna koliko prozora od jednom,i ne gasi ih,i onda se nervira kako su nam kompjuteri u kancelariji krs :D :D : :: ovo me je sad bas potsetilo na njeg :: :: ::
:: Evo cisto radi prezentacije u vezi sa ovom temom, 50 tabova u Firefox :: :: http://www.dodaj.rs/?r/sY/34UBXN2H/50-tabova.pn :: :: Primetno sporije radi racunar, istina. Ali, kome to treba? Meni, ne. Ne bih rekao da 80% ljudi koriste 50 tabova u Firefox kao dobar dan. :: :: 1. Nepregledn :: 2. Nepotrebn :: 3. Neprakticno, sem ako ne koristis 50 inca monitor.
Cinbench ,3Dmax ,Adobe preimere ik uz 3770 k enkodiranje svi testovi oba prolaza max sto je AMD mogao da izvuce na ovom procesu.Zadnje verzije Cinebencha cak pokazuju da AMD dobija 20-30 % bolje rezultate a Intel 10 %.
Igrice vec zavise od grafike ,na Guru3D Hilbert je testirao sa gtx580 .
Evo test sa nekom prosek grafikom HD5870 na full HD nema razlike izmedju Intela i AMD-a,cak se vidi da je AMD napravio pomak u odnosu na proslu generaciju ,sto se vidi u Crysis 2 gde je brzi od Intela za par FPS ,sto je priznacete beznacajno ali se vidi pomak.
Nije isto, al nisi me skapirao, cim otvorim Chrome otvara mi se 15 u startu, dok raduckam, gledam itd, taj broj tabova se znatno poveca. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
CPU koji ima cetiri modula, tj, dva jezgra po modulu mora da bude bolji u nekim aplikacijama od 2600k/2700k, na primer, jer ne bih rekao da je HT isto sto i ova modularnost sa Bulldozer arhitekturom.
Opet, u single-tread aplikacijama Bulldozer i dalje kaska za Intelom, slozices se?
Sve je to relativno, ali, ipak, moram da priznam da je ovo sasvim ok rezultat od strane AMD-a.
Cena da bude oko 20,000 RSD, i mislim da bi to bila fina kupovina.
4000MHz, 125W TDP..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.