Novi dokaz koji je Apple predstavio na sudu je dokument na 132 strane koji direktno poredi samsung galaxy i iphone i daje instrukcije šta i kako kopirati a da pritom to ne bude `sasvim očigledno`.
Rubber band: The `rubber band` effect you see on an iPhone or iPad when you attempt to scroll past the end of a document is something Apple co-founder Steve Jobs was quite proud of. and he repeatedly warned Samsung about copying it.`
Da li je Samsung, kako pojedini kazu, samo kopirao genericki izgled, ili se tu ipak krije nesto vise? Da li Južnokorejski multiplikator za svoje uspehe može ponajviše da zahvali Eplu?
Android i iOS isti sistemi, Apple je poznat po mnogobrojnim patentima i samom zacetniku GSM tehnologije, glasovne komande je prvi Apple izmislio iako je to Nokia posedovala 3, 4 godine pre, ikonice, kako se usudjuje samsung da stavi istu ikonicu, to je Apple prvi dizajnirao kakva ikonica pre, koja Nokia.
Galaxy S3 i iPhone 4s su isti telefoni, osim toga sto prvi ima mnogo veci ekran i ima druge materijale i drugaciji dizajn. Galaxy tab i iPad isti, precrtani, oba imaju display.
Hoce ovakve tuzbe da krenu kada Samsung krene od 0 i za 3 godina proda vise telefona nego Apple.
Juznokorejski multiplikator pravi uredjaj koji trazi trziste i koje ga rado kupuje.
Glasovne komande je imao i moj Panasonic GD75 koji sam imao 2002. godine. Ne kao Siri, ali mogao je da snimi neciji glas, tj 10 glasovnih komandi koje vezes sa odredjenu operaciju.
:: glasovne komande je prvi Apple izmislio iako je to Nokia posedovala 3, 4 godine pre, ::
Internet je tada bio na znatno nizem stupnju razvitka nego danas to gledam kao glavni razlog, uostalom Google Voice je mnogo brzi i bolji nego Siri, a izasao je sa godinom zakasnjenja.
Samsung jeste uzeo nesto od Apple-a, ali je zato i Apple uzimao od drugih itekako ne pitavsi nikoga nista.
Pozdrav!
:: Glasovne komande je imao i moj Panasonic GD75 koji sam imao 2002. godine :: Ne kao Siri, ali mogao je da snimi neciji glas, tj 10 glasovnih komandi koje vezes sa odredjenu operaciju :: :: :: :: glasovne komande je prvi Apple izmislio iako je to Nokia posedovala 3, 4 godine pre, :: :: ::
Ove ikonice na prvoj slici su konceptualno slicne (ne iste), ali vizuelno nemaju veze jedna sa drugom. Ako se oko toga tuze, svarno... Pakovanja su dosta slicna, to stoji... ali u neku ruku kako i da upakujes telefon drugacije ako hoces da se vidi odmah cim otvoris kutiju... Jedino za tablet nisu morali da stave veliku sliku na kutiji kao Apple...
ne kapiram da se neko jos lozi na ove gluposti.... a i drugo pa bre apple i samsung imaju najbolju reklamu uvek na naslovnoj strani zbog tuzbi :) tako da je jeftinije da se tuzakaju za vol ikonicu i time plate sebi i jedni i druge World Wide reklamu :D
`Vidi, Mika vezao pertle kao ja, a i crne su kao moje, sa`cu da ga tuzim i to po 2 osnova`. Za to vreme doticne patike i pertle nesmeju se prodavati u toj radnji. Ma daj molim te. Kada bi IBM uzeo da tuzi bio bi bogatiji za mnooogo miljardi, a Apple govnari za svaku glupost tuzba. Mislim da ce da ga popuse samo tako
Daleko je Apple od IBM-a ihahaj, IBM ce malo teze da se iskopira nego epl
:: `Vidi, Mika vezao pertle kao ja, a i crne su kao moje, sa`cu da ga tuzim i to po 2 osnova`. Za to vreme doticne patike i pertle nesmeju se prodavati u toj radnji. Ma daj molim te. Kada bi IBM uzeo da tuzi bio bi bogatiji za mnooogo miljardi, a Apple govnari za svaku glupost tuzba. Mislim da ce da ga popuse samo tako
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.