Sad sam tek pogledao sta se pisalo posljednjih dana. Pogledao sam sporadicno sta ste pisali o meni. Neka je sramota dexter013,MACHINE i vuk125. Ostali me, vjerovatno, ni ne poznaju, pa ne zelim da komentarisem baljezgarije. Htio sam da podjelim svoja misljenja sa drugima kod nas, kako bih napredovao. Ocigledno, moja dobrota, je protumacena gluposcu. Da, pisem ijekavski, jer sam se trudio da zadržim sve ono što me je krasilo, kao i kada sam dosao iz Bosne( iz Sarajeva). @dexter013 napisao sam 1999 godine, a desilo se 1998 godine. I nemam robotsku nogu, nego imam imlant koji mi je zamjenio dio kosti(vrsta legure, koja mjenja dio kosti, koji mi fali, tj. spaja dva dijela butne kosti, a za misic sam dobio neku ljigavu stvar, koja mi je zamjenila dio misica koji su bili osteceni. Bio u kolicima, uspio da prohodam i da trcim kasnije.
@MACHINE Park LS Drive je naučna ustanova(jedan tip fakulteta u Londonu). Sada se nalazi u sklopu Kingston University London.
U IT industriji od Omicron-a dizajn svojih ploca je klonirao ASUS i Gigashit(platio licencu za konsrukcijski dizajn), koji je jednu serversku plocu cak ostavio i istom, a neko je i naveo, ne znam ko. ASUS je samo dodao svoje ime, jer je i platio licencu za tu serversku plocu i nastavio da je stampa u Kini i Indiji kasnije za druge modele ploca( Gigabyte moze da zahvali Omicronu za dizaj Z68 ploca, jer kreteni nisu bili, niti ce biti ikada u prilici sa svojim strucnjacima da dizajniraju takav proizvod). Link je na Anand tech stranu vodio. Presao sam samo sporadicno preko komentara, koji me pljuvaju, tako da, necu ni da udostojim ih da im odgovorim.
Omicron stranica koju je neko naveo Omicron, kao sistem integrator firmu, kao sto je bio Jugodata, kasnije Com Trade i ostali, nema veze sa stvarnoscu. Omicron je jedina firma bila, koja je pravila sve moguce dijelove u IT industriji u svojim pogonima u Japanu( od delova za mobilne do delova za vojnu industriju, a licencu za npr. dizajn PCB graficke kartice ili maticne su potpisivali oni, koji bi platili licencu na dizajn).
Link prema Omicron serverima nemam, jer vise nisu u funkciji, a firma je zavrsila svoje. ASUS i Gibabyte su pokupili najveci broj inzenjera(postarali su se da propadne) i to je bilo to. Prijatelj Jamamoto Toisiti je jedan od 2 glavna konstrukciona inzenjera iz Omicrona i koji mi je slao inzinjerske primjerke razlicitih kompjuterskih komponenti na kojima je i licno ucestvovao. Moj otac je pomogao njegovom ocu u II svjetskom ratu u logoru i obavezao sina da kad može da mi pomogne na bilo koji način. Kod Japanaca, prijateljstva tog tipa su vjecna i prenose se s koljena na koljeno( ne koleno).
Nisam stizao da se javljam, jer nemam vremena, a ne zato sto ne bi nekoga da udostoji odgovora. Puno posla, malo para, pa sam se dovijao kako da zaradim vise da mogu da platim sve sto moram.
@philaemos
Da nastalo je odavno, ali kad sam pogledao oko 6 sati, sta si napisao o meni, nisi ni zasluzio odgovor.
E da. Zasto nisam slikao? Pa bas me boleo q da slikam.
I zao mi je sto nisam upoznao nebesku vatru - Skyfire-a.
Molio bih admina Misu da obrise moj nalog.
Ispao sam kreten, a i sam sam kriv. Dobar i budala - ISTO.
Ako nisam pokusao da pomognem, nisam ni odmagao. U ono sto se nisam razumio, nisam ni pisao niti se trudio da objasnjavam. Hvala svima, koji su mi pomogli, kao sto su:
-MACHINE, posebno Raic, dexter013 i imarkovic. Sa srecom svima. Uzivajte. Moj posljednji post. Praticu sta se desava, ali kao i Raic, nije moje mjesto vise ovdje.
1. Mogao si Misu da kontaktiras mejlom da ti izbrise nalog. 2. Koliko sam procitao onaj post o ddr4 nalemljenoj memoriji sam si dao auto-gol. 3. Srecan Put. 4.Raic je tu samo pod drugim nalogom.
da se predomislis. Dovoljno si zreo da donosis sam odluke. I ja sam se nasalio par puta, ali to i jeste, sala, nista zlonamerno. Glupo je da ides sa foruma, jer nisi od juce ovde. Jbga, nismo svi savrseni, takvi smo kakvi smo, ali smo celina i medjusobno se uvek pomognemo kad zatreba, to je ono najbitnije i ekipa koja je ovde, cini ovu Berzu drugaciju od ostalih foruma, nemoj sve tako primati k srcu. Naspavaj se dobro pa razmisli. Pozdrav i sve najbolje! br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
a mozes i jednostavno da prestanes da ga koristis. ko zna, mozda se za par dana/meseci/godina stvari slegnu, pa ces morati da pravis novi. ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
...da ne ulazimo u to što spominješ da koristiš ijekavicu (nisam primetio da ikome ovde to smeta), sam si sebe zakucao.
Pričaš nam o tehnologijama koje su nekoliko godina ako ne i decenija ispred nas, a ne potkrepljuješ dokazima.
Šta očekuješ? Da u tvoje priče slepo verujemo k`o da si šaman lično.
Ako te boli k.rac da uslikaš na našu molbu/zahtev lap top koji niko od nas nije video znači da ti nas prvi ne poštuješ. Ne očekuj pozitivnu reakciju natrag.
Kulturno si se javljao u drugim temama, a onu poslednju svoju si zaobišao.
Ovo pišem pod pretpostavkom da nisi nečiji dupli nalog.
di ga e bre ta tema... pobrisana? Ne mogu da verujem da mi promakla...
Operator, sto se nerviras. Abort, Retry, Ignore? I
Uvek ce biti napaljenih, tupavih, onih sa gomilom para koji ne shvataju da drugi nemaju para za bacanje. Jedni nemaju dobra iskustva sa jednom firmom, drugi sa drugom...
Za neke pomenute ljude te razumem, ali to zaista nije razlog za ovakvu temu i ton. Ovih dana je tesko biti `cool`, pogotovo bez klime :)
Ajd u zdravlje.
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 4x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
jbg operatore jesu te napljuvali u onoj temi, i mene bi pogodilo, iskreno meni je bilo malo krivo zbog toga, na pravdi boga te natakli na kolac, ne znam sta da kazem za to sem da su preterali.. ne znam zasto si mene pomenuo u negativnom kontekstu, meni je tvoje pisanje i sadrzaj bilo interesantno, nisam pomisljao da pises gluposti i izmisljas ni u jednom trenutku, nekoliko puta sam se ubacio saljivo, ako te je uvredilo, izvinjavam ti se.. vidim da si cvrsto odlucio i verovatno ce tako ostati, ali ne mora tako da bude, kao sto je rekao xenox, ignore i nastavi dalje, moj ti je savet.
Care fotka ploce sa DDR4 memorijom i sve ok verovacemo. Pazi ok je skroz da podelis nesto sa drugima sa fruma ali nije ok da siris dezinformacije i nesistine. znas zasto sam ti razio sliku? !. Razlog zato sto me zanima da vizuelno vidim ono o cemu govoris. 2 .Razlog zato sto ne postoji kontorler za ddr4 RAM.prosto me zanimalo kako ta ploca izgleda ako uopste postoji. Pazi mene licno zabole uvo meni je svejedno odavno ali prosto ako napoises onako nesto i posle se ne pojavis na toj temi a postuje na drugim temama, mislim sta si ti ocekivao? Za sve sto kazes moras da stojis iza toga, ako si u pravu u to bolje, bacis koju fotku i zapusis svima usta mislim to nije tako tesko. Mngo puta si ti pisao stvari k0oje niko nije mogao da shvati. O nekim delovima i necemui sto niko nije ni viedeo ni cuo. Pa secam se one OMICRON 5870 koje si kupovao za nekog Japanca pa sad ovo. Mislm sta si ti ocekivao? Ok OMICRON ploca sa zaletovanom DDR4 memorijom ali gde brate daj da vidimo? Sve je to lepo i sjano ali nema nigde informacija io otme ni jedna fotka nista ni jedna specifikacija mislim o cemu se radi. Inzenjerski prmerci kazes kakao prijatelju kadanema konrtrolera za DDR4 memorju. A ta prica moj posledni post i ta patetika nema potrebe za tim ako neces da se pojavljujes vise neces, sto neko mora da zna ovde o tome to je tvoja odluka a brisanje naloga mozes i mailom. Mislm ti si sam kriv nema razloga da se ljutis sam si pisao to sto si pisao...
Sada citam mnogo su ti price SF ali mnogo preterano, ne znam sta si ti hteo da postignes time, uopste mi to nije jasno. To sto prcas je Fake i tu nema dileme. To ne moze da prodje svuda. Nemoguce je danema nikakva informacija o tome o cemu ti govoris.
Procesor na 4GHz iz 1998. ugradjen u bionicku ruku? I bas tebi dali da se igras sa time. Pa sta radis onda ovde? Treba da radis za NASA-u i da imas milione.
Ne volim ljude koji lazu, pogotovu na forumu. A ako je i sve istina, takve tajne se onda ne odaju tek tako.
Izmisljas i to je to. I niko ti nece dozvoliti da ga pravis budalom. Mislim Tebi salje nekin japanac iz OMICRONA delove na testove iz buducnosti. PA gde su tidelovi daj da vidimio?
:: Sad sam tek pogledao sta se pisalo posljednjih dana :: Pogledao sam sporadicno sta ste pisali o meni :: Neka je sramota dexter013,MACHINE i vuk125 :: Ostali me, vjerovatno, ni ne poznaju, pa ne zelim da komentarisem baljezgarije :: Htio sam da podjelim svoja misljenja sa drugima kod nas, kako bih napredovao :: Ocigledno, moja dobrota, je protumacena gluposcu :: Da, pisem ijekavski, jer sam se trudio da zadržim sve ono što me je krasilo, kao i kada sam dosao iz Bosne( iz Sarajeva) :: @dexter01 :: napisao sam 1999 godine, a desilo se 1998 godine. I nemam robotsku nogu, nego imam imlant koji mi je zamjenio dio kosti(vrsta legure, koja mjenja dio kosti, koji mi fali, tj. spaja dva dijela butne kosti, a za misic sam dobio neku ljigavu stvar, koja mi je zamjenila dio misica koji su bili osteceni. Bio u kolicima, uspio da prohodam i da trcim kasnije :: :: @MACHIN :: Park LS Drive je naučna ustanova(jedan tip fakulteta u Londonu). Sada se nalazi u sklopu :: Kingston University London :: :: http://www.studylondon.ac.uk/universities/profile/24401477-kingston-university-londo :: :: U IT industriji od Omicron-a dizajn svojih ploca je klonirao ASUS i Gigashit(platio licencu za konsrukcijski dizajn), koji je jednu serversku plocu cak ostavio i istom, a neko je i naveo, ne znam ko. ASUS je samo dodao svoje ime, jer je i platio licencu za tu serversku plocu i nastavio da je stampa u Kini i Indiji kasnije za druge modele ploca( Gigabyte moze da zahvali Omicronu za dizaj Z68 ploca, jer kreteni nisu bili, niti ce biti ikada u prilici sa svojim strucnjacima da dizajniraju takav proizvod). Link je na Anand tech stranu vodio. Presao sam samo sporadicno preko komentara, koji me pljuvaju, tako da, necu ni da udostojim ih da im odgovorim :: :: Omicron stranica koju je neko naveo Omicron, kao sistem integrator firmu, kao sto je bio Jugodata, kasnije Com Trade i ostali, nema veze sa stvarnoscu. :: Omicron je jedina firma bila, koja je pravila sve moguce dijelove u IT industriji u svojim pogonima u Japanu( od delova za mobilne do delova za vojnu industriju, a licencu za npr. dizajn PCB graficke kartice ili maticne su potpisivali oni, koji bi platili licencu na dizajn) :: :: Link prema Omicron serverima nemam, jer vise nisu u funkciji, a firma je zavrsila svoje. ASUS i Gibabyte su pokupili najveci broj inzenjera(postarali su se da propadne) i to je bilo to :: Prijatelj Jamamoto Toisiti je jedan od 2 glavna konstrukciona inzenjera iz Omicrona i koji mi je slao inzinjerske primjerke razlicitih kompjuterskih komponenti na kojima je i licno ucestvovao. Moj otac je pomogao njegovom ocu u II svjetskom ratu u logoru i obavezao sina da kad može da mi pomogne na bilo koji način. Kod Japanaca, prijateljstva tog tipa su vjecna i prenose se s koljena na koljeno( ne koleno) :: :: Nisam stizao da se javljam, jer nemam vremena, a ne zato sto ne bi nekoga da udostoji odgovora :: Puno posla, malo para, pa sam se dovijao kako da zaradim vise da mogu da platim sve sto moram :: :: @philaemo :: :: Da nastalo je odavno, ali kad sam pogledao oko 6 sati, sta si napisao o meni, nisi ni zasluzio odgovor :: :: E da. Zasto nisam slikao? Pa bas me boleo q da slikam :: :: I zao mi je sto nisam upoznao nebesku vatru - Skyfire-a :: :: Molio bih admina Misu da obrise moj nalog :: :: Ispao sam kreten, a i sam sam kriv. Dobar i budala - ISTO :: :: Ako nisam pokusao da pomognem, nisam ni odmagao :: U ono sto se nisam razumio, nisam ni pisao niti se trudio da objasnjavam :: Hvala svima, koji su mi pomogli, kao sto su :: :: -MACHINE, posebno Raic, dexter013 i imarkovic :: Sa srecom svima. Uzivajte :: Moj posljednji post :: Praticu sta se desava, ali kao i Raic, nije moje mjesto vise ovdje.
Ja sam samo molio za direktne linkove, slike i slicno. Ako to vidim ja cu se javno izviniti.
Dakle link i slike za park LS drive (bilo da je uredjaj bilo da je mesto), DDR4 ploca+CPU+mem na njoj. Omicron arhivu odakle se moze videti projektna specifikacija servera ili pak arhiva sa slikama prototipova PCB-a
1. U ovoj temi potpuno drugaciji stil pisanja i izrazavanja nego u dosadasnjim postovima, tekst je razgovetniji, recenice smislenije, deluje mnogo zrelije za razliku od dosadasnjih detinjastih postova.
2. Vrlo cudna, selektivna i nedosledna ijekavica.
3. I dalje ne postoji ni jedna jedina fotka, kamiona narucenih hardova, nalemljenih memorija, quad sli grafika za crysis... bilo cega iz mora testiranog hardvera koji je pominjao.
Neko mora da se sali sa nama, a to nije lepo kada dugo traje :)
Interesantno totalno nejasno. +1 Toliki HW a samo price, nesto tu nije u redu...
:: 1. U ovoj temi potpuno drugaciji stil pisanja i izrazavanja nego u dosadasnjim postovima, tekst je razgovetniji, recenice smislenije, deluje mnogo zrelije za razliku od dosadasnjih detinjastih postova :: :: 2. Vrlo cudna, selektivna i nedosledna ijekavica :: :: 3. I dalje ne postoji ni jedna jedina fotka, kamiona narucenih hardova, nalemljenih memorija, quad sli grafika za crysis... bilo cega iz mora testiranog hardvera koji je pominjao :: :: Neko mora da se sali sa nama, a to nije lepo kada dugo traje : :: :: :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: ::
Nisam upućen o problemu koji je nastao osim ovog što se može zaključiti iz ove teme ali brisanje naloga ne praktikujemo s obzirom da bi skoro sve teme u kojima si učestvovao izgubile povezanost jer bi odgovori na tvoje postove izgubili smisao. Jednostavno, ukoliko smatraš da je neophodno, možeš da prestaneš da koristiš nalog a, isti, možemo i da suspendujemo do daljnjeg ako ti to više odgovara. Naravno, možeš nam navesti teme gde su povređena tvoja prava i iste ćemo obrisati ukoliko ima opravdanosti.
ali kad dodjes druze i kazes nesto totalno neverovatno pa onda skroz iskuliras, kao nisi imao vremena, a na drugim temema si uredno redovan , sta ljudi da pomisle , kako da ne okrenu na salu i sprdnju?
Kao kada bi ja sada tvrdio da imam intel ili amd cpu koji radi na 8 ghz i ddr6 plocu u rukama, ali mrzi me da slikam, poslali mi licno da testiram iz fabrike, ali mrzi me da slikam, (sto ti kazes boli me q) pa sam prodao nekom liku a njemu sad treba jos ddr6 rama za nadogradnju.
Ko bi me shvati ozbiljno i ko ne bi okrenuo na salu?
Ja mogu da ti kazem izvini za malo agresivniju salu , ali to je sve, za sprdnju koju si ti sam zapoceo, nikad ti nisam rekao ruznu rec ili spovku.
I nesto ne razumem, stavljas me prvo u kos sa ljudima koji su te strasno uvredili i povredili, a onda me stavljas u kos sa dobrim po tebi ljudima, koji su ti pomogli u nekim situacijama.
To je pokazatelj da cu ja tebi uvek i za dalje da pomognem savetom ili kako god mogu, ali ako kazes nesto smesno ili neozbiljno da cu da okrenem na salu.
Pozdrav i sve najbolje.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Od ljudi koje je spomenuo (mene takodje) niko ga nije vredjao. Mi smo ga uvredili jer smo postavili konkretna pitanja, a ljudi koji su ga stvarno malkice vredjali nije ni spomenuo... zanimljivo... Ja sam napisao 2-3 posta pri cemu sam stavio smajlija koji oznacava da se zezam, sto on ocigledno ne moze da razume.
Kada bude potkrepio pricu o Wakerson procesoru na 4GHz koji je koriscen 1998. nekim podacima promenicu misljenje. Taj cpu je morao biti dizajniran i proizveden pre 1998. ako je tada vec uveliko koriscen za kontrolu bionicke/robotske ruke. Znaci najkasnije tokom 1997. a tada su bili aktuelni Intel procesori na 300MHz koji su bili vrhunac dostignuca u komercionalnoj primeni. Ne sumnjam da je americka vojska imala daleko brze i bolje procesore od Intela, ali na 4GHz... I jos da dozvole nekim studentima u Londonu da se igraju time i pricaju svuda... i jos da je malih dimenzija, i da trosi malo struje, i da se malo greje, sto mora da bude zadovoljeno da bi se ubacio unutar robotske ruke.
Sticajem okolnosti bavio sam se mikrokontrolerima koji vrse akviziciju podataka putem senzora (uzltrazvucnih, temepraturnih, kolornih, laserskih...) i na osnovu obrade podataka slozenim algoritmima raguju preko servo ili step motora. Obradu podataka vrsi ARM procesor RISC arhitekture na svega par stotina MHz. Da bi se obradili podaci prikupljeni sa nekoliko hiljada senzora istovremeno dovoljan je procesor ove brzine. Zamislite samo da je celokuponi racunski centar NASA sa misijom Apollo 11 iz 1969 imao je obradnu moc danasneg jaceg digitalnog rucnog sata - digitrona. A svi znamo koliko je misija bila komplikovana i neizvesna. To je samo digresija. 4GHz u vidu kontrolera neke kiborg ruke je pretesko napojiti strujom, ima mnogo problema sa oticanjem struje, EMI interferencom, grejanjem i slicno da bi imalo ikakvu van teorijsku svrhu.
Ako ne vidim dokaze za ove 3 stavke, smatram potpuno deplasiranim dalje ubedjivanje.
to i ja htedoh da napisem, nigde se ne spominje Park LS drive na onom linku. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
:: Ovo pitanje sam ja postavio pre Machine i ceko odgovor od 28.06.2012, do sada :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=46425&forid=13&katid= :: I dalje ne vidim bilo kakvog pomena o `Park LS Drive-u`, na onom linku :: :: :: :: ::@MACHIN :: ::Park LS Drive je naučna ustanova(jedan tip fakulteta u Londonu). Sada se nalazi u sklop :: Kingston University London :: :: http://www.studylondon.ac.uk/universities/profile/24401477-kingston-university-londo :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
I meni se cini, da nije, operator mi je bio onaj kewl lik... ovo je neki robocap, terminator iz buducnosti... evil operator iz paralelnog univerzuma....
Koliko samo smradova ima ovde... Statisticki 75%... Mozda je greska u pravopisu..? Mozda je `n` zamenjeno sa `m`..? Nehotice..?
`Zbog cega primatima nikada ne iskljucuju elektriku oni u principu ionako rijetko citaju a i to sto citaju krive stvari citaju pa zasto im onda ne iskljucuju elektriku
Zelite li dobro svojoj deci, zasluzni zelite li mozda najbolje, ne ja treniram da gadjam, ne ja treniram da mrzim, ne ja treniram da slusam ponekad sam usamljen a i plasim se drzim te na stolu, gospode
Sanjao sam fini party mnogo ljudi, nigdje zandara sanjao sam sretna lica dugo nisam takva gledao znam za smijeh zbog cega da se smijem znam za ples, nikom se ne plese znam za noc vidim tu je oko mene kao nesreca na putu kao zivot ili smrt
Ja se zovem pola horvat ljubila sam mrtvog covjeka stigao je po zadatku cijelo vrijeme sam ga cekala proljece ili mozda jesen, ne znam sjecam se gorjele su svijece a ruke njegove tako muske i prozracne kao putokaz za nesto za logor ili smrt
Prisjecam se mnogih stvari ali pamtim jedan dozivljaj by the way nisam bio krupna zvjerka morao sam ici do kraja bila je tako lijepa te veceri kao kad tamna voda izvire kao kad neobicno zabljesne kao izvjestaj centrali kao udar, sudbina`
Iskreno, `mene me zanima`, zasdto bas Misa..? El` doticnom `to` dobro ide..? Il` po nekoj `hijerarhiji`..?
Malo se kasno priključujem, ali da li moguće da niko do sada nije primetio operatorovo pominjanje OMICRON-a? Pa on to godinama pominje, ja sam ga jednom bio potkačio oko toga, ali on se posle nije javljao u thread-u pa sam odustao.
Otkucajte OMICRON u pretrazi na PCB pa vidite da on tu firmu pominje još od 2007-me na ovamo u preko 60 tema.
I svuda neki superlativi, nebuloze i sl. Al to njega duže vreme drma, ne znam što ste se sad toga setili i navalili na čoveka?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.