eVGA obara novi rekord (2 Ghz) sa mocnim Kepler chipom!
STRANA 1 OD 2
SkyFire
eVGA obara novi rekord (2 Ghz) sa mocnim Kepler chipom!
20.06.2012. 17:22
T46314
status: user broj poruka: 18472
Pojavom nove ekskluzivne kartice eVGA CLASSIFIED GTX680 kingpin poznati overkloker uspeo je da probije barijeru od 2Ghz na mocnom Kepler chipu. Kingpin je vec na samom pocetku kada je probao prvi GTX680 rekao da chip ima izuzetno velik oc potencijal i da je moguce dostici 1400 Mhz i na vazduhu stabilno. Sada je uz najbolji non referentni dizajn postigao najveci rezultat!
Doskorasnji uspeh na referentnom hladjenju je postigao na GTX690 monstrum kartici sa klokom od 1547 Mhz!
Master is back, KingPin achieved WR at GPU clock, in 3D Mark 11 too - 2 GHz on GK104 (Kepler). This is possible only on EVGA GTX 680 Classified, enjoy! This is real WR, not as faked Radeon HD 7970 results with tesselation OFF.
Ti od kako si opao sa standardom tako se i stav promenio. Sad u vecini slucajeva samo trolujes.. Zanimljivo je kako se ljudi okrecu kao suncokreti..
Samo zapazam nista vise. Da se razumemo sto se mene tice mozete na temu i da se pokakite,ama bas mi nista ne znaci.. Nisam imao nikad dlake na jeziku pa necu ni sad.Sto na umu to na drumu..
@Mixer
Klok je postignut na napon od 1.2v :) Kad ce AMD-ekica moci ? :) Green power :)
@Djole
Da li se to meni cini ili smo mi sve blizi prosvetljenju.. Polako ali sigurno ces postati zelen :) Doduse sve je moguce posto GTX660 stize soon .)
JEDAN VELIKI POZDRAV ZA WLADU ENTUZIJASTU eVGA MASTERA :)
@Gliga Imas neke dezinformacije.. Ja kad sam se igrao sa eVGA karticama mnogi su vukli loncice po pesku i svrs@vali na firme poput powercolor i ostali shit ,Asus je i tad bio pojam a kamo eVGA..
eVGA je oduvek bila neprikosnovena za graficke karte,to svi znaju ,tu nema mnogo sta da se prica. Brend No 1 i prvi partner nVidia koji velikim delom stancuje karte za nV! Ja volim Asus i cenim ga i stvarno je ekstra ali da sam ranije imao mogucnosti da uzmem eVGA u zemlji Srbiji uvek bi to bio prvi izbor.
Re: eVGA obara novi rekord (2 Ghz) sa mocnim Kepler chipom!
20.06.2012. 17:57
status: user broj poruka: 3821
`Kingpin poznati overkloker`
Koliko ovo deluje retardirano. Covek je poznat jer je overklok baja.
Lol.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Pojavom nove ekskluzivne kartice eVGA CLASSIFIED GTX680 kingpin poznati overkloker uspeo je da probije barijeru od 2Ghz na mocnom Kepler chipu :: Kingpin je vec na samom pocetku kada je probao prvi GTX680 rekao da chip ima izuzetno velik oc potencijal i da je moguce dostici 1400 Mhz i na vazduhu stabilno :: Sada je uz najbolji non referentni dizajn postigao najveci rezultat :: :: Doskorasnji uspeh na referentnom hladjenju je postigao na GTX690 monstrum kartici sa klokom od 1547 Mhz :: :: http://kingpincooling.com/forum/showthread.php?t=172 :: :: eVGA CLASSIFIED GTX680 2 Ghz :: :: http://kingpincooling.com/forum/showpost.php?p=22178&postcount=2 :: :: Ceo thread :: :: http://kingpincooling.com/forum/showthread.php?t=183 :: :: A sta reci osim nVidia rules. :: Sve ostalo je maciji kasalj : :: :: http://www.obr-hardware.com/2012/06/firts-2-ghz-gpu-evga-classified-gtx-680.htm :: :: Master is back, KingPin achieved WR at GPU clock, in 3D Mark 11 too - 2 GHz on GK104 (Kepler). This is possible only on EVGA GTX 680 Classified, enjoy! This is real WR, not as faked Radeon HD 7970 results with tesselation OFF. :: :: ::
Pa ako nastavim tradiciju cik-cak(nvidia-ati(amd)) sledeca na redu je nvidia,tako cu postati zelen,kad nzm,ova hd 6870 radi super posao,samo sto je (kao i uvek,kad sam ovca)cooler kod referentnog modela blagi uzas.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ja poodavno pricam da su oni previse slicni, dal si oni jedan covek sa dve licnosti, dal su braca blizanci rastavljeni po dolasku na svet, ili jednostavno soul mates iz proslih zivota ostace misterija... Inace karta na 2GHz trotluje za medalju, ako se uzme u obzir da je skor na referentnoj oko 10 000 poena a ovde sa 100 +% vecim klokom dobitak je 50-60 %...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Miskonius nam se vratio iz Zemlje Dembelije. Utisci svezi: sve sto leti
20.06.2012. 19:45
status: user broj poruka: 10997
to se jede... Prekljuce si nam priznao da ne jebes zene, sad si priznao da se ne razumes u overclock (ti bi da overklokujes za, recimo, 20%, a da gain bude 120%! Cokolada ``Najlepse zelje``. I tata bi, sine).......
Tortice, zasto odmah skaces kao poparen i kreces da vredjas?
20.06.2012. 19:56
status: user broj poruka: 4420
Ti dobro znas sta sam rekao tada, nemoj tako providno da mi izvrces reci, tako uglednom i akademski obraziovanom gradjaninu to uopste ne stoji... Inace, da bi skaliranje bilo dobro potrebno je da performanse srazmerno ili bar koliko toliko (FYI) prate povecanje kloka gpu-a kao i naravno memorije (ako je ona bottleneck) ... A ako se tebi dize i svrsavas na 2Ghz koji slajfuju, knock your self out.... Inace 2GHz je za pohvalu,kao i ceo Kepler, ali nije nesto zbog cega vredi dizati dzevu narocito ako performanse izostaju...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: to se jede... Prekljuce si nam priznao da ne jebes zene, sad si priznao da se ne razumes u overclock (ti bi da overklokujes za, recimo, 20%, a da gain bude 120%! Cokolada ``Najlepse zelje``. I tata bi, sine)...... :: :: :: :: ::
Znaci nije AMD. DOMINIRAJ EVGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Jel to mozda na mojoj buducoj. Jel sam rekao pre nego sto je izasla novi rekorder stize. ASUSeeee ASUSeee tebe vole sisice...
A cemu sve ovo sluzi? Ako nekog ne mrzi da mi objasni, bio bih mu mnogo zahvalan. Za vas sam jos uvek klinac ( 17 leta ), al` da l` ste normalni da se oko ovoga raspravljate? Sto je l` ce neko od vas da tera ovo na ove klokove? NECE Zar nije bolje da za ove pare kolko ova sranja kostaju, odete na neko letovanje? Ja jedino razumem one kojima ovo iskreno treba za posao, al` opet ne znam za sta se ovo koristi sem za klokovanje i radni takt koji ce da traje 2minuta. Naravno, ako se ovo moze nazvati poslom. Il` mene uce pogresno u skoli, ili ja zivim na nekom drugom svetu, pitanje je.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: Znaci nije AMD. :: DOMINIRAJ EVGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :: Jel to mozda na mojoj buducoj. Jel sam rekao pre nego sto je izasla novi rekorder stize :: ASUSeeee ASUSeee tebe vole sisice.. :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl :: ::
Pogrešno si shvatio. Ovo ne služi ničemu, ovo je samo entuzijazam, čisto da se proba maximum, čemu i služe benchmarci. Neće niko ovo da kupuje zbog LN2 overclocka niti potrebe. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: A cemu sve ovo sluzi? Ako nekog ne mrzi da mi objasni, bio bih mu mnogo zahvalan. Za vas sam jos uvek klinac ( 17 leta ), al` da l` ste normalni da se oko ovoga raspravljate? Sto je l` ce neko od vas da tera ovo na ove klokove? NECE :: Zar nije bolje da za ove pare kolko ova sranja kostaju, odete na neko letovanje? Ja jedino razumem one kojima ovo iskreno treba za posao, al` opet ne znam za sta se ovo koristi sem za klokovanje i radni takt koji ce da traje 2minuta. Naravno, ako se ovo moze nazvati poslom :: Il` mene uce pogresno u skoli, ili ja zivim na nekom drugom svetu, pitanje je :: ::
Tako je, iako je baš FunSky svojevremeno zajedljivo komentarisao (isto tako beskorisne) AMD ove rekorde u overkloku na tamnoj strani meseca, sad se oduševljava. Daleko je ova frekvencija još uvek od stvarnosti, ali, ipak je dohvaćena. Razlika u arhitekturi gpu i cpu diktira da su, prvenstveno zbog svojevremene trke u megahurtzima (koju je dobio AMD), CPU-i prešišali gpu-e, dooobrano. Taj jaz i dalje postoji, ali, pošto su cpu-i kako vidimo, udarili u zidić oko 4 i nešto GHz, lepo je videti kao gpui ne samo što rastu u broju trandžara, nego i brzinski napreduju, čistom sirovom snagom. Ali, iako je neko funbois, ne treba biti baš glupav i poverovati kako to ide brzo kao kod cpu-a, jer, ne ide, odnosno, nipodaštavati frekvencijske pomake koji su u stvari velika stvar iako su brojčano smešni prem cpu-ima. U jednom trenutku se čini da tehnika više ne napreduje, a gde napreduje, da je velika laža i beskorisna stvar, a onda ipak krene na bolje.
Budale veruju u sreću.
:: Pogrešno si shvatio. Ovo ne služi ničemu, ovo je samo entuzijazam, čisto da se proba maximum, čemu i služe benchmarci. Neće niko ovo da kupuje zbog LN2 overclocka niti potrebe :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: A cemu sve ovo sluzi? Ako nekog ne mrzi da mi objasni, bio bih mu mnogo zahvalan. Za vas sam jos uvek klinac ( 17 leta ), al` da l` ste normalni da se oko ovoga raspravljate? Sto je l` ce neko od vas da tera ovo na ove klokove? NECE :: :: Zar nije bolje da za ove pare kolko ova sranja kostaju, odete na neko letovanje? Ja jedino razumem one kojima ovo iskreno treba za posao, al` opet ne znam za sta se ovo koristi sem za klokovanje i radni takt koji ce da traje 2minuta. Naravno, ako se ovo moze nazvati poslom :: :: Il` mene uce pogresno u skoli, ili ja zivim na nekom drugom svetu, pitanje je :: :: :: ::
Sta da vam kazem dodjite u EVGA familiju. Za svakoga ima po nesto. Znate da je EVGA najbolja u grafickim kartama. GTX560, GTX570, GTX460 su sada pristupacnije.
Rekao sam u jednom postu ^ Ako Buldozer zakaze na bilo cemu, javno cu to reci i prodacu ga ^ Ne da nije zakazao ,nego sam odusevljen sa njim. Isto tako i sa 6850 grafickom kartom. Gura sve i lepo se igram. Ko radi u NASI neka kupi nesto od soma evra.
Cini mi se da je do skoro bilo bas `Nikad AMD nikad ATI` ,stav koji si zauzeo dolaskom na forum a sad neko odusevljenje sa necim sto ne zasluzuje ni pomen da bi opravdao svoje postupke. Autosugestija je cudo..
P.S.Pridruzi se klubu Buldija sa glavnim hardverasem i fanbojem Medom posto je i on uzeo jednog 8-mojezgarca bez obzira sto je isti pljuvao na sav glas..
E razlika je bas u tome sto vecina vas nije dosledna onom sto govorite i stavovima koje zastupate nego se menjate po potrebi a za mene takve osobe nemaju obraz. Nista licno!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.