NVIDIA Releases GeForce GTX 680M - Jos jedna ZVER bez premca!
STRANA 1 OD 2
SkyFire
NVIDIA Releases GeForce GTX 680M - Jos jedna ZVER bez premca!
04.06.2012. 22:59
T46063
status: user broj poruka: 18472
Obecano - ucinjeno.. nVidia izbacuje najbrzi mobile gpu na planeti baziran na Kepler mocnoj arhitekturi. Implementacija ce se vrsiti u Ultrabook-ove, i laptopove..
I u ovom segmnentu nVidia je postavila nedostizan standard za konkurenciju..
Bio jednom jedan lik sa foruma koji je tvrdio da su najavljene performanse Keplera naucna fantastika da bi ubrzo taj SF oblik poprimio sasvim drugaciju i realnu formu. Sada imamo mainstream chip,derivat koji brije konkurentski najjaci chip . Toliko su ocajni da se igraju kao deca i poturaju fabricki overklokovane karte kao novu seriju najverovatnije jos skuplje.. Ako je za nekog Ghz edicija ponos sazaljevam slucaj!
Opet ti ulazes dzabe napor..Bitku nikad neces dobiti jer je izgubljena na samom pocetku!
04.06.2012. 23:44
status: user broj poruka: 18472
Kako su samo bitne GPGPU performanse u laptopu nisi ni svestan ahahahaha.. GeForce je inace institucija za gaming ,za GPGPU se koriste Quadro/Tesla karte..
Inace moras malo da naucis kako chip funkcionise da bi znao sta je to UBIVENO :D Radi smanjivanja TDP-a ahahahahahaha.Vrh.Sve sami biseri.. Jos imas smelosti da nekom kazes kako laze i izvrce..Koji si ti licimer.
P.S.Nemoj samo da zaboravis da AMD nema ni priblizno snazan GPU kao nVIDIA. GK104 je chip iz srednje klase!Muahahaha!
Ja ovog PhatPhuck-a ne mogu da razumem? Druze je l` ti navijas za AMD? Ja kad god procitam tvoj komentar vidim ono `moj tata je jaci od tvog` bez ljutnje drugar. Takav utisak sticem. Neobjektivan si totalno, dobro AMD je najbolji, je l` uredu sad? Sta je potrebno vise da bi se smirilo prepucavanje? Je l` ti mislis da ces nekom pomoci sto teras po svome da je AMD najbolji na svetu? Ko o cemu vi o glupim GPU-ovima, koji vise zlo cine nego dobro na ovom svetu.
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
Re: Opet ti ulazes dzabe napor..Bitku nikad neces dobiti jer je izgubljena na samom pocetku!
04.06.2012. 23:52
status: user broj poruka: 1886
:: Inace moras malo da naucis kako chip funkcionise da bi znao sta je to UBIVENO :
Ubiven je na mrtvo double precision floating point deo :) To, do sada, BEŠE integralni deo prethodnih Nevidija projekata... Valjda su zato i nazvani po NAUČNICIMA, kako bi se svetu bolje prenela ideja da Nvidija nije samo proizvođač trange-frange zezalica za decu, kartica za igrice, nego da Nvidia proizvodi imaju i naučničarsku primenu :) :) Zato valjda to UZURPIRANJE imena i reputacija poznatih naučnika - Fermi (fizičar), Kepler (matematičar i astronom), i te de, i te de...
:: Radi smanjivanja TDP-a ahahahahahaha.Vrh.Sve sami biseri.
Nego radi čega je? Radi mira u svetu? Šta drugo znači `radi povećanja efikasnosti`? Da nije možda double precision deo čipa na neki način opstruirao shadere??? :) :) :)
:: Jos imas smelosti da nekom kazes kako laze i izvrce..Koji si ti licimer
Ja sam LICIMUR. L-I-C-I-M-U-R! Zapamti to!
:: P.S.Nemoj samo da zaboravis da AMD nema ni priblizno snazan GPU kao nVIDIA
:: Ja ovog PhatPhuck-a ne mogu da razumem? Druze je l` ti navijas za AMD? Ja kad god procitam tvoj komentar vidim ono `moj tata je jaci od tvog` bez ljutnje drugar. Takav utisak sticem. Neobjektivan si totaln
A nisi stekao utisak da samo malo `ispuštam` vazduh iz Hindenburga od naduvanog ega NebeskeVatre, i da mu kontriram na IRONIČAN način - tako što usvajam njegov `pristup` i njegovu MONSTRUOZNU neobjektivnost - i samo to okrećem ka njemu, ne bi li, daj Bože, shvatio sam sebe malo bolje?
(Hindenburg je bio poznati cepelin Trećeg Rajha, koji se katastrofalno zapalio i izgoreo, odvevši u smrt sve putnike, pri sletanju u Nju Džersi, 1930 i neke)
Eh, pustite ta prženja i mračenja, nema ovde slide-ova i GPGPU merenja. Ono što je bitno su realne performanse, pa tako prozivajte do mile volje ali vaš mentalni protivnik koga bukvalno mrzite, ima bolju i bržu ponudu.
:D Ali opet cemu to? Zasto jednostavno ne bi iskulirao? Stice se naporan i odvratan utisak, tako se odaljavaju ljudi sa ovog foruma. Vas dvojca ne mozete da se shvatitie to moras da naucis, kad jedan covek ima svoje misljenje, ne mozes mu ugurati tvoje, to je to. Zar nisi nista naucio iz iskustva?:) Svako ima svoje misljenje kraj price. E kad bi svako razmisljao kao `ti` nVidia ne bi postojala, i u obrnutom slucaju. Msm stvarno ljudi... PS. Sky navijam za tebe!! :) batalite :P
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
:: :: Ja ovog PhatPhuck-a ne mogu da razumem? Druze je l` ti navijas za AMD? Ja kad god procitam tvoj komentar vidim ono `moj tata je jaci od tvog` bez ljutnje drugar. Takav utisak sticem. Neobjektivan si totaln :: :: A nisi stekao utisak da samo malo `ispuštam` vazduh iz Hindenburga od naduvanog ega NebeskeVatre, i da mu kontriram na IRONIČAN način - tako što usvajam njegov `pristup` i njegovu MONSTRUOZNU neobjektivnost - i samo to okrećem ka njemu, ne bi li, daj Bože, shvatio sam sebe malo bolje :: :: :: :: (Hindenburg je bio poznati cepelin Trećeg Rajha, koji se katastrofalno zapalio i izgoreo, odvevši u smrt sve putnike, pri sletanju u Nju Džersi, 1930 i neke)
Druze vidis i sam da ja nit koga prozivam nit vredjam.. Okacim samo ARGUMENTE potkrepljene likovima.Cista realnost,ISTINA. Dodjem na forum da bi informisao u domenu koji je meni najpoznatiji i to prenesem. Nikakva pravila ne krsim,nit forumska nit pravila lepog ponasanja..
A ovde svakodnevno neko nekom jebe mater pa to prolazi tek tako..
I sve u svemu dzabe se polomise da predstave istinu u nekoj drugoj zavijenoj formi,da ne izgleda bas tako surovo kada su cinjenice te od kojih se ne moze pobeci.
Sto je najgore sve to dozivljavaju na licnoj osnovi i tako se postavljaju prema sagovorniku na najprimitivniji moguci nacin mislivsi da to ostavlja neki trag i da ce sa tim nesto postici..
Meni takvi likovi sluze za zabavu ,takve jedem za dorucak.. Ja se uopste ne uzbudjujem,cak se i zabavljam..Zalosno je samo to njihovo ponasanje sto ostavlja mnogo ruzan osecaj kad neko cita..Ali sta da se radi.Nije do mene. Fanbojizam je na snazi,red disease je na snazi vec nekoliko godina i ljudi postaju sve vise nerealniji !
Mi cemo dzoni pokusavati da budemo neki glas razuma i da prenesemo ono sto je realno ,onako kako zaista jeste a svakako ima onih koji ce to shvatiti na pravi nacin..
Eto odoh u offtopic ali vidim da si se malo iznervirao,batali to..Nije vredno..Citaj i zabavljaj se. Kokice ,semenke,koka kolica,znas kako vec ide :)
E izem ti i privrzenost firmi,nisu me ni pozvali :D
:: Jel ide neko na Nvidia event sutra :: :: :: Devetogodisnja devojcica namazala se kremom iz Oriflame-a, koja podmladjuje 10 godina i vratila se u p***u materinu... :: :: ::
Evo izlazi uskoro i biće tako i tako...(kva kva kva)... Alienware će sada da napravi super mega giga Laptop... S obzirom da je NVidia u pitanju (sa dugogodišnjim stažom lažova) biće sigurno barem pola od ovoga što piše da će biti... Naravno, ako se testovi budu izvodili dok su laptopovi na punjaču, jer sumnjam da će baterije izdržati više od pola sata dok se isti izvode... Elem poslednja zajebotka koju smo gutali od NVidie su mega giga super zgromi sprži performanse Tegra 3 čipseta u mobilnom segmentu. A onda su ljudi iz je...og Samsunga seli i kreirali pandan ovoj `zverki`, obrisavši pod Tegrom već u prvih 5 minuta testova... znači i tu imamo zajebotku...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
A ti, ono, na primer, kad se, recimo, pobiju dva tvoja poznanika, ti kao vičeš obojici `Pero, Miko, prestanite, zaboga! Ne mogu da vas gledam kako se bijete! Ali, Miko, da znaš da navijam za tebe! Ali, ipak prestanite! Osim ako ga ti, Miko, ne prebiješ! Ali bi ipak voleo da prestanete!` :)
Hm..Kako mi je ovo poznato.. Koliko godina vec unazad?Ah da.Pa ti pricas o AMD-u .Ok sad razumem.
Nego..Kepler je upravo poznat po maloj potrosnji upravo nizoj nego sto konkurencija ima. A ima nesto sto se zove i nVidia Optimus http://www.geforce.com/hardware/technology/optimus/videos tako da nema brige o potrosnji,jos jedna izrecena laz okorelih fanbojeva. Aman dzaba vam trud,bitku ste davno izgubili,ostaje samo da se nervirate i da placete :)
Debeli,izvini nisam ranije shvatio..Pa ti mi vracas uslugu za onu tvoju temu. Ucestvujes da bi podigao rejting i gledanost moje teme. E pravi si drug.Hvala ti.
E da sam znao ranije vise bi ucestvovao u tvojim temama. Od sad imas moju podrsku.
Ma pusti ti Abnere sale,nisu sale za svakog,treba to i razumeti..
Mene interesuje sta ti mislis ovako kao iskusan clan sa stazom, kako ti posmatras ovaj potez o AMD-a,ove Ghz edicije ?Da li je to po tebi opravdano ili ipak nije u redu kao sam potez a ni prema korisnicima? Mislim overklokuju vec postojece referentne karte..Ma daj..
Kako posmatras danasnje trziste?Da li ovo ide ka necem jos gorem ili ce se cene nivelisati?
A sta fali, ne razumem? Sta ako ta 7970GHz ed. bude kostala kao ova obicna.
I to nije dobro, za nas, korisnike?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ma pusti ti Abnere sale,nisu sale za svakog,treba to i razumeti. :: :: Mene interesuje sta ti mislis ovako kao iskusan clan sa stazom, kako ti posmatras ovaj potez o AMD-a,ove Ghz edicije ?Da li je to po tebi opravdano ili ipak nije u redu kao sam potez a ni prema korisnicima :: Mislim overklokuju vec postojece referentne karte..Ma daj. :: :: Kako posmatras danasnje trziste?Da li ovo ide ka necem jos gorem ili ce se cene nivelisati :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.