VIA izbacuje PC za 49 $ baziran na Androidu i ARM 11
STRANA 1 OD 1
obradmi
VIA izbacuje PC za 49 $ baziran na Androidu i ARM 11
23.05.2012. 10:54
T45832
status: user broj poruka: 7720
Sistem bi bio baziran na Google Android OS-u (u sustini Linux)CPU ARM 11- 800 Mhz 512 MB DDR3 ,2GB flash storage kao i integrisani graficki adapter koji bi podzavao 720 P rezolucije.(Dsub i hdmi),usb 2.0x4 ,audio in out ,100 mb lan. micro SD slot.VIA tvrdi da je ovo dovoljno za osnovne potrebe ,a da za jace perfomance postoji cloud servisi.
Ne mogu da se otmem utisku da je ovo u sustini tablet konfiguracija za PC ,ali za nekog ,ko gleda filmove ,slusa muziku ,office i internet ovo je dovoljno.Sam Android je stabilan sistem ,za koga inace ima na hiljade besplatnih aplikacija ,podrzan je od Google.Ovo je ujedno i prvi prodor ARM -a na PC trziste.Cini mi se da bi ovde trebao najpre da bude zabrinut Microsoft.Posto je u ovom slucaju u pitanju besplatan software.
imam ga na mobilnom ,nijednom nije zabo.Ova VIA konfiguracija ce zadovoljiti potrebe jedno 50 % ljudi.Prvo sto je jeftina ,drugo sto na Android marketu ima na hiljade besplatnih aplikacija.
Vi kao da se ne secate prica i pricica o pc-evima, laptopovima, netbukovima od 100-150$ namenjenih nezahtevnim i zemljama u razvoju, ista sudbina ceka i ovo govance.
:: Ne može VIA da zabrine Microsoft, zato što i u samom tekstu piše da su jadne karakteristike čak i za jedan mobilni telefon, a kamoli za PC :: :: A što se tiče cene, pa Indijci su za te pare napravili kompletan tablet. :: :: http://www.engadget.com/2011/10/05/indias-35-tablet-is-here-for-real-called-aakash-costs-60 :: :: Drugim rečima ako VIA ne pojača performansu ovog kompjutera teško da ce da uspe : :: :: I još jedan kuriozitet, a gde je napajanje na ovoj pločici ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.