Nabasao sam na test Codegen napajanja (u stvari se radi o kućištu i napajanju, ali je testirano samo napajanje) od nazivnih 460W. Često smo u prošlosti ovde, preporučivali bar codegenerike ili blueberrie umesto JNC-a, realpowera, recpowera, i šta ti ja znam tih ogavnih imena. Anand ga je testirao i ...... (mnogo lep test)
Koga baš mrzi da čita tri-četiri slikama nakrcanih strana sa nešto pogubna teksta, zaključak je da je to napajanje od pravih 230-240W, kao bez zaštita i korekcija osim rudimentarnih, iskoristivosti u najboljem slučaju od 74% a uglavnom mnogo manje, bučno nakon 20% opterećenja i mrtvo na 50% opterećenja.
Codegen napajanja koja su se kod nas prodavala i koja sam ja sretao u praxi nemaju veze sa ovim testiranim primerkom. Codegen koji je kod nas najviše prodavan, što je najsmešnije, je zasnovan na štampanoj ploči i elektronici koju su svi pljuvali pod imenom Codegen a hvalili pod imenom Chieftec. Jedina razlika je bila u elektrolitima koji su kod Chiefa bili brendirani Taepo. Sve ostalo je identično. I Chieftec je patio od poznatog ali uvek sakrivanog problema da prilikom porasta opterećenja obara napon od 3,3v i da je pri max opterećenju kod nekih primeraka napon padao ispod 3v. Toliko o tome. Naravno moje mišljenje je da je u to vreme retko ko zažalio što je kupio neko Codegen napajanje (po ceni od 10tak evrića) jer nisu bila sklona samouništenju kao neki `bolji` primerci JNC, Unipower, Mercury i šta ti ja znam, već sam i zaboravio.
@vaskev: na koji konkretno model mislis? nekako su mi se najvise zalamala (u mojim konfama) upravo chief napajanja, od PIII vremena na ovamo. codegen nazalost nijedno, ali mi je proslo kroz ruke mozda desetak tudjih. jedino sto mogu da kazem je da je svaki chif barem duplo tezi od degena ekvivalentne snage. ako je uzrok tome razlika u brendu elektrolita, kacim lemilicu o klin i odo na fejs da igram farmu. ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
ja samo mogu da kazem da je nekadasnji JNC bilo odlicno napajanje. Licno sam se uverio da je bilo i MS Industrial napajanja koja su sljakala preko 5god pa i dalje rade u pristojnim racunarima tipa C2Duo/9600GT/2GB rama/2x160GB itd.
A sa Chieftec-om imam stvarno odlicna iskustva, i osecaj je jednostavno siguran sa njim u kucistu, plus sto uverava njegova tezina u kg a ne gramima
Konkretno mislim na sledeće tada aktuelne modele GPS-350, GPS-400, 450 i 550.
To su sve napajanja koja su identična sa pomenutim Codegenima od 450, 550 i 600W (Codegen je stavljao i veće hladnjake u jačim napajanjima ali je sve to ista nepouzdana klasa.
Detajlnije testove pomenutih napajanja sam nekada i čitao ovde:
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.