Prvi deo mi se solidno svideo. Sad gledam i drugi. Kad na pocetku stara mapa Srbije, zaokruzen Srbobran, okolna mesta su tu...nakon par minuta, cuje se srpski jezik...kao da smo kao Argentina bili utociste Nacistima. Vise detalja o filmu na:
Slabo si upoznat sa lokalnom istorijom, moj mashinisto. U Backoj, kao
05.05.2012. 01:42
status: user broj poruka: 10997
i u ostalim podrucjima Vojvodine, Nemci su neprekidno (bili) prisutni tokom nekoliko poslednjih vekova. Srbobran se do formiranja Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca (koja je ubrzo postala Kraljevina Jugoslavija) zvao Sent Tomas (Sveti Toma), `po Madjarski` odnosno Thomasberg `po Njemecki`. `Domaci Nemci` (folksdojceri) su bili veoma priznata, uvazena i uticajna nacionalna manjina u Vojvodini, u vreme prve Jugoslavije i odigrali su, na zalost, veoma neslavnu ulogu tokom Aprilskog Rata i okupacije u periodu 1941 - 1945...
Hvala za info - izgleda da se radi o neobicnom filmu...
Trash. Imao je potencijala, ali je smijesno uradjen. Ko da su se specijalni efekti radili 2 dana. Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
Re: Slabo si upoznat sa lokalnom istorijom, moj mashinisto. U Backoj, kao
05.05.2012. 12:15
status: user broj poruka: 5704
Eh, bre...
Pa toliko znam o istoriji...ja sam Zemunac...ovde je to tek bilo popularno i za vreme 1 i 2 i ovog gradjanskog rata (ustase, svabe...)
Ovo je fillm koji opisuje moderno doba i sakrivanje nacista na nasoj teritoriji, a zasto su upotrebili staru mapu - ne znam.
:: i u ostalim podrucjima Vojvodine, Nemci su neprekidno (bili) prisutni tokom nekoliko poslednjih vekova. Srbobran se do formiranja Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca (koja je ubrzo postala Kraljevina Jugoslavija) zvao Sent Tomas (Sveti Toma), `po Madjarski` odnosno Thomasberg `po Njemecki`. `Domaci Nemci` (folksdojceri) su bili veoma priznata, uvazena i uticajna nacionalna manjina u Vojvodini, u vreme prve Jugoslavije i odigrali su, na zalost, veoma neslavnu ulogu tokom Aprilskog Rata i okupacije u periodu 1941 - 1945.. :: :: Hvala za info - izgleda da se radi o neobicnom filmu.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.