Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
20 nm pre nego sto je ocekivano!
STRANA 1 OD 1
SkyFire 20 nm pre nego sto je ocekivano! 04.05.2012. 15:34 T45552

status: user
broj poruka: 18472
http://www.digitimes.com/news/a20120502PD207.html
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: 20 nm pre nego sto je ocekivano! 04.05.2012. 17:03 #416008

broj poruka: 7769
Lepo samo neka gruvaju... svaki progres je dobrodosao...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: http://www.digitimes.com/news/a20120502PD207.htm
::
Pisko Re: Re: 20 nm pre nego sto je ocekivano! 04.05.2012. 19:38 #416042

broj poruka: 6645
... ja nisam očekivao ništa, osim da se jednom, kada to tržište bude tražilo, desi. Prema tome, nit` smrdi nit` miriše. Bitno da nema nekih žešćih kašnjenja, a za trčanje pred rudu će neko debelo da plati, čini mi se, mi.

Budale veruju u sreću.

:: Lepo samo neka gruvaju... svaki progres je dobrodosao..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: http://www.digitimes.com/news/a20120502PD207.htm
:: ::
maxima re..... 05.05.2012. 01:11 #416083

broj poruka: 346

Kad pogledas,sa 28nm na 20nm ok,nista spektakularno.Ali,u pitanju je skoro 30%,znaci i za toliko povecanje gustine pakovanja.A to je vec mnogo ozbiljnije!
Pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: re..... 05.05.2012. 04:20 #416097

broj poruka: 7769
Bice da ti matematika nije jaca strana...

28²/20²=1.92

Sto ce reci da se radi o 92% a ne 30%...

Sve u svemu stravicno dobar napredak za takvu firmu... do skoro su o tome mogli da pricaju samo IBM, Intel, TI... a sad i kosooki...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Kad pogledas,sa 28nm na 20nm ok,nista spektakularno.Ali,u pitanju je skoro 30%,znaci i za toliko povecanje gustine pakovanja.A to je vec mnogo ozbiljnije
:: Pozdra
Pisko Nepobitno 05.05.2012. 09:28 #416103

Nepobitno je skok sve veći i veći, bez obzira što brojke navode na odokativne zaključke, `samo` je jaaaaaako relativna stvar, a ovde se radi o približavanju fizičkim granicama, već smo to ovde i to skoro razglabali, a tada su važila predviđanja da će to biti malo kasnije. (i `malo kasnije` je očigledno, relativan pojam)
Nije isto kao skokovi od pre par godina, ali, eto, ipak se dešavaju. Nego, jedno je skok u proizvodnji a drugo zdravi, funkcionalni i sa željenim performansama čipovi kao krajnji proizvodi, to je ipak malo duži proces i još treba da se `uhoda`, šta god to sve značilo za proizvođače. Kao i uvek, mi starimo i u ovoj zemlji osiromašujemo, a tehnika ide dalje. Altius, citius, forteus....

Budale veruju u sreću.

maxima re..MaliAbner 05.05.2012. 10:45 #416107

Sad nisam odokativno nego malo digitron, i dosao sam do priblizno 50% povecanja gustine pakovanja
Po jedinici mere.Sto je opet mnogo.Mislim,da ce najvecu dobit imati mobilne tehnologije,visejezgarni procesori,gpu,,,,,nize temperature...Sve u svemu idemo prema pm/piko metrima za koju godinu/.
maxima re..MaliAbner 05.05.2012. 10:52 #416108

Sad nisam odokativno nego malo digitron, i dosao sam do priblizno 50% povecanja gustine pakovanja
Po jedinici mere.Sto je opet mnogo.Mislim,da ce najvecu dobit imati mobilne tehnologije,visejezgarni procesori,gpu,,,,,nize temperature...Sve u svemu idemo prema pm/piko metrima za koju godinu/.
Pisko Re: re..MaliAbner 05.05.2012. 18:52 #416146

Ovaj deo ti je dobar: ... sve u svemu idemo u PM za koju godinu.... ma mi smo već stigli, i idemo dalje, ali zbog politike a ne čipova... hah.

Budale veruju u sreću.

:: Sad nisam odokativno nego malo digitron, i dosao sam do priblizno 50% povecanja gustine pakovanj
:: Po jedinici mere.Sto je opet mnogo.Mislim,da ce najvecu dobit imati mobilne tehnologije,visejezgarni procesori,gpu,,,,,nize temperature...Sve u svemu idemo prema pm/piko metrima za koju godinu/.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs